situla 25.06.2009 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 i jeszcze jedno - ile czeka się na pozwolenie na budowę od złożenia wniosku w gminie Kraków? Ktoś składał w tym cudnym mieście, gdzie wz dają po 10 mcach? A macie już WZ? ile czekaliście? 10 miesięcy? To i tak dobrze, bo ja byłam przekonana, że z pewnością rok poczekamy.... a tu jest nadzieja, że wcześniej My też Podgórze My czekaliśmy 14 miesięcy:) na WZ. Pozwolenie muszą wydać w ciągu 60dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 25.06.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Możecie mi polecic jakiś skład eko-groszku w Krakowie lub okolicach. Teraz w lecie powinien być tańszy więc chciałem kupić jakos niebawem (jak tylko garaz pomaluję). Dzieki z góry! a jaki piec kupiłeś na eko-groszek, bo właśnie rozglądam się za jakimś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 25.06.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Możecie mi polecic jakiś skład eko-groszku w Krakowie lub okolicach. Teraz w lecie powinien być tańszy więc chciałem kupić jakos niebawem (jak tylko garaz pomaluję). Dzieki z góry! a jaki piec kupiłeś na eko-groszek, bo właśnie rozglądam się za jakimś... Kupiłem kocioł Elektrometu http://www.elektromet.com.pl/10/pl/10.1.html 25KW. Nie wiem jeszcze jak się będzie spisywał bo narazie jestem na etapie tynków. Ale bardzo możliwe ze niebawem będę rozpalał żeby sciany troche podsuszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 25.06.2009 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Po ile kupujecie obecnie cement i wapno?Dawno nie kupowalem jakies 2 msc i widze ze ceny ostro w gore w Atticu:/433,62 tona wapna , 439,6 cement Czy uzywa sie do wylewek jeszcze tej siatki zbrojonej? Czy tylko to wlókno plastikowe? Kto rozklada styropian? Wylewkarze czy hydraulicy od podłogówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lech71 25.06.2009 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 i jeszcze jedno - ile czeka się na pozwolenie na budowę od złożenia wniosku w gminie Kraków? Ktoś składał w tym cudnym mieście, gdzie wz dają po 10 mcach? A macie już WZ? ile czekaliście? 10 miesięcy? To i tak dobrze, bo ja byłam przekonana, że z pewnością rok poczekamy.... a tu jest nadzieja, że wcześniej My też Podgórze My czekaliśmy 14 miesięcy:) na WZ. Pozwolenie muszą wydać w ciągu 60dni Muszą jeśli nie ma nic do porawienia. Jeśli znajdą jakieś braki to tez czas się wydłuża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 25.06.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Po ile kupujecie obecnie cement i wapno? Dawno nie kupowalem jakies 2 msc i widze ze ceny ostro w gore w Atticu:/ 433,62 tona wapna , 439,6 cement Czy uzywa sie do wylewek jeszcze tej siatki zbrojonej? Czy tylko to wlókno plastikowe? Kto rozklada styropian? Wylewkarze czy hydraulicy od podłogówki? dziś w Dobczycach (w okolicach gazowni) widziałem cement - 410zł , wapno 330zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 25.06.2009 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 My czekaliśmy 14 miesięcy:) na WZ. Pozwolenie muszą wydać w ciągu 60dni Muszą jeśli nie ma nic do porawienia. Jeśli znajdą jakieś braki to tez czas się wydłuża. no ale za to już odpowiada architekt żeby to poskładać jak trzeba. Przecież on robi uzgodnienia i całą resztę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulawasz 26.06.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 mam pytanie ile płaciliście za ocieplenie poddasza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 26.06.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 mam pytanie ile płaciliście za ocieplenie poddasza? Mysle ze bedzie ciezko to okreslic zalezy jaki dach itp Generalnie przylaczam sie do pytania ale z prosba o polecenie kogos od zabudowy i ocieplenia z zewnatrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrober1975 26.06.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Po ile kupujecie obecnie cement i wapno? Dawno nie kupowalem jakies 2 msc i widze ze ceny ostro w gore w Atticu:/ 433,62 tona wapna , 439,6 cement Czy uzywa sie do wylewek jeszcze tej siatki zbrojonej? Czy tylko to wlókno plastikowe? Kto rozklada styropian? Wylewkarze czy hydraulicy od podłogówki? dziś w Dobczycach (w okolicach gazowni) widziałem cement - 410zł , wapno 330zł. rany...czemu wszyscy o tym Atticu....spróbuj w Krak Cem na łokietka.Ceny niezłe i potargowac się można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 26.06.2009 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 mam pytanie ile płaciliście za ocieplenie poddasza? Mysle ze bedzie ciezko to okreslic zalezy jaki dach itp Generalnie przylaczam sie do pytania ale z prosba o polecenie kogos od zabudowy i ocieplenia z zewnatrz</p><p> Ocieplenie robił u mnie Andrzej Moskała (zobacz galerie zdjec) tel 606-154-815 </p><p> Powołaj sie na Tomka </p><p> Pozdraiwam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 27.06.2009 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 czy ktoś z was zaczynał budowę jesienią? Czy to ma sens stawiać dom na zimę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 27.06.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 czy ktoś z was zaczynał budowę jesienią? Czy to ma sens stawiać dom na zimę? Jak dla mnie jak najbardziej ma to sens - byle tylko przykryć kondygnację przed zimą . Czyli jak pogoda da i uda się wybudować ściany parteru to zalać strop i zostawić na zimę , a jakby się udało i więźbę i dach postawić i przykryć - to już by była rewelacja i najlepsze ze wszystkich rozwiązań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 27.06.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 czy ktoś z was zaczynał budowę jesienią? Czy to ma sens stawiać dom na zimę? Przecież wcale nie jest pewne, że zimą będzie śnieg i bardzo ujemne temperatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 27.06.2009 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 czy ktoś z was zaczynał budowę jesienią? Czy to ma sens stawiać dom na zimę? Jak dla mnie jak najbardziej ma to sens - byle tylko przykryć kondygnację przed zimą . Czyli jak pogoda da i uda się wybudować ściany parteru to zalać strop i zostawić na zimę , a jakby się udało i więźbę i dach postawić i przykryć - to już by była rewelacja i najlepsze ze wszystkich rozwiązań nasz majster mówi, że przed zimą spokojnie postawi dom zamknięty (pytanie tylko czy okna wstawiać). Ale znów babcia mi mówi, że jak dom nie wyschnie a chwyci mróz to może być źle..A ja się nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 27.06.2009 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 nasz majster mówi, że przed zimą spokojnie postawi dom zamknięty (pytanie tylko czy okna wstawiać). Ale znów babcia mi mówi, że jak dom nie wyschnie a chwyci mróz to może być źle..A ja się nie znam a kto powiedział ze musisz okna wstawiać Deskami zabijesz i bedzie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 27.06.2009 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 nasz majster mówi, że przed zimą spokojnie postawi dom zamknięty (pytanie tylko czy okna wstawiać). Ale znów babcia mi mówi, że jak dom nie wyschnie a chwyci mróz to może być źle..A ja się nie znam a kto powiedział ze musisz okna wstawiać Deskami zabijesz i bedzie OK Otóż to - ja tak zostawiłem budynek na zimę - deskami zabite okna i drzwi - przez zimę dom się wymroził , wywietrzył i przewiał i większość wilgoci odparowała - następnego roku podczas prac wykończeniowych nie miałem żadnych problemów z wilgocią / i nie mam do dzisiaj / . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 27.06.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Otóż to - ja tak zostawiłem budynek na zimę - deskami zabite okna i drzwi - przez zimę dom się wymroził , wywietrzył i przewiał i większość wilgoci odparowała - następnego roku podczas prac wykończeniowych nie miałem żadnych problemów z wilgocią / i nie mam do dzisiaj / . jeśli się uda z pozwoleniem na budowę też planowałam tak postawić. Skoro nic się nie dzieje to wydaja mi się to najlepsze rozwiązanie. Budynek zdąży osiąść zanim będziemy go wykańczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 28.06.2009 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 niech mi ktoś powie, jak powinien wyglądać "węglarek" przy drzwiach, czy oknach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 28.06.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 niech mi ktoś powie, jak powinien wyglądać "węglarek" przy drzwiach, czy oknach?? Węgarek - nie węglarek : http://upload.wikimedia.org/wikipedia/pl/e/e4/Okno.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts