Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Do "naramowicze"

można prosić o namiary na tynkarza i wylewkarza?

To my też poprosimy namiar na wylewkarza :)

poszło na priv.

a my potrzebujemy kogoś do ocieplenia poddasza, polecany Pan na forum ma terminy na jesień, a my potrzebujemy prawie już.

W piatek wycenili mi sama robocizne na poddaszu na 45 zł ale mega duzo skosow 606 424 361 - tynki polecaja , nie znalazlem nikogo komu robili poddasze i ocieplenie domu - za ocieplenie powiedzieli 40 wg mnie sporo po 30 mozna znalezc

dzięki, mnie jedni też powiedzieli po 30zl za robociznę, inni już drożej i chyba nie ma wyjścia trzeba na tych pierwszych się zdecydować.

Elewacja czy poddasze?

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam serdecznie

Poszukuje ekipy która wykończy dom pod krakowem (115m2) ze stanu surowego zamknietego do deweloperskiego. chodzi o roboty wewnątrz (instalacje, wylewki, tynki, ocieplenie stropodachu)

czy ktos może mi kogos sprawdzonego polecić?

Z góry dziekuję za pomoc

Do "naramowicze"

poszło na priv.

a my potrzebujemy kogoś do ocieplenia poddasza, polecany Pan na forum ma terminy na jesień, a my potrzebujemy prawie już.

W piatek wycenili mi sama robocizne na poddaszu na 45 zł ale mega duzo skosow 606 424 361 - tynki polecaja , nie znalazlem nikogo komu robili poddasze i ocieplenie domu - za ocieplenie powiedzieli 40 wg mnie sporo po 30 mozna znalezc

dzięki, mnie jedni też powiedzieli po 30zl za robociznę, inni już drożej i chyba nie ma wyjścia trzeba na tych pierwszych się zdecydować.

poddasze, elewacja 10cm styropianu plus siatka i grunt z robocizną 45zł

Elewacja czy poddasze?

Do "naramowicze"

poszło na priv.

poddasze, elewacja 10cm styropianu plus siatka i grunt z robocizną 45zł

Elewacja czy poddasze?

to trzeba by było to przeliczyc styropian mozna kupic po 100 zl za m3 ile Ci wejdzie styropianu , siatka grosze do tego narozniki i klej

Zbieram oferty na oczyszczalnie dostalem oferty podobne cenowo od 3 firm

Traidenis Nv1

Sotralentz BIO UNO

Ekoprogres

Czy ktos z Was ma w/w oczyszczalnie? Mile widziane wszelkie opinie[/q

Brat ma sotralenza i jest póki co zadowolony, działa to już 3 lub 4 lata, a na ile wycenili Ci te oczyszczalnie, bo my dostaliśmy na razie jedna ofertę Aqariusa czy coś podobnego na 13000zł i jestesmy załamani.

Traidenisa mam za 7000 netto bez montazu montaz 1000 zl plus 7% vatu

Sotralentz mam za 6300 brutto vat 22% bez montazu(hurtownia nie prowadzi montazu)

Ekoprogres mam za 6500 netto bez montazu montaz 1000 zl plus 7% vatu

A JAKI MACIE GRUNT / ZIEMIĘ ? BO JA MAM GLINĘ :(((

właśnie zaczynam się rozglądac za oczyszczalnią .

u was sie już coś wyjaśniło ?? co wybraliście ??

Zbieram oferty na oczyszczalnie dostalem oferty podobne cenowo od 3 firm

Traidenis Nv1

Sotralentz BIO UNO

Ekoprogres

Czy ktos z Was ma w/w oczyszczalnie? Mile widziane wszelkie opinie[/q

Brat ma sotralenza i jest póki co zadowolony, działa to już 3 lub 4 lata, a na ile wycenili Ci te oczyszczalnie, bo my dostaliśmy na razie jedna ofertę Aqariusa czy coś podobnego na 13000zł i jestesmy załamani.

Traidenisa mam za 7000 netto bez montazu montaz 1000 zl plus 7% vatu

Sotralentz mam za 6300 brutto vat 22% bez montazu(hurtownia nie prowadzi montazu)

Ekoprogres mam za 6500 netto bez montazu montaz 1000 zl plus 7% vatu

A JAKI MACIE GRUNT / ZIEMIĘ ? BO JA MAM GLINĘ :(((

właśnie zaczynam się rozglądac za oczyszczalnią .

u was sie już coś wyjaśniło ?? co wybraliście ??

My mamy jakias gline pylasta cos tam lessy generalnie dramat:(

Zrobilem dzisiaj test perkoalacyjny tzn wykopałem dziure 30x30x60 wlałem 10 litrow wody - 3 litry wchłonęły bardzo szybko a reszta stała:/ Musialem wracac do pracy wiec nie dokonczylem pomiarow bo trzeba pozniej wlac kolejne 12 litrow ale juz widac ze bedzie ciezko:(

Nie chce szamba i tu jest problem mysle nad tym aby koparka wybrała ziemie na 3 metry a pozniej jeszcze wykopac na jakies kolejne 3 . Moj dziadek przez 50 lat kopał studnie wiec caly sprzęt ma kwestia tylko poradzenia sobie z tą gliną :/ I to mysle zasypac jakims żwirem wybierzemy chyba Traidenisa bardziej mnie przekonuje niz np Sotralentz

Okazuje sie ze chyba nie bedziemy mogli miec oczyszczalni:/ grunty lessopodobne.

Czy jesli chce zrobic szambo trzeba na to jakies pozwolenia , zgloszenia projekty etc?

Żyjemy w tym pięknym kraju więc... standardowo:

Projekt budowy szamba.

Zgłoszenie do starostwa 30 dni

i można kopać.

A jakies projekty cos ? trzeba?

ja czytałem ze na trudną ziemię to chyba tylko wymiana podłoża na piasek do filtrowania , a to co sie przefiltruje to tzreb agdzięś odprowadzić

co to za test z tą wodą :)) te 10 litrów i 12 litrów

gdzie na niego przepis jest :)

chyba tez zrobię

http://www.progeo.pl/test_perkolacyjny.htm

tyle ze ja wykopalem na 60 cm nie bylem w stanie wiecej łopatą wybrac

Ja zrobilem w ten sposob ze wzialem 1 dachowke podjechalem do Mikulskiej na Makuszynskiego - chyba najwiekszy wybor w jednym miejscu a pozniej rozsylalem zapytania do dystrybutorow danego modelu z prosba o oferte Attic byl najtanszy.

Zwracajcie uwage nie tylko na kratowke ale na pelna bo to tez robi cene no i pozniej klej.

U mnie na 400 kratowki i 110 pełnej weszlo 25 workow kleju i najtanszy klej Kreisla jest w Castoramie po 18.90 w Atticu po 22 zł

Castorama jest o tyle wygodna ze jest mozliwosc zwrotu nie martwisz sie ze zostanie

My mamy dachowke Creaton Noblesse Braz i wybralismy CRH Wega N

http://www.crh-klinkier.pl/cegly-klinkierowe-wega-n.php

Ja zrobilem w ten sposob ze wzialem 1 dachowke podjechalem do Mikulskiej na Makuszynskiego - chyba najwiekszy wybor w jednym miejscu a pozniej rozsylalem zapytania do dystrybutorow danego modelu z prosba o oferte Attic byl najtanszy.

Zwracajcie uwage nie tylko na kratowke ale na pelna bo to tez robi cene no i pozniej klej.

U mnie na 400 kratowki i 110 pełnej weszlo 25 workow kleju i najtanszy klej Kreisla jest w Castoramie po 18.90 w Atticu po 22 zł

Castorama jest o tyle wygodna ze jest mozliwosc zwrotu nie martwisz sie ze zostanie

hmm u mnie chcą łączyc klinkier specjalną zaprawą do klinkieru, a to jeszcze jest jakiś klej zamiast tego, czy dodatkowo?

przy okazji..

ładny klinkier, jaką dostałeś cenę na niego?

hmm u mnie chcą łączyc klinkier specjalną zaprawą do klinkieru, a to jeszcze jest jakiś klej zamiast tego, czy dodatkowo?

przy okazji..

ładny klinkier, jaką dostałeś cenę na niego?

dziekuje , perforowany po 3,3 a pelna cos kolo 4.7 nie pamietma dokladnie:/

klej zaprawa tak o to chodzi:) generalnie zaprawa do klinkieru