Konieczki 01.06.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 cześć! a ja mam takie pytanie: czy można w domu podpiwniczonym, przykleić styropian pod sufitem w piwnicy, żeby nie musieć dawać dużo styropianiu w pomieszczeniach na parterze? pozrawiam Jasne i tak powinno sie robić ze względów strat ciepla to najlepsze wyjście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salatar 01.06.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Ja tam mam świerka (sosna droższa była o 50zł). Raczej zastanawiałem się nad impregnacją tudzież malowaniem. Lenistwo zwyciężyło i kazałem zaimpregnować. Czas pokaże czy słusznie zrobiłem. zamówiłem w tartaku sosnę - ale mi zadzwonili i mi wciskaja Świerka, ze tez dobry , ze wszyscy teraz biorą ................. hmmmm ... poddać sie i ugiąć pod presją sprzedawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 01.06.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Ja tam mam świerka (sosna droższa była o 50zł). Raczej zastanawiałem się nad impregnacją tudzież malowaniem. Lenistwo zwyciężyło i kazałem zaimpregnować. Czas pokaże czy słusznie zrobiłem. zamówiłem w tartaku sosnę - ale mi zadzwonili i mi wciskaja Świerka, ze tez dobry , ze wszyscy teraz biorą ................. hmmmm ... poddać sie i ugiąć pod presją sprzedawcy Ja mam świerka. Ekipa mówiła, że jest OK. Kierbud też nie miał uwag. Ponegocjuj z nimi - możesz się zgodzić na świerka, ale obniżą Ci trochę cene... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Savik 01.06.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Witam, dostałem dzisiaj ofertę na doprowadzenie instalacji wod-kan-gaz (każda nitka ok 40 m) z materiałem na 10 000,00 PLN. Powiedzcie czy to dobra cena, czy szukać dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 01.06.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Witam, dostałem dzisiaj ofertę na doprowadzenie instalacji wod-kan-gaz (każda nitka ok 40 m) z materiałem na 10 000,00 PLN. Powiedzcie czy to dobra cena, czy szukać dalej? Po tym co napisałeś ciężko cokolwiek określić. Napisz może co w tej cenie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysioR 01.06.2009 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 ile teraz chodzi sama robocizna elewacji (styropian + tynk silikonowy) - płacił ktoś ostatnio z was, albo robił wycene? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 01.06.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 ile teraz chodzi sama robocizna elewacji (styropian + tynk silikonowy) - płacił ktoś ostatnio z was, albo robił wycene? Wg mojego rozeznania to 35-40zł. Mój sąsiad właśnie skończył i płacił 38zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 01.06.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 ile teraz chodzi sama robocizna elewacji (styropian + tynk silikonowy) - płacił ktoś ostatnio z was, albo robił wycene? Wg mojego rozeznania to 35-40zł. Mój sąsiad właśnie skończył i płacił 38zł. wiele zalezy na pewno jak "trudna" jest robota. Jesli ktos ma 4 proste sciany bez zagięć to na pewno taniej i mysle ze kwota 30 zl jest realna Jednak jak ktos ma jakies łuki do tego chce "portaliki" , obramowania nad oknami to cena idzie w gore ja na razie mam ludzi za 45 zl ale wg mnie to duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 01.06.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 ile teraz chodzi sama robocizna elewacji (styropian + tynk silikonowy) - płacił ktoś ostatnio z was, albo robił wycene? Wg mojego rozeznania to 35-40zł. Mój sąsiad właśnie skończył i płacił 38zł. wiele zalezy na pewno jak "trudna" jest robota. Jesli ktos ma 4 proste sciany bez zagięć to na pewno taniej i mysle ze kwota 30 zl jest realna Jednak jak ktos ma jakies łuki do tego chce "portaliki" , obramowania nad oknami to cena idzie w gore ja na razie mam ludzi za 45 zl ale wg mnie to duzo U mnie za wszystkie ozdoby elewacyjne jak bonia , przypory , łuki etc ... - wykonawca liczył oddzielnie za metr bieżący . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 01.06.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 ile teraz chodzi sama robocizna elewacji (styropian + tynk silikonowy) - płacił ktoś ostatnio z was, albo robił wycene? Wg mojego rozeznania to 35-40zł. Mój sąsiad właśnie skończył i płacił 38zł. wiele zalezy na pewno jak "trudna" jest robota. Jesli ktos ma 4 proste sciany bez zagięć to na pewno taniej i mysle ze kwota 30 zl jest realna Jednak jak ktos ma jakies łuki do tego chce "portaliki" , obramowania nad oknami to cena idzie w gore ja na razie mam ludzi za 45 zl ale wg mnie to duzo U mnie za wszystkie ozdoby elewacyjne jak bonia , przypory , łuki etc ... - wykonawca liczył oddzielnie za metr bieżący . co to są te bonia? ale ładnie Ci ocieplili i ile placiles? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 01.06.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Bonia - te te elementy ozdobne / ramki / dookoła okien , drzwi - zobacz na linka w mojej stopce ... Ile płaciłem ? - robiłem kompleksowo - ocieplenie i tynkowanie plus wszystkie ozdoby elewacyjne / tynk silikonowy KABE / - podpisywałem umowę z wykonawcą ponad 2 lata temu - nie pamiętam juz kwoty - jak Ci zależy to mogę poszukać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 02.06.2009 01:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Dzieki za wrazliwy odzew, na szczescie sprawa nieaktualna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 02.06.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Gdzie w Krakowie lub okolicach można taniej kupić kostkę Libet. Dzisiaj ceny mnie powaliły, nie przewidywaliśmy takich funduszy na taras i podjazd. Bardzo podoba mi się Libet Piccola nero i solaro, ewentualnie Piccola granito. przy wylocie na Wieliczke za oplem jest skład z kostką Libet. Wisi reklama, że 30% rabatu dają, ale nie byłam tam na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 02.06.2009 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 ile teraz chodzi sama robocizna elewacji (styropian + tynk silikonowy) - płacił ktoś ostatnio z was, albo robił wycene? W ubiegłym roku umówiona byłam po 28zł za m2, ale jak wykonawca zobaczył co chcę to podniósł cenę na 35zł/m2 (na gotowo z kolorem). W tym miałam wszystkie bonie, przypory, łuki i wszelakie duperele, które mam na elewacji. Myślę, że cena była bardzo ok. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 02.06.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 1 pytanie:gdzie można tanio kupic cegłę klinkierową Roben-burgund pełną? 2 pytanie:w salonie aktualnie mam wysokośc 2.75cm, chcę tam położyc ogrzewanie podłogowe, (pod salonem jest piwnica), jakie rozwiązanie jest najlepsze?6cm styropianu + 5cm (wylewki na podłogówce), to już razem 11cm,a na to przyjdzie ok. 2cm podłogi, czyli w sumie 13cmzostanie 2.75-0.13 = 2.62 wysokości w salonie. (reszta ocieplenia na suficie w piwnicy)proszę o radę co z tym fantem zrobic?czy też ktoś mógłby zaproponowac inne rozwiązanie:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 02.06.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 3 pytanie: jaka jest standardowa wysokosc otworu na drzwi zewnętrzne i wewnętrzne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 02.06.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 2 pytanie: w salonie aktualnie mam wysokośc 2.75cm, chcę tam położyc ogrzewanie podłogowe, (pod salonem jest piwnica), jakie rozwiązanie jest najlepsze? 6cm styropianu + 5cm (wylewki na podłogówce), to już razem 11cm, a na to przyjdzie ok. 2cm podłogi, czyli w sumie 13cm zostanie 2.75-0.13 = 2.62 wysokości w salonie. (reszta ocieplenia na suficie w piwnicy) proszę o radę co z tym fantem zrobic? czy też ktoś mógłby zaproponowac inne rozwiązanie:) pozdrawiam jesli chcesz mieć w salonie jak najwyżej to wiekszość styropianu połóż na suficie w piwnicy. To jest duzo lepsze rozwiązanie bo zapobiega stratom ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 02.06.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 to co można nie dawac wogóle styropianu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 02.06.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 to co można nie dawac wogóle styropianu? Nie można - nie dasz wogóle styropianu - i położysz podłogówkę -> będziesz grzać strop nad piwnicą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 02.06.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 to co można nie dawac wogóle styropianu? Nie można - nie dasz wogóle styropianu - i położysz podłogówkę -> będziesz grzać strop nad piwnicą ... to jaka jest zalecana minimalna grubosc styropianu na stropie (w salonie) przy zalozeniu, ze w piwnicy przykleje np 10cm styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts