pablitoo 16.09.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Taaaaa , dlaczego Legrand? a dlaczego nie? nie ja to wybieram a elektryk - czyt. teściu na allegro widzialem po 9 zł to jest dużo kiedys widzialem po 7 zł Tak tylko pytam ... - osobiście omijam Legranda szerokim łukiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 16.09.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 podobno solidna firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 16.09.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 podobno solidna firma - podobno ... osobiście całą swoją rozdzielnicę elektryczną "obszyłem" aparatami Moellera ... /wyłączniki nadprądowe , rozłączniki , przekaźniki czasowe , wyłaczniki nadprądowo-różnicowoprądowe , kontrola faz , przełacznik zasilania podstawowego/rezerwowego , tylko ochronniki przepięciowe założyłem DEHNa / . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 16.09.2009 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 [ No i kończy się na tym że pisze pismo do architektury i rejestrują nowe zgłoszenie :/ Z uwagi na wniesienie sprzeciwu wobec zamiaru wykonania budowy przydomowej oczyszczalni ścieków o wydajności 0,64m3/d Proszę o zarejestrowanie nowego wniosku dotyczącego tego samego zamierzenia inwestycyjnego na tej samej działce oraz przeniesienie całej dokumentacji łącznie z uzupełnieniami jakie miały miejsce ze sprawy nr AU xxxx Tzn. min. kompletny projekt , oświadczenie dotyczące braku kolizji z zielenią , zwymiarowana odległość studni chłonnych od studni na działce sąsiedniej i inne dołączone dokumenty do w/w sprawy. Odpowiadając na Państwa uzasadnienie zawarte w decyzji nr xxxx „Nie dostarczono dokumentu stwierdzającego,że na działce istnieje budynek mieszkalny” Rozmawiałem z Pania xxxxx telefonicznie kiedy otrzymałem wezwanie uzupełnienia braków – uzyskując informację aby dołączyć kserokopie pozwolenia na budowę. Powołujecie się Państwo na ustawy tworząc własną interpretacje słowa „przydomowych”. W takim razie ja odpowiadam Państwu - Prawo budowlane Art. 29, 29a, 30,57 w szczególności pkt.6. jednoznacznie wskazuje iż nie mogę oddać budynku do użytku bez odprowadzenia ścieków – tak więc jak wg Państwa to mogę uczynić. W pozwoleniu nie jest zawarte (w jego treści ) jak mają być odprowadzane ścieki jednak jest to zawarte w projekcie w którego posiadaniu jest architektura. Dlatego proszę o określenie jaki dokument mam Wam przedstawić aby zacytowane słowa nie miały zastosowania. Z poważaniem Bardzo dobrze - jeszcze tylko sprawdziłabym na stronie producenta oczyszczalni jakie muszą być warunki glebowe i posadowienie oczyszczalni i wypisała to urzędnikom w w/w pisemku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Grzegorz 17.09.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Potrzebuje kupic płyty gk rigipsa i profile gdzie w Krakowie lub okolicach maja dobre ceny moze ktos sie orientuje? Też jesteśmy tym tematem zainteresowani. Może ktoś pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 17.09.2009 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Na razie znalazłem Attic gdize sprzedaja...Wiem ze na przeciwko Ikei jest dystrybutor Rigipsa ale nie znam nazwy kolo salonu Bomar2 z płytkami.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Grzegorz 17.09.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Dziękować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrober1975 17.09.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 A może spróbujcie w TERMO IB na Balickiej.Wiem ze kiedyś mieli bardzo dobre ceny na karton -gips.Sam jestem ciekaw jak to wygląda teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 17.09.2009 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 A może spróbujcie w TERMO IB na Balickiej.Wiem ze kiedyś mieli bardzo dobre ceny na karton -gips.Sam jestem ciekaw jak to wygląda teraz. wyslalem zapytanie zobaczymy co odpisza termo line - to mnie kusi z rigipsu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrober1975 17.09.2009 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 REDPRąDNIK-teraz mi jeszcze coś zaświtało: spróbuj w EKOSYSTEM -miejscowość Węgrzce,zaraz po wyjeździe z Krk w stronę W-wy .Duży skład po lewej stronie .Wiszą tam banery producentów płyt gipsowy ,sufitów podwieszanych itd,itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 17.09.2009 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 tak apropo termoline... z rigipsu... ) tzw chłyt martentindowy:)) - wg tego postu termoline płyta to lipa a nie zysk http://forum.muratordom.pl/uwaga-na-oszustow,t160124-60.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_ma 17.09.2009 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Czy ktokolwiek wie, gdzie mogę kupić w Krakowie wapno chlorowane (do dezynfekcji latryny)? Pytałam już w Leroyu i Castoramie, ale nie ma, a jest mi to coraz bardzie potrzebne. Znalazłam tylko na allegro z przesyłką z Wa-wy 1,5 kg za 15 zł + 11 zł wysyłka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon_J 18.09.2009 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Szukam kogos z Krakowa lub okolic kto mialby na zbyciu 5-7 dachowek Creaton Balance, kolor dowolny (chociaz najlepiej miedzany). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 18.09.2009 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Potrzebuje kupic płyty gk rigipsa i profile gdzie w Krakowie lub okolicach maja dobre ceny moze ktos sie orientuje? Też jesteśmy tym tematem zainteresowani. Może ktoś pomoże? Skawina ul Radziszowska. Skład Pol-bud. Kupowałem u nich płyty KG rigips'a. Ceny ci nie podam bo nie pamiętam teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 18.09.2009 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Czy ktokolwiek wie, gdzie mogę kupić w Krakowie wapno chlorowane (do dezynfekcji latryny)? Pytałam już w Leroyu i Castoramie, ale nie ma, a jest mi to coraz bardzie potrzebne. Znalazłam tylko na allegro z przesyłką z Wa-wy 1,5 kg za 15 zł + 11 zł wysyłka... chcesz tym myć latrynę czy zdezynfekować to co jest pod spodem ? Jeżeli to co jest pod to kup tabletki do szamba. Szybciej się rozłozy i nie będzie woniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_ma 18.09.2009 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 chcesz tym myć latrynę czy zdezynfekować to co jest pod spodem ? Jeżeli to co jest pod to kup tabletki do szamba. Szybciej się rozłozy i nie będzie woniać. Chodzi o systematyczne dezynfekowanie "zawartości" sławojki. Znałam tylko sposób z wapnem (rozrabia się z wodą i wlewa do dołka). Ale dzięki za podpowiedź z tabletkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
situla 18.09.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Dla zainteresowanych z Krakowa i okolic, pozostało mi na budowie 5 palet cegły pełnej ciemna czerwień ręcznie formowanej z Cegielni Hoffmanowskiej. Cegła przeznaczona na elewacje, ogrodzenia itp. Mogę przesłać zdjęcia. Odbiór własnym transportem na terenie Krakowa. Kontakt pod nr tel. 503-014-964 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaKrakow 18.09.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Witam Potrzebuja dobra i w miare niedroga firme robiaca zabudowy balkonów.. Jesli macie jakies sprawdzone firmy to prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawełG 18.09.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 U mojej Mamy robiła firma ze Skawiny Alumark - niezbyt tanio ale po 4 latach nadal OK. Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia77 18.09.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Witam Czy ktoś mógłby mi polecić kogoś solidnego od alarmów? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts