Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kurcze moze to glupie myslenie ale czy taka Porta albo Stolbud nie bedzie mial solidniejszych drzwi? Jakos prywaciarze mnie nie przekonuja:/ Pewnie ze Portai Stolbud to prywaciarze rowniez ale maja marke...a tu ceny kosmos:/

http://www.drzwi.krakow.pl/partner/dokumenty/afb_cennik_drzwi_zew_cz_1_i_2_09_04_01.pdf

3800 netto a gdzie okucia zamki itp

Nie zaliczyłbym ich do tzw prywaciarzy. Zakład jest znany w całym kraju. A tak solidnego wykonania (zwłaszcza lakierowania) nie ma szans zrobić żadna Porta. Ja dałem 3900 z pełnym wyposażeniem (7%VAT). Jakby coś to zdjęcie na wątku o drzwiach. Prawdę mówiąc, to myślę że przesadziłem co do solidności tych drzwi, ale nam głownie chodziło o pewność wykonania (znamy tego producenta od dawna - wiem że produkuje na eksport np do niemiec) i o wzór który mozna sobie wybrać.

Ja tez mam drzwi AFB. Dałem za nie 4200zł i jak dla mnie 5+. Montaż super. A drzwi są naprawdę niezłe :)

Zakobi napisał

Witam:

pilnie: szukam 3-4 kubiki desek dł 4m /32 na strop

To jest telefon do stolarza z Kasinki Małej- 604 356 405- niestety nie znam jego nazwiska.Sprzedaje deski,łaty,więźbę i co tam jeszcze komu potrzeba po całkiem atrakcyjnych cenach.My za deski szalunkowe 32 mm (z małym oflisem ) płaciliśmy po 250zł za kubik! Plus dodatkowe 300 zł za transport.Deski ładne a gość solidny. Pozdrawiam!

Zakobi napisał

Witam:

pilnie: szukam 3-4 kubiki desek dł 4m /32 na strop

To jest telefon do stolarza z Kasinki Małej- 604 356 405- niestety nie znam jego nazwiska.Sprzedaje deski,łaty,więźbę i co tam jeszcze komu potrzeba po całkiem atrakcyjnych cenach.My za deski szalunkowe 32 mm (z małym oflisem ) płaciliśmy po 250zł za kubik! Plus dodatkowe 300 zł za transport.Deski ładne a gość solidny. Pozdrawiam!

Czy budujecie Sielankę?

Czy ktoś z was miał może do czyninia z takimi firmami jak : "Timer",

lub firmą Pana Waldemara Natkańca , obie firmy są od instalaji wod-kan i co.

U mnie p. Natkaniec robił wode + co (włącznie z podłogówką). Generalnie robią bardzo dobrze, teraz czekam aż znajdzie chwile żeby zmontować kotłownie. Jako jeden z niewielu wykonawców, z którymi się spotkałem na budowie mojego domu, zrobił dokładną ofertę co ile będzie kosztować (ile kształtek, ile rurek itd)

podbijam: kto poleci dobry sklep z oknami w Krakowie lub okolicy?

Już polecałem i nie tylko ja na Małopolskiej cz-b. Okna Kosim w Kluczach. Ja zamawiałem Avante, obsługa i podejście do klienta jak mało gdzie.

STYLE LINE Okna i Drzwi. ul. KLIMECKIEGO 14 (pawilon 18). Fajne ceny i podejście do klienta - polecam :)

podbijam: kto poleci dobry sklep z oknami w Krakowie lub okolicy?

Już polecałem i nie tylko ja na Małopolskiej cz-b. Okna Kosim w Kluczach. Ja zamawiałem Avante, obsługa i podejście do klienta jak mało gdzie.

STYLE LINE Okna i Drzwi. ul. KLIMECKIEGO 14 (pawilon 18). Fajne ceny i podejście do klienta - polecam :)

dziękuję i czekam na inne warte polecenia adresy.

pozdrawiam:)

Czy ktoś mi wytłumaczy różnicę pomiędzy rynnami plastikowymi a blaszanymi (i nie chodzi o materiał:)

pozdrawiam

Dawniej wszystkie rynny były metalowe nikt o plastiku nie słyszał jakies 8 lat temu weszły pcv i wszyscy przerzucili sie na pcv bo nie trzeba malowac itp ale okazuje sie ze pcv blaknie na słoncu i znow jest tendencja zakupu metalowych .

Wprawdzie Lindab daje gwarancje ze nie wyblekną ja jednak kupiłem Gamrata i dołożyłem ten 1000 zł ale chce miec spokoj .

Rynna blaszana ma mniejszy przekroj niz plastik a wydajnsoc taka sama chodzi o jakis lej inaczej podobno woda spływa

"naramowicze" napisał:

gratulacje, my właśnie zrobiliśmy wylewki w naszej sielance bez garażu.

A gdzie budujecie? I jaką macie wersję-dach dwu,czy czterospadowy? Nam dopiero zaczynają murować z bloczków ściany piwnic :-/

Dach dwuspadowy, ale musielismy zmienić kąt z 30 na 35 stopni, bez piwnic, garaz osobno, budujemy w Naramie.