HeyBobik 27.08.2009 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 a z czego robiles "hydroizolacja wzmocniona siatką poliestrową wraz z taśmami narożnymi wywiniętymi na ścianę - w tej hydroizolacji zatopiona obróbka blacharska / ofasowanie wraz z kapinosem / " Koniecznie zrób b.dobrą izolację i koniecznie dobry kapinos. Widziałem wykusz bez kapinosa - robią się b.brudne zacieki. Taki jeden prawnik powiedział, że miał już tyle procesów o źle zrobiony taras (przeciekający) - że z niego zrezygnował. Wykusz z częścią mieszkalną pod nim to to samo. Chyba warto to sobie b.dobrze zaizolować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 27.08.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 witam ponownie. Czy ktoś z was ma rekuperator? Co to jest? Jak uważacie że najlepiej ogrzewać dom? Namieszali mi w głowie i nie wiem na co się zdecydować.. Poczytaj - wszystkie informacje masz zawarte TUTAJ ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 27.08.2009 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 a z czego robiles "hydroizolacja wzmocniona siatką poliestrową wraz z taśmami narożnymi wywiniętymi na ścianę - w tej hydroizolacji zatopiona obróbka blacharska / ofasowanie wraz z kapinosem / " Koniecznie zrób b.dobrą izolację i koniecznie dobry kapinos. Widziałem wykusz bez kapinosa - robią się b.brudne zacieki. Taki jeden prawnik powiedział, że miał już tyle procesów o źle zrobiony taras (przeciekający) - że z niego zrezygnował. Wykusz z częścią mieszkalną pod nim to to samo. Chyba warto to sobie b.dobrze zaizolować. Wszelkiego rodzaju wykusze , ryzality , tarasy nad pomieszczeniami mieszkalnymi - to najgorsze i najbardziej niebezpieczne rozwiązania architektoniczne . Podobno nie istnieje idealny system gwarantujacy przez dziesiatki lat trwałą izolację i uszczelnienie takiego wynalazku i zabezpieczenie pomieszczeń pod nimi . Wszystko zależy przede wszystkim od dokładności wykonania poszczególnych warstw stropu jak i materiałów uszczelniających . Najmniejsza niedokładność po kilku latach / albo od razu / się mści przeciekaniem i zawilgoceniem pomieszczeń pod wykuszami - a naprawa i wykonanie poprawne uszczelnień wówczas wiąże się ze skuwaniem i niszczeniem całej wylewki . Dlatego w moich wykuszach / a mam ich dwa / sam wykonywałem wszystkie warstwy stropu jak i uszczelnienia i zabezpieczenia przeciwwilgociowe - niestety nie zaufałem żadnym miszczom fachowcom - dokładność , dokładność , dokładność jest najważniejsza !! Już ponad dwa lata - wszystko jest w najlepszym porządku - więc mam nadzieję że w miarę dobrze to wykonałem - ale - pożyjemy - zobaczymy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HeyBobik 27.08.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Pablitoo, święta racja. Nie potrafiłem tego tak dokładnie opisać - ale kumpel, który ma taki wykusz też wszystko wykonywał osobiście. Nie zaufał nikomu. PS. mogę długo nie odpisywać - kładę teraz instalację elektryczną i mam kłopoty ze spaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwitkowicz 28.08.2009 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Szukam ekipy do założenia przydomowej oczyszczalni. Czy macie jakieś swoje doświadczenia w tym temacie ? Jakieś wskazówki, rady... Jakie stawki obecnie obowiązują ? Nie wierzę że nikt z Was nie robił oczyszczalni i wszyscy są podłaczeni do istniejącej kanalizacji ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia77 28.08.2009 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Szukam ekipy do założenia przydomowej oczyszczalni. Czy macie jakieś swoje doświadczenia w tym temacie ? Jakieś wskazówki, rady... Jakie stawki obecnie obowiązują ? Nie wierzę że nikt z Was nie robił oczyszczalni i wszyscy są podłaczeni do istniejącej kanalizacji ... Ja również proszę o pomoc w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konieczki 28.08.2009 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Ratatujta Potrzebuj jakąś ekipę od przyłączy wod-kan, wszyscy panowie polecani w tym wątku i o wykonawcach mają odległe terminy. Realizacja przyłączy na północy Krk. Pozdrawiam (przepych pod drogą do zrobienia- tak na marginesie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agraf 28.08.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Szukam ekipy do założenia przydomowej oczyszczalni. Czy macie jakieś swoje doświadczenia w tym temacie ? Jakieś wskazówki, rady... Jakie stawki obecnie obowiązują ? Nie wierzę że nikt z Was nie robił oczyszczalni i wszyscy są podłaczeni do istniejącej kanalizacji ... Witam, nie wiem o jaki typ oczyszczalni Ci chodzi, ale jeśli myślisz o oczyszczalni biologicznej to jak najbardziej polecam firmę Avitech z Krakowa! Montują oczyszczalnie firmy Roth. Ja mam taką zamontowaną, jeszcze nie użytkuję. Jednak jak napiszesz do Avitech-u czy zadzwonisz to Pan Michał-właściciel z pewnością poda Ci klientów z Twojej okolicy, którym montował oczyszczalnie, a wtedy informację z pierwszej ręki bo od użytkownika. Zresztą sam właściciel spoko gość, zna się na rzeczy, terminowy, uczciwy, oby więcej takich usługodawców. Nie jestem w żaden sposób związany z tą firmą piszę z własnego doświadczenia. Jeśli masz jakieś pytanie to proszę na priv,postaram się w miarę możliwości szybko odpisać. Pozdrawiam Agraf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naramowicze 29.08.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Szukam ekipy do założenia przydomowej oczyszczalni. Czy macie jakieś swoje doświadczenia w tym temacie ? Jakieś wskazówki, rady... Jakie stawki obecnie obowiązują ? Nie wierzę że nikt z Was nie robił oczyszczalni i wszyscy są podłaczeni do istniejącej kanalizacji ... Ja również proszę o pomoc w tym temacie poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carlos1 29.08.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Mam do odstąpienia 110 stempli. Raz używane, długość min. 2,80 m. Miejsce odbioru Kokotów. Cena do dogadania. Tel. 505 152 158 Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muffi 31.08.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Witam,poszukuje solidnej ekipy do wykonania kominka z rozprowadzeniem. To mój drugi kominek, pierwszy bedzie zburzony bo do niczego sie nie nadaje. CZy zancie kogos kto nie trzyma się kurczowo rozwiązania z watą szklaną i gipskartonem? Okololice Zabierzowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 31.08.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Witam, poszukuje solidnej ekipy do wykonania kominka z rozprowadzeniem. To mój drugi kominek, pierwszy bedzie zburzony bo do niczego sie nie nadaje. CZy zancie kogos kto nie trzyma się kurczowo rozwiązania z watą szklaną i gipskartonem? Okololice Zabierzowa. A jaki jest twój pomysł na wybudowanie kominka ? (ja mam watę i KG stąd moje pytanie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 31.08.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Poszukuje skladu, w którym można kupić eko groszek w workach (tylko nie taki, że ktoś weżmie z pryzmy zapakuje mi w worki z juty). Wiem, że wtedy przywożą na paletach. Może ktoś dyponuje sprawdzonym namiarem i może się podzielić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdawo 31.08.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 witam, czy ktoś z Was budował studnię głębinową wierconą (jako źródło wody pitnej do domu) w okolicach Bieżanowa starego? na jakiej głębokości mieliście wodę i czy jesteście zadowoleni z efektów? (jakość wody, ekipa, cena...) z góry DZIĘKI za pomoc!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrober1975 31.08.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Witam, poszukuje solidnej ekipy do wykonania kominka z rozprowadzeniem. To mój drugi kominek, pierwszy bedzie zburzony bo do niczego sie nie nadaje. CZy zancie kogos kto nie trzyma się kurczowo rozwiązania z watą szklaną i gipskartonem? Okololice Zabierzowa. Zajrzyj tutaj.Może prędzej ktoś Ci pomoże:http://forum.muratordom.pl/kominki-nasze,t40057-4140.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
windows 01.09.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Witam mam prośbę czy może ktoś napisać lub podesłać linka dotyczącego podpisania umowy z zakładem energetycznym. Potrzebuję informacji co mam zrobić od momentu otrzymania listu ze starostwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrober1975 01.09.2009 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Witam mam prośbę czy może ktoś napisać lub podesłać linka dotyczącego podpisania umowy z zakładem energetycznym. Potrzebuję informacji co mam zrobić od momentu otrzymania listu ze starostwa. Nie wiem czy o to Ci chodziło,ale spróbuj zerknąć tutaj : http://www.enion.pl/pl/dla_domu/przylaczenie/faq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 01.09.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Witam mam prośbę czy może ktoś napisać lub podesłać linka dotyczącego podpisania umowy z zakładem energetycznym. Potrzebuję informacji co mam zrobić od momentu otrzymania listu ze starostwa. To zależy co masz w tym liście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 01.09.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 witam ponownie. Czy ktoś z was ma rekuperator? Co to jest? Jak uważacie że najlepiej ogrzewać dom? Namieszali mi w głowie i nie wiem na co się zdecydować.. Poczytaj - wszystkie informacje masz zawarte TUTAJ ... Bardzo dziękuję za linka! PnB szykuje mi się na październik, niedawno była tu lista geodetów tyczących pod fundamenty, ktoś sprawdził ceny? Kto warty zatrudnienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemo1975 02.09.2009 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Witam, Czy termin 14dni na rozpatrzenie reklamacji złożonej do producenta dachówki to dni kalendarzowe czy robocze? Jakim kodeksem/ustawą jest to regulowane? Czy po tym terminie, jeśli nie było odpowiedzi to można przyjąć, że reklamacja jest uznana? Dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts