PanPaniSmith 14.08.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Ciężko powiedzieć jedni płacą za to 300 inni 500 zł, jak najmniej... mamy prostą kwadratową bryłę + taras więc punktów będzie 4-6 (chyba:P) mogę ci dać namiar do tego który mi robił mapę, ale nie wiem ile bierze za wytyczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrober1975 14.08.2009 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Ja też poproszę o namiary na taniego geodetę do wytyczenia budynku. Kraków. A tutaj zbigniew poszalał i oto rezultat Geodeta. Andrzej Poseł: tel. 604 616 196 Sloneczko Lider FORUM (min. 2800) 16.06.09 + >>http://forum.muratordom.pl/post3428915.htm#3428915 Geodeta Paweł Zarębski - tel. 601 991 384 oola SYMPATYK FORUM (min. 10)7.01.09 + >>http://forum.muratordom.pl/post2984833.htm#2984833 Geodeta- GEOMETRA Piotr Skawiński,, (012) 634-38-30 , ul. Śląska 20/1, krzydlug WITAJ, nim zapytasz, poszukaj odpowiedzi 20.04.09 + >>http://forum.muratordom.pl/post3287084.htm#3287084 Geodeta Grzegorz Stachura ojciec i syn z Rząski tel. 602 308 680 bardzo solidni i wszystko robia na czas Xoron SYMPATYK FORUM (min. 10) 18.03.08 + >>http://forum.muratordom.pl/post2405862.htm#2405862 -- Potwierdzam ta opinie anetta_p FORUMOWICZ to brzmi dumnie (min. 100)19.03.08 + >>http://forum.muratordom.pl/post2407245.htm#2407245 Geodeta .WojtciechJaniga... tel gdzies znikła.. ale biuro ma naprzeciwko przystanku autobusowego przy światłach .. szybko i rozsadnie to rzufik1 SYMPATYK FORUM (min. 10)1.07.09 + >>http://forum.muratordom.pl/post3465732.htm#3465732 Geodeta Maciej Rybka.Tel. 501-342-712 bezapelacyjnie wygrywa za solidnosc i sprawnosc.l Szymon_J FORUMOWICZ to brzmi dumnie (min. 100)1.09.08 + >>http://forum.muratordom.pl/post2709207.htm#2709207 Geodeta Przemysław Damaszka - - słowny, punktualny i przystęny cenowo _ali_ SYMPATYK FORUM (min. 10) 9.08.09 + >>http://forum.muratordom.pl/post3550722.htm#3550722 Geodeta . Pan Artur tel 506 464 699 Przygotowany do pracy,rzetelny i co najważniejsze terminowy.Ceny przystępne. langerob25 DOMOWNIK FORUM (min. 500) 29.05.09 + >>http://forum.muratordom.pl/post3385566.htm#3385566 Geodetap.Stanek tel. 502 317 628- Działa w rejonie Wieliczki, szybko i niedrogo kaura STAŁY BYWALEC (min. 300)20.03.08 + >>http://forum.muratordom.pl/post2410214.htm#2410214 Geodeta panią Małgorzatę Wykurz (012) 638 21 23, (0602) 388 586. czystym sumieniem mogę polecić pietiap SYMPATYK FORUM (min. 10) 29.10.08 + >>http://forum.muratordom.pl/post2831366.htm#2831366 [/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 15.08.2009 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 ja mogę dodać swojego: p. Białasul. Przy Rondzie 602459971 nie pamiętam dokładnego adresu (znaczy numeru) dajcie znać który najtańszy bo niedługo też będę potrzebować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek066 16.08.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 a ile to jest tanio? Myślę że za 8 punktów max 500 to byłaby dobra cena. Mi jeden geodeta powiedział 600zł za 4 punkty i mysle ze to za wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 17.08.2009 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Czy stosowaliscie grzybki napowietrzające do kanalizacji?Hydraulik doradza mi aby wprowadzic kanalizacje do jednej z wentylacji jednak nie jestem w stanie puścić jej pionowo do góry będą w pewnym momencie prawie poziome rury czy to ma sens:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemo1975 17.08.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Witam,Proszę o pomoc, nie wiem co robić?Mam problem z dachówką.Odkryłem, że chyba w czasie transportu uszkodziły się dachówki, tzn. uszkodzona jest powierzchnia angoby na każdej dachówce w tym samym miejscu (od sąsiedniej dachówki na palecie) plus dodatkowo liczne uszkodzenia angoby - zadrapania do "gołej dachówki).Dachówka jeszcze nie rozpakowana na paletach.Do kogo uderzyć? Do sprzedawcy? Do przedstawiciela producenta?Z góry dzieki za pomoc.Pozdrawiam,Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 17.08.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Witam, Proszę o pomoc, nie wiem co robić? Mam problem z dachówką. Odkryłem, że chyba w czasie transportu uszkodziły się dachówki, tzn. uszkodzona jest powierzchnia angoby na każdej dachówce w tym samym miejscu (od sąsiedniej dachówki na palecie) plus dodatkowo liczne uszkodzenia angoby - zadrapania do "gołej dachówki). Dachówka jeszcze nie rozpakowana na paletach. Do kogo uderzyć? Do sprzedawcy? Do przedstawiciela producenta? Z góry dzieki za pomoc. Pozdrawiam, Przemek Najpierw zapytaj sprzedawcy co masz z tym fantem zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemo1975 17.08.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Miał może ktoś podobny problem z dachówką? Sprzedawca odesłał mnie do przedstawiciela producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 17.08.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Miał może ktoś podobny problem z dachówką? Sprzedawca odesłał mnie do przedstawiciela producenta. Ty kupiles u sprzedawcy a nie u przedstawiciela - tak więc reklamujesz towar u sprzedawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemo1975 17.08.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Miał może ktoś podobny problem z dachówką? Sprzedawca odesłał mnie do przedstawiciela producenta. Ty kupiles u sprzedawcy a nie u przedstawiciela - tak więc reklamujesz towar u sprzedawcy Są jakieś przepisy prawne na które mogę się powołać udając się do sprzedawcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 17.08.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Miał może ktoś podobny problem z dachówką? Sprzedawca odesłał mnie do przedstawiciela producenta. Ty kupiles u sprzedawcy a nie u przedstawiciela - tak więc reklamujesz towar u sprzedawcy Są jakieś przepisy prawne na które mogę się powołać udając się do sprzedawcy? Google nie gryzą http://www.bankier.pl/wiadomosc/Reklamacja-towaru-Nie-daj-sie-zbyc-sprzedawcy-1252301.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naramowicze 17.08.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 nam porotherm w rekach sie rozpadał, więc zgłosiliśmy to sprzedawcy, wysłaliśmy pisemko z reklamacją, a potem obsługiwał nas przedstawiciel producenta,na koniec kasę zwrócił nam sprzedawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 17.08.2009 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 nam porotherm w rekach sie rozpadał, więc zgłosiliśmy to sprzedawcy, wysłaliśmy pisemko z reklamacją, a potem obsługiwał nas przedstawiciel producenta,na koniec kasę zwrócił nam sprzedawca. Ja mialem tak samo z Leierem - zareklamowałem u sprzedawcy , na oględziny przyjechala kobieta z Leiera - regionalny przedstawiciel - zrobili korekte sprzedawcy a sprzedawca mnie . Nie wyobrazam sobie sytuacji kiedy kupilem dachowke Creatona i mam dzwonic do Niemiec ja reklamowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 17.08.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Czy stosowaliscie grzybki napowietrzające do kanalizacji? Hydraulik doradza mi aby wprowadzic kanalizacje do jednej z wentylacji jednak nie jestem w stanie puścić jej pionowo do góry będą w pewnym momencie prawie poziome rury czy to ma sens:/ Nie stosowaliście - takzwane napowietrzacze pionów kanalizacyjnych bez prawidłowej wentylacji to bomba z opóźnionym zapłonem - jak zaczną się sprężynki tychże napowietrzaczy zacinać to dopiero kanalizą będzie śmierdzieć ... Podstawowa sprawa - porządna wentylacja pionów kanalizacyjnych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 17.08.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Czy stosowaliscie grzybki napowietrzające do kanalizacji? Hydraulik doradza mi aby wprowadzic kanalizacje do jednej z wentylacji jednak nie jestem w stanie puścić jej pionowo do góry będą w pewnym momencie prawie poziome rury czy to ma sens:/ Nie stosowaliście - takzwane napowietrzacze pionów kanalizacyjnych bez prawidłowej wentylacji to bomba z opóźnionym zapłonem - jak zaczną się sprężynki tychże napowietrzaczy zacinać to dopiero kanalizą będzie śmierdzieć ... Podstawowa sprawa - porządna wentylacja pionów kanalizacyjnych . tzn lepiej wpiąć to w pion wentylacji ktora mam wolną?? Jednak co w przypadku jesli musze doprowadzic fi 110 z łazienki ktora jest po drugiej stronie budynku i bedzie sytuacja ze nie bedzie to pion ale częściowo poziom np kąt 30 stopni Co w sytuacji jak mam 2 piony kanalizacyjne - można je przed wpięciem w komin spiąć? Do kuchni mam przewidziane 2 kominki wentylacyjne zastnawiam sie czy jednego nie zajać właśnie kanalizacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 17.08.2009 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 tzn lepiej wpiąć to w pion wentylacji ktora mam wolną?? Jednak co w przypadku jesli musze doprowadzic fi 110 z łazienki ktora jest po drugiej stronie budynku i bedzie sytuacja ze nie bedzie to pion ale częściowo poziom np kąt 30 stopni Co w sytuacji jak mam 2 piony kanalizacyjne - można je przed wpięciem w komin spiąć? Do kuchni mam przewidziane 2 kominki wentylacyjne zastnawiam sie czy jednego nie zajać właśnie kanalizacją Nie masz projektu kanalizacji / jako element projektu konstrukcyjnego budynku / ? Każdy pion kanalizacyjny powinien być zakończony ponad dachem kominkiem wentylacyjnym - tylko takie rozwiązanie wentylacji pionów daje stuprocentową gwarancję że wszystko będzie działać dziesiątki lat bez smrodu ... Generalnie nie powinno się wpinać wentylacji pionów kanalizacji do kanałów wentylacji grawitacyjnej w budynku - może bowiem zaistnieć sytuacja zasysania do budynku smrodów z wentylacji kanalizy przez sąsiednie kanały wentylacji grawitacyjnej - i wówczas w pokojach będzie wonieć kanalizą ... Wentylacja kanalizy powinna być oddalona od kanałów wentylacji w budynku . Odnośnie poziomów - u mnie mam odcinek pionu kanalizacyjnego około 1m poziomo - potem wylot ponad dach - nawet z takim poziomym odcinkiem rury mam taki ciąg w pionie kanalizacyjnym że by wessało w całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemo1975 17.08.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Mam taki problem. Odkryłem, że chyba w czasie transportu uszkodziły się dachówki, tzn. uszkodzona jest powierzchnia angoby na każdej dachówce w tym samym miejscu (od sąsiedniej dachówki na palecie) plus dodatkowo liczne uszkodzenia rysy na powłoce angoby - zadrapania do "gołej dachówki". Dachówka jeszcze nie rozpakowana na paletach. Spotkaliście się może z podobnym problemem. Sprzedawca powiedział, że mam się kontaktować z przedstawicielem producenta, a ten coś mówi, że takie uszkodzenia są dopuszczalne, ale przyjedzie na wizję lokalną. Jaki może być dalszy scenariusz? Z góry dzieki za wszelką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 17.08.2009 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Jesteś jeden Przemo, czy jest Was dwóch?Przecież wyżej redpradnik podał Ci linka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 17.08.2009 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 witajcie, Dostałem wycenę na wykonanie przyłącza wody do domu.Długość przyłącza 36 m. Koszt wykonania 3000 PLN (netto). Wychodzi 83 zł za metr - czy to jednak nie za wysoka kwota??Działka płaska , żadnych utrudnień itp, nic tylko robić.....Może macie jakieś namiary na wodniaków na południe od Krakowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gzajac 17.08.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 witajcie, Dostałem wycenę na wykonanie przyłącza wody do domu. Długość przyłącza 36 m. Koszt wykonania 3000 PLN (netto). Wychodzi 83 zł za metr - czy to jednak nie za wysoka kwota?? Działka płaska , żadnych utrudnień itp, nic tylko robić..... Może macie jakieś namiary na wodniaków na południe od Krakowa? To wg mnie bardzo dobra cena. Ja prawie 3 lata temu płaciłem w Głogoczowie 3000 PLN za przyłącze 15 mb (rura, studzienka wodomierzowa). Pozdrawiam, Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts