Markoebelo 28.07.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Czy znacie kogoś kto mógłby poprawić okucie kominów ? Przecieka a chciałbym skończyć ocieplenie dachu. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Savik 28.07.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Odkupię rozdzielkę budowlaną do zasilania placu budowy. Mam rodzielkę z gniazdami 380 v i 230v. Jeśli Cię interesuje to daj znać na Priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 28.07.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Czy znacie kogoś kto mógłby poprawić okucie kominów ? Przecieka a chciałbym skończyć ocieplenie dachu. pozdr Ciekawe. U mnie to samo. Nabrałem już przekonania, że moja ekipa po prostu nie potrafi tego naprawić i muszę znaleźć kogoś innego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 28.07.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 a kto wam robił te rzeczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markoebelo 29.07.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Mi robiła ekipa od budowy domu do stanu sur otwartego.Generalnie ok ale woda gdzieś przecieka albo miedzy okuciem a klinkierem albo wchodzi fugą między cegłami klinkierowymi i spływa sobie do srodka.Podobno 300 zł kosztuje poprawka jednego komina + moja blacha , wydaje sie trochę dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 29.07.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 to Ci ladnie spiepszyli komin , u mnie nacinali klinkier i wpuszczali blache a oprocz tego wszystko smarowali sylikono-klejem tubka 30 zl ale widac warto nic nie przecieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 30.07.2009 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Mi też kominy robiła ekipa od całego stanu surowego. Też mi nacinali komin i wpuszczali blachę, też smarowali wszystko uszczelniaczem dekarskim i co z tego jak przecieka... Rozmawiałem z jednym kolesiem i powiedział, że za naprawę chce 400 zł od komina. Dużo cholera. A do tego trzeba kupić nową blachę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 30.07.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 no ok a firma budujaca co nie moze poprawic? dlatego ja nie wypłaciłem całosci pieniedzy do dnia dzisiejszego za dach - jest ok ale maja poprawic jeszcze 2 rzeczy i dopiero wtedy dostana kase.Maja pomalowac zacięcia dachowki i przyciąć folie bo za duzo wchodzi do rynny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 30.07.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Mi też kominy robiła ekipa od całego stanu surowego. Też mi nacinali komin i wpuszczali blachę, też smarowali wszystko uszczelniaczem dekarskim i co z tego jak przecieka... Rozmawiałem z jednym kolesiem i powiedział, że za naprawę chce 400 zł od komina. Dużo cholera. A do tego trzeba kupić nową blachę... Jejku, a dlaczego nie zgłosisz tej ekipie, że są poprawki, tylko chcesz komuś innemu płacić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 30.07.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 no jasne niech poprawiają ci co budowali. U mnie też były problemy z kominami. Ekipa poprawiała chyba 4-5 razy. I jak sie okazało nie była to wina okucia kominów. Mam kominy murowane , ocieplone styropianem i na to tynk. I okazło się, że woda przecieka przez otwory wentylacyjne. Połączenie styropianu i komina nie było szczelne i woda wpływała zamiast do komina to między styropian a komin. Dopiero jak to szczelnie zasmarowali jakimś klejem to mam święty spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 30.07.2009 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Wg mnie najlepiej jest nie wyplacic calosci kasy za wybudowanie - i poczekac na sporą ulewę wtedy wszystko widac jak na dłoni - u mnie np jest błąd w projekcie jest duzy kosz i rozlewa się tylko na 2 dachowkach do rynny - przelewało - zadzwonilem przyjechali od razu bo potrzebowali kase . Sugeruje robic tak samo nie ma problemow typu podjedziemy - a nie podjezdzamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 30.07.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 ale fajny pomysł! Spróbuję tak zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 30.07.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Jejku, a dlaczego nie zgłosisz tej ekipie, że są poprawki, tylko chcesz komuś innemu płacić? Ależ moja ekipa poprawia. Poprawiali już cztery razy i nic się nie zmieniło. Ja już nie mam złudzeń i nie wierzę, że oni potrafią to zrobić dobrze. Oni po prostu nie umieją tego zrobić, nie wiedzą jak to naprawić i tyle. Już wolę zapłacić komuś, kto to zrobi raz a dobrze niż męczyć się z nimi. Co z tego, że poprawiają, jak po każdej następnej ulewie komin jest mokry pod dachem. Wolę nie myśleć co będzie jak spadnie śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 30.07.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Jeśli masz komin ocieplony styropianem, powód może być identyczny jak u Edit-blondi. Może im podpowiedz? Żeby było ciekawiej, u nas w jednej części domu (bliźniak) ściana kominowa też zamokła. W drugiej, przy identycznie ocieplonym jak u Edit kominie, jest sucho. Deszcz zacinał akurat tak, że lało się przez kratki wentylacyjne, między kominem a styro. Edit, pan Krzysiu budował Ci dom? To on nam wytłumaczył (identycznie jak Ty tutaj ), że doszli z ojcem na czym rzecz polega i będą nam kleić tę nieszczelność, a także wprowadzą ten sposób już w każdej następnej budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 30.07.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 to forum to niezła kopalnia wiedzy Można nawet ekipie poradzić jak robić dom.. super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 30.07.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Witam Potrzebuje kupić takie coś Nawet nie wiem jak to sie nazywa 3/4 szt http://images39.fotosik.pl/165/62d7d962eb5de215.jpg[/url Takie coś służy do szybkiego przechodzenia na tamten świat. A jeśli masz dzieci to do jeszcze szybszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bełatka 30.07.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Z mojego podwórka dodam uwagi, żeby już temat cieknących kominów był w jednym miejscu. U nas lało się długo i lałoby się dalej, ale ekipa, która tynkowała kominy robiła nam też ocieplenie poddasza i panowie honorowo podeszli do sprawy i do samego końca nie kładli wełny tam gdzie mogłaby zamoknąć, tylko szukali przyczyny. Znaleźli w końcu, powodem była malutka dziurka na łączeniu się blach w rogu. Trudno to wytłumaczyć, ale na krawędzi komina schodzą się pod kątem prostym dwie blachy i tu powstała maleńka dziura niedokładnie uszczelniona. Dostali za wytrwałość nagrodę, za ulgę jaką wreszcie poczuliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 31.07.2009 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Edit, pan Krzysiu budował Ci dom? To on nam wytłumaczył (identycznie jak Ty tutaj ), że doszli z ojcem na czym rzecz polega i będą nam kleić tę nieszczelność, a także wprowadzą ten sposób już w każdej następnej budowie u mnie budował Adam Hajduk, ale przyczynę znaleźlismy wspólnie z mężem. Ekipa dekarska poprawiała okuci chyba 3 razy, ale nie tam była przyczyna.Majster upierał się, że to nie powinno być uszczelnione. A ja się uparłam, że mają to zapaćkać klejem i już. Wszystkie otwory wentylacyjne jak leci. Czy cziekło czy nie. Od tego czasu mam spokój. Innych problemów i reklamacji nie było. Plus ekipy taki, że przyjeżdżali bez problemu jak się tylko zadzwoniło. Mimo tego, że kasę dostali w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markoebelo 31.07.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Ja dzodzwoniłem się do szefa ekipy budowlanej wczoraj był sprawdzić i dzisiaj miał drugi raz poprawiac. Mam nadzieje ze ostatni. Jutro próba wodna , trzymajcie kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 31.07.2009 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Edit, pan Krzysiu budował Ci dom? To on nam wytłumaczył (identycznie jak Ty tutaj ), że doszli z ojcem na czym rzecz polega i będą nam kleić tę nieszczelność, a także wprowadzą ten sposób już w każdej następnej budowie u mnie budował Adam Hajduk, ale przyczynę znaleźlismy wspólnie z mężem. Ekipa dekarska poprawiała okuci chyba 3 razy, ale nie tam była przyczyna.Majster upierał się, że to nie powinno być uszczelnione. A ja się uparłam, że mają to zapaćkać klejem i już. Wszystkie otwory wentylacyjne jak leci. Czy cziekło czy nie. Od tego czasu mam spokój. Innych problemów i reklamacji nie było. Plus ekipy taki, że przyjeżdżali bez problemu jak się tylko zadzwoniło. Mimo tego, że kasę dostali w całości. Poproszę moją ekipę, żeby tam też zasmarowali wszystko uszczelniaczem i zobaczymy. Chociaż wydaje mi się, że to nie tamtędy, bo w jednym kominie otwory są na ściance wschodniej i zachodniej, a zacieki na północnej i południowej. Ale cholera wie... nie zawadzi spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts