rencia 11.09.2009 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Witam!!! Słoneczko ! Ode mnie również sto lat i wiele więcej a zwłaszcza spełnienia marzeń! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 11.09.2009 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Ponawiam pytanie o geodetę. Czy ktoś niedawno tyczył domek? i za ile? i u kogo? Witam! Nie śmiało w temacie geodety mogę pomóc - jeśli jesteście zainteresowani. Co do tyczenia domku : średnia cena to 500 zl, a liczy się standartowo 4 pkt budunku po 100 zl + zero budowlane - 100 zł. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 11.09.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Rencia, jak ja mogłam o Tobie zapomnieć! http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/mlotek.gif Musisz bywać częściej na salonach FM I pięknie dziękuję za życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 11.09.2009 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/mlotek.gif Musisz bywać częściej na salonach FM Zaglądam, zaglądam tyle że nie koniecznie się udzielam! Prwdą jest że budującym obecnie nie za wiele mogę pomóc bo jak wiesz mam zupełnie inny dom i wiele matriałów sciągałam z za Krakowa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzepik74 11.09.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Proszę o namiary na taniego architekta w Krakowie lub okolicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemo1975 11.09.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Witam, Ocieplenie kominów (wełna + siatka) + płytki klinkierowe z fugowaniem. 120PLN/m2 - czy to dobra cena? Z góry dzieki za odpowiedź. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 11.09.2009 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Witam! Nie śmiało w temacie geodety mogę pomóc - jeśli jesteście zainteresowani. Co do tyczenia domku : średnia cena to 500 zl, a liczy się standartowo 4 pkt budunku po 100 zl + zero budowlane - 100 zł. Pozdrawiam dzięki. To już jest punkt wyjścia w rozmowach z geodetami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 11.09.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Czy ktos z Was rozbudowywał sieć wodociągową w KRakowie? Na jakim poziomie jest zwrot z Mpwik jesli chodzi o koszty? Ile placiliscie wykonawcy za metr rozbudowy sieci rura fi 110 mam ponad 90 metrow:( Dzwonilem do ludzi z białej listy Jurgała nie ma terminow w tym roku :/ P.Kula, 501 416 830 sieci (przyłącza) wod/gaz – terminy miesiąc nie znam cen chce alternatywe macie kogos ?? PLEASE!! Druga kwestia ( Zlozylem do architektury oczyszczalnie na zgloszenie... i co otrzymalem wezwanie do uzupelnienia brakow - dokument powierdzajacy wybuidowanie domu. Dzwonie do Paniusi w urzedzie powiedziala przywiezc pozowlenie na budowe. Zawiozlem pojechalem na wakacje przyjezdzam a tam esej... Iż wg Pani kierownik dokumentem tym mialo byc oddanie budynku do uzytku wiec teraz pytam na jakiej podstawie moge oddac budynek do uzytku bez odbioru sciekow? no chorzy ludzie tam pracuja w poniedzialek dzwonie tam i juz gotuje ze zlosci... bo taka jest interepteacja jej slowa " przydomowa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 11.09.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Słoneczko, wszytkiego najlepszego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 12.09.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 nie znam cen chce alternatywe macie kogos ?? PLEASE!! Może tu; http://forum.muratordom.pl/post3538165.htm#3538165 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 12.09.2009 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 nie znam cen chce alternatywe macie kogos ?? PLEASE!! Może tu; http://forum.muratordom.pl/post3538165.htm#3538165 sprawdzałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 12.09.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Dostalem dzisiaj wycene na szybko od jednego z wykonawcow rozbudowy sieci :/92 metry fi 110 przewiert pod droga szerokosci 3 metry ponad 25 tys zł KOSMOS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 13.09.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Druga kwestia ( Zlozylem do architektury oczyszczalnie na zgloszenie... i co otrzymalem wezwanie do uzupelnienia brakow - dokument powierdzajacy wybuidowanie domu. Dzwonie do Paniusi w urzedzie powiedziala przywiezc pozowlenie na budowe. Zawiozlem pojechalem na wakacje przyjezdzam a tam esej... Iż wg Pani kierownik dokumentem tym mialo byc oddanie budynku do uzytku wiec teraz pytam na jakiej podstawie moge oddac budynek do uzytku bez odbioru sciekow? no chorzy ludzie tam pracuja w poniedzialek dzwonie tam i juz gotuje ze zlosci... bo taka jest interepteacja jej slowa " przydomowa" ja już miałam mieć PnB ale jeszcze ZIKIT musi odebrać zwrotkę, osobiście nie mogę zawieźć, wstrzymali tą możliwość, co tydzień zmieniają interpretacje.. 2tyg temu wniosek był kompletny, tydzień później były zastrzeżenia.. Zastanawiam się dlaczego tylko w tym mieście są takie jaja a we wszystkich gminach idze 3x szybciej.. I też jestem wściekła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paczka 13.09.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Druga kwestia ( Zlozylem do architektury oczyszczalnie na zgloszenie... i co otrzymalem wezwanie do uzupelnienia brakow - dokument powierdzajacy wybuidowanie domu. Dzwonie do Paniusi w urzedzie powiedziala przywiezc pozowlenie na budowe. Zawiozlem pojechalem na wakacje przyjezdzam a tam esej... Iż wg Pani kierownik dokumentem tym mialo byc oddanie budynku do uzytku wiec teraz pytam na jakiej podstawie moge oddac budynek do uzytku bez odbioru sciekow? no chorzy ludzie tam pracuja w poniedzialek dzwonie tam i juz gotuje ze zlosci... bo taka jest interepteacja jej slowa " przydomowa" ja już miałam mieć PnB ale jeszcze ZIKIT musi odebrać zwrotkę, osobiście nie mogę zawieźć, wstrzymali tą możliwość, co tydzień zmieniają interpretacje.. 2tyg temu wniosek był kompletny, tydzień później były zastrzeżenia.. Zastanawiam się dlaczego tylko w tym mieście są takie jaja a we wszystkich gminach idze 3x szybciej.. I też jestem wściekła! A myśmy myśleli ,że tak "słodko" jest tylko w Krzeszowicach w filii starostwa. Szanują się bardzo, a ile potrafią wymyśleć to głowa mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 14.09.2009 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 no chorzy ludzie tam pracuja ............. NIE TYLKO TAM! W gm.Skała pracuje od wodociągów i kanalizacji super Pan, który zaczął nam wyliczać jakie są koszty zakupu i montażu naszej oczyszczalni! Na koniec stwierdził że nam się to nie opłaca!!!! Bo w njbliższej 5-cio latce będzie w naszej wiosce kanalizacja.... Od trzech lat się ubiegam żeby gmina utwardziła drogę ,która stanowi dojazd do mnie .... ciekawe kiedy zrobią kanalizację? Wracając do tematu: Mój małż , który z Panem rozmawiał zwyczajowo zatoczył pianę .... Skończyło się na tym że trza było Panu w dobitny sposób wytłumaczyć coby pilnował własnej kieszeni i wydał pozytywną decyzję na budowę oczyszczalni. Udało się ! W decyzji tłustem drukiem mamy pod warunkiem przyłaczenia się do kanalizacji w przyszłości.... Niech spróbóją mnie zmusić Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 14.09.2009 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 no chorzy ludzie tam pracuja ............. NIE TYLKO TAM! W gm.Skała pracuje od wodociągów i kanalizacji super Pan, który zaczął nam wyliczać jakie są koszty zakupu i montażu naszej oczyszczalni! Na koniec stwierdził że nam się to nie opłaca!!!! Bo w njbliższej 5-cio latce będzie w naszej wiosce kanalizacja.... Od trzech lat się ubiegam żeby gmina utwardziła drogę ,która stanowi dojazd do mnie .... ciekawe kiedy zrobią kanalizację? Wracając do tematu: Mój małż , który z Panem rozmawiał zwyczajowy zatoczył pianę .... Skończyła się na tym że trza było Panu w dobitny sposób wytłumaczyć coby pilnował własnej kieszeni i wydał pozytywną decyzję na budowę oczyszczalni. Udało się ! W decyzji tłustem drukiem mamy pod warunkiem przyłaczenia się do kanalizacji w przyszłości.... Niech spróbóją mnie zmusić Pozdrowionka Jak dla mnie to ten zapis jest nei zgodny z prawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 14.09.2009 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Oczywiście że jest nie zgodny z prawem!To tylko kolejny przykład jakich douczonych urzędników wszędzie mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andronichus 14.09.2009 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Witam wszystkich forumowiczów, W najbliższą środę zamierzam sprowadzić z okolic Częstochowy betonowe szambo. Poszukuję osób, które zechciałyby się przyłączyć do transportu (wówczas cena szamba byłaby korzystniejsza niż przy transporcie do jednej tylko osoby). Ja sprowadzam zbiornik dwukomorowy o łącznej pojemności 10 m3 - w zależności od wyposażenia kosztuje on ok. 3000-3300 zł wraz z transportem i założeniem w przygotowanym wcześniej wykopie (do tego rzecz jasna należy doliczyć koszta koparki). Cenę zawyżają koszta transportu, ale to i tak taniej niż na rodzimym, krakowskim rynku budowlanym. Przy transporcie łączonym można tę cenę obniżyć nawet o kilkaset złotych na sztuce. Zainteresowanych proszę o kontakt pod nr tel. 513 142 780Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konieczki 14.09.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Dostalem dzisiaj wycene na szybko od jednego z wykonawcow rozbudowy sieci :/ 92 metry fi 110 przewiert pod droga szerokosci 3 metry ponad 25 tys zł KOSMOS No to łączmy się w bólu, ja mam tylko 40metry w tym przewieru 8m fi110 i tyle samo wody i mi śpiewają 35tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 14.09.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Kto wypełnia w dzienniku budowy cos takiego jak "protokół odbioru instalacji" mam takie 2 strony w dzienniku. Wykonawca elektryki w domu twierdzi ze to nie on Czy w pozwoleniu na budowe macie napisane jak ma byc odprowadzenie sciekow czy kanalizacja szambo itp bo u mnie nic takiego nie ma:/Na projekcie mam jedynie ze oczyszczalnia w drugim etapie inwestycji - dalej mam problemy z tym zgloszeniem:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts