franzkru 30.06.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 a nie lepiej dogadac sie z gosciem tylko na robocizne? a za materiał sammeu placic? podobno bierze sie 30 zl za punkt za robocizne jak znasz kogoś kto bierze 30zł/punkt to daj proszę namiary ja usłyszałem 60zł/punkt za robociznę.... Ja płaciłem 27zł/punkt. Instalacja bezpuszkowa (ponad 1Km kabla poszło). Kontaktów/włączników jest troche ponad 100szt. Do tego oczywiście punkty oświetlenia. Dom 275m2 wyszło około 5500zł (w tym tv/sat) robocizna z materiałem (kable,puszki,rozdzielnia,bezpieczniki,domofon). Ekipa z Żywca. Spała na budowie. Robili 5dni cała instalację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregorczyk 30.06.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 dziś składamy PnB o rany ale się denerwuję.. heh, złożenie to nic, na dziennik podawczy i już. teraz sie zacznie, sprawdzanie kompletności itp. jeżeli nic się nie doczepią - oby- to max 65 dni maja na decyzję. pora niesprzyjająca - urzędasy też mają urlopy. a jak nie wyrabiają to wynajdują braki - pismo o uzupełnienie w 7 dni, -rzadko się udaje - więc procedura od nowa. ale u was tak nie będzie. nie będzie napewno . powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 30.06.2009 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 dziś składamy PnB o rany ale się denerwuję.. heh, złożenie to nic, na dziennik podawczy i już. teraz sie zacznie, sprawdzanie kompletności itp. jeżeli nic się nie doczepią - oby- to max 65 dni maja na decyzję. pora niesprzyjająca - urzędasy też mają urlopy. a jak nie wyrabiają to wynajdują braki - pismo o uzupełnienie w 7 dni, -rzadko się udaje - więc procedura od nowa. ale u was tak nie będzie. nie będzie napewno . powodzenia Masz 7 dni na uzupelnienie braków od momentu dostarczenia listu. Wiec jak dla mnie to czasu az nadto. Uzupełniałem 2 braki w projekcie więc wiem że się da. I z tego co pamiętam to oni mają 60dni a nie 65. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 30.06.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 a nie lepiej dogadac sie z gosciem tylko na robocizne? a za materiał sammeu placic? podobno bierze sie 30 zl za punkt za robocizne jak znasz kogoś kto bierze 30zł/punkt to daj proszę namiary ja usłyszałem 60zł/punkt za robociznę.... Ja płaciłem 27zł/punkt. Instalacja bezpuszkowa (ponad 1Km kabla poszło). Kontaktów/włączników jest troche ponad 100szt. Do tego oczywiście punkty oświetlenia. Dom 275m2 wyszło około 5500zł (w tym tv/sat) robocizna z materiałem (kable,puszki,rozdzielnia,bezpieczniki,domofon). Ekipa z Żywca. Spała na budowie. Robili 5dni cała instalację to wyszło Ci bardzo tanio wg mnie miałeś robione w peszlach? masz też dodatkowo podłączenia instalacji pod internet, tel, alarml ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 30.06.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 czy jest ktoś na forum, komu wykonywał instalacje elektryczne p. Krzysztof Barket? + 2. gdzie można kupić studzienki kanalizacyjne, albo może ktoś poleci tanią firmę, która zrobiłaby przyłącze kanalizacyjne... ponawiam pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 30.06.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Niestety gmina nie jest w stanie od kilku lat wykonac rozbudowy woociągu i muszę wykopać lub wywiercić studnię - czy możecie podpowiedzieć wykonawcę/ów? Wolałbym wierconą ale w ostateczności moze być też studnia kopana. Temat dosyć pilny. Chyba wszyscy są podłączeni do wodociągu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 30.06.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 to wyszło Ci bardzo tanio wg mnie miałeś robione w peszlach? masz też dodatkowo podłączenia instalacji pod internet, tel, alarml ? Nie mam instalacje podtynkową (bez peszli). Alarm robiła mi inna firma. LAN robiłem sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 30.06.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Niestety gmina nie jest w stanie od kilku lat wykonac rozbudowy woociągu i muszę wykopać lub wywiercić studnię - czy możecie podpowiedzieć wykonawcę/ów? Wolałbym wierconą ale w ostateczności moze być też studnia kopana. Temat dosyć pilny. Chyba wszyscy są podłączeni do wodociągu Daleko masz do tego wodociągu ? Może sam zrobisz rozbudowę a gmina ci zwróci koszty (lub ich część). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 30.06.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 dziś składamy PnB o rany ale się denerwuję.. heh, złożenie to nic, na dziennik podawczy i już. teraz sie zacznie, sprawdzanie kompletności itp. jeżeli nic się nie doczepią - oby- to max 65 dni maja na decyzję. pora niesprzyjająca - urzędasy też mają urlopy. a jak nie wyrabiają to wynajdują braki - pismo o uzupełnienie w 7 dni, -rzadko się udaje - więc procedura od nowa. ale u was tak nie będzie. nie będzie napewno . powodzenia Masz 7 dni na uzupelnienie braków od momentu dostarczenia listu. Wiec jak dla mnie to czasu az nadto. Uzupełniałem 2 braki w projekcie więc wiem że się da. I z tego co pamiętam to oni mają 60dni a nie 65. najbliższe 3 tygodnie nas nie będzie, upoważnienie dostał architekt. Jak nam to dobrze załatwi to będę mu się odwdzięczać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregorczyk 30.06.2009 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 dziś składamy PnB o rany ale się denerwuję.. heh, złożenie to nic, na dziennik podawczy i już. teraz sie zacznie, sprawdzanie kompletności itp. jeżeli nic się nie doczepią - oby- to max 65 dni maja na decyzję. pora niesprzyjająca - urzędasy też mają urlopy. a jak nie wyrabiają to wynajdują braki - pismo o uzupełnienie w 7 dni, -rzadko się udaje - więc procedura od nowa. ale u was tak nie będzie. nie będzie napewno . powodzenia Masz 7 dni na uzupelnienie braków od momentu dostarczenia listu. Wiec jak dla mnie to czasu az nadto. Uzupełniałem 2 braki w projekcie więc wiem że się da. I z tego co pamiętam to oni mają 60dni a nie 65. źle pamiętasz, art 35.p.6. 65 dni od dnia złożenia wniosku. potem 500 zl kary za każdy dzień zwłoki, ale nie tobie , szczebel wyżej. pytanie do czego się doczepili, są rzeczy że można łatwo i szybko - też robiłem, ale są i takie, że nie ma szans, a jak projektant na urlopie to kiszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 30.06.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 dostałem pierwszą wycenę na włączenie do kanalizacji - 23 mb kanalizy - 1 studzienka rewizyjna/inspekcyjna na załamaniu - z załatwieniem formalności w gminie całośc za 2300zł. za dużo kasy? czy "takie są ceny"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 30.06.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 a masz w tym robotę drogi (rozkopanie/zasypanie) i zajęcie drogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 30.06.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 a masz w tym robotę drogi (rozkopanie/zasypanie) i zajęcie drogi? akurat kanalizacja leci mi przez róg działki, więc wszystko by było na mojej posesji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 30.06.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 a masz w tym robotę drogi (rozkopanie/zasypanie) i zajęcie drogi? akurat kanalizacja leci mi przez róg działki, więc wszystko by było na mojej posesji to masz szczęście ja też szukam firmy do takiej pracy, ale jeszcze nikogo konkretnego nie znalazłam, bo potrzebuję ich dopiero na sierpień. patrzyłeś na białą listę wykonawców na forum? Tam mogą być inne firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 30.06.2009 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 a masz w tym robotę drogi (rozkopanie/zasypanie) i zajęcie drogi? akurat kanalizacja leci mi przez róg działki, więc wszystko by było na mojej posesji to masz szczęście ja też szukam firmy do takiej pracy, ale jeszcze nikogo konkretnego nie znalazłam, bo potrzebuję ich dopiero na sierpień. patrzyłeś na białą listę wykonawców na forum? Tam mogą być inne firmy. no tak firm jest mnóstwo, ale chciałbym się dowiedziec, czy te 2300zł to jest cena "normalna" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 30.06.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 jak podzwonisz po firmach i powiesz jaki zakres robót to ci wycenią i będziesz miał przekrój cenowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konieczki 30.06.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Ja niestety mam przepych pod drogą (bez naruszania nawierzchni), jakbyście mieli kogoś godnego polecenia to z góry dziękuję. Mam ok 40m wodociągu i kanalizacji (w tym 4m przewiertu) może ktoś wie ile orientacyjnie to mnie będzie kosztowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 30.06.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Był dzisiaj u mnie człowiek polecany przez "pam" - osoba ktora wykonała mu kominek i załamałem sie:( Kominek bez rozprowadzenia powietrza , bez płaszcza itp wkład DOVRE wartosc wkładu 3800 - wycena robocizny wg projektu wraz z materiałem 12 000 musze szukac kogos innego bo ten Pan jest wg mnie drogi taki wzor chcemy http://foto2.m.onet.pl/_m/0e1d52a154ca64e2aab0164d0259da66,10,19,0.jpg http://foto1.m.onet.pl/_m/1bf90abed2cfd06714292bfc9f3ed211,10,19,0.jpg zrealizowany u kogos http://foto3.m.onet.pl/_m/d8b9ef4a052246fe1de9fe7848fa9ceb,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 30.06.2009 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Red, masz tu namiary na taniego kominkarza: Grzegorz Band: Kraków, ul. Płaszowska 9, tel. 012 2571253 Robił u nas kominek i jesteśmy zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 30.06.2009 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Redpradnik na grupie Wielickiej dawałem dzisiaj namiar na komnikowego.Pan Mirek --> 501691537 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts