redpradnik 08.07.2009 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Mój wykonawca mówił, że środków z chlorem należy używać niezbyt szczodrze i pamiętać, że jeśli się np. duże sprzątanie robiło z chlorowymi środkami, to dorzucić bakterii. To samo po kuracji antybiotykowej kogoś z rodziny. Jak zrobilas tą rure ktora ma wychodzic poza połać dachu? kolejny kominek?:/ Nie pomyslalem o tym i teraz jak juz dach mam zrobiony nie wiem jak to wypuscic ponad dach:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 08.07.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Mój wykonawca mówił, że środków z chlorem należy używać niezbyt szczodrze i pamiętać, że jeśli się np. duże sprzątanie robiło z chlorowymi środkami, to dorzucić bakterii. To samo po kuracji antybiotykowej kogoś z rodziny. Jak zrobilas tą rure ktora ma wychodzic poza połać dachu? kolejny kominek?:/ Nie pomyslalem o tym i teraz jak juz dach mam zrobiony nie wiem jak to wypuscic ponad dach:/ W końcu wywietrznik dałam przez ścianę, wysoko, pod samym dachem, będzie zakryty siateczką, prawie go w ogóle nie widać. Jest więc wyprowadzony na zewnątrz, a nie mam kolejnego frufru na dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 08.07.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 ta rura ma byc w lini prostej? czy moze byc kolano itp? bo jak juz mam to wyprowadzic na zewnatrz to bym to schowal w murze Oprocz tego mam wyprowadzenie kanalizacji ponad dach - wpiąłem się w wentylacje rurą spiro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 08.07.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 ta rura ma byc w lini prostej? czy moze byc kolano itp? bo jak juz mam to wyprowadzic na zewnatrz to bym to schowal w murze Oprocz tego mam wyprowadzenie kanalizacji ponad dach - wpiąłem się w wentylacje rurą spiro Nie wiem, czy mówimy o tej samej rurze - mi chodzi o rurę wywietrznikową od kanalizacji. Ja mam kolanko - podobno może być. Zobaczymy w praniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 08.07.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Mi powiedzieli ze wywietrznik od kanalizacji to jedno , a od samej oczyszczalni idzie kolejny wywietrznik :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 08.07.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Mi powiedzieli ze wywietrznik od kanalizacji to jedno , a od samej oczyszczalni idzie kolejny wywietrznik :/ U mnie jedyny wywietrznik, jaki idzie od oczyszczalni, to kominek na podwórku na końcu drenażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 08.07.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 ja dałem dachówkę wywietrznikową ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guliwerka 08.07.2009 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 A ja z innej beczki. czy wiecie może kto robi podbitkę drewnianą czy ci co robią dach czy ci co ocieplają dom. Moja ekipa buduje mi domek włącznie z dachem ale twierdzą że podbitka już do nich nie należy. Jakoś byłam przekonana że oni to zrobią a tu surprise Jak myślicie mają rację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 08.07.2009 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 A ja z innej beczki. czy wiecie może kto robi podbitkę drewnianą czy ci co robią dach czy ci co ocieplają dom. Moja ekipa buduje mi domek włącznie z dachem ale twierdzą że podbitka już do nich nie należy. Jakoś byłam przekonana że oni to zrobią a tu surprise Jak myślicie mają rację? Znając życie to jak im powiesz ze dopłacisz to Ci zrobią Moim zdaniech chwyt marketingowy ale Obym sie mylił Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 08.07.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 A ja z innej beczki. czy wiecie może kto robi podbitkę drewnianą czy ci co robią dach czy ci co ocieplają dom. Moja ekipa buduje mi domek włącznie z dachem ale twierdzą że podbitka już do nich nie należy. Jakoś byłam przekonana że oni to zrobią a tu surprise Jak myślicie mają rację? No to nie jesteś sama, moja ekipa (pewnie nie ta sama) również wybiła mi poditkę z głowy - trzeba będzie robić po ociepleniu poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 08.07.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 podbitka chyba powinna być po zewnętrznym ociepleniu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaputek 08.07.2009 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Witam, to mój pierwszy wpis na forum , będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje, dostałam wycenę za projekt uzbrojenia działki w prąd na 2500,0 zł, przy czym pozostałe projekty kosztowały po 750,0 zł, więc jestem lekko zdziwiona, ale może tak musi być, proszę o radę czy zgodzić się na taką cenę czy szukać dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 09.07.2009 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Witam, to mój pierwszy wpis na forum , będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje, dostałam wycenę za projekt uzbrojenia działki w prąd na 2500,0 zł, przy czym pozostałe projekty kosztowały po 750,0 zł, więc jestem lekko zdziwiona, ale może tak musi być, proszę o radę czy zgodzić się na taką cenę czy szukać dalej Za projekt przyłącza elektrycznego 600zł. Przy czym mozesz to zlecić elektrowni - jeżeli chcesz czekać długo. Ja robiłem projekt sam i złozyłem go w enionie 9 kwietnia. Prad ma być podłączony 20lipca. Niestety trafiłem na moment kiedy przetargi były juz ogłoszone i musiałem czekac do czerwca na ogłoszenie przetargu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 09.07.2009 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Witam, to mój pierwszy wpis na forum , będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje, dostałam wycenę za projekt uzbrojenia działki w prąd na 2500,0 zł, przy czym pozostałe projekty kosztowały po 750,0 zł, więc jestem lekko zdziwiona, ale może tak musi być, proszę o radę czy zgodzić się na taką cenę czy szukać dalej Za projekt przyłącza elektrycznego 600zł. Przy czym mozesz to zlecić elektrowni - jeżeli chcesz czekać długo. Ja robiłem projekt sam i złozyłem go w enionie 9 kwietnia. Prad ma być podłączony 20lipca. Niestety trafiłem na moment kiedy przetargi były juz ogłoszone i musiałem czekac do czerwca na ogłoszenie przetargu. Co to znaczy długo? Czy wówczas coś płacimy za projekt? Mi zaśpiewali 600 zł, 2500 to dziwna sprawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 09.07.2009 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Załatwianie czegokolwiek jeżeli działka jest w granicach miasta Kraków jest dramatem. Moja działka jest ok. kilometr od granicy co sprawia, że przynależy do gminy i wszystko załatwić można w trybie ekspresowym, niemalże od ręki Nie wspomnę także o różnicy w cenie ziemi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregorczyk 09.07.2009 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 A ja z innej beczki. czy wiecie może kto robi podbitkę drewnianą czy ci co robią dach czy ci co ocieplają dom. Moja ekipa buduje mi domek włącznie z dachem ale twierdzą że podbitka już do nich nie należy. Jakoś byłam przekonana że oni to zrobią a tu surprise Jak myślicie mają rację? z tym to różnie, napewno podbitki trzeba zrobić po ociepleniu fasady (chyba, że jednowarstwowy). u mnie robią ci co elewację - znaczy tynk, bo docieplony był wcześniej, ale są też sytuacje, że zmawia się osobnego fachowca tylko do podbitek, ale zawsze przy docieplaniu - rusztowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 09.07.2009 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Co to znaczy długo? Czy wówczas coś płacimy za projekt? Mi zaśpiewali 600 zł, 2500 to dziwna sprawa... Długo to znaczy do 16 miesięcy. Przynajmniej to usłyszałem na wejsciu do enionu - przyłacza. Jak powiedziałem że mam projekt, zgody i pozwolenie na zabudowe to on na to cyt "aaaaaaa to mógł Pan od razu tak mówic. Tak 3-4 miesięcy powinien Pan mieć podłączone. Głównie dlatego że przetargi już poszły i trzeba poczekać do czerwca na kolejne." Przy czym w umowie termin mają do lutego 2010. Nie wówczas nie płacisz za projekt tylko za moc przyłączeniową. Mi wyszło bodajże 1505zł za 11KW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HeyBobik 09.07.2009 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Gdzie kupowaliscie kamień pod drenaz? musze zrobic 2 studnie chlonne glebokosc 3 metry i maja byc zasypane wlasnie takim kamieniem :/ Ostatnio interesowałem się tematem kamieni, więc służę info: Żwirownia Grabie nr 3 - frakcja 8-16mm - 75zł net/m3 tel. 012-251.16.00 Żwirownia Kord Bet Grabie frakcja 10-16mm - 60zł net/m3 604-491.452 Krakowskie Zakł. Kruszywa Brzegi frakcja 2-16mm 61zł brut/tona, przy czym 1m3=1,6 tony kamieni. tel. 12-292.44.61 Podejrzewam, że do studni będziesz potrzebował frakcję większą niż 16mm, ale orientacyjne ceny już masz. Większa frakcja może być z iłem. Ewent. proponuję spółę (czyli piasek z różną wlk. kamieni) Żwirownia p.Zięba 605-960.440. Ale to nie będzie nadawało się do obsypania drenażu, chociaż do studni może by się nadało. W nr tel. mogłem pomylić żwirownie, bo straszny harmider na kartce mi się zrobił jak do nich wydzwaniałem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaputek 09.07.2009 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Co to znaczy długo? Czy wówczas coś płacimy za projekt? Mi zaśpiewali 600 zł, 2500 to dziwna sprawa... Długo to znaczy do 16 miesięcy. Przynajmniej to usłyszałem na wejsciu do enionu - przyłacza. Jak powiedziałem że mam projekt, zgody i pozwolenie na zabudowe to on na to cyt "aaaaaaa to mógł Pan od razu tak mówic. Tak 3-4 miesięcy powinien Pan mieć podłączone. Głównie dlatego że przetargi już poszły i trzeba poczekać do czerwca na kolejne." Przy czym w umowie termin mają do lutego 2010. Nie wówczas nie płacisz za projekt tylko za moc przyłączeniową. Mi wyszło bodajże 1505zł za 11KW Wielkie dzięki, poradźcie gdzie szukać projektanta, namiary na tego za 2500 dostaliśmy w firmie, która robiła nam projekty wod-kan i gazu, ale za nie cena była normalna -750 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 09.07.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Wielkie dzięki, poradźcie gdzie szukać projektanta, namiary na tego za 2500 dostaliśmy w firmie, która robiła nam projekty wod-kan i gazu, ale za nie cena była normalna -750 zł Wysłałam na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts