Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

podobno solidna firma

- podobno ... 8)

osobiście całą swoją rozdzielnicę elektryczną "obszyłem" aparatami Moellera ...

/wyłączniki nadprądowe , rozłączniki , przekaźniki czasowe , wyłaczniki nadprądowo-różnicowoprądowe , kontrola faz , przełacznik zasilania podstawowego/rezerwowego , tylko ochronniki przepięciowe założyłem DEHNa / .

[

No i kończy się na tym że pisze pismo do architektury i rejestrują nowe zgłoszenie :/

Z uwagi na wniesienie sprzeciwu wobec zamiaru wykonania budowy przydomowej oczyszczalni ścieków o wydajności 0,64m3/d

Proszę o zarejestrowanie nowego wniosku dotyczącego tego samego zamierzenia inwestycyjnego na tej samej działce oraz przeniesienie całej dokumentacji łącznie z uzupełnieniami jakie miały miejsce ze sprawy nr AU xxxx

Tzn. min. kompletny projekt , oświadczenie dotyczące braku kolizji z zielenią , zwymiarowana odległość studni chłonnych od studni na działce sąsiedniej i inne dołączone dokumenty do w/w sprawy.

Odpowiadając na Państwa uzasadnienie zawarte w decyzji nr xxxx

„Nie dostarczono dokumentu stwierdzającego,że na działce istnieje budynek mieszkalny”

Rozmawiałem z Pania xxxxx telefonicznie kiedy otrzymałem wezwanie uzupełnienia braków – uzyskując informację aby dołączyć kserokopie pozwolenia na budowę. Powołujecie się Państwo na ustawy tworząc własną interpretacje słowa „przydomowych”.

W takim razie ja odpowiadam Państwu - Prawo budowlane Art. 29, 29a, 30,57 w szczególności pkt.6. jednoznacznie wskazuje iż nie mogę oddać budynku do użytku bez odprowadzenia ścieków – tak więc jak wg Państwa to mogę uczynić.

W pozwoleniu nie jest zawarte (w jego treści ) jak mają być odprowadzane ścieki jednak jest to zawarte w projekcie w którego posiadaniu jest architektura.

Dlatego proszę o określenie jaki dokument mam Wam przedstawić aby zacytowane słowa nie miały zastosowania.

Z poważaniem

Bardzo dobrze - jeszcze tylko sprawdziłabym na stronie producenta oczyszczalni jakie muszą być warunki glebowe i posadowienie oczyszczalni i wypisała to urzędnikom w w/w pisemku.

Pozdrawiam

Potrzebuje kupic płyty gk rigipsa i profile gdzie w Krakowie lub okolicach maja dobre ceny moze ktos sie orientuje?

Też jesteśmy tym tematem zainteresowani. Może ktoś pomoże?

Skawina ul Radziszowska. Skład Pol-bud. Kupowałem u nich płyty KG rigips'a.

Ceny ci nie podam bo nie pamiętam teraz.

Czy ktokolwiek wie, gdzie mogę kupić w Krakowie wapno chlorowane (do dezynfekcji latryny)? Pytałam już w Leroyu i Castoramie, ale nie ma, a jest mi to coraz bardzie potrzebne. Znalazłam tylko na allegro z przesyłką z Wa-wy 1,5 kg za 15 zł + 11 zł wysyłka... :-?

chcesz tym myć latrynę czy zdezynfekować to co jest pod spodem ? Jeżeli to co jest pod to kup tabletki do szamba. Szybciej się rozłozy i nie będzie woniać.

chcesz tym myć latrynę czy zdezynfekować to co jest pod spodem ? Jeżeli to co jest pod to kup tabletki do szamba. Szybciej się rozłozy i nie będzie woniać.

Chodzi o systematyczne dezynfekowanie "zawartości" sławojki. Znałam tylko sposób z wapnem (rozrabia się z wodą i wlewa do dołka). Ale dzięki za podpowiedź z tabletkami.

Dla zainteresowanych z Krakowa i okolic, pozostało mi na budowie 5 palet cegły pełnej ciemna czerwień ręcznie formowanej z Cegielni Hoffmanowskiej.

Cegła przeznaczona na elewacje, ogrodzenia itp.

Mogę przesłać zdjęcia.

Odbiór własnym transportem na terenie Krakowa.

Kontakt pod nr tel. 503-014-964