PanPaniSmith 19.08.2009 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Ten cały Zikit to powinni równo z ziemią zrównać!! Nic tak nie trzyma jak ta .... JA juz z nimi ide na noże i konkretnie z wydrukowana procedura chodze ze maja na dana rzecz 30 dni Z tego co wiem nie zgadzaja sie na odprowadzenie wod opadowych do rowu ja mam kanalizację w ulicy. Tak na prawdę chodzi tylko o papier od nich.. Ale "przepisowe 30 dni" daje mi koniec września, potem 14 dni na PnB i koniec z planami budowy w tym roku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 19.08.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Witam! Bardzo długo mnie tu nie było! Nie wiem czy ktoś mnie jeszcze pamięta. Wracam z propozycją! Mam do sprzedania piec na ekogroszeka z podajnikiem. Piec jest produkcji firmy Orstal - 20kW z 2008 roku na gwzrancji. Odpalony był w zeszłym sezonie. W pełni sprawny tylko na mój dom nie zdał egzaminu - dlatego muszę kupić inny tzn chyba o większej mocy. Zainteresowanych zapraszam na priv - prześlę zdjęcia i więcej informacji. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia77 19.08.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Nie mam zadnych zastzeżeń co do ekipy Jak bylem na Opolskiej twierdzili ze ekipa to podstawa to tamto bo mozna cos zepsuc... ze sa jedyni ktorzy potrafia a co sie okazalo wlasciciel Rastora sam nauczyl jakiegos tam montazyste i on odszedl z Rastora i poszedl na Opolska... jakos tak to mi tłumaczył Nie mam nic z tego ze polecam Rastora - po prostu byli tansi brama ta sama a firma montazowa bez zarzutu Jak widac wszystko zalezy od nie wiem szczescia? Kolega z forum na białej czarnej liscie kupil okna w Oknoplascie i mial do kitu montazystów - ja np nie mam zastrzeżęń tak ze ... o widzę, żę Opolska wszystkim, którzy kupili bramy nie u nich, opowiada te same bajeczki o konkurencji, nas to samo spotkało, zaczeli nas straszyć, że nasi na pewno nie mają licencji na montaż , montażyści też są do niczego i takie tam bardzo nieeleganckie rzeczy, co sprawia, że są niestety drożsi, jak dla nas okazało sie to dobrych kilkaset złotych. Dzięki za wszystkie opinie Już wiem, że brama będzie Hormanna tylko pozostaje wybór Rastor czy Opolska. Ale skoro nikt nie narzeka na Rastora to chyba niższa cena sama zadecyduje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 19.08.2009 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Czy ktos z Was kupowal ostatnio pompe głębinowa? Wodociągi strasznie się ociągają a musimy miec wode i trzeba kupic pompe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 19.08.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Nie mam zadnych zastzeżeń co do ekipy Jak bylem na Opolskiej twierdzili ze ekipa to podstawa to tamto bo mozna cos zepsuc... ze sa jedyni ktorzy potrafia a co sie okazalo wlasciciel Rastora sam nauczyl jakiegos tam montazyste i on odszedl z Rastora i poszedl na Opolska... jakos tak to mi tłumaczył Nie mam nic z tego ze polecam Rastora - po prostu byli tansi brama ta sama a firma montazowa bez zarzutu Jak widac wszystko zalezy od nie wiem szczescia? Kolega z forum na białej czarnej liscie kupil okna w Oknoplascie i mial do kitu montazystów - ja np nie mam zastrzeżęń tak ze ... o widzę, żę Opolska wszystkim, którzy kupili bramy nie u nich, opowiada te same bajeczki o konkurencji, nas to samo spotkało, zaczeli nas straszyć, że nasi na pewno nie mają licencji na montaż , montażyści też są do niczego i takie tam bardzo nieeleganckie rzeczy, co sprawia, że są niestety drożsi, jak dla nas okazało sie to dobrych kilkaset złotych. Dzięki za wszystkie opinie Już wiem, że brama będzie Hormanna tylko pozostaje wybór Rastor czy Opolska. Ale skoro nikt nie narzeka na Rastora to chyba niższa cena sama zadecyduje Pozdrawiam A ja sprawdzałem w róźnych punktach, a i tak najtaniej wyszło na Opolskiej. Tylko trochę się potargowałem. Montaż super, po przyklejeniu płytek wyszło może 1mm ponad poziomem płytek. Działa już ponad rok bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 19.08.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Ale co Ci wyszlo 1 mm ponad płytkami? przeciez guma powinna dolegac do płytek u mnie zrobili tak wylewki ze na wylewkach juz sie lekko spiera guma , jak poloze plytki to guma docisnie do płytek i szczeliny zero w ten sposob zero zagrozenia ze wejdzie woda itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 19.08.2009 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Ale co Ci wyszlo 1 mm ponad płytkami? przeciez guma powinna dolegac do płytek u mnie zrobili tak wylewki ze na wylewkach juz sie lekko spiera guma , jak poloze plytki to guma docisnie do płytek i szczeliny zero w ten sposob zero zagrozenia ze wejdzie woda itp Guma tak, przylega. Ale tam są takie blachy od tej części prowadnic i pod nie udało się jeszcze włożyć płytki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 19.08.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 a u mnie to jest na rowno z wylewką - tak ze spiera się cała brama na tym - to w takim razie u mnie bardziej ta guma docisnie bo u mnie płytki są kładzione na wylewce od poziomu tego plastiku o ktorym mowisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 19.08.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 a u mnie to jest na rowno z wylewką - tak ze spiera się cała brama na tym - to w takim razie u mnie bardziej ta guma docisnie bo u mnie płytki są kładzione na wylewce od poziomu tego plastiku o ktorym mowisz Koledzy - tą bramę można wyjustować / programowo ustawić / - oczywiście w rozsądnych granicach - aby szczelnie się zamykała - wykonuje sie to programowo w napędzie wciskając odpowiednią sekwencję przycisków - brama wówcza wykonuje programowo kilka zamknięć i otwarć , ustawia wtedy prędkości , siłę docisku po zamknięciu i zabezpieczenia , ustawia moment pracy etc ... - u mnie napęd SupraMatic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 19.08.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Moze faktycznie da sie w supramaticu , u mnie brama ma 2,5 m wiec kupilem pro matica nie wiem czy on rowniez ma takie opcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 19.08.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Moze faktycznie da sie w supramaticu , u mnie brama ma 2,5 m wiec kupilem pro matica nie wiem czy on rowniez ma takie opcje Też się powinno dać - ponieważ okresowo trzeba takie justowanie/kalibrację przeprowadzać - brama podczas pracy po latach używania daje większe opory toczenia toteż napęd musi użyć większej siły do jej zamykania zmieniają się wówczas warunki pracy napędu , trzeba kalibrować zabezpieczenie przeciw przyczaśnięciu etc ... A tak na marginesie - czy posiadacze bram takowych co roku przeprowadzają ich przeglądy ?? - moja ma już ponad 2 lata - jak zadzwoniłem na Opolską i dowiedziałem sie ile kosztuje przegląd roczny - spadłem z krzesła ... - więc przegląd przeprowadziłem sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 19.08.2009 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 tak z ciekawosci ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 19.08.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 tak z ciekawosci ile? To było rok temu - z tego co pamiętam to około 3 stów plus koszta dojazdu ... Ja kogoś interesuje - moje doświadczenia z bramą - przegląd/konserwacja - LINK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 19.08.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Nie wiem czy zdarze w tym roku ocieplic dom - jest sens wprowadzac sie do domu ktory nie bedzie ocieplony zważywszy na zime etc? Mieszka ktos z Was w ten sposob? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 19.08.2009 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 A mało to ludzi mieszka w nieocieplonych domach ?? - tysiące jak nie miliony - jedynie zimą poniesiesz większe koszta za ogrzewanie ... - ale nawet jak nie zamieszkasz ogrzewać będziesz musiał - jest więc sens ? ... PS. Ja dwa lata temu ociepliłem budynek dopiero pod koniec listopada - całkiem fajnie mieszka się w nieocieplonym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychopak 19.08.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Witam,Jestem na etapie wyboru glazury, gresu. Gdzie Wy kupowaliście? Gdzie są dobre ceny, doradzctwo, bezpłatny transport etc? PozdrawiamKrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 19.08.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Mam wyceny zabudowy poddasza od 2 osob:/Pan MArek od wylewek 45 zł Pan Wojciech Gabor - 75 zł:/ PRzepaść cenowa ogromna no i mam dylemat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 19.08.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 jaki tu dylemat?.... rozumiem jak by 5zł różnicy było ale w tym wypadku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 19.08.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Tak tyle ze Pan MArek wykonczeniowke dopiero zaczyna i roznie z tym bywa... a oni robia to kilka lat daja dozywotnia gwarancje itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 19.08.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Mam wyceny zabudowy poddasza od 2 osob:/ Pan MArek od wylewek 45 zł Pan Wojciech Gabor - 75 zł:/ PRzepaść cenowa ogromna no i mam dylemat To 75 to jakaś przesada. Ja miałem z materiałem ofertę na 130. Ale zdecydowałem się na wersję za samą robociznę za 35 i wyszło super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts