redpradnik 14.07.2009 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Czy ktos z Was ma kredyt w Polbanku? Mialem podpisac kredyt z Dnb Nord ale wymagaja 50% faktur , a ostatnia transza 100% faktur wiec nie podpisze takiej umowy jak wyglada kwestia rozliczania transz w Polbanku ? czy wymagaja faktur?Pytam dlatego ze doradca zapewnia mnie ze jesli np wpisze na hydraulike w kosztorysie 40 tys - to tyle wyplaca i na inspekcji ni ebeda sie trzepiac ze np jest to warte 30 w skrocie chce ugrac jakies 30 tys zł gotowki z kredytu tak aby miec kase na meble itp czy rygorystycznie podchodza do tego co jest zapisane?_________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrober1975 14.07.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 A ja trochę z innej beczki:Niech ktoś mi poradzi gdzie kupić w Krk kominy systemowe firmy CJ BLOK.Są one tańsze od SCHIEDLA a jakościowo podobno porównywalne.Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 14.07.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 A ja trochę z innej beczki: Niech ktoś mi poradzi gdzie kupić w Krk kominy systemowe firmy CJ BLOK.Są one tańsze od SCHIEDLA a jakościowo podobno porównywalne.Z góry dziękuję pierwsze slysze o takich kominach slyszalem IBF , ja kupilem Leier a CJ BLOK nie znam :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 14.07.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Czy ktos z Was ma kredyt w Polbanku? Mialem podpisac kredyt z Dnb Nord ale wymagaja 50% faktur , a ostatnia transza 100% faktur wiec nie podpisze takiej umowy jak wyglada kwestia rozliczania transz w Polbanku ? czy wymagaja faktur? Pytam dlatego ze doradca zapewnia mnie ze jesli np wpisze na hydraulike w kosztorysie 40 tys - to tyle wyplaca i na inspekcji ni ebeda sie trzepiac ze np jest to warte 30 w skrocie chce ugrac jakies 30 tys zł gotowki z kredytu tak aby miec kase na meble itp czy rygorystycznie podchodza do tego co jest zapisane? _________________ musiałem... pisze się - czepiać Ja mam w Millenium - faktur 0%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 14.07.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 I co w tej sytuacji np na ksoztorysie mogles napisac ze instalacja elektryczna kosztowala Cie 40 tys? i by to przeszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgośka Ł. 14.07.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Witam, ja mam kredyt w Polbanku i jestem po wypłacie 2 transz. Nie wymagają faktur. Oceniają postęp prac tylko na podstawie fotoinspekcji. Ze złożeniem dokumentów był robiony kosztorys i tego trzeba sie trzymac. Prace maja być zrobione zgodnie z harmonogramem. Jeżeli zostanie Ci trochę kasy bo zaoszczędzisz, to Twoje i możesz sobie kupić, np. meble. Ważne, że reszta jest zrobiona z tym co wpisałeś w kosztorys. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrober1975 14.07.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 A ja trochę z innej beczki: Niech ktoś mi poradzi gdzie kupić w Krk kominy systemowe firmy CJ BLOK.Są one tańsze od SCHIEDLA a jakościowo podobno porównywalne.Z góry dziękuję pierwsze slysze o takich kominach slyszalem IBF , ja kupilem Leier a CJ BLOK nie znam :/ A gdzie kupiłeś LEIERa? I co myślisz o ich jakości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 14.07.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Leiera kupowalem w firmie MAGAT - jakosc wg mnie ok - wykonawca twierdzil ze shiedel lepszy ale roznica 3000 do mnie przemowila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrober1975 14.07.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Leiera kupowalem w firmie MAGAT - jakosc wg mnie ok - wykonawca twierdzil ze shiedel lepszy ale roznica 3000 do mnie przemowila noooo....3 tysiaki to sporo kasy .Jak możesz to daj na nich namiar.Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 14.07.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Leiera kupowalem w firmie MAGAT - jakosc wg mnie ok - wykonawca twierdzil ze shiedel lepszy ale roznica 3000 do mnie przemowila noooo....3 tysiaki to sporo kasy .Jak możesz to daj na nich namiar.Z góry dzięki http://www.grupamagat.pl/krakow/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrober1975 14.07.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Leiera kupowalem w firmie MAGAT - jakosc wg mnie ok - wykonawca twierdzil ze shiedel lepszy ale roznica 3000 do mnie przemowila noooo....3 tysiaki to sporo kasy .Jak możesz to daj na nich namiar.Z góry dzięki http://www.grupamagat.pl/krakow/ Zwięźle i na temat.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max kraków 14.07.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Z całkiem innej beczki: potrzebuję żeby mi ktoś ZROBIŁ grzejnik. Może ktoś coś wie na ten temat?z góy dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 14.07.2009 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Skontaktuj się z Kraktomem: http://forum.muratordom.pl/uzytkownik25059.htm , który jest dyrektorem technicznym w firmie produkującej m. in. grzejniki: http://www.klimosz.pl/dystrybucja/index.php3?id=kontakt . Może coś Ci doradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 15.07.2009 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 I co w tej sytuacji np na ksoztorysie mogles napisac ze instalacja elektryczna kosztowala Cie 40 tys? i by to przeszło? Tak jest. Przy czym tez bez jakiejś wielkiej przesady. Kosztorys robił mi bank więc oni przyjeli jakieś założenia. Tak jak napisałem FV 0 jedynie po przekroczeniu 1/2 wartości kredytu wizyta na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulab 15.07.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 witam, poszukuje parapetów wewnętrznych z kamienia - czy ktos ma moze namiary na dobrą i nie droga firmę w Krakowie lub okolicach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrober1975 15.07.2009 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 witam' czy ktoś może robił sobie na domku instalację odgromową ? Mozecie policić mi jakąś firmę z KRK lub okolic która się tym zajmuję ? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 15.07.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 witam' czy ktoś może robił sobie na domku instalację odgromową ? Mozecie policić mi jakąś firmę z KRK lub okolic która się tym zajmuję ? Z góry dziękuję Ja robiłem instalację odgromową / na budynku - uziom otokowy plus wyprowadzenia do złącz kontrolnych już miałem wykonane / - dwa lata temu - robiła mi TA FIRMA - polecam - byłem / i jestem / bardzo zadowolony zarówno z wykonawcy jak i z wykonawstwa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 15.07.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 witam' czy ktoś może robił sobie na domku instalację odgromową ? Mozecie policić mi jakąś firmę z KRK lub okolic która się tym zajmuję ? Z góry dziękuję Ja robiłem instalację odgromową / na budynku - uziom otokowy plus wyprowadzenia do złącz kontrolnych już miałem wykonane / - dwa lata temu - robiła mi TA FIRMA - polecam - byłem / i jestem / bardzo zadowolony zarówno z wykonawcy jak i z wykonawstwa . A możesz powiedzieć ile cię to kosztowało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 16.07.2009 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 witam' czy ktoś może robił sobie na domku instalację odgromową ? Mozecie policić mi jakąś firmę z KRK lub okolic która się tym zajmuję ? Z góry dziękuję Ja robiłem instalację odgromową / na budynku - uziom otokowy plus wyprowadzenia do złącz kontrolnych już miałem wykonane / - dwa lata temu - robiła mi TA FIRMA - polecam - byłem / i jestem / bardzo zadowolony zarówno z wykonawcy jak i z wykonawstwa . A możesz powiedzieć ile cię to kosztowało ? Całokształt kosztów materiałów / druty na zwody , uchwyty do zwodów malowane pod kolor dachówki etc ... / plus robocizna plus projekt instalacji - ca 2000 zł . Jak napisałem powyżej - praca obejmowała wykonanie zwodów poziomych na dachu , zwodów pionowych / zwody pionowe ukryte w rurach i schowane pod ociepleniem elewacji / do złącz kontrolnych i komplet pomiarów - uziom otokowy wyprowadzony do złącz kontrolnych wraz z tymi złączami już wczesniej wykonałem - takoż nie wchodziło to w koszta instalacji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 16.07.2009 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Dzis przyjechał facet od drzwi na pomiar okazuje sie ze w projekcie mielismy drzwi 90/200 - wysokosc podobno nietypowka:( i teraz musimy doplacac bo standard to podobno 210. 11 sztuk robi konkretna kwote:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts