Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jesteś jeden Przemo, czy jest Was dwóch?

Przecież wyżej redpradnik podał Ci linka!

Jestem jeden i ten sam.

Chodzi o to czy moja reklamacja może zostać nieuznana? Czyli czarny scenariusz.

Nikt CI nie powie czy ktos Ci uzna czy nie - bo na jakiej podstawie ma to twierdzic?

Kupiles towar 1 jakosci wiec nie powinien miec zadnych skaz itp

Reklamuj i czekaj na info

Jesteś jeden Przemo, czy jest Was dwóch?

Przecież wyżej redpradnik podał Ci linka!

Jestem jeden i ten sam.

Chodzi o to czy moja reklamacja może zostać nieuznana? Czyli czarny scenariusz.

Nikt CI nie powie czy ktos Ci uzna czy nie - bo na jakiej podstawie ma to twierdzic?

Kupiles towar 1 jakosci wiec nie powinien miec zadnych skaz itp

Reklamuj i czekaj na info

Dzięki.

Właśnie to zrobiłem i czekam.

Witam

Jestem na etapie wyboru bramy garażowej i waham się między bramą Hormanna a Wisniowskiego czy ktoś mógłby mi pomóc w podjęciu decyzji? Waszym zdaniem, która jest lepsza? Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Cenowo jak ja sie orientowalem to wychodziło mi 300 zł różnicy na korzyść Wisniowskiego - jednak nie podobały mi sie profile Wisniowski nie mial odpowiednika profilu M Hirmanna mial tylko takie waskie jak panele .

Podobno mechanizm jest lepszy w Hormannie , bezpieczniejszy bo sprężyny sa jakos jedna w drugiej

najlepiej porownaj ceny - ja polecam firme RASTOR w Krakowie - lepsza mi dali oferte niż Hormann z Opolskiej

Nie mam zadnych zastzeżeń co do ekipy

Jak bylem na Opolskiej twierdzili ze ekipa to podstawa to tamto bo mozna cos zepsuc... ze sa jedyni ktorzy potrafia a co sie okazalo wlasciciel Rastora sam nauczyl jakiegos tam montazyste i on odszedl z Rastora i poszedl na Opolska...

jakos tak to mi tłumaczył

Nie mam nic z tego ze polecam Rastora - po prostu byli tansi brama ta sama a firma montazowa bez zarzutu

Jak widac wszystko zalezy od nie wiem szczescia? Kolega z forum na białej czarnej liscie kupil okna w Oknoplascie i mial do kitu montazystów - ja np nie mam zastrzeżęń tak ze ...

Jak bylem na Opolskiej twierdzili ze ekipa to podstawa to tamto bo mozna cos zepsuc... ze sa jedyni ktorzy potrafia a co sie okazalo wlasciciel Rastora sam nauczyl jakiegos tam montazyste i on odszedl z Rastora i poszedl na Opolska...

Nie mam nic z tego ze polecam Rastora - po prostu byli tansi brama ta sama a firma montazowa bez zarzutu

Jak widac wszystko zalezy od nie wiem szczescia? Kolega z forum na białej czarnej liscie kupil okna w Oknoplascie i mial do kitu montazystów - ja np nie mam zastrzeżęń tak ze ...

Bramę nabyłem na Opolskiej w EULogys czy jakoś tak - brama do garażu dwustanowiskowego 5m szerokości - na montażystów nie mogę powiedzieć złego słowa - przyjechali bramę zamontowali , wyregulowali - pełen profesjonalizm - brama funkcjonuje już ponad 2 lata i nie mam z nią żadnych problemów .

Bramę nabyłem na Opolskiej w EULogys czy jakoś tak - brama do garażu dwustanowiskowego 5m szerokości - na montażystów nie mogę powiedzieć złego słowa - przyjechali bramę zamontowali , wyregulowali - pełen profesjonalizm - brama funkcjonuje już ponad 2 lata i nie mam z nią żadnych problemów .

Ja też kupiłem tam bramę 5-metrową, montaż bez problemu. Używam dopiero miesiąc, więc trudno powiedzieć, ale na razie działa. :)

o widzę, żę Opolska wszystkim, którzy kupili bramy nie u nich, opowiada te same bajeczki o konkurencji, nas to samo spotkało, zaczeli nas straszyć, że nasi na pewno nie mają licencji na montaż :o , montażyści też są do niczego i takie tam bardzo nieeleganckie rzeczy, co sprawia, że są niestety drożsi, jak dla nas okazało sie to dobrych kilkaset złotych.

Dostałem wycenę na wykonanie przyłącza wody do domu.

Długość przyłącza 36 m. Koszt wykonania 3000 PLN (netto). Wychodzi 83 zł za metr - czy to jednak nie za wysoka kwota??

Działka płaska , żadnych utrudnień itp, nic tylko robić.....

Może macie jakieś namiary na wodniaków na południe od Krakowa?

To wg mnie bardzo dobra cena. Ja prawie 3 lata temu płaciłem w Głogoczowie 3000 PLN za przyłącze 15 mb (rura, studzienka wodomierzowa

Ja w maju tego roku płaciłem 40 zł/m + 350 wcięcie do wodociągu + 450 wodomierz w budynku. Wszystko z materiałem. Ekipa przyjechała rano w sobotę, wykopali 38 mb, podłaczyli w budynku do instalacji, załatwili odbiór w ZWiK. Szybko, sprawnie i bez kłopotu. Oczywiście wszystko z projektem przyłaczy.

Kogo polecicie do wykonania pompy ciepła z dolnym kolektorem poziomym albo z odwiertami. Prosiłem e-mailowo o wycene w Womarze, ale bez odpowiedzi. Chyba nie czytają e-maili.

Ile płaciliście za ocieplenie budynku i tynki zewnętrzne ? Zastanawiam się nad wykonaniem ocieplenia samemu i zlecenie tynków.