pablitoo 20.07.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Przy okazji - dachówka wentylacyjna - z tego co dziś widziałem - nie została dowieziona. Czy bardzo ważne jest jej stosowanie? Powinno się ich pare założyć - czy raczej zbędne? Jaką masz długość jednej połaci dachu / od okapu do kalenicy / ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 20.07.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Przy okazji - dachówka wentylacyjna - z tego co dziś widziałem - nie została dowieziona. Czy bardzo ważne jest jej stosowanie? Powinno się ich pare założyć - czy raczej zbędne? Jaką masz długość jednej połaci dachu / od okapu do kalenicy / ?? 7,50 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 20.07.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Przy okazji - dachówka wentylacyjna - z tego co dziś widziałem - nie została dowieziona. Czy bardzo ważne jest jej stosowanie? Powinno się ich pare założyć - czy raczej zbędne? Jaką masz długość jednej połaci dachu / od okapu do kalenicy / ?? 7,50 m Z tego co pamiętam to do 6m nie trzeba stosować przy połaci nie przerwanej żadną przeszkodą - jeżeli są okna połaciowe lub inne konstrukcje przerywające ciąg wentylacyjny od okapu do kalenicy trzeba takie dachówki montować - zawsze w czwartym rzędzie w dół od kalenicy licząc - ale jak mówię - nie pamiętam już dokładnie - dach kryłem kilka lat temu W każdym bądź razie u mnie na dachu nie mam żadnych dachówek wentylacyjnych . Jeżeli jednak się takowe stosuje należy pamiętać o zabezpieczeniu dziury wentylacyjnej przed wizytami nieproszonych gości / fruwających , bzyczących i kudłatych / ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 20.07.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Dzięki za info, zapowiada się intensywny dzień jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 20.07.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Dzięki za info, zapowiada się intensywny dzień jutro Nie za ma co - najlepiej looknij do projektu - tam wszystko jest narysowane - a z reguły projektanci wiedzą co i jak ma być na dachu położone ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 20.07.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Dzięki za info, zapowiada się intensywny dzień jutro Nie za ma co - najlepiej looknij do projektu - tam wszystko jest narysowane - a z reguły projektanci wiedzą co i jak ma być na dachu położone ... Oj w moim przypadku tak nie jest , miałem indywidualny projekt i są pewne braki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 20.07.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Dzięki za info, zapowiada się intensywny dzień jutro Nie za ma co - najlepiej looknij do projektu - tam wszystko jest narysowane - a z reguły projektanci wiedzą co i jak ma być na dachu położone ... Oj w moim przypadku tak nie jest , miałem indywidualny projekt i są pewne braki... Zdania na temat potrzeby i zasadności stosowania dachówek wentylacyjnych są podzielone - jest mnóstwo zwolenników i tyleż samo przeciwników takiego rozwiązania ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 20.07.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Z uwagi na to że nie wszyscy zaglądaja do czarno białej listy... a musze to zrobic to wybaczcie... Skończyłem dzisiaj tynki gorąco polecam Pana Romana... polecił mi go budujacy dom okazał się strzałem w dziesiątkę. Robia tynki tradycyjne z piasku wapna cementu - 655 metrów zrobili w 1,5 tygodnia Ugadałem się z nimi na kwote bez materiału - i teraz moge powiedziec że metr tynku z materiałem wyszedł mnie 20 zł - narożniki , piasek , folia , cement itp Dla porównania za tynki "z worka " - Baumita krzyczeli 26 zł. Jesli ktos ma ochote zapraszam na budowe zobaczyc jak dla mnie jest lux najlepsza ekipa jaka mialem tel kont 691785338 Szukam fliaziarza, osoby do ocieplenia poddasza i sprzedawce parkietu od razu z ułożeniem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 20.07.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 HeyBobik, podałam Ci wyżej namiary o które pytałeś, a Ty ani pocałuj mnie w d...? No to ładnie że się tak całujecie publicznie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HeyBobik 20.07.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 HeyBobik, podałam Ci wyżej namiary o które pytałeś, a Ty ani pocałuj mnie w d...? Sorry Robię kilka rzeczy na raz i co chwilę odchodzę od komputera. Bardzo dziękuję za przesłanie namiaru na ślusarza. Inna sprawa - jak ja komuś przesyłam informacje nie oczekuję natychmiastowych podziękowań, tym bardziej że mam świadomość że adresat może podejść do komputera za 5 minut, 5 godzin lub czytać forum od końca. Niemniej jednak - jeżeli uraziłem - bardzo przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HeyBobik 20.07.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 No to ładnie że się tak całujecie publicznie.. Franz, A co.... chciałbyś wziąć jakąsik lekcyjkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 20.07.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Inna sprawa - jak ja komuś przesyłam informacje nie oczekuję natychmiastowych podziękowań Nie oczekiwałam podziękowań, tylko zainteresowania tematem (warto), którego gdzieś po drodze zagubiłeś, bo mój wpis już zdążył się bardzo oddalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HeyBobik 20.07.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 W każdym bądź razie u mnie na dachu nie mam żadnych dachówek wentylacyjnych . Jeżeli jednak się takowe stosuje należy pamiętać o zabezpieczeniu dziury wentylacyjnej przed wizytami nieproszonych gości / fruwających , bzyczących i kudłatych / ... Pablitoo, Zaintrygowałeś mnie. Czy spotkałeś się z przypadkiem, że komuś naszło jakiegoś "dziadostwa" przez dachówkę wentylacyjną ? Jak zabezpiecza się dachówki wentylacyjne ? Ja mam 6 takich dachówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 21.07.2009 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 W każdym bądź razie u mnie na dachu nie mam żadnych dachówek wentylacyjnych . Jeżeli jednak się takowe stosuje należy pamiętać o zabezpieczeniu dziury wentylacyjnej przed wizytami nieproszonych gości / fruwających , bzyczących i kudłatych / ... Pablitoo, Zaintrygowałeś mnie. Czy spotkałeś się z przypadkiem, że komuś naszło jakiegoś "dziadostwa" przez dachówkę wentylacyjną ? Jak zabezpiecza się dachówki wentylacyjne ? Ja mam 6 takich dachówek Mojejmu koledze szerszenie założyły gniazdo pod dachówkami w przestrzeni pomiędzy dachówką a folią paroprzepuszczalną - właśnie przez otwór dachówki wentylacyjnej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 21.07.2009 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 O ile mi wiadomo te dachówki wentylacyjne mają jakieś siateczki czy coś w tym rodzaju pozakładany na tych wlotach powietrza,nie powinno tam nic włazić, no ale to może też zależy jakiej firmy dachówka itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 21.07.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 ja mam Creatona i nie mam nic takiego:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HeyBobik 21.07.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Mojejmu koledze szerszenie założyły gniazdo pod dachówkami w przestrzeni pomiędzy dachówką a folią paroprzepuszczalną - właśnie przez otwór dachówki wentylacyjnej . O kurcze blade... Ja tam żadnych siateczek w dachówkach wentylacyjnych nie miałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 21.07.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Poszukuje solidnego wykonawcy kuchni na wymiar. A propos - gdzie w KRK udać się w celu oglądnięcia jakiś kuchni? Centrum Zakopianka, gdzie jeszcze? IKEA Eeee... Szukam czegoś extra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 21.07.2009 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Poszukuje solidnego wykonawcy kuchni na wymiar. A propos - gdzie w KRK udać się w celu oglądnięcia jakiś kuchni? Centrum Zakopianka, gdzie jeszcze? IKEA Eeee... Szukam czegoś extra - proszę : kuchnie Scavolini - prezentacja ... - nasza to ta na dole ostatnia fota po prawej stronie / oczywiście indywidualny projekt i aranżacja / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 21.07.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 I ode mnie: http://www.burbidge.pl/ http://www.burbidge.pl/images/kuchnie_wiejskie/02.jpg http://www.burbidge.pl/images/kuchnie_wiejskie/12.jpg http://www.burbidge.pl/images/kuchnie_wiejskie/04.jpg ale 60 tys. nie Twoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts