pablitoo 28.09.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Czyli co konglomerat?? Twój wybór ... - sprawdź ceny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marepel 28.09.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Jak marmur jest miękki to ja jestem.....A co wy zamierzacie na tym parapecie robić? Gwoździe wbijać?!Owszem marmur ma wady - czyli jest zimy i trzeba go czyścić preparatami o ph neutralnym ale jak o tym pamiętasz to jest super. no chyba że macie za dużo pieniędzy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 28.09.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Jak marmur jest miękki to ja jestem..... A co wy zamierzacie na tym parapecie robić? Gwoździe wbijać?! Owszem marmur ma wady - czyli jest zimy i trzeba go czyścić preparatami o ph neutralnym ale jak o tym pamiętasz to jest super. no chyba że macie za dużo pieniędzy .... Oczywiście nie jest miekki jak drewno - nie o to mi chodziło - ale jest bardziej podatny na zarysowania , jest bardziej nasiąkliwy i podatny na zabrudzenia , plamy , zacieki etc - a w wypadku parapetów zewnętrznych to ma znaczenie ... - o to mi chodziło - cena marmuru jest tożsama z granitem a ten z kolei jest jest tych wad pozbawiony ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 28.09.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Sek w tym ze nie mamy ...A mozecie polecic kogos kto robi ladne marmurowe parapety? U mnie kupe kasy wyjdzie parapet bo jest pustak 38 i okno zamontowane 2 cm od krawedzi zewnetrznej Nie wiem ile ma szerokosc okna platinium ale mysle ze okolo 10 cm wiec parapet wyjdzie z 30 cm :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 28.09.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Jak marmur jest miękki to ja jestem..... A co wy zamierzacie na tym parapecie robić? Gwoździe wbijać?! Owszem marmur ma wady - czyli jest zimy i trzeba go czyścić preparatami o ph neutralnym ale jak o tym pamiętasz to jest super. no chyba że macie za dużo pieniędzy .... Oczywiście nie jest miekki jak drewno - nie o to mi chodziło - ale jest bardziej podatny na zarysowania , jest bardziej nasiąkliwy i podatny na zabrudzenia , plamy , zacieki etc - a w wypadku parapetów zewnętrznych to ma znaczenie ... - o to mi chodziło - cena marmuru jest tożsama z granitem a ten z kolei jest jest tych wad pozbawiony ... Ale ja to potrzebuje na wewnętrzne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 28.09.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Tym bardziej - to już moje doświadczenia - miałem w mieszkaniu w Krakowie paraperty wewnetrzne z marmuru - taki kaprys który mój ojciec lat temu kupę zrealizował - parapety piękne - niestety po kilku/nastu latach przebarwił się od zacieków wodnych po przelaniu kwiatków , ślady i zacieki po podstawkach i doniczkach były nie do usunięcia ... Ale - każdy robi jak uważa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 28.09.2009 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Za granit licza sobie 1800 zl m2 a marmur max 500 roznica znnnaaaaaaaaaaaaaaaaczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 28.09.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Za granit licza sobie 1800 zl m2 a marmur max 500 roznica znnnaaaaaaaaaaaaaaaaczna Zrób tak jak napisałem Ci na pw - ja jak szukałem granitu na blat kuchenny i parapety to też chodziłem po sklepach i firmach sprzedających te materiały - w Kamico w Krakowie o mało się nie przewróciłem jak usłyszałem ceny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 28.09.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Za granit licza sobie 1800 zl m2 a marmur max 500 roznica znnnaaaaaaaaaaaaaaaaczna LINK - chyba z cenami nie jest tak źle ... LINK2 - zobacz tutaj - oferty z Małopolski ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 28.09.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Za granit licza sobie 1800 zl m2 a marmur max 500 roznica znnnaaaaaaaaaaaaaaaaczna Zrób tak jak napisałem Ci na pw -... Jeśli można to też proszę o podpowiedź w temacie szukania parapetów zewnętrznych z kamienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki-aki 28.09.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Witajcie, mam do sprzedania stemple - tak na oko ok 250.*4 złDługość ok 270-280Ok 7k. desek poszalunkowych * 300zl Koło 1 palety pustaków porotherm 30. Odbiór własny - Skotniki Zainteresowanych proszę o kontakt na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 28.09.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Za granit licza sobie 1800 zl m2 a marmur max 500 roznica znnnaaaaaaaaaaaaaaaaczna Zrób tak jak napisałem Ci na pw -... Jeśli można to też proszę o podpowiedź w temacie szukania parapetów zewnętrznych z kamienia A to żadna tajemnica - proponowałem to co zrobiłem sam - a mianowicie mały spacer po okolicznych zakładach kamieniarskich - prawie wszyscy proponują oprócz nagrobków również inną galanterię z kamienia - a ceny - o kilka rzędów niższe niż firmy i sklepy oferujące kamień i jego wyroby - vide KAMICO Kraków ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 29.09.2009 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Czy ktos z Was uzytkuje podłogę na której ma deskę podłogową?Zastanawiamy sie czy deske czy parkiet wybrac...W przypadku PANMAR - deska ma takie rowki pomiedzy klepkami boimy si zeby tam brud sie nei gromadzil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 29.09.2009 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Czy ktos z Was uzytkuje podłogę na której ma deskę podłogową? Zastanawiamy sie czy deske czy parkiet wybrac... W przypadku PANMAR - deska ma takie rowki pomiedzy klepkami boimy si zeby tam brud sie nei gromadzil Zawsze będzie się gromadził jak się rzadko będzie sprzątać ... - prosty przykład na ceramice na podłodze - jeżeli fugi są położone poniżej krawędzi płytek tak właśnie się dzieje ... U nas parkiet na podłodze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 29.09.2009 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Tak tylko tam rant jest na jakies 2-3 mm z grodexu mamy oferte na 170 zł netto z polozeniem 1 klasa debowy klepka 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 29.09.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Tak tylko tam rant jest na jakies 2-3 mm (...) A jakie to ma znaczenie ? - czy będzie szczelina na 1mm czy na 6mm to i tak brud i kurz bedzie się tam gromadził ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 29.09.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 w mojej opini ma zasadnicze znaczenie rant 1 mm a rant 5 mm Odkurzacz czy mop itp latwiej poradzi sobie ze szczelina mniejszej glebokosci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 29.09.2009 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 w mojej opini ma zasadnicze znaczenie rant 1 mm a rant 5 mm Odkurzacz czy mop itp latwiej poradzi sobie ze szczelina mniejszej glebokosci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marepel 29.09.2009 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Ja mam deskę podłogową z wgłębieniem pomiędzy deskami. Odkurzam raz na tydzień i jest OKPanowie którzy układali podłogę powiedzieli że te rowki robią w fabryce po to żeby ewentualnie nierówności były słabiej widoczne. Ja mam taką od razy polakierowaną, Jest śliczna /dąb czerwony/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 29.09.2009 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 ja mam parkiet i już nigdy więcej. Przechodzę na panele na piętrze i płytki na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts