Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czy ktos z Was ma kredyt w Polbanku?

Mialem podpisac kredyt z Dnb Nord ale wymagaja 50% faktur , a ostatnia transza 100% faktur wiec nie podpisze takiej umowy

jak wyglada kwestia rozliczania transz w Polbanku ? czy wymagaja faktur?

Pytam dlatego ze doradca zapewnia mnie ze jesli np wpisze na hydraulike w kosztorysie 40 tys - to tyle wyplaca i na inspekcji ni ebeda sie trzepiac ze np jest to warte 30 w skrocie chce ugrac jakies 30 tys zł gotowki z kredytu tak aby miec kase na meble itp czy rygorystycznie podchodza do tego co jest zapisane?

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czy ktos z Was ma kredyt w Polbanku?

Mialem podpisac kredyt z Dnb Nord ale wymagaja 50% faktur , a ostatnia transza 100% faktur wiec nie podpisze takiej umowy

jak wyglada kwestia rozliczania transz w Polbanku ? czy wymagaja faktur?

Pytam dlatego ze doradca zapewnia mnie ze jesli np wpisze na hydraulike w kosztorysie 40 tys - to tyle wyplaca i na inspekcji ni ebeda sie trzepiac ze np jest to warte 30 w skrocie chce ugrac jakies 30 tys zł gotowki z kredytu tak aby miec kase na meble itp czy rygorystycznie podchodza do tego co jest zapisane?

musiałem... pisze się - czepiać

Ja mam w Millenium - faktur 0%.

Witam,

ja mam kredyt w Polbanku i jestem po wypłacie 2 transz. Nie wymagają faktur. Oceniają postęp prac tylko na podstawie fotoinspekcji. Ze złożeniem dokumentów był robiony kosztorys i tego trzeba sie trzymac. Prace maja być zrobione zgodnie z harmonogramem. Jeżeli zostanie Ci trochę kasy bo zaoszczędzisz, to Twoje i możesz sobie kupić, np. meble. Ważne, że reszta jest zrobiona z tym co wpisałeś w kosztorys.

Pozdrawiam

A ja trochę z innej beczki:

Niech ktoś mi poradzi gdzie kupić w Krk kominy systemowe firmy CJ BLOK.Są one tańsze od SCHIEDLA a jakościowo podobno porównywalne.Z góry dziękuję

pierwsze slysze o takich kominach slyszalem IBF , ja kupilem Leier

a CJ BLOK nie znam :/

A gdzie kupiłeś LEIERa? I co myślisz o ich jakości?

I co w tej sytuacji np na ksoztorysie mogles napisac ze instalacja elektryczna kosztowala Cie 40 tys? i by to przeszło?

Tak jest. Przy czym tez bez jakiejś wielkiej przesady. Kosztorys robił mi bank więc oni przyjeli jakieś założenia. Tak jak napisałem FV 0 jedynie po przekroczeniu 1/2 wartości kredytu wizyta na budowie.

witam'

czy ktoś może robił sobie na domku instalację odgromową ? Mozecie policić mi jakąś firmę z KRK lub okolic która się tym zajmuję ?

Z góry dziękuję :)

Ja robiłem instalację odgromową / na budynku - uziom otokowy plus wyprowadzenia do złącz kontrolnych już miałem wykonane / - dwa lata temu - robiła mi TA FIRMA - polecam - byłem / i jestem / bardzo zadowolony zarówno z wykonawcy jak i z wykonawstwa .

witam'

czy ktoś może robił sobie na domku instalację odgromową ? Mozecie policić mi jakąś firmę z KRK lub okolic która się tym zajmuję ?

Ja robiłem instalację odgromową / na budynku - uziom otokowy plus wyprowadzenia do złącz kontrolnych już miałem wykonane / - dwa lata temu - robiła mi TA FIRMA - polecam - byłem / i jestem / bardzo zadowolony zarówno z wykonawcy jak i z wykonawstwa .

A możesz powiedzieć ile cię to kosztowało ?

witam'

A możesz powiedzieć ile cię to kosztowało ?

Całokształt kosztów materiałów / druty na zwody , uchwyty do zwodów malowane pod kolor dachówki etc ... / plus robocizna plus projekt instalacji - ca 2000 zł .

Jak napisałem powyżej - praca obejmowała wykonanie zwodów poziomych na dachu , zwodów pionowych / zwody pionowe ukryte w rurach i schowane pod ociepleniem elewacji / do złącz kontrolnych i komplet pomiarów - uziom otokowy wyprowadzony do złącz kontrolnych wraz z tymi złączami już wczesniej wykonałem - takoż nie wchodziło to w koszta instalacji .