Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ludzie naprawdę nikt nie jest na etapie zakupu więźby?? Obawiam się że jak nie znajdę kogoś to za 3 belki zapłacę mniej niż za transport...

Odzywajcie się please

Nam w sumie jedna dłuuuga belka została :lol: :lol: :lol: , bo zapomnieliśmy, że nie słupy tylko mury będą podpierać dwie płatwy, więc jeśli potrzebne tylko 3 to zawsze możesz pociąć :wink:

pozdrawiamy :D :D :D

Ja własnie pociałem to co mi zostało z więźby. Prawie 2m3 odpadków do palenia w kominku.. ;)

Sprawdzałes czy CI sie to pali?:)))) JA mialem takie same zamierzenie...

Robilismy ognisko i kawałek lezał nie chcialo mi sie go odnosic na miejsce gdzie mamy drzewo składowane wrzuciłem do ogniska i to sie nie chcialo palic!! Okopciło się na zewnatrz i taki niebieski ogien - od impregnacji

A ścinki też chcieliśmy do kominka(bo u nas impregnacja bez kolorów typu niebieski, różowy czy zielony) więc drewienko się ładnie prezentowało, ale znajomy powiedział, że tylko w bardzo wysokiej temp. np w piecu można próbować to palić, właśnie ze względu na impregnację :( a szkoda bo zawsze to jakaś oszczędność :wink:

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ludzie naprawdę nikt nie jest na etapie zakupu więźby?? Obawiam się że jak nie znajdę kogoś to za 3 belki zapłacę mniej niż za transport...

Odzywajcie się please

Nam w sumie jedna dłuuuga belka została :lol: :lol: :lol: , bo zapomnieliśmy, że nie słupy tylko mury będą podpierać dwie płatwy, więc jeśli potrzebne tylko 3 to zawsze możesz pociąć :wink:

Ja własnie pociałem to co mi zostało z więźby. Prawie 2m3 odpadków do palenia w kominku.. ;)

Sprawdzałes czy CI sie to pali?:)))) JA mialem takie same zamierzenie...

Robilismy ognisko i kawałek lezał nie chcialo mi sie go odnosic na miejsce gdzie mamy drzewo składowane wrzuciłem do ogniska i to sie nie chcialo palic!! Okopciło się na zewnatrz i taki niebieski ogien - od impregnacji

U mnie to drewno lezalo od listopada na zewnatrz wiec z impregnacji został co najwyżej kolor. Pali się całkiem dobrze ;)

potrzebuję kogoś do zrobienia projektu przyłącza wody sprawa raczej prosta bo wodę mam w działce ale projekt być musi. A gdyby jeszcze miał ktoś ekipę d owykonania tego przyłącza to będę wdzięczna :-)

Polecam mojego speca. Kontakt wysłałem na priw.

Możwe któraś z firm proponowanych tutaj;

http://forum.muratordom.pl/post3539687.htm#3539687

witajcie,

Czy montował ktoś z Was okna Oknoplusa? Ja jestem o krok od podpisania umowy na okna tej firmy (profile Brugman ,okucia Winkhaus). Dealerem oraz montującym jest firma KNAPCZYK (Myślenice, Sidzina). Ktoś może korzystał z ich usług?

Drugie sprawka to szprosy okienne, moim zdaniem fajnie okna wyglądają z tym dodatkiem. Ale czy nie ma jakichś większych minusów tego ozdobnika? Nie mam zielonego pojęcia...

Dzięki za uwagę ;)

witajcie,

Czy montował ktoś z Was okna Oknoplusa? Ja jestem o krok od podpisania umowy na okna tej firmy (profile Brugman ,okucia Winkhaus). Dealerem oraz montującym jest firma KNAPCZYK (Myślenice, Sidzina). Ktoś może korzystał z ich usług?

Drugie sprawka to szprosy okienne, moim zdaniem fajnie okna wyglądają z tym dodatkiem. Ale czy nie ma jakichś większych minusów tego ozdobnika? Nie mam zielonego pojęcia...

Dzięki za uwagę ;)

ja kupowałam od nich okno do mieszkania. Spora różnica w porównaniu do innych firm, zarówno jeśli chodzi o jakość jak i o cenę :)

Powiem tak, okno super, ale w mieszkaniu założyłam okna 2 różnych firm, jedne i drugie świetnie się trzymają, a różnica w wycenie okien do całego mieszkania to były 2 tysiące zł!

Odzywajcie się please

to się pochwaliłam, że nam zostało trochę więźby i...1szt. już zmieniła właściciela!!! tyle tylko, że pod osłoną nocy :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

witajcie,

Dzięki za uwagę ;)

Okien Oknoplusa bliżej nie znam, znam za to ich profil i okucia i to wg mnie jest ok :wink: wiem to na 100%:wink:

Co do szprosów małż też sobie je wymyślił, i jeśli już to zdecydowanie te wew. szybowe, bo przynajmniej wygoda przy myciu, które na bank będzie należało do mnie :wink: :wink: :wink:

pozdrawiam

Zlecał ktoś może wykonanie elementów z nierdzewki? - konkretnie ramka do kominka mnie interesuje (zespawane 4 kawałki kątownika). Będę wdzięczny za namiar na firmę, która działa w temacie. Dziękuję z góry.

PR

Jeszcze raz się przypomnę nieśmiało - tak by to miało wyglądać klik=obrazek

Dzięki

PR

Ja tu zamawiałam spawanie nierdzewki

Młodzi, sympatyczni i chętni do pracy

Robią też schody i balustrady z nierdzewki

http://www.galeria-biznesu.pl/pdf/firma/118228/kuklatherm.pdf?change_date=2009-07-23

Marta

Zlecał ktoś może wykonanie elementów z nierdzewki? - konkretnie ramka do kominka mnie interesuje (zespawane 4 kawałki kątownika). Będę wdzięczny za namiar na firmę, która działa w temacie. Dziękuję z góry.

PR

Jeszcze raz się przypomnę nieśmiało - tak by to miało wyglądać klik=obrazek

Dzięki

PR

Dostalem wycene od fliziarza... jakie sa teraz stawki? Liczy mi 40 zl za metr jednak nie znam cen za obudowe geberita itp mozecie sie wypowiedziec?

Pralnia:

Równanie ścian ?

Flizy 14m˛ x 40 zł 560 zł

Terakota 3m˛ x 40 zł 120 zł

Łazienka dół

Równanie ścian ?

Sufit podwieszony 200 zł

Flizy 19m˛x 40 zł 760 zł

Terakota 4m˛x 40 zł 160 zł

Brodzik zamurowanie 100 zł

Geberyt zabudowa 300 zł

Szlif kantów fliz 6mb x 40 zł 240 zł

Zabudowa umywalki w blacie 400 zł

Korytarz

Terakota 10,5 m˛ x 40 zł 420 zł

Kuchnia

Terakota 10,5 m˛ x 40 zł 420 zł

Fartuch fliz 3 m˛ x 40 zł 120 zł

Terakota trójkąt 2m˛ x 40 zł 80 zł

Przedsionek 6m˛x 40 zł 240 zł

Łazienka góra

Równanie ścian?

Zabudowa geberytu 300 zł

Wanna narożna zamurowanie 350 zł

Brodzik murowanie 100 zł

Flizy 23m˛ x 40 zł 920 zł

Terakota 10m˛ x 40 zł 400 zł

Szlifowanie kantów fliz 5m˛ x 40 zł 200 zł

Transport materiałów + dojazd 200 zł

mam do otenkowania 1 sciane w garazu ( pod montaz drzwi garazowych). Nie wiecie gdzies o jakims fachowcu (moze byc samouk :) ) z okolic Skawiny?? Bo roboty nie jest wiele ale sam niestety nie podejme sie tego zadania.

Z góry dziekuja za odpowiedz.. :)

A mogę zapytać jaką bramę wybrałeś?, bo jesteśmy przed wyborem, na razie Normstahl, bo tylko u nich znaleźliśmy zsuwane na bok, ale zaczęliśmy mieć mieszane uczucia co do tego pomysłu, więc raczej będzie podnoszona do góry:-?

wszelkie propozycje mile widziane :wink: :lol:

pozdrawiam R&M&K