pablitoo 25.09.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 tak i cene 180 za m3:/ masakra no niestety, z cenami jest tragedia, ja uważam że palenie w kominku to powoli staje się luksusem, no niestety taka jest prawda. Jak sobie porównam do gazu to wychodzi niewiele taniej, ale urok jest bezcenny. 180 za porąbanego buka to jest najniższa cena jaką znalazłem, a mają i wyższe: 200-220 i jeszcze trzeba czasami transport doliczyć, to jest masakra. A w lesie niestety nie jest dużo taniej, bo co prawda metr kosztuje ok 150 (mowa o buku, bo brzoza jest za ok 130), to jeszcze trzeba doliczyć transport, cięcie itd. I jeszcze kubik z lasu nie jest równy temu porąbanemu Także na ceny niestety nic nie poradzisz i czasy kiedy drzewo kosztowało 80-100zł raczej już nie wrócą Mój sąsiad sprzedaje mp buka/grabu w pociupanych ćwiartkach za 220 pln ... Ceny na poziomie 100 -120 pln/mp już nigdy nie wrócą - cena ogrzewania drewnem znacząco wzrosła ... Ostatnio kolega zaproponował mi dębinę w metrówkach z własnym załadunkiem i przywozem za 150pln/mp - cena drewna rośnie i jeszcze będzie rosnąć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 25.09.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 potrzebuję ekipę do wylewek "myślącą"!!! będę mieć podłogówkę na całym parterze,już od drzwi wejściowych poczynając-nie chcę, żeby "się" zniszczyła przy zalewaniu-podobno każde ugięcie styropianu powoduje,że rurki nie są już w poziomie, jak powinny być i ogrzewanie nie jest już tak efektywne myślę o wylewkach maszynowych-of course hydraulik wpada 10 października do co-powiedział,że tydzień mu wystarczy, a ja nawet namiarów na porządnych wylewkarzy nie zdobyłam , pomóżcie coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 25.09.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Wylewki: Marek Siwik 501 651 600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 25.09.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Mam mega problem:(( chcialem robic oczyszczalnie... opisaywalem temat dziisaj odebralem wyniki badan geotechnicznych - gliny pylaste zwiezle - zero chlonnosci i teraz na gwałt szukam szamba - gdzie kupowaliscie? slyszalem ze bardziej sie oplaca kupic poza krakowem... jaka papierologie do tego trzeba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 25.09.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Mam mega problem:(( chcialem robic oczyszczalnie... opisaywalem temat dziisaj odebralem wyniki badan geotechnicznych - gliny pylaste zwiezle - zero chlonnosci i teraz na gwałt szukam szamba - gdzie kupowaliscie? slyszalem ze bardziej sie oplaca kupic poza krakowem... jaka papierologie do tego trzeba? http://www.probud.pl/ - ja kupowałem tutaj - byłem/jestem bardzo zadowolony - transport i montaż bez zarzutu - działa bezawaryjnie do dzisiaj / zbiornik betonowy 12m3 / . W kwestii papierologi - oświadczenie kierbuda o szczelności zbiornika i prawidłowości montażu wraz z podłączeniem do instalacji w budynku - można jeszcze załączyć atest na zbiornik - ja tak zrobiłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 25.09.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Zalamany jestem tym wszystkim:/Jak często oprozniasz to szambo - czy to prawda ze rodzina 3 osobowa 10m3 produkuje w ciagu 2 tygodni? 2 szambiarki =300 zl msc:/ Potrzebuje kogos kto zrobi projekt zagospodarowania obejmujacy teraz umieszczenie szamba:/ Macie kogos takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 25.09.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Jak często opróżniam szambo ? - częstotliwość opróżniania zbiornika zależy wprost proporcjonalnie od zużycia wody - czyli spojrzyj na rachunek z wodociągów i zobacz ile miesięcznie zużywa Twoja rodzina wody - w prostym przeliczeniu tyleż samo wyprodukujesz ścieków ... U mnie rodzina 4 osobowa - miesięcznie zużywam ca 7-8m3 wody - i tyleż samo gromadzi się w zbiorniku ścieków - firma która opróżnia mi zbiornik dysponuje szambiarą o pojemności 7m3 - czyli wywóz szamba mam raz w miesiącu - koszt - 100 pln +VAT . Ile przeciętna 3 osobowa rodzina produkuje ścieków ? - tyle ile zużywa wody - czyli może 5m3 a może i 50m3 - wszystko zależy od racjonalnej gospodarki wodą w rodzinie ... - ale zapewniam Cię - jak już zamieszkasz w domu prędko nauczysz się oszczędzać wodę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andronichus 26.09.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 redpradnik napisał: Mam mega problem:(( chcialem robic oczyszczalnie... opisaywalem temat dziisaj odebralem wyniki badan geotechnicznych - gliny pylaste zwiezle - zero chlonnosci i teraz na gwałt szukam szamba - gdzie kupowaliscie? slyszalem ze bardziej sie oplaca kupic poza krakowem... jaka papierologie do tego trzeba? Ja sprowadziłem w minioną środę szambo z okolic Częstochowy od tego Pana: Krzysztof Tuszyński Kiedrzyn 20 26-634 Gozd Tel. 663 808 301 Zbiornik dwukomorowy (2x5m3) kosztował mnie 3000 zł. Panowie przyjeżdżają samochodem z HDS i montują szambo w gotowym wykopie. U mnie koparka w ten dzień wykonywała jeszcze inne prace, ale szacuję, że na prace związane z montażem szamba trzeba liczyć ok. 2 godziny pracy koparki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marepel 27.09.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Ja kupowałam w Niepołomicach tel 605 569 2823500 z montażem i transportem 12 m sześciennych, betonowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 27.09.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 1.A kto wam robil wszystkie papiery do szamba? u mnie nei zrobili tego przy pozwoleniu:/ 2.Dostalem dzisiaj oferte... na rozbudowe sieci wodociagowej 92 metry fi 110 27760 netto!!!!!!! kosmos:/ szukam dalej 3. Potrzebuje barierki na 2 balkony polecicie kogos? - myslielismy o drewnie ale jednak zdecydujemy sie chyba na kute Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 28.09.2009 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 wczoraj widziałam kute całkiem ładne barierki na giełdzie samochodowej na Rybitwach Nie wiem co oni tam robili ale przyjechali z kilkoma kawałkami ogrodzenia. Firma się nazywała Kowalski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 28.09.2009 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Mam do sprzedania stemple budowlane - lokalizacja k.ZielonekZainteresowanych proszę o kontakt na priva lub maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 28.09.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 3. Potrzebuje barierki na 2 balkony polecicie kogos? - myslielismy o drewnie ale jednak zdecydujemy sie chyba na kute Ja robiłem balustrady żelazne kute / z kutymi elementami roślinnymi / na moje balkony u ślusarza/kowala w Zielonkach - jak się wyjeżdża z Zielonek na Skałę na końcu miejscowości jest reklama gościa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 28.09.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 1.A kto wam robil wszystkie papiery do szamba? u mnie nei zrobili tego przy pozwoleniu:/ Jakie papiery ? W pozwoleniu miałem napisane że ścieki będą gromadzone w szczelnym wybieralnym zbiorniku i tyle - potem to już jak napisałem - oświadczenie kierbuda i atest zbiornika dołączony do kompletu dokumetów do PINB i to wszystko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 28.09.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 1.A kto wam robil wszystkie papiery do szamba? u mnie nei zrobili tego przy pozwoleniu:/ Jakie papiery ? W pozwoleniu miałem napisane że ścieki będą gromadzone w szczelnym wybieralnym zbiorniku i tyle - potem to już jak napisałem - oświadczenie kierbuda i atest zbiornika dołączony do kompletu dokumetów do PINB i to wszystko . A u mnie w pozwoleniu nic o tym nie ma bo w zagospodarowaniu terenu opisano " wstepna lokalizacja oczyszczalni" realizowana w 2 etapie inwestycji I teraz musze zalatwiac papiery do szamba:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 28.09.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Zadzwoń do PINB i zapytaj - wg mnie nie bedziesz musiał żadnej extra papierologii robić - skoro oczyszczalnia nie wypaliła z wiadomych względów montujesz szambo i tyle ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 28.09.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Zadzwoń do PINB i zapytaj - wg mnie nie bedziesz musiał żadnej extra papierologii robić - skoro oczyszczalnia nie wypaliła z wiadomych względów montujesz szambo i tyle ... podobno trzeba zrobic szambo na zgloszenie - zeby to zrobic trzeba projekt zagospodarowania , uzgodnic zudp itp :/ Zdecydowalismy sie jednak na kamienne parapety:) Polecicie kogos? Mam na mysli marmur lub konglomerat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 28.09.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Zadzwoń do PINB i zapytaj - wg mnie nie bedziesz musiał żadnej extra papierologii robić - skoro oczyszczalnia nie wypaliła z wiadomych względów montujesz szambo i tyle ... podobno trzeba zrobic szambo na zgloszenie - zeby to zrobic trzeba projekt zagospodarowania , uzgodnic zudp itp :/ Być może - ja jak napisałem już w PnB miałem to zaznaczone takoż i ZUDP i projekt miałem robiony ... Zdecydowalismy sie jednak na kamienne parapety:) Polecicie kogos? Mam na mysli marmur lub konglomerat Dobry wybór - marmur odradzam - jest za miękki i mniej trwały no i bardziej chłonny - jak już płacić to za materiał niezniszczalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawełG 28.09.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Witam Nareszcie startujemy z budową - Głogoczów.Poszukuję: blaszaka, desek szalunkowych, gruzu itd.Najchętniej Południe Krakowa.Prośba o informacje na PWPozdrawiamPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 28.09.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Zdecydowalismy sie jednak na kamienne parapety:) Polecicie kogos? Mam na mysli marmur lub konglomerat Dobry wybór - marmur odradzam - jest za miękki i mniej trwały no i bardziej chłonny - jak już płacić to za materiał niezniszczalny Czyli co konglomerat?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts