redpradnik 25.05.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Do "naramowicze" można prosić o namiary na tynkarza i wylewkarza? To my też poprosimy namiar na wylewkarza poszło na priv. a my potrzebujemy kogoś do ocieplenia poddasza, polecany Pan na forum ma terminy na jesień, a my potrzebujemy prawie już. W piatek wycenili mi sama robocizne na poddaszu na 45 zł ale mega duzo skosow 606 424 361 - tynki polecaja , nie znalazlem nikogo komu robili poddasze i ocieplenie domu - za ocieplenie powiedzieli 40 wg mnie sporo po 30 mozna znalezc dzięki, mnie jedni też powiedzieli po 30zl za robociznę, inni już drożej i chyba nie ma wyjścia trzeba na tych pierwszych się zdecydować. Elewacja czy poddasze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katgral 25.05.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Witam serdecznie Poszukuje ekipy która wykończy dom pod krakowem (115m2) ze stanu surowego zamknietego do deweloperskiego. chodzi o roboty wewnątrz (instalacje, wylewki, tynki, ocieplenie stropodachu)czy ktos może mi kogos sprawdzonego polecić?Z góry dziekuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 25.05.2009 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Czy ktos z Was kto ma oczyszczalnie mial problem z glebą? Mam lessy i boje sie tego robic kurcze a nie chce szamba i tu jest problem:/Jest jakies rozwiazanie na taki gatunek ziemi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naramowicze 25.05.2009 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Do "naramowicze" można prosić o namiary na tynkarza i wylewkarza? To my też poprosimy namiar na wylewkarza poszło na priv. a my potrzebujemy kogoś do ocieplenia poddasza, polecany Pan na forum ma terminy na jesień, a my potrzebujemy prawie już. W piatek wycenili mi sama robocizne na poddaszu na 45 zł ale mega duzo skosow 606 424 361 - tynki polecaja , nie znalazlem nikogo komu robili poddasze i ocieplenie domu - za ocieplenie powiedzieli 40 wg mnie sporo po 30 mozna znalezc dzięki, mnie jedni też powiedzieli po 30zl za robociznę, inni już drożej i chyba nie ma wyjścia trzeba na tych pierwszych się zdecydować. poddasze, elewacja 10cm styropianu plus siatka i grunt z robocizną 45zł Elewacja czy poddasze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 25.05.2009 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Do "naramowicze" można prosić o namiary na tynkarza i wylewkarza? To my też poprosimy namiar na wylewkarza poszło na priv. a my potrzebujemy kogoś do ocieplenia poddasza, polecany Pan na forum ma terminy na jesień, a my potrzebujemy prawie już. W piatek wycenili mi sama robocizne na poddaszu na 45 zł ale mega duzo skosow 606 424 361 - tynki polecaja , nie znalazlem nikogo komu robili poddasze i ocieplenie domu - za ocieplenie powiedzieli 40 wg mnie sporo po 30 mozna znalezc dzięki, mnie jedni też powiedzieli po 30zl za robociznę, inni już drożej i chyba nie ma wyjścia trzeba na tych pierwszych się zdecydować. poddasze, elewacja 10cm styropianu plus siatka i grunt z robocizną 45zł Elewacja czy poddasze? to trzeba by było to przeliczyc styropian mozna kupic po 100 zl za m3 ile Ci wejdzie styropianu , siatka grosze do tego narozniki i klej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salatar 25.05.2009 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Zbieram oferty na oczyszczalnie dostalem oferty podobne cenowo od 3 firm Traidenis Nv1 Sotralentz BIO UNO Ekoprogres Czy ktos z Was ma w/w oczyszczalnie? Mile widziane wszelkie opinie[/q Brat ma sotralenza i jest póki co zadowolony, działa to już 3 lub 4 lata, a na ile wycenili Ci te oczyszczalnie, bo my dostaliśmy na razie jedna ofertę Aqariusa czy coś podobnego na 13000zł i jestesmy załamani. Traidenisa mam za 7000 netto bez montazu montaz 1000 zl plus 7% vatu Sotralentz mam za 6300 brutto vat 22% bez montazu(hurtownia nie prowadzi montazu) Ekoprogres mam za 6500 netto bez montazu montaz 1000 zl plus 7% vatu A JAKI MACIE GRUNT / ZIEMIĘ ? BO JA MAM GLINĘ (( właśnie zaczynam się rozglądac za oczyszczalnią . u was sie już coś wyjaśniło ?? co wybraliście ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 25.05.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Zbieram oferty na oczyszczalnie dostalem oferty podobne cenowo od 3 firm Traidenis Nv1 Sotralentz BIO UNO Ekoprogres Czy ktos z Was ma w/w oczyszczalnie? Mile widziane wszelkie opinie[/q Brat ma sotralenza i jest póki co zadowolony, działa to już 3 lub 4 lata, a na ile wycenili Ci te oczyszczalnie, bo my dostaliśmy na razie jedna ofertę Aqariusa czy coś podobnego na 13000zł i jestesmy załamani. Traidenisa mam za 7000 netto bez montazu montaz 1000 zl plus 7% vatu Sotralentz mam za 6300 brutto vat 22% bez montazu(hurtownia nie prowadzi montazu) Ekoprogres mam za 6500 netto bez montazu montaz 1000 zl plus 7% vatu A JAKI MACIE GRUNT / ZIEMIĘ ? BO JA MAM GLINĘ (( właśnie zaczynam się rozglądac za oczyszczalnią . u was sie już coś wyjaśniło ?? co wybraliście ?? My mamy jakias gline pylasta cos tam lessy generalnie dramat:( Zrobilem dzisiaj test perkoalacyjny tzn wykopałem dziure 30x30x60 wlałem 10 litrow wody - 3 litry wchłonęły bardzo szybko a reszta stała:/ Musialem wracac do pracy wiec nie dokonczylem pomiarow bo trzeba pozniej wlac kolejne 12 litrow ale juz widac ze bedzie ciezko:( Nie chce szamba i tu jest problem mysle nad tym aby koparka wybrała ziemie na 3 metry a pozniej jeszcze wykopac na jakies kolejne 3 . Moj dziadek przez 50 lat kopał studnie wiec caly sprzęt ma kwestia tylko poradzenia sobie z tą gliną :/ I to mysle zasypac jakims żwirem wybierzemy chyba Traidenisa bardziej mnie przekonuje niz np Sotralentz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 25.05.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Okazuje sie ze chyba nie bedziemy mogli miec oczyszczalni:/ grunty lessopodobne. Czy jesli chce zrobic szambo trzeba na to jakies pozwolenia , zgloszenia projekty etc? Żyjemy w tym pięknym kraju więc... standardowo: Projekt budowy szamba. Zgłoszenie do starostwa 30 dni i można kopać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 25.05.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Okazuje sie ze chyba nie bedziemy mogli miec oczyszczalni:/ grunty lessopodobne. Czy jesli chce zrobic szambo trzeba na to jakies pozwolenia , zgloszenia projekty etc? Żyjemy w tym pięknym kraju więc... standardowo: Projekt budowy szamba. Zgłoszenie do starostwa 30 dni i można kopać. A jakies projekty cos ? trzeba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salatar 25.05.2009 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 ja czytałem ze na trudną ziemię to chyba tylko wymiana podłoża na piasek do filtrowania , a to co sie przefiltruje to tzreb agdzięś odprowadzić co to za test z tą wodą ) te 10 litrów i 12 litrów gdzie na niego przepis jest chyba tez zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 26.05.2009 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 ja czytałem ze na trudną ziemię to chyba tylko wymiana podłoża na piasek do filtrowania , a to co sie przefiltruje to tzreb agdzięś odprowadzić co to za test z tą wodą ) te 10 litrów i 12 litrów gdzie na niego przepis jest chyba tez zrobię http://www.progeo.pl/test_perkolacyjny.htm tyle ze ja wykopalem na 60 cm nie bylem w stanie wiecej łopatą wybrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 26.05.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 a jak wykańczacie kominy? tzn. chodzi mi o to co się daje na górę komina, jakiś daszek?, czy też kształtki kominowe zamurowane po prostu od góry cegłą klinkierową też? nie wiem czy się jasno wyraziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 26.05.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 jaką cegłę klinkierową polecacie i gdzie najlepiej, najtaniej można ją kupic w okol. Krakowa (na południe) ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 26.05.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Ja mam komin systemowy Leiera obudowany klinkierem CRH kupowalem w Atticu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 26.05.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Ja mam komin systemowy Leiera obudowany klinkierem CRH kupowalem w Atticu opłacało się w Atticu? mi jak zrobili wycenę na dachówkę, to zwątpiłem i po poszukiwaniach znalazłem gdzie indziej taniej o parę ładnych tysięcy za to samo chyba, że klinkier mają tani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 26.05.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Jaki kolor cegły klinkierowej na kominy proponujecie? Komin powinien zaznaczać się na tle budynku? Jakie są zassdy doboru koloru? Dachówka - miedziana. Elewacja budynku będzie raczej jasna. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 26.05.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Ja zrobilem w ten sposob ze wzialem 1 dachowke podjechalem do Mikulskiej na Makuszynskiego - chyba najwiekszy wybor w jednym miejscu a pozniej rozsylalem zapytania do dystrybutorow danego modelu z prosba o oferte Attic byl najtanszy.Zwracajcie uwage nie tylko na kratowke ale na pelna bo to tez robi cene no i pozniej klej.U mnie na 400 kratowki i 110 pełnej weszlo 25 workow kleju i najtanszy klej Kreisla jest w Castoramie po 18.90 w Atticu po 22 zł Castorama jest o tyle wygodna ze jest mozliwosc zwrotu nie martwisz sie ze zostanie My mamy dachowke Creaton Noblesse Braz i wybralismy CRH Wega N http://www.crh-klinkier.pl/cegly-klinkierowe-wega-n.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 26.05.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Ja zrobilem w ten sposob ze wzialem 1 dachowke podjechalem do Mikulskiej na Makuszynskiego - chyba najwiekszy wybor w jednym miejscu a pozniej rozsylalem zapytania do dystrybutorow danego modelu z prosba o oferte Attic byl najtanszy. Zwracajcie uwage nie tylko na kratowke ale na pelna bo to tez robi cene no i pozniej klej. U mnie na 400 kratowki i 110 pełnej weszlo 25 workow kleju i najtanszy klej Kreisla jest w Castoramie po 18.90 w Atticu po 22 zł Castorama jest o tyle wygodna ze jest mozliwosc zwrotu nie martwisz sie ze zostanie My mamy dachowke Creaton Noblesse Braz i wybralismy CRH Wega N http://www.crh-klinkier.pl/cegly-klinkierowe-wega-n.php hmm u mnie chcą łączyc klinkier specjalną zaprawą do klinkieru, a to jeszcze jest jakiś klej zamiast tego, czy dodatkowo? przy okazji.. ładny klinkier, jaką dostałeś cenę na niego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 26.05.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 kolejne pytanie:przy podłączaniu kominka (salonowego) podpina się go tylko do kanału dymowego, czy też musi byc podpiety rowniez jakoś do wentylacji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 26.05.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Ja zrobilem w ten sposob ze wzialem 1 dachowke podjechalem do Mikulskiej na Makuszynskiego - chyba najwiekszy wybor w jednym miejscu a pozniej rozsylalem zapytania do dystrybutorow danego modelu z prosba o oferte Attic byl najtanszy. Zwracajcie uwage nie tylko na kratowke ale na pelna bo to tez robi cene no i pozniej klej. U mnie na 400 kratowki i 110 pełnej weszlo 25 workow kleju i najtanszy klej Kreisla jest w Castoramie po 18.90 w Atticu po 22 zł Castorama jest o tyle wygodna ze jest mozliwosc zwrotu nie martwisz sie ze zostanie My mamy dachowke Creaton Noblesse Braz i wybralismy CRH Wega N http://www.crh-klinkier.pl/cegly-klinkierowe-wega-n.php hmm u mnie chcą łączyc klinkier specjalną zaprawą do klinkieru, a to jeszcze jest jakiś klej zamiast tego, czy dodatkowo? przy okazji.. ładny klinkier, jaką dostałeś cenę na niego? dziekuje , perforowany po 3,3 a pelna cos kolo 4.7 nie pamietma dokladnie:/ klej zaprawa tak o to chodzi:) generalnie zaprawa do klinkieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts