Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No to piekna masakra:/

teraz odralnianie musze załatwiać:/ orientuje sie ktos z Was kiedy to sie zalatwia? Teraz przed zrobieneim projektu itp czy pozniej?

ehhhhhhhhhhhh

Czy ktoś z Was robił samopoziomujaca wylewke grubosc 8-10 mm ??

Na stronie Atlasa piszą że minimum powinno być 20 mm :/

Polecany Pan MArek od wylewek jednak wcale nie jest idealny - w jednym rogu pokoju krzywa wylewka!!!! wrrrrrrrrr zastanawiam sie czy nie zadzwonić do niego

Dostalem dzisiaj oferte ocieplenia domu 35 zł za m2 Plus 30 zł za m2 za podbitke i teraz zastanawiam sie czym ją pomalować - podbitka swierkowa

Pan Marek to ten co ma długie kręcone włosy (czarne) i chodzi w klapkach ?

Nie , gosc okolo 35 lat siwawe wlosy

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To Ci powiem tak ... jak ja zlozylem wniosek o odrolnienie - nakazali mi zrobic i przed rozpoczeciem budowy odrolnic i podatek mi juz przychodzi podzial na budowlana i rolną

Pożyjesz - zobaczysz - zastanów sie jeszcze jak mogłeś dokonać odrolnienia gruntu na ktorym stoi budynek i infrastruktura / np szambo - jak go jeszcze nie masz / bez wykonania inwentaryzacji geodezyjnej powykonawczej ...

Chyba od 1 I 2009 zmieniły się zasady odralniania. Jeśli działka jest w granicach miasta to po rozpoczęciu budowy zgłasza się to w Wydz. Geodezji i automatycznie wyłączają z produkcji rolnej całą działkę. My tak zrobiliśmy. Można też zawołać geodetę, żeby zrobił operat i wyłączyć w ten sposób tylko fragment działki. Operat kosztuje. Za wyłaczenie się nie płaci, tylko potem podatek od dziłaki budowlanej jest wyższy niz od rolnej. Ale wybór jest

A to zwracam honor ... - ja robiłem odbiór budynku / a w tym i odrolnienie / 2 lata temu ... - działka poza granicami miasta .

Witaj Słoneczko jak miło Ci znów przeczytać.. :lol:

Wiesz jeśli chodzi o dach to myślałam raczej o blachodachówce i o co nieco niższej cenie... :wink:

Może ktoś ma już na dachu jakiejś firmy tak powiedzmy powyżej 5 lat i może powiedzieć jak się zachowuje i gdzie kupił itp...

Rany Boskie - jakieś duchy nawiedzają forum :o

Witaj Oświecona Góro Olimpu :p

A odnośnie blachodachówki to mojego kolegi brat prowadzi sprzedaż , jutro się dowiem jaka jest dobra i ewentualne namiary.

Pozdrawiam

Witaj Aga :roll:

Najtansze sa polskie z huty Floriana (chinskie pewnie jeszcze tansze), lepsze z blachy austryjackiej, najlepsze podobno szwedzka blacha. Roznica jest w grubosci powlekania i jakosci blachy - zwlaszcza jesli chodzi o blachodachowke, ktora wymaga wytloczenia, czyli innych parametrow blachy.

Konkurecja jest duza.

http://www.transblach.pl

http://www.bratex.pl

Jest jeszcze blachstal, blachprofil2.

Kupowalem szwedzka tloczona - bez uwag, po 2 latach dobrze sie trzyma, kolor, czystosc.

Witaj Agacka :D ile to już lat minęło, jak Was odwiedziłem? Ja mam blachodachówkę z firmy "Blachotrapez" z Rabki, http://www.blachotrapez.com.pl/ a przedstawicielstwa mają w naszej okolicy, na pewno Siepraw i Libertów, ale chyba też Myślenice. Dawali pisemną gwarancję na 20 Lat (tylko czy ja tyle pożyję) :lol:

a dlaczego?

Ja mam parkiet, wcześniej tez miałam parkiet dębowy i nie mogę się przekonać do paneli /i na szczęście nie muszę/

parkiet możesz za kilka lat przecyklinować i ponownie pomalować, jest piękny, ciepły i "NIE TUPIE"

ja mam parkiet i już nigdy więcej. Przechodzę na panele na piętrze i płytki na dole.

Na panele wydałem 45zł/m2. Na parkiet musiałbym wydać około 200zł (?) i to pewnie na ten tańszy. Mam 250m2 podłóg.

Za tą różnicę moge sobie posłuchać tego tupania. Mi to nie przeszkadza.

Tutaj gdzie mieszkam mam panele od 11lat. Stopień zużycia na tych kładzionych 8lat temu jakies 10%. Czyli wychodzi że w ciągu 40 lat mogę mieć 4 różne podłogi w cenie parkietu. Dzięki.. nie przemawia to do mnie.

Parkiet mam w całym domu i cyklinowanie tej podłogi wymaga wyprowadzenia się z domu. Przekładanie mebli z pomieszczenia do pomieszczenia.. Po prostu konserwacja tej podłogi jest tak kłopotliwa, a po cyklinowaniu, przy dzieciach w domu tak szybko się niszczy..

Wolę panele i płytki.

Witaj Agacka :D ile to już lat minęło, jak Was odwiedziłem? Ja mam blachodachówkę z firmy "Blachotrapez" z Rabki, http://www.blachotrapez.com.pl/ a przedstawicielstwa mają w naszej okolicy, na pewno Siepraw i Libertów, ale chyba też Myślenice. Dawali pisemną gwarancję na 20 Lat (tylko czy ja tyle pożyję) :lol:

Oj nie przesadzaj nie wyglądałeś na takiego co to stoi nad grobem :lol:

I jak Ci się daszek sprawuje?

Aga wstydze sie ale jakos sprobuje sie przelamac :oops:

Kupowalem w Abito (http://www.abito.pl) - przedstawiciel Bratexu, szwedzka blacha, blachodachowke typu Era.

auuuua ... bolalo tylko przez chwile :lol: ... ale ta ekstaza potem ... hmmm - musimy to powtorzyc :roll:

Dzięki że się przełamałeś uff było ostro....nie wiem czy się odważę powtórzyć :wink:

Jak dawno ją kładłeś i jak się sprawuje do dziś? Bo też na taką ostrzę zęby...