Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

WIĘŹBA lub DREWNO do Krakowa

Słuchajcie, jakby ktoś z Krakowa potrzebował więźbę lub drewno jakiekolwiek to dajcie znać.... zamawiam sobie filary drewniane pod taras w tartaku zza Krakowa i jakby miał większy transport to będzie taniej dla wszystkich kupujących, więc jakby ktoś coś potrzebował to dajcie znać, zrobimy wspólne zamówienie.

znam gościa i jego drewno bo już mi więźbę i tarcicę woził. Wszystko Ok wiec dlatego chcę wziąć właśnie od niego...

aha cena za więźbę 650 zł z impregnacja więc chyba atrakcyjna...

czy to aby nie Hanusiak??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Chyba nie :D :D a kto to ??

Mam pytanie dot. adaptacji projektu.

Czy podpisywaliście umowę z architektem adaptującym, czy tylko upoważnienia do załatwienia formalności? Dostaliście od niego jakieś FV albo rachunki?

Ktoś korzystał może z usług p. Michała Sokoła?

Czy podpisywaliście umowę z architektem adaptującym, czy tylko upoważnienia do załatwienia formalności? Dostaliście od niego jakieś FV albo rachunki?

Ja akurat nie podpisywałem z architektem żadnej umowy, nie miałem również żadnej faktury.Na pierwszym spotkaniu umówiliśmy się na konkretną sumę ,którą będę musiał zapłacić.W tej sumie uwzględnione były wszystkie rzeczy ,tzn ile za zmiany w projekcie,ile za zagospodarowanie terenu itp,itp.Podpisaliśmy również wszelkie upoważnienia.Zostawiłem zaliczkę ,a resztę zapłaciłem po otrzymaniu pozwolenia na budowę .

ja podpisałam umowę z architektem na adaptację i całą resztę, na umowie jest kwota wynagrodzenia i kwota zaliczki jaką dostał. Upoważnienie na reprezentowanie nas podpisaliśmy dużo później, kiedy złożyliśmy pozwolenie na budowę.

A tego pana nie znam.

czy dostanę rachunek, to powiem na końcu, na razie czekamy na PnB

WITAM

NIE BYŁO NAS TU OK 3-4 TYGODNIE :(

mam mały problem na budowie

dom niby już stoi

ale musiałem wypier ...... majstra z budowy

miał sie zabrać za więżbę ale ..... sie obraził jak 3 tygodnie temu zapyaliśmy go "kiedy wkońcu skończy bo zacznaliśmy w kwietniu a zraz będzie sierpień ..... a do dachu daleko"

dokończył murowac nawet szybko i....... znikł .....zaczeły sie wymówki ze to , ze tamto, ze za pare dni, ze telefon ..

nie ważne - gościa już nie ma , ale mam jego betoniarke narzedzia i klucze do zamkniętego garażu :) jak on mnie przetrzymywał i nie odbierał telefonów, tak teraz mi jakoś cieżko odebrac :))

SZUKAM KOGOŚ DO DACHU - WIEM ZE ZA 2 DNI MI NIKT NIE PRZYJDZIE

ALE TAK WE WRZEŚNIU :)

z planowanego tynkowania w tym roku już nic - ale dach zrobic muszę

jak sobie liczą za dach? - dwu spadowy, prosty ok 250 metrów, dachówka ceramiczna

jakieś namiary - tylko ludzie konkretni i solidni

witamy :D

wiemy coś o tych problemach z majstrami,nam mieli w lipcu skończyć wszystko a nie zrobili ścianek działowych i tez mamy problem bo nie mamy juz urlopu.

My ze swojej strony możemy polecic ekipę Franka Wrony solidni i porządni,

tel.513 067 338. My kryliśmy tez dachówką 150m dachu + okna dachowe szt.2 ,5 dni pracy bez alkocholu cena ok.55 zł. :D

Ekipa polecana na forum...

Budziki, z Frankiem Wroną było tak że gdy jeszcze nie współpracował ze swoją ekipą z naszymi murarzami (poznali się na naszej budowie :)), pan Krzysiu - murarz krzyknął do Franka będącego na dachu:

- "a cóż tak skaczesz po dachu jak ta wrona", a co odpowiedział Franuś?

- " no bo ja się Wrona nazywam" :D :D :D

I teraz obie ekipy to najlepsi kumple i fachowcy zresztą też :)

dziekuje wszytstkim za odpowiedź i namiary wysłane na prv

jako ze budujemy sie w okolicach Nowego Brzeska - Proszowic

szukamy ekip pobliskich - w razie czego bedą mieli blisko do poprawek

jutro ma nam odpowiedzieć dwie ekipy

jakby co bedziemy szukac dalej

oczywiście tez bedę potrzebował kogoś do dokończenia ścian po postawieniu więźby i dokończenie kominów

ale to chyba mniejszy problem niż - cały dach

Czy macie wprowadzona rure kanalizacyjna w jakas wentylacje? albo specjalny kominek dla wentylacji?

Generalnie mam problem... bo hydraulik kazal mi wyprowadzic rure z lazienki górnej poza połać dachową - jednak jak czytam na internecie nie bedzie ciągu jesli będzie rura poziomo szła a tak musi isc zebym przeszedł nią z łazienki do sypialni gdzie jest główny komin i 1 wolna wentylacja:/

W kuchni mam przewidziane 2 wentylacje i na korytarzu na pietrze jedna - zastanawia mnie to po co ? jakies pomysly?

Ludzie naprawdę nikt nie jest na etapie zakupu więźby?? Obawiam się że jak nie znajdę kogoś to za 3 belki zapłacę mniej niż za transport...

Odzywajcie się please

Nam w sumie jedna dłuuuga belka została :lol: :lol: :lol: , bo zapomnieliśmy, że nie słupy tylko mury będą podpierać dwie płatwy, więc jeśli potrzebne tylko 3 to zawsze możesz pociąć :wink:

pozdrawiamy :D :D :D

Ludzie naprawdę nikt nie jest na etapie zakupu więźby?? Obawiam się że jak nie znajdę kogoś to za 3 belki zapłacę mniej niż za transport...

Odzywajcie się please

Nam w sumie jedna dłuuuga belka została :lol: :lol: :lol: , bo zapomnieliśmy, że nie słupy tylko mury będą podpierać dwie płatwy, więc jeśli potrzebne tylko 3 to zawsze możesz pociąć :wink:

Ja własnie pociałem to co mi zostało z więźby. Prawie 2m3 odpadków do palenia w kominku.. ;)

Odzywajcie się please

Ja własnie pociałem to co mi zostało z więźby. Prawie 2m3 odpadków do palenia w kominku.. ;)

Sprawdzałes czy CI sie to pali?:)))) JA mialem takie same zamierzenie...

Robilismy ognisko i kawałek lezał nie chcialo mi sie go odnosic na miejsce gdzie mamy drzewo składowane wrzuciłem do ogniska i to sie nie chcialo palic!! Okopciło się na zewnatrz i taki niebieski ogien - od impregnacji

WITAM

NIE BYŁO NAS TU OK 3-4 TYGODNIE :(

mam mały problem na budowie

dom niby już stoi

ale musiałem wypier ...... majstra z budowy

miał sie zabrać za więżbę ale ..... sie obraził jak 3 tygodnie temu zapyaliśmy go "kiedy wkońcu skończy bo zacznaliśmy w kwietniu a zraz będzie sierpień ..... a do dachu daleko"

dokończył murowac nawet szybko i....... znikł .....zaczeły sie wymówki ze to , ze tamto, ze za pare dni, ze telefon ..

nie ważne - gościa już nie ma , ale mam jego betoniarke narzedzia i klucze do zamkniętego garażu :) jak on mnie przetrzymywał i nie odbierał telefonów, tak teraz mi jakoś cieżko odebrac :))

SZUKAM KOGOŚ DO DACHU - WIEM ZE ZA 2 DNI MI NIKT NIE PRZYJDZIE

ALE TAK WE WRZEŚNIU :)

z planowanego tynkowania w tym roku już nic - ale dach zrobic muszę

jak sobie liczą za dach? - dwu spadowy, prosty ok 250 metrów, dachówka ceramiczna

jakieś namiary - tylko ludzie konkretni i solidni

U nas powierzchnia dachu ok. 230m, więźba zrobiona w dwa dni, a teraz czekamy jak wrócą położyć dachówkę, bo zakończyliśmy podmurowania i kominy. Cena bardzo ale to bardzo konkurencyjna, jeżeli nikogo nie znajdziesz, to w przyszłym tyg. będą u nas i mogę zapytać, daj znać

pozdrawiamy R&M&K :)