pam 07.08.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Mysle że "pam" - bardziej to w formie zartu napisal niz w poszukiwaniu kogos do koszenia:)) Bo może ktoś ma barany albo kozy, to by sobie pożarły. Mógłbym co prawda zadrudnić konia, ale za duży kłopot z transportem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetik 07.08.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 WIĘŹBA lub DREWNO do Krakowa Słuchajcie, jakby ktoś z Krakowa potrzebował więźbę lub drewno jakiekolwiek to dajcie znać.... zamawiam sobie filary drewniane pod taras w tartaku zza Krakowa i jakby miał większy transport to będzie taniej dla wszystkich kupujących, więc jakby ktoś coś potrzebował to dajcie znać, zrobimy wspólne zamówienie. znam gościa i jego drewno bo już mi więźbę i tarcicę woził. Wszystko Ok wiec dlatego chcę wziąć właśnie od niego... aha cena za więźbę 650 zł z impregnacja więc chyba atrakcyjna... czy to aby nie Hanusiak??? Chyba nie :D a kto to ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozien 07.08.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Czy wiecie gdzie tanio mogę zakupić trochę ziemi na obsypywanie fundamentów oraz piachu do zasypu(okolice Krakowa)?Pozdrawiam i ewentualnie dziękuje za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 08.08.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Witam, mam prośbę o opinie na temat firmy Solmat Hanusiak (Kraków, ul.Dekerta 45), a dokładnie w zakresie wykonywania ocieplenia i elewacji budynku. Zastanawiam się nad ich ofertą ale nie mam możliwości upewnienia się co do jakości. Informacja może być na priva. Dzięki Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 08.08.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Mam pytanie dot. adaptacji projektu. Czy podpisywaliście umowę z architektem adaptującym, czy tylko upoważnienia do załatwienia formalności? Dostaliście od niego jakieś FV albo rachunki? Ktoś korzystał może z usług p. Michała Sokoła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrober1975 08.08.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Mam pytanie dot. adaptacji projektu. Czy podpisywaliście umowę z architektem adaptującym, czy tylko upoważnienia do załatwienia formalności? Dostaliście od niego jakieś FV albo rachunki? Ktoś korzystał może z usług p. Michała Sokoła? Ja akurat nie podpisywałem z architektem żadnej umowy, nie miałem również żadnej faktury.Na pierwszym spotkaniu umówiliśmy się na konkretną sumę ,którą będę musiał zapłacić.W tej sumie uwzględnione były wszystkie rzeczy ,tzn ile za zmiany w projekcie,ile za zagospodarowanie terenu itp,itp.Podpisaliśmy również wszelkie upoważnienia.Zostawiłem zaliczkę ,a resztę zapłaciłem po otrzymaniu pozwolenia na budowę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 08.08.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Mam pytanie dot. adaptacji projektu. Czy podpisywaliście umowę z architektem adaptującym, czy tylko upoważnienia do załatwienia formalności? Dostaliście od niego jakieś FV albo rachunki? Ktoś korzystał może z usług p. Michała Sokoła? ja podpisałam umowę z architektem na adaptację i całą resztę, na umowie jest kwota wynagrodzenia i kwota zaliczki jaką dostał. Upoważnienie na reprezentowanie nas podpisaliśmy dużo później, kiedy złożyliśmy pozwolenie na budowę. A tego pana nie znam. czy dostanę rachunek, to powiem na końcu, na razie czekamy na PnB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salatar 08.08.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 WITAM NIE BYŁO NAS TU OK 3-4 TYGODNIE mam mały problem na budowie dom niby już stoi ale musiałem wypier ...... majstra z budowy miał sie zabrać za więżbę ale ..... sie obraził jak 3 tygodnie temu zapyaliśmy go "kiedy wkońcu skończy bo zacznaliśmy w kwietniu a zraz będzie sierpień ..... a do dachu daleko" dokończył murowac nawet szybko i....... znikł .....zaczeły sie wymówki ze to , ze tamto, ze za pare dni, ze telefon .. nie ważne - gościa już nie ma , ale mam jego betoniarke narzedzia i klucze do zamkniętego garażu jak on mnie przetrzymywał i nie odbierał telefonów, tak teraz mi jakoś cieżko odebrac ) SZUKAM KOGOŚ DO DACHU - WIEM ZE ZA 2 DNI MI NIKT NIE PRZYJDZIE ALE TAK WE WRZEŚNIU z planowanego tynkowania w tym roku już nic - ale dach zrobic muszę jak sobie liczą za dach? - dwu spadowy, prosty ok 250 metrów, dachówka ceramiczna jakieś namiary - tylko ludzie konkretni i solidni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budziki 09.08.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 witamy wiemy coś o tych problemach z majstrami,nam mieli w lipcu skończyć wszystko a nie zrobili ścianek działowych i tez mamy problem bo nie mamy juz urlopu. My ze swojej strony możemy polecic ekipę Franka Wrony solidni i porządni, tel.513 067 338. My kryliśmy tez dachówką 150m dachu + okna dachowe szt.2 ,5 dni pracy bez alkocholu cena ok.55 zł. Ekipa polecana na forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 09.08.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Budziki, z Frankiem Wroną było tak że gdy jeszcze nie współpracował ze swoją ekipą z naszymi murarzami (poznali się na naszej budowie ), pan Krzysiu - murarz krzyknął do Franka będącego na dachu: - "a cóż tak skaczesz po dachu jak ta wrona", a co odpowiedział Franuś? - " no bo ja się Wrona nazywam" I teraz obie ekipy to najlepsi kumple i fachowcy zresztą też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salatar 09.08.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 dziekuje wszytstkim za odpowiedź i namiary wysłane na prv jako ze budujemy sie w okolicach Nowego Brzeska - Proszowicszukamy ekip pobliskich - w razie czego bedą mieli blisko do poprawek jutro ma nam odpowiedzieć dwie ekipy jakby co bedziemy szukac dalej oczywiście tez bedę potrzebował kogoś do dokończenia ścian po postawieniu więźby i dokończenie kominówale to chyba mniejszy problem niż - cały dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eurotukan 09.08.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Cześć Krakowiaczki Gdzie w Krakowie można kupić tanie i fajne drzwi do mieszkania? Może znacie jakieś adresy, strony www? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salatar 09.08.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 kiedys ktoś polecał AFB czy jakoś tak mają fabryczkę na igołomskiej przed "meksykiem" - tym barem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 10.08.2009 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Czy macie wprowadzona rure kanalizacyjna w jakas wentylacje? albo specjalny kominek dla wentylacji? Generalnie mam problem... bo hydraulik kazal mi wyprowadzic rure z lazienki górnej poza połać dachową - jednak jak czytam na internecie nie bedzie ciągu jesli będzie rura poziomo szła a tak musi isc zebym przeszedł nią z łazienki do sypialni gdzie jest główny komin i 1 wolna wentylacja:/ W kuchni mam przewidziane 2 wentylacje i na korytarzu na pietrze jedna - zastanawia mnie to po co ? jakies pomysly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetik 10.08.2009 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Ludzie naprawdę nikt nie jest na etapie zakupu więźby?? Obawiam się że jak nie znajdę kogoś to za 3 belki zapłacę mniej niż za transport... Odzywajcie się please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RMK 10.08.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Ludzie naprawdę nikt nie jest na etapie zakupu więźby?? Obawiam się że jak nie znajdę kogoś to za 3 belki zapłacę mniej niż za transport... Odzywajcie się please Nam w sumie jedna dłuuuga belka została , bo zapomnieliśmy, że nie słupy tylko mury będą podpierać dwie płatwy, więc jeśli potrzebne tylko 3 to zawsze możesz pociąć pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 10.08.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Ludzie naprawdę nikt nie jest na etapie zakupu więźby?? Obawiam się że jak nie znajdę kogoś to za 3 belki zapłacę mniej niż za transport... Odzywajcie się please Nam w sumie jedna dłuuuga belka została , bo zapomnieliśmy, że nie słupy tylko mury będą podpierać dwie płatwy, więc jeśli potrzebne tylko 3 to zawsze możesz pociąć pozdrawiamy Ja własnie pociałem to co mi zostało z więźby. Prawie 2m3 odpadków do palenia w kominku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 10.08.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Ludzie naprawdę nikt nie jest na etapie zakupu więźby?? Obawiam się że jak nie znajdę kogoś to za 3 belki zapłacę mniej niż za transport... Odzywajcie się please Nam w sumie jedna dłuuuga belka została , bo zapomnieliśmy, że nie słupy tylko mury będą podpierać dwie płatwy, więc jeśli potrzebne tylko 3 to zawsze możesz pociąć pozdrawiamy Ja własnie pociałem to co mi zostało z więźby. Prawie 2m3 odpadków do palenia w kominku.. Sprawdzałes czy CI sie to pali?))) JA mialem takie same zamierzenie... Robilismy ognisko i kawałek lezał nie chcialo mi sie go odnosic na miejsce gdzie mamy drzewo składowane wrzuciłem do ogniska i to sie nie chcialo palic!! Okopciło się na zewnatrz i taki niebieski ogien - od impregnacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RMK 10.08.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 WITAM NIE BYŁO NAS TU OK 3-4 TYGODNIE mam mały problem na budowie dom niby już stoi ale musiałem wypier ...... majstra z budowy miał sie zabrać za więżbę ale ..... sie obraził jak 3 tygodnie temu zapyaliśmy go "kiedy wkońcu skończy bo zacznaliśmy w kwietniu a zraz będzie sierpień ..... a do dachu daleko" dokończył murowac nawet szybko i....... znikł .....zaczeły sie wymówki ze to , ze tamto, ze za pare dni, ze telefon .. nie ważne - gościa już nie ma , ale mam jego betoniarke narzedzia i klucze do zamkniętego garażu jak on mnie przetrzymywał i nie odbierał telefonów, tak teraz mi jakoś cieżko odebrac ) SZUKAM KOGOŚ DO DACHU - WIEM ZE ZA 2 DNI MI NIKT NIE PRZYJDZIE ALE TAK WE WRZEŚNIU z planowanego tynkowania w tym roku już nic - ale dach zrobic muszę jak sobie liczą za dach? - dwu spadowy, prosty ok 250 metrów, dachówka ceramiczna jakieś namiary - tylko ludzie konkretni i solidni U nas powierzchnia dachu ok. 230m, więźba zrobiona w dwa dni, a teraz czekamy jak wrócą położyć dachówkę, bo zakończyliśmy podmurowania i kominy. Cena bardzo ale to bardzo konkurencyjna, jeżeli nikogo nie znajdziesz, to w przyszłym tyg. będą u nas i mogę zapytać, daj znać pozdrawiamy R&M&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 10.08.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Czy mozecie polecic kogos konkretnego do zrobienia ocieplenia poddasza? Od razu szukamy kogos do ocieplenia domu styropianem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts