Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

redpradnik napisał:
Szukam zdjec oswietlenia schodow - myslalem nad ledami firmy skoff ale cena mnie zabiła 80 zl jedno swiatelko a jest 8 plus do tego transformator ponad 500 zl :/

Znacie tansze rozwiazanie?

Ja kupowałem takie lampki właśnie firmy Skoff: http://www.halogen.pl/images/produkty/0/2066/8274hq8fk7qrz7e7sx7s.jpg, ale płaciłem za nie jakieś 40 parę złotych w Castoramie.

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

salatar napisał:
:)

dzieki wszystkim za odpowiedzi

przy okazji - jakie okna dachowe wybraliście ???

własnie sie dowiedziałem ze juz są z FAKRO plastikowe

np. do łazienki - jak myslice - warto ??? troszkę tansze od drewnianych

Ja chyba Roto wybiore ( te wysokoosiowe -735H). Cena wydaje się być konkurencyjna a i jakością dorównują Veluxowi i Fakro. No i wyłaz dachowy przy okazji trzeba dokupić.

Witam,

wszystko wskazuje, że będę musiał tynki wewnętrzne wykonać z mieszanek gotowych - chodzi o tynki wapienno-cementowe.

Proszę o podpowiedzi: produkty jakich firm są najlepsze/najbardziej ekonomiczne a jakich unikać.

Też jestem zainteresowany informacjami, gdzie mogę kupić te mieszanki za najlepszą cenę.

Ekipę mam spoza Krakowa i nie wiem czy mają aż takie upusty w tutejszych składach.

Dzięki za pomoc

Piotr_M

Pan&PaniSmith napisał:
i jeszcze jedno - ile czeka się na pozwolenie na budowę od złożenia wniosku w gminie Kraków? Ktoś składał w tym cudnym mieście, gdzie wz dają po 10 mcach?

A macie już WZ? ile czekaliście? 10 miesięcy? To i tak dobrze, bo ja byłam przekonana, że z pewnością rok poczekamy.... a tu jest nadzieja, że wcześniej :D My też Podgórze :wink:

Basia_KRK napisał:
  Pan&PaniSmith napisał:
i jeszcze jedno - ile czeka się na pozwolenie na budowę od złożenia wniosku w gminie Kraków? Ktoś składał w tym cudnym mieście, gdzie wz dają po 10 mcach?

A macie już WZ? ile czekaliście? 10 miesięcy? To i tak dobrze, bo ja byłam przekonana, że z pewnością rok poczekamy.... a tu jest nadzieja, że wcześniej :D My też Podgórze :wink:

slyszalem ze teraz czeka sie krocej na wZtki bo jakas firma zewnetrzna to robi ale nei wiem czy to prawda

redpradnik napisał:
Czlowiek ktory ma mi robic tynki zazyczył sobie zolty piach ze Szczakowej - macie kogos kto wozi takie "cuś" ?:)

Drugie pytanie gdzie kupic kamyczek drobny potrzebny na drenaz i jaka cena jesli ktos wozil i prosba o namiary

510-551-215 wozi ziemie piasek kamień Nie pamietam imienia ;)

Pozdrawiam

witam budujących

chętnie odkupię jak w temacie jak ktoś już nie potrzebuje po swojej budowie

potrzebne mi będzie w sumie ok 100 stempli max 2,7-2,8m, choć mogą być innej, różnej długości i ok 3-3,5m3 desek szalunkowych

przy okazji jak by ktoś miał na zbyciu przyzwoitą betoniarkę, najlepiej niedużą 130-150l pojemności zasypowej na 230V też chętnie skorzystam

jestem z okolic Wieliczki - Podstolice i dopiero będę zaczynał wgłębiać się się w grunt - jak obecna pogoda na to pozwoli

pozdrawiam

redpradnik napisał:
Czlowiek ktory ma mi robic tynki zazyczył sobie zolty piach ze Szczakowej - macie kogos kto wozi takie "cuś" ?:)

Drugie pytanie gdzie kupic kamyczek drobny potrzebny na drenaz i jaka cena jesli ktos wozil i prosba o namiary

Mój dostawca - jak sam mówi - wozi wszystko co się sypie

Telefon 0606260342 - p. Tadeusz.

Basia_KRK napisał:
  Pan&PaniSmith napisał:

złożyliśmy wniosek o wz w lipcu poprzedniego roku. Wz była gotowa w kwietniu, ale ostateczność dostaliśmy na początku czerwca ponieważ zmienili się właściciele na jednej z działek sąsiadujących z nami.