Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

i jeszcze jedno - ile czeka się na pozwolenie na budowę od złożenia wniosku w gminie Kraków? Ktoś składał w tym cudnym mieście, gdzie wz dają po 10 mcach?

A macie już WZ? ile czekaliście? 10 miesięcy? To i tak dobrze, bo ja byłam przekonana, że z pewnością rok poczekamy.... a tu jest nadzieja, że wcześniej :D My też Podgórze :wink:

My czekaliśmy 14 miesięcy:) na WZ. Pozwolenie muszą wydać w ciągu 60dni

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Możecie mi polecic jakiś skład eko-groszku w Krakowie lub okolicach. Teraz w lecie powinien być tańszy więc chciałem kupić jakos niebawem (jak tylko garaz pomaluję).

Dzieki z góry! :)

a jaki piec kupiłeś na eko-groszek, bo właśnie rozglądam się za jakimś...

Kupiłem kocioł Elektrometu http://www.elektromet.com.pl/10/pl/10.1.html 25KW. Nie wiem jeszcze jak się będzie spisywał bo narazie jestem na etapie tynków.

Ale bardzo możliwe ze niebawem będę rozpalał żeby sciany troche podsuszyć.

Po ile kupujecie obecnie cement i wapno?

Dawno nie kupowalem jakies 2 msc i widze ze ceny ostro w gore w Atticu:/

433,62 tona wapna , 439,6 cement

Czy uzywa sie do wylewek jeszcze tej siatki zbrojonej?

Czy tylko to wlókno plastikowe?

Kto rozklada styropian? Wylewkarze czy hydraulicy od podłogówki?

i jeszcze jedno - ile czeka się na pozwolenie na budowę od złożenia wniosku w gminie Kraków? Ktoś składał w tym cudnym mieście, gdzie wz dają po 10 mcach?

A macie już WZ? ile czekaliście? 10 miesięcy? To i tak dobrze, bo ja byłam przekonana, że z pewnością rok poczekamy.... a tu jest nadzieja, że wcześniej :D My też Podgórze :wink:

Muszą jeśli nie ma nic do porawienia. Jeśli znajdą jakieś braki to tez czas się wydłuża.

dziś w Dobczycach (w okolicach gazowni) widziałem cement - 410zł , wapno 330zł.

Muszą jeśli nie ma nic do porawienia. Jeśli znajdą jakieś braki to tez czas się wydłuża.

no ale za to już odpowiada architekt żeby to poskładać jak trzeba. Przecież on robi uzgodnienia i całą resztę.

dziś w Dobczycach (w okolicach gazowni) widziałem cement - 410zł , wapno 330zł.

rany...czemu wszyscy o tym Atticu....spróbuj w Krak Cem na łokietka.Ceny niezłe i potargowac się można

mam pytanie ile płaciliście za ocieplenie poddasza?

Mysle ze bedzie ciezko to okreslic zalezy jaki dach itp

Generalnie przylaczam sie do pytania ale z prosba o polecenie kogos od zabudowy i ocieplenia z zewnatrz

</p><p> Ocieplenie robił u mnie Andrzej Moskała (zobacz galerie zdjec) tel 606-154-815 </p><p> Powołaj sie na Tomka </p><p> Pozdraiwam

czy ktoś z was zaczynał budowę jesienią? Czy to ma sens stawiać dom na zimę?

Jak dla mnie jak najbardziej ma to sens - byle tylko przykryć kondygnację przed zimą .

Czyli jak pogoda da i uda się wybudować ściany parteru to zalać strop i zostawić na zimę , a jakby się udało i więźbę i dach postawić i przykryć - to już by była rewelacja i najlepsze ze wszystkich rozwiązań :lol:

czy ktoś z was zaczynał budowę jesienią? Czy to ma sens stawiać dom na zimę?

Jak dla mnie jak najbardziej ma to sens - byle tylko przykryć kondygnację przed zimą .

Czyli jak pogoda da i uda się wybudować ściany parteru to zalać strop i zostawić na zimę , a jakby się udało i więźbę i dach postawić i przykryć - to już by była rewelacja i najlepsze ze wszystkich rozwiązań :lol:

nasz majster mówi, że przed zimą spokojnie postawi dom zamknięty (pytanie tylko czy okna wstawiać). Ale znów babcia mi mówi, że jak dom nie wyschnie a chwyci mróz to może być źle..A ja się nie znam :)

nasz majster mówi, że przed zimą spokojnie postawi dom zamknięty (pytanie tylko czy okna wstawiać). Ale znów babcia mi mówi, że jak dom nie wyschnie a chwyci mróz to może być źle..A ja się nie znam :)

a kto powiedział ze musisz okna wstawiać Deskami zabijesz i bedzie OK :)

Otóż to - ja tak zostawiłem budynek na zimę - deskami zabite okna i drzwi - przez zimę dom się wymroził , wywietrzył i przewiał i większość wilgoci odparowała - następnego roku podczas prac wykończeniowych nie miałem żadnych problemów z wilgocią / i nie mam do dzisiaj :D / .

Otóż to - ja tak zostawiłem budynek na zimę - deskami zabite okna i drzwi - przez zimę dom się wymroził , wywietrzył i przewiał i większość wilgoci odparowała - następnego roku podczas prac wykończeniowych nie miałem żadnych problemów z wilgocią / i nie mam do dzisiaj :D / .

jeśli się uda z pozwoleniem na budowę też planowałam tak postawić. Skoro nic się nie dzieje to wydaja mi się to najlepsze rozwiązanie. Budynek zdąży osiąść zanim będziemy go wykańczać.