redpradnik 21.05.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Zbieram oferty na oczyszczalnie dostalem oferty podobne cenowo od 3 firm Traidenis Nv1 Sotralentz BIO UNO Ekoprogres Czy ktos z Was ma w/w oczyszczalnie? Mile widziane wszelkie opinie[/q Brat ma sotralenza i jest póki co zadowolony, działa to już 3 lub 4 lata, a na ile wycenili Ci te oczyszczalnie, bo my dostaliśmy na razie jedna ofertę Aqariusa czy coś podobnego na 13000zł i jestesmy załamani. Traidenisa mam za 7000 netto bez montazu montaz 1000 zl plus 7% vatu Sotralentz mam za 6300 brutto vat 22% bez montazu(hurtownia nie prowadzi montazu) Ekoprogres mam za 6500 netto bez montazu montaz 1000 zl plus 7% vatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waltz 21.05.2009 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Przyjmę ziemię w okolicach Zagacie-Kaszów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 21.05.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 mam takie dziwne pytanie: co robiliście wcześniej: - wstawialiście okna - czy robiliście instalacje wewnętrzne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 21.05.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 mam takie dziwne pytanie: co robiliście wcześniej: - wstawialiście okna - czy robiliście instalacje wewnętrzne okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Savik 21.05.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Ja tez okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 21.05.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 mam takie dziwne pytanie: co robiliście wcześniej: - wstawialiście okna - czy robiliście instalacje wewnętrzne Okna, bramę garażową, alarm - wszystko w tym samym dniu. Później instalacje. Widziałem że obok na budowie ktoś wstawił okna dachowe, pożniej zrobil instalacje a na koncu okna - otwory okienne nie byly zabezpieczone. Ja bym się bał zwłaszcza o okna dachowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 21.05.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 To jak zabezpieczyc okna dachowe jak nie ma normalnych :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 21.05.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Ja wstawiłem tylko futryny do okien dachowych. Same okna schowałem. Do garażu i domu miałem tymczasowe wejście. Najpierw wstawiłem okna zwykłe, później bramę garażową. Po tym te schowane okna dachowe (drzwi do domu były tymczasowe przez jakieś kolejne 3 miesiące). Na końcu docelowe drzwi - i jakieś 2 tygodnie temu alarm. Zwykłe okna zabezpieczyłem od razu klejem po kotwach, a przy okazji ponieważ to były avante, to miały rok ubezpieczenie od kradzieży i zniszczenia na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 21.05.2009 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Ja wstawiłem tylko futryny do okien dachowych. Same okna schowałem. Do garażu i domu miałem tymczasowe wejście. Najpierw wstawiłem okna zwykłe, później bramę garażową. Po tym te schowane okna dachowe (drzwi do domu były tymczasowe przez jakieś kolejne 3 miesiące). Na końcu docelowe drzwi - i jakieś 2 tygodnie temu alarm. Zwykłe okna zabezpieczyłem od razu klejem po kotwach, a przy okazji ponieważ to były avante, to miały rok ubezpieczenie od kradzieży i zniszczenia na budowie. a futryny nie sa chodliwe? http://www.linarsystem.com.pl/page/faq/faq26.html cos takiego znalazlem - mniejwiecej opisuje to co napisales Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waltz 21.05.2009 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 mam takie dziwne pytanie: co robiliście wcześniej: - wstawialiście okna - czy robiliście instalacje wewnętrzne u mnie najpierw instalacje, potem okna, potem drzwi a na koniec brama (kilkudniowe odstępy) - ale to pewnie zależy od okolicy - u mnie spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naramowicze 21.05.2009 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Zbieram oferty na oczyszczalnie dostalem oferty podobne cenowo od 3 firm Traidenis Nv1 Sotralentz BIO UNO Ekoprogres Czy ktos z Was ma w/w oczyszczalnie? Mile widziane wszelkie opinie[/q Brat ma sotralenza i jest póki co zadowolony, działa to już 3 lub 4 lata, a na ile wycenili Ci te oczyszczalnie, bo my dostaliśmy na razie jedna ofertę Aqariusa czy coś podobnego na 13000zł i jestesmy załamani. Traidenisa mam za 7000 netto bez montazu montaz 1000 zl plus 7% vatu Sotralentz mam za 6300 brutto vat 22% bez montazu(hurtownia nie prowadzi montazu) Ekoprogres mam za 6500 netto bez montazu montaz 1000 zl plus 7% vatu dzięki, trochę lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 21.05.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Poszukuję architekta, który byłby w stanie zaprojektować mi rozbudowę i nadbudowę domu w tym stylu jak Cracovia Investment - Villa Liberta : http://www.cracoviainvestment.pl/liberta/index.html Może znacie jakiegoś architekta z Krakowa lub okolic? A czy można się jakoś dowiedzieć, kto zaprojektował te domy Villa Liberta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 21.05.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Ja wstawiłem tylko futryny do okien dachowych. Same okna schowałem. Do garażu i domu miałem tymczasowe wejście. Najpierw wstawiłem okna zwykłe, później bramę garażową. Po tym te schowane okna dachowe (drzwi do domu były tymczasowe przez jakieś kolejne 3 miesiące). Na końcu docelowe drzwi - i jakieś 2 tygodnie temu alarm. Zwykłe okna zabezpieczyłem od razu klejem po kotwach, a przy okazji ponieważ to były avante, to miały rok ubezpieczenie od kradzieży i zniszczenia na budowie. a futryny nie sa chodliwe? http://www.linarsystem.com.pl/page/faq/faq26.html cos takiego znalazlem - mniejwiecej opisuje to co napisales Futryny są dość mocno pozbijane z krokwiami i raczej ich demontaż nie jest taki łatwy. Poza tym same futryny bez okna są pewnie mało atrakcyjne. U moich znajmych wyciągneli same okna bez futryn bo to szybka i cicha robota. Ale jak ktoś się postara to wszystko weźmie. Tylko że takie akcje to robią głownie pijaczkowie z myślą o jednym jabolu. Ja nie dawałem folii. Na 2-3 miesiące mi się nie opłacało tego zbijać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 21.05.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 a jak z instalacjami alarmowymi?powinno się je robić razem z pozostałymi instalacjami, czy też nie ma problemu by to zrobić już później, po tynkach itd.. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 21.05.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 a jak z instalacjami alarmowymi? powinno się je robić razem z pozostałymi instalacjami, czy też nie ma problemu by to zrobić już później, po tynkach itd.. ? ja u siebie alarm bede robił po gładziach (bezprzewodowy) więc nie musisz dawac kabli przed tynkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 21.05.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 a jak z instalacjami alarmowymi? powinno się je robić razem z pozostałymi instalacjami, czy też nie ma problemu by to zrobić już później, po tynkach itd.. ? Robiłem inst. alarmową razem z innymi, wydaje mi się że to jest najlepsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 22.05.2009 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 a jak z instalacjami alarmowymi? powinno się je robić razem z pozostałymi instalacjami, czy też nie ma problemu by to zrobić już później, po tynkach itd.. ? Robiłem inst. alarmową razem z innymi, wydaje mi się że to jest najlepsze rozwiązanie. Bezwzględnie instalacja alarmowa przewodowa / tradycyjna / - układanie okablowania alarmu razem z montażem instalacji elektrycznej - przed tynkami . Instalacja alarmowa bezprzewodowa - to po pierwsze - w przypadku dobrej markowej instalacji - koszt ca 50% większy / jak nie więcej - system ABAX Satela - przykładowo / - a po drugie jakość i pewność działania takiej instalacji - o wiele bardziej problematyczna od tradycyjnej pospinanej kablami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 22.05.2009 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 a jak z instalacjami alarmowymi? powinno się je robić razem z pozostałymi instalacjami, czy też nie ma problemu by to zrobić już później, po tynkach itd.. ? Robiłem inst. alarmową razem z innymi, wydaje mi się że to jest najlepsze rozwiązanie. Bezwzględnie instalacja alarmowa przewodowa / tradycyjna / - układanie okablowania alarmu razem z montażem instalacji elektrycznej - przed tynkami . Instalacja alarmowa bezprzewodowa - to po pierwsze - w przypadku dobrej markowej instalacji - koszt ca 50% większy / jak nie więcej - system ABAX Satela - przykładowo / - a po drugie jakość i pewność działania takiej instalacji - o wiele bardziej problematyczna od tradycyjnej pospinanej kablami dzięki wielkie, oj gdybym czytał to forum od początku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carlos1 22.05.2009 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Wszystkie instalacje: elektryczną, alarmową, internetową, telefoniczną, domofonową, RTV, Sat i każdą inną robimy na etapie stanu surowego. Rozciągnięcie kabli po domu to naprawdę żadna filozofia (może za wyjątkiem instalacji elektrycznej). Szkoda dawać potwierdzenie powiedzeniu: "Mądry Polak po szkodzie". Ja z drobną pomocą zrobiłem wszystko sam i tera nie żałuję że w każdym pokoju (w kuchni też) mam wszystkie potrzebne gniazdka. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 22.05.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Wszystkie instalacje: elektryczną, alarmową, internetową, telefoniczną, domofonową, RTV, Sat i każdą inną robimy na etapie stanu surowego. Rozciągnięcie kabli po domu to naprawdę żadna filozofia (może za wyjątkiem instalacji elektrycznej). Szkoda dawać potwierdzenie powiedzeniu: "Mądry Polak po szkodzie". Ja z drobną pomocą zrobiłem wszystko sam i tera nie żałuję że w każdym pokoju (w kuchni też) mam wszystkie potrzebne gniazdka. Pozdrowienia. Tak samo - no może poza tymi w kuchni (tam tylko prąd) ale kuchnia otwarta. To tego wszytkie kable niskonapięciowe schodzą się na stryszku aby można tak je krosować w jakie się chce kombinacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts