redpradnik 08.06.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 ponawiam pytanie o piach zasypowy, gdzie można tanio kupic? poza tym: 1. gdzie można tanio wynając zagęszczarkę do gruntu (wraz z dowozem i odbiorem z budowy). 2. czy można czymś zastąpic kominek odpowietrzający do dachu? (taki w formie dachówki), takie cacko kosztuje parę ładnych stówek :/ pozdrawiam ad 2 koło Matecznego dorabiają jaki chcesz w przyzwoitych pieniądzach, musisz im tylko podwieźć dachówkę. dokładnie w którym miejscu? i czy jest to tańsze niż 450zł ja placilem 700 ( 5 sztuk z Creatona;( a z koramica, kominek z angoby szlachetnej, po upuście 450zł. ale już zadzwoniłem i koło ronda Matecznego są za 159zł Ja placilem 700 zl za jeden!! ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 08.06.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 ponawiam pytanie o piach zasypowy, gdzie można tanio kupic? poza tym: 1. gdzie można tanio wynając zagęszczarkę do gruntu (wraz z dowozem i odbiorem z budowy). 2. czy można czymś zastąpic kominek odpowietrzający do dachu? (taki w formie dachówki), takie cacko kosztuje parę ładnych stówek :/ pozdrawiam ad 2 koło Matecznego dorabiają jaki chcesz w przyzwoitych pieniądzach, musisz im tylko podwieźć dachówkę. dokładnie w którym miejscu? i czy jest to tańsze niż 450zł ja placilem 700 ( 5 sztuk z Creatona;( a z koramica, kominek z angoby szlachetnej, po upuście 450zł. ale już zadzwoniłem i koło ronda Matecznego są za 159zł Ja placilem 700 zl za jeden!! ( 5sztuk, 3500zł o kurczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 08.06.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 (...) a z koramica, kominek z angoby szlachetnej, po upuście 450zł. ale już zadzwoniłem i koło ronda Matecznego są za 159zł Uważaj żeby jakimś wynalazkiem nie oszpecić dachu - kryjesz dach ładną dachówką - a potem zamiast systemowego kominka który komponuje się wyglądem i materiałem z resztą dachówek władujesz jakiegoś paskuda który zepsuje całokształt wyglądu połaci - oczywiscie jeżeli takie rzeczy są dla Ciebie ważne ... Ja mam dach kryty ceramiczną dachówką Robena - i mam 3 takie kominki wentylacyjne - nigdy nie przyszło mi nawet na myśl zastępować je jakimiś wynalazkami ... - ale dla mnie ważny jest wygląd dachu mojego domu - dach to w końcu obok elewacji wizytówka budynku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 08.06.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 ponawiam pytanie o piach zasypowy, gdzie można tanio kupic? poza tym: 1. gdzie można tanio wynając zagęszczarkę do gruntu (wraz z dowozem i odbiorem z budowy). 2. czy można czymś zastąpic kominek odpowietrzający do dachu? (taki w formie dachówki), takie cacko kosztuje parę ładnych stówek :/ pozdrawiam ad 2 koło Matecznego dorabiają jaki chcesz w przyzwoitych pieniądzach, musisz im tylko podwieźć dachówkę. dokładnie w którym miejscu? i czy jest to tańsze niż 450zł ja placilem 700 ( 5 sztuk z Creatona;( a z koramica, kominek z angoby szlachetnej, po upuście 450zł. ale już zadzwoniłem i koło ronda Matecznego są za 159zł Ja placilem 700 zl za jeden!! ( 5sztuk, 3500zł o kurczę To i tak rekordowym kosztem co do dachu był trójnik spinający połacie dachowe cos ponad 800 zl Nigdy juz bym sie na taki dach nie zdecydowal - cos takiego jak na zdjeciu tylko Creatona http://www.sklepdachowy.pl/image_func.php?img=gfx/532efac5a129615014877581b562f2f9.jpg&maxwidth=220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 08.06.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Ja placilem 700 zl za jeden!! ( łożesz ty ale cie skroili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 08.06.2009 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Ja placilem 700 zl za jeden!! ( łożesz ty ale cie skroili Trapez Carbo - ale i tak byli najtansi w stosunku do Attica , Dach centrum - nie wiedzialem wtedy o istnieniu Melle a tu maja dobre ceny - spinki takie rzeczy wlasnie tam kupowalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 08.06.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 (...) a z koramica, kominek z angoby szlachetnej, po upuście 450zł. ale już zadzwoniłem i koło ronda Matecznego są za 159zł Uważaj żeby jakimś wynalazkiem nie oszpecić dachu - kryjesz dach ładną dachówką - a potem zamiast systemowego kominka który komponuje się wyglądem i materiałem z resztą dachówek władujesz jakiegoś paskuda który zepsuje całokształt wyglądu połaci - oczywiscie jeżeli takie rzeczy są dla Ciebie ważne ... Ja mam dach kryty ceramiczną dachówką Robena - i mam 3 takie kominki wentylacyjne - nigdy nie przyszło mi nawet na myśl zastępować je jakimiś wynalazkami ... - ale dla mnie ważny jest wygląd dachu mojego domu - dach to w końcu obok elewacji wizytówka budynku ... ja też mam kryty Robenem i dwa takie kominki wentylacyjne dorabiane. Jakoś nie widzę różnicy (wygląd dokładnie taki jak z Robena) i dom nie wydaje mi sie oszpecony a różnica w kieszeni została Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 08.06.2009 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 zmieniam tematykę... ma ktos namiary na firme wykonującą posadzki przemysłowe z żywicy epoksydowej czy jak to sie tam zwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 08.06.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 ja też mam kryty Robenem i dwa takie kominki wentylacyjne dorabiane. Jakoś nie widzę różnicy (wygląd dokładnie taki jak z Robena) i dom nie wydaje mi sie oszpecony a różnica w kieszeni została - a to zwracam honor - a tak z ciekawości - ile kosztował taki dachówko-kominek dorabiany - i można by zobaczyć jak to wygląda ?? - ja trzy lata temu kupowałem oryginalne kominki Robena za ca 350 pln/szt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 08.06.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 (...) a z koramica, kominek z angoby szlachetnej, po upuście 450zł. ale już zadzwoniłem i koło ronda Matecznego są za 159zł Uważaj żeby jakimś wynalazkiem nie oszpecić dachu - kryjesz dach ładną dachówką - a potem zamiast systemowego kominka który komponuje się wyglądem i materiałem z resztą dachówek władujesz jakiegoś paskuda który zepsuje całokształt wyglądu połaci - oczywiscie jeżeli takie rzeczy są dla Ciebie ważne ... Ja mam dach kryty ceramiczną dachówką Robena - i mam 3 takie kominki wentylacyjne - nigdy nie przyszło mi nawet na myśl zastępować je jakimiś wynalazkami ... - ale dla mnie ważny jest wygląd dachu mojego domu - dach to w końcu obok elewacji wizytówka budynku ... nie paskuda, tylko ma miec taki sam kolor jak reszta dachówek, zresztą dziś podjadę, to sam zobaczę co to za cudo jest, jak rzeczywiście będzie szpetne, to chyba nie wezmę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 08.06.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 ja też mam kryty Robenem i dwa takie kominki wentylacyjne dorabiane. Jakoś nie widzę różnicy (wygląd dokładnie taki jak z Robena) i dom nie wydaje mi sie oszpecony a różnica w kieszeni została - a to zwracam honor - a tak z ciekawości - ile kosztował taki dachówko-kominek dorabiany - i można by zobaczyć jak to wygląda ?? - ja trzy lata temu kupowałem oryginalne kominki Robena za ca 350 pln/szt . musze sprawdzić na fakturze bo było to juz prawie 2 lata temu. Kryłam dach latem 2007 kiedy panował szał na rynku budowlanym, dachówki miały kosmiczne ceny a dwa to ich na rynku było jak na lekarstwo. A galanteria dachowa to juz wogóle był zawrót głowy. W wolnej chwili pstrykne fotke kominka na dachu. Teraz zajrzałam na strone Robena to ten kominkek kosztyuje niespełna 200zł, więc możnaby było sie pokusic o założenie oryginalnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naramowicze 08.06.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 ponawiam pytanie o piach zasypowy, gdzie można tanio kupic? poza tym: 1. gdzie można tanio wynając zagęszczarkę do gruntu (wraz z dowozem i odbiorem z budowy). 2. czy można czymś zastąpic kominek odpowietrzający do dachu? (taki w formie dachówki), takie cacko kosztuje parę ładnych stówek :/ pozdrawiam ad 2 koło Matecznego dorabiają jaki chcesz w przyzwoitych pieniądzach, musisz im tylko podwieźć dachówkę. dokładnie w którym miejscu? i czy jest to tańsze niż 450zł ja placilem 700 ( 5 sztuk z Creatona;( a z koramica, kominek z angoby szlachetnej, po upuście 450zł. ale już zadzwoniłem i koło ronda Matecznego są za 159zł Ja placilem 700 zl za jeden!! ( ja 514zł za Creaton Maxima angoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 08.06.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 (...) a z koramica, kominek z angoby szlachetnej, po upuście 450zł. ale już zadzwoniłem i koło ronda Matecznego są za 159zł Uważaj żeby jakimś wynalazkiem nie oszpecić dachu - kryjesz dach ładną dachówką - a potem zamiast systemowego kominka który komponuje się wyglądem i materiałem z resztą dachówek władujesz jakiegoś paskuda który zepsuje całokształt wyglądu połaci - oczywiscie jeżeli takie rzeczy są dla Ciebie ważne ... Ja mam dach kryty ceramiczną dachówką Robena - i mam 3 takie kominki wentylacyjne - nigdy nie przyszło mi nawet na myśl zastępować je jakimiś wynalazkami ... - ale dla mnie ważny jest wygląd dachu mojego domu - dach to w końcu obok elewacji wizytówka budynku ... nie paskuda, tylko ma miec taki sam kolor jak reszta dachówek, zresztą dziś podjadę, to sam zobaczę co to za cudo jest, jak rzeczywiście będzie szpetne, to chyba nie wezmę... moje nie były brzydkie wiadomo, że nie bedą tak piękne jak te z fabryki bo to jednak rzemiosło. Ale kolor i fason zawsze dobierany jest do konkretnego systemu dachówek, więc z poziomu "gruntu" dopatrzeć sie różnicy jest trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waltz 08.06.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Ja mogę jedynie potwierdzić, że nie widać różnicy (Creaton Terra Viva) - wystarczy im podać jaka dachówka i dobierają idealnie. Teraz czekamy aż się numerki na elewację wypalą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 08.06.2009 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 ja też mam kryty Robenem i dwa takie kominki wentylacyjne dorabiane. Jakoś nie widzę różnicy (wygląd dokładnie taki jak z Robena) i dom nie wydaje mi sie oszpecony a różnica w kieszeni została - a to zwracam honor - a tak z ciekawości - ile kosztował taki dachówko-kominek dorabiany - i można by zobaczyć jak to wygląda ?? - ja trzy lata temu kupowałem oryginalne kominki Robena za ca 350 pln/szt . Parę tygodni temu zamawiałem dachówkę (Roben Monza Plus) , w tym 2 kominki wnetylacyjne. Cena 177 zł za sztukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 08.06.2009 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Teraz czekamy aż się numerki na elewację wypalą a możesz coś bliżej o tych numerkach.... ciekawy pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konieczki 08.06.2009 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Kurczę ale o kosmicznych cena kominków wentylacyjnych mówicie, ja w zeszłym roku kupowałam Creatona oryginalne i płaciłam 423zł/szt (premiona angobę) (wszystko w Trapez Carbo) ale miałam 25%rabatu na wszystkie elementy dachu i euro liczone po kursie 3,3zł. A wszyscy mi mówią że teraz dobry okres na budowę... A odnośnie Melle to tam nie mają Creatona... tylko Jacobę (dużej gorszej jakości) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 08.06.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 To teraz ja zmieniam temat bo odbierałem dzisiaj prace hydraulika robil nam wode , kanalizacje i centralne bez podlogowki i zabił mnie cena za podlaczenie pieca:/ mamy do podlaczenia po tynkach 2 piece z zasobnikami gazowy i na ekogroszek z podajnikiem - kazdy ma cos 2 pompy i krzyknal mi za kazdy 1000 zl podobno normalnie 1200 mowi :/zalamalem sie 2 piece i 2000 zl :/ Takie sa ceny?????Za centralne od punktu placilem 90 zlZa wode (ciepla zimna) 90 za kanalizacje 60 Za podlogowke chce 20 zl za m/2 do tego doliczyl mi 2 x200 zl za skrzynki rozdzielcze co mi sie nie podobalo w jego wykonaniu w sensie dodatkowej kasy ale juz sie nie chcialem klocic bo poczatkowo o tym mowy nie bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 08.06.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Ja za wykonanie kotłowni zapłaciłam 1200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 08.06.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 na jakiej wysokości powinno być montowane okno dachowe, przy ściance kolankowej 1m, a do tego jeszcze murłata z 10cm.zalecane 1.2 ciężko wchodzi w grę niestety przy takiej ściance kolankowej.czekam na jakieś porady, czy może zamontowanie na 1.2 nie zrobi większej różnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts