pablitoo 02.07.2009 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Polecałabym ci wypożyczyć mechaniczne osuszarki (np. używane przy powodziach) wysuszyć ściany w piwnicach i pomyśleć o odwodnieniu. Ale poczekaj aż jeszcze ktoś ci doradzi. Ja nie jestem specjalistą - powtarzam tylko rozmowę z geologiem. Osuszanie wnętrza piwnicy to półśrodek - jak znowu poleje konkretnie - znowu w tym miejscu przesiąknie mur i bedzie wilgoć - jak chcesz zrobić to porządnie - trzeba kopać i zrobić konkretną izolację pionową przeciwwilgociową - a tak na marginesie - jaką masz izolację pionową - HeyBobik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 02.07.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 ] mnie też wyznaczyli od sąsiada, ale po dłuższych rozmowach w ENIONIE okazało się, że 3 okoliczne słupy spełniają wymogi przyłączenia i od tych 3 można ciagnąć. A po konsultacjach z elektrykiem który u nich pracuje okazało się, że można wystąpić o przyłączenie ziemią na koszt ENIONu. Ale gadania, łażenia, nerwów, korków.. ehh U mnie wszystkie koszta wykonania przebicia pod drogą i ciągnięcia kabla w ziemi ponosił ENION . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 02.07.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Ja nie miałem wyjścia - ZE wyznaczył mi prąd ze słupa na działce sąsiada - a ten musiał wyrazić zgodę - i wyraził - za skromny tysiączek ... to powiem ci, że i tak niedużo. Moja sąsiadka, z której działki podpinałam się do słupa mnie nie robiła problemów i kasy nie chciała , ale to tylko dlatego, że od dziecka tam mieszkałam i głupio jej było wołać na mnie o kasę. Za to jak z drugiej strony budowałi sie "przyjezdni", którzy byli całkiem obcy to wzięła 3tys. Ludzie mają fantazję..... elektryk mi mówił, że czasami to ludzie bulą nawet po 10tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 02.07.2009 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 to powiem ci, że i tak niedużo. Moja sąsiadka, z której działki podpinałam się do słupa mnie nie robiła problemów i kasy nie chciała , ale to tylko dlatego, że od dziecka tam mieszkałam i głupio jej było wołać na mnie o kasę. Za to jak z drugiej strony budowałi sie "przyjezdni", którzy byli całkiem obcy to wzięła 3tys. Ludzie mają fantazję..... elektryk mi mówił, że czasami to ludzie bulą nawet po 10tys. Dla mnie nawet to było dużo - zwłaszcza że robiłem prąd ponad trzy lata temu - a wtedy wartość takiego tysiączka inaczej się miała niż dzisiaj - poza tym - dla mnie to skur....two - ja jestem/byłem z miasta - takie rzeczy to się sąsiadom za darmo udostępnia - no ale - to w końcu jest wiocha - i takie tam ludzie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HeyBobik 02.07.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Edit, to powiem ci, że i tak niedużo. Moja sąsiadka, z której działki podpinałam się do słupa mnie nie robiła problemów i kasy nie chciała , ale to tylko dlatego, że od dziecka tam mieszkałam i głupio jej było wołać na mnie o kasę. A ile Twoim zdaniem sąsiad mieszkający "od dziecka" może sobie krzyknąć za przeprowadzenie przez całą długość jego działki za gaz ? Stoję przed takim problem i próbuję się jakoś "nastoić" psychicznie Sorki, zmieniłem wpis bo myślałem, że zacytuje fragment - a tu nie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 02.07.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Edit, to powiem ci, że i tak niedużo. Moja sąsiadka, z której działki podpinałam się do słupa mnie nie robiła problemów i kasy nie chciała , ale to tylko dlatego, że od dziecka tam mieszkałam i głupio jej było wołać na mnie o kasę. A ile Twoim zdaniem sąsiad mieszkający "od dziecka" może sobie krzyknąć za przeprowadzenie przez całą długość jego działki za gaz ? Stoję przed takim problem i próbuję się jakoś "nastoić" psychicznie Sorki, zmieniłem wpis bo myślałem, że zacytuje fragment - a tu nie.... Według mnie to nic, ale różni sa ludzie. Jedni normalni a drudzy nie. Tak jak pisałam gdybym była "przyjezdna" to pewnie też chciałaby kasę, a tak to myślę, że było jej wstyd przed sąsiadami bo jakbym powiedziała, że wzięła ode mnie kasę to chyba by ją zjedli. U nas gazownia weszła juz na sposób i np jak u mnie robili gaz to oprócz tego, że zrobili przepych pod drogą i doprowadzili do skrzynki na domu to jeszcze puścili nitkę aż do ogrodzenia frontowego. Dodatkowo o ile pamiętam to jest chyba jakis zapis w umowie, który obliguje mnie to wyrażenia zgody na podpięcie sie kolejnych domów. Kierowni gazowni powiedział, że tak sie gazownia zabezpiecza bo ponosi koszty wykonania przyłącza a potem ktoś się na nich wypnie i nie mogliby nic zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HeyBobik 02.07.2009 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Dzięki Mrs Smith Za info o wilgotnych piwnicach. Teraz przynajmniej wiem, że mogę o to dręczyć jakiegoś geologa. Skontaktuję się jeszcze ze swoim kierownikiem budowy - może on coś wykombinuje. A jeżeli chodzi o zamakanie ścian - na szczęście stoją w okolicy domy z płytką piwnicą (wkopana max. 1,5m) i nic się nie dzieje. Tak że generalnie jestem dobrej myśli. Tylko irytuje mnie ewent. perspektywa grzyba w piwnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 02.07.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Czy ktoś z was nie ma ochoty pozbyć się używanego garażu blaszaka? Chętnie odkupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 02.07.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Musze pochwalic ATTIC - odebrali ode mnie cegłe ktora została klinkierowa oraz pustaki co do sztuki 9 szt 11,5 p+w zostalo nawet takie ilosci zabrali tym sposobem robi sie porządek na budowie:) a przechodzac do meritum... Sprzedam 5 arkuszy blachy brązowej zakupionej w Trapez Carbo - za duzo wyliczyli:/ płaciłem cos po 65 zł czekam na propozycje na priv:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 02.07.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 A nie próbowałeś jej oddać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markoebelo 02.07.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Mój "sąsiad" z naprzeciwka za podpięcie sie do słupa elektrycznego który stoi przy granicy powiedział że bedzie to kosztowało 15 tys zł.Na szczęście sa normalni ludzie na świecie i teraz mam prad od drugiego sąsiada , za darmo , bez słupa na mojej działce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 03.07.2009 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Mój "sąsiad" z naprzeciwka za podpięcie sie do słupa elektrycznego który stoi przy granicy powiedział że bedzie to kosztowało 15 tys zł. Na szczęście sa normalni ludzie na świecie i teraz mam prad od drugiego sąsiada , za darmo , bez słupa na mojej działce . 15 tys zł ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 03.07.2009 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Rozumiem jak ktos bierze kase za podłączenie sie do mediow bo go to kosztowalo ... np ja bede rozbudowywal siec wodociagowa i zaplace za to 8 tys ... sasiad podłączający sam zaproponował ze zaplaci polowe mozecie mnie zrugać ale wg mnie to uczciwy układ. Natomiast co do prądu i gazu podłącza sie za free bo moje koszty to jedynie projekt i stracony czas przy załatwianiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 03.07.2009 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Mój "sąsiad" z naprzeciwka za podpięcie sie do słupa elektrycznego który stoi przy granicy powiedział że bedzie to kosztowało 15 tys zł. Na szczęście sa normalni ludzie na świecie i teraz mam prad od drugiego sąsiada , za darmo , bez słupa na mojej działce . 15 tys zł ???? ale cena rany boskie! Mam nadzieję, że mi się uda ziemią to pociągnąć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 03.07.2009 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 ja miałem do podciągnnięcia: - prąd od jednego sąsiada, ok. 40m ziemią - nie wziął nic - wodę od sąsiadki, ok 60m - nie wzięła nic ... mimo, że sam poszedłem i chciałem dac pieniądze... 15tys. zł. za możliwośc przekopania ... to jak dla mnie cena z kosmosu... szok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HeyBobik 03.07.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 bm_mi, W jakiej okolicy budujesz ? Twoi sąsiedzi to są ludzie mieszkający tam od lat czy kupili ostatnio działki ? Ja prosiłem o użyczenie dojazdu - skończyło się na tym że musiałem kupować udziały w drodze. Szczęściarz jesteś, oj szczęściarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 03.07.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Ponawiam pytanie: Gdzie kupowaliście ekogroszek ? Dzięki z góry za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 03.07.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 bm_mi, W jakiej okolicy budujesz ? Twoi sąsiedzi to są ludzie mieszkający tam od lat czy kupili ostatnio działki ? Ja prosiłem o użyczenie dojazdu - skończyło się na tym że musiałem kupować udziały w drodze. Szczęściarz jesteś, oj szczęściarz Mogilany, południe Krakowa to ludzie mieszkający tam juz od hoho.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 03.07.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 też ponawiam ... 1. Gdzie tanio kupię kamień drenażowy w Krakowie lub okolicy? 2. Odkupię niedużą (czytaj. również niedrogą) betoniarkę ... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 03.07.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 http://www.agbud.w8w.pl/fajna stronka o takiej firmie jak Przedsiębiorstwo Budowlane AGBUD zamieszczę też na czarno białej, sprawa pewna z nimi bo robili u sąsiada i dlatego im taką reklamę zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts