Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przy okazji - dachówka wentylacyjna - z tego co dziś widziałem - nie została dowieziona. Czy bardzo ważne jest jej stosowanie? Powinno się ich pare założyć - czy raczej zbędne?

Jaką masz długość jednej połaci dachu / od okapu do kalenicy / ??

7,50 m

Z tego co pamiętam to do 6m nie trzeba stosować przy połaci nie przerwanej żadną przeszkodą - jeżeli są okna połaciowe lub inne konstrukcje przerywające ciąg wentylacyjny od okapu do kalenicy trzeba takie dachówki montować - zawsze w czwartym rzędzie w dół od kalenicy licząc - ale jak mówię - nie pamiętam już dokładnie - dach kryłem kilka lat temu :lol:

W każdym bądź razie u mnie na dachu nie mam żadnych dachówek wentylacyjnych .

Jeżeli jednak się takowe stosuje należy pamiętać o zabezpieczeniu dziury wentylacyjnej przed wizytami nieproszonych gości / fruwających , bzyczących i kudłatych / ...

Dzięki za info, zapowiada się intensywny dzień jutro :)

Nie za ma co :lol: - najlepiej looknij do projektu - tam wszystko jest narysowane - a z reguły projektanci wiedzą co i jak ma być na dachu położone ...

:D

Oj w moim przypadku tak nie jest , miałem indywidualny projekt i są pewne braki...

Dzięki za info, zapowiada się intensywny dzień jutro :)

Nie za ma co :lol: - najlepiej looknij do projektu - tam wszystko jest narysowane - a z reguły projektanci wiedzą co i jak ma być na dachu położone ...

:D

Oj w moim przypadku tak nie jest , miałem indywidualny projekt i są pewne braki...

Zdania na temat potrzeby i zasadności stosowania dachówek wentylacyjnych są podzielone - jest mnóstwo zwolenników i tyleż samo przeciwników takiego rozwiązania ...

Z uwagi na to że nie wszyscy zaglądaja do czarno białej listy... a musze to zrobic to wybaczcie...

Skończyłem dzisiaj tynki gorąco polecam Pana Romana... polecił mi go budujacy dom okazał się strzałem w dziesiątkę. Robia tynki tradycyjne z piasku wapna cementu - 655 metrów zrobili w 1,5 tygodnia

Ugadałem się z nimi na kwote bez materiału - i teraz moge powiedziec że metr tynku z materiałem wyszedł mnie 20 zł - narożniki , piasek , folia , cement itp

Dla porównania za tynki "z worka " - Baumita krzyczeli 26 zł. Jesli ktos ma ochote zapraszam na budowe zobaczyc jak dla mnie jest lux najlepsza ekipa jaka mialem

tel kont 691785338

Szukam fliaziarza, osoby do ocieplenia poddasza i sprzedawce parkietu od razu z ułożeniem:)

HeyBobik, podałam Ci wyżej namiary o które pytałeś, a Ty ani pocałuj mnie w d...? :o

Sorry :oops:

Robię kilka rzeczy na raz i co chwilę odchodzę od komputera.

Bardzo dziękuję za przesłanie namiaru na ślusarza.

Inna sprawa - jak ja komuś przesyłam informacje nie oczekuję natychmiastowych podziękowań, tym bardziej że mam świadomość że adresat może podejść do komputera za 5 minut, 5 godzin lub czytać forum od końca.

Niemniej jednak - jeżeli uraziłem - bardzo przepraszam. :lol:

Jeżeli jednak się takowe stosuje należy pamiętać o zabezpieczeniu dziury wentylacyjnej przed wizytami nieproszonych gości / fruwających , bzyczących i kudłatych / ...

Pablitoo,

Zaintrygowałeś mnie.

Czy spotkałeś się z przypadkiem, że komuś naszło jakiegoś "dziadostwa" przez dachówkę wentylacyjną ?

Jak zabezpiecza się dachówki wentylacyjne ? Ja mam 6 takich dachówek

Pablitoo,

Zaintrygowałeś mnie.

Czy spotkałeś się z przypadkiem, że komuś naszło jakiegoś "dziadostwa" przez dachówkę wentylacyjną ?

Jak zabezpiecza się dachówki wentylacyjne ? Ja mam 6 takich dachówek

Mojejmu koledze szerszenie założyły gniazdo pod dachówkami w przestrzeni pomiędzy dachówką a folią paroprzepuszczalną - właśnie przez otwór dachówki wentylacyjnej .

Poszukuje solidnego wykonawcy kuchni na wymiar.

A propos - gdzie w KRK udać się w celu oglądnięcia jakiś kuchni?

Centrum Zakopianka, gdzie jeszcze? :roll:

IKEA :D

Eeee... :wink: Szukam czegoś extra :lol:

- proszę : kuchnie Scavolini - prezentacja ... - nasza to ta na dole ostatnia fota po prawej stronie / oczywiście indywidualny projekt i aranżacja / :D