Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

mam pytanie ... gdzie kupowaliście w Krakowie lub okolicy w dobrych cenach materiały do wykonania docieplenia elewacji ?

Głównie chodzi mi o kleje, narożniki, siatki, kołki ale również o tynki silikonowe ( zwłaszcza firmy Kabe ale inne również biorę pod uwagę - np. Baumit, Ceresit ).

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zmiana tematu.

Kupował ktoś AGD w "OKAY RTV i AGD" na Wadowickiej w Krakowie?

Z tego co widzę to dobre ceny chyba mają.

ja osobiście większość sprzętu (z wyjątkiem chyba jednej pozycji) kupowałem w necie - nawet doliczając ceny transportu ceny niejednokrotnie nie do pobicia.

Zmiana tematu.

Kupował ktoś AGD w "OKAY RTV i AGD" na Wadowickiej w Krakowie?

Z tego co widzę to dobre ceny chyba mają.

Wszystko kupowałam w necie w sklepach, które miały magazyny w Krakowie (odbierałam osobiscie i uniknełam kosztów transportu) a biorąc kilka pozycji w jednym mozna negocjować ceny. Ale zabij mnie nie wiem jak sie nazywały :oops:

Ja też mam podpięte do kanalizy - jeszcze nigdy tam wody nie dolewałem i nigdy nie śmierdziało mi szmbem w garażu - jak wentylacja pionów kanalizacyjnych jest wykonana poprawnie to nawet jak wyschnie syfon to nie będzie śmierdzieć z kratki ...

Wygląda u mnie tak :

http://img509.imageshack.us/img509/4732/pict3202st2.jpg

wow kochani a dlaczego płytki na podłodze garażu?

i jeszcze jedno - ile czeka się na pozwolenie na budowę od złożenia wniosku w gminie Kraków? Ktoś składał w tym cudnym mieście, gdzie wz dają po 10 mcach?

WZ po 10 miesiącach ? hmm ja dostałam po 4 latach :/ właśnie w naszej wspaniałej gminie Kraków :D ale na pozwolenie czekałam ok miesiąca. Gdyby nasza wspaniała architektka dopilnowała wszystkiego to PnB miała bym po ok 14 dniach. Jak sami się tym zajęliśmy to poszło naprawdę MEGA szybko, potem oczywiście uprawomocnienie... Jeżeli jesteście na etapie załatwiania PnB to radzę samemu udać się do urzędu i pogadać z Panią/Panem prowadzącym sprawę, można bardzo zyskać na czasie

Zależy od szczęścia i zawziętości.

Mam działkę gdzie nie ma miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego. Na szczęście obok mojej jest działka z zabudowanym domem.

Czekałem ponad rok. Sprawa radykalnie przyspieszyła jak zmienili mi inspektora od mojej sprawy. Ale sąsiedzi też długo czekali.

Jak jest plan zagospodarowania to jest dużo łatwiej.

Zależy od szczęścia i zawziętości.

Mam działkę gdzie nie ma miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego. Na szczęście obok mojej jest działka z zabudowanym domem.

Czekałem ponad rok. Sprawa radykalnie przyspieszyła jak zmienili mi inspektora od mojej sprawy. Ale sąsiedzi też długo czekali.

Jak jest plan zagospodarowania to jest dużo łatwiej.

NO właśnie u nas też nie ma zagospodarowania i dlatego o nieszczęsne Warunki zabudowy walczyłam 4 lata! ale potem Pozwolenie dostałam szybko :)

u nas też nie ma planu zagospodarowania. Ale wz już mam. Dostałam na koniec maja, a składałam w lipcu rok temu. Obawiam się za to rzeczywiście mojego architekta - jeśli zawali kolejną sprawę to publicznie napiszę, żeby go nie brać, bo to co robi przechodzi ludzkie pojęcie... Teraz czekam na odpowiedź z ZKIT o przyłączeniu do dróg lądowych, jak to dostanę składam wniosek..

.. bardzo bym chciała zdążyć na jesień, żeby postawić stan surowy przed zimą.. Dom stanie na iłach, a na tym gruncie ponoć długo osiada i nie warto wykańczać za szybko.

u nas też nie ma planu zagospodarowania. Ale wz już mam. Dostałam na koniec maja, a składałam w lipcu rok temu. Obawiam się za to rzeczywiście mojego architekta - jeśli zawali kolejną sprawę to publicznie napiszę, żeby go nie brać, bo to co robi przechodzi ludzkie pojęcie... Teraz czekam na odpowiedź z ZKIT o przyłączeniu do dróg lądowych, jak to dostanę składam wniosek..

.. bardzo bym chciała zdążyć na jesień, żeby postawić stan surowy przed zimą.. Dom stanie na iłach, a na tym gruncie ponoć długo osiada i nie warto wykańczać za szybko.

To tym bardziej radzę samemu pobiegać po urzędach :) naprawdę duuuzo szybciej można wszystko załatwić!

POWODZENIA trzymam kciuki

Stoje przed wyborem pieca i kotła

komin spalinowy fi 20 z otworta komora i tutaj myslalem o zembcu KP 20

wg tabeli ze strony producenta ogrzewanie 235 metrow weglem lub 175 pelletami - zastanawiam sie czy nie kupic fi 30 roznica 400 zl a on ogrzewa 350/175 tylko czy to wykorzystam skoro dom ma 180 m2 powierzchni?

Wiekszy dylemat mam z gazówką komin fi 14 turbo z zamknieta komora i jak tak patrze to na allegro głównie kotły kondensacyjne

znalazlem Vaillanta z zamknieta komora Kociol piec Vaillant VUW PRO 242-3 2-FUNKCYJ TURBO

bez zasobnika do tego zasobnik jakies 800 zl czy nie lepiej dolozyc i kupic cos takiego Pakiet VAILLANT VU plus 240-5 + VIH 120

http://allegro.pl/item645955203.html

Doradzcie please

Na dole podgłogówka jakies 70 metrów plus 3 grzejniki

u gory podlogowka 10 m2 7 grzejnikow