redpradnik 01.10.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 No to piekna masakra:/ teraz odralnianie musze załatwiać:/ orientuje sie ktos z Was kiedy to sie zalatwia? Teraz przed zrobieneim projektu itp czy pozniej? ehhhhhhhhhhhh Czy ktoś z Was robił samopoziomujaca wylewke grubosc 8-10 mm ?? Na stronie Atlasa piszą że minimum powinno być 20 mm :/ Polecany Pan MArek od wylewek jednak wcale nie jest idealny - w jednym rogu pokoju krzywa wylewka!!!! wrrrrrrrrr zastanawiam sie czy nie zadzwonić do niego Dostalem dzisiaj oferte ocieplenia domu 35 zł za m2 Plus 30 zł za m2 za podbitke i teraz zastanawiam sie czym ją pomalować - podbitka swierkowa Pan Marek to ten co ma długie kręcone włosy (czarne) i chodzi w klapkach ? Nie , gosc okolo 35 lat siwawe wlosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 02.10.2009 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 To Ci powiem tak ... jak ja zlozylem wniosek o odrolnienie - nakazali mi zrobic i przed rozpoczeciem budowy odrolnic i podatek mi juz przychodzi podzial na budowlana i rolną Pożyjesz - zobaczysz - zastanów sie jeszcze jak mogłeś dokonać odrolnienia gruntu na ktorym stoi budynek i infrastruktura / np szambo - jak go jeszcze nie masz / bez wykonania inwentaryzacji geodezyjnej powykonawczej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 02.10.2009 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Chyba od 1 I 2009 zmieniły się zasady odralniania. Jeśli działka jest w granicach miasta to po rozpoczęciu budowy zgłasza się to w Wydz. Geodezji i automatycznie wyłączają z produkcji rolnej całą działkę. My tak zrobiliśmy. Można też zawołać geodetę, żeby zrobił operat i wyłączyć w ten sposób tylko fragment działki. Operat kosztuje. Za wyłaczenie się nie płaci, tylko potem podatek od dziłaki budowlanej jest wyższy niz od rolnej. Ale wybór jest A to zwracam honor ... - ja robiłem odbiór budynku / a w tym i odrolnienie / 2 lata temu ... - działka poza granicami miasta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 02.10.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Puk,puk krakowiacy i górale nikt w naszym regionie nie kupował blachodachówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 02.10.2009 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Witaj Słoneczko jak miło Ci znów przeczytać.. Wiesz jeśli chodzi o dach to myślałam raczej o blachodachówce i o co nieco niższej cenie... Może ktoś ma już na dachu jakiejś firmy tak powiedzmy powyżej 5 lat i może powiedzieć jak się zachowuje i gdzie kupił itp... Rany Boskie - jakieś duchy nawiedzają forum Witaj Oświecona Góro Olimpu A odnośnie blachodachówki to mojego kolegi brat prowadzi sprzedaż , jutro się dowiem jaka jest dobra i ewentualne namiary. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 02.10.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Wielkie dzięki Rencia....czekam niecierpliwie bo za tydzień ruszam z dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 02.10.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Aga, a co z Chatką? Straciłaś dach, czy budujesz nową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max kraków 02.10.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 O, ktoś też o okiennicach...My będziemy robić chyba w firmie ramex. Dość solidnie, ale nie ukrywam, że drogo. Bardzo drogo. Drożej niż okna.... Jak znajdziesz gdzieś taniej i dobrze - daj znać. A dużo masz tych okiennic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 02.10.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Aga, a co z Chatką? Straciłaś dach, czy budujesz nową? Nie straciłam wiatr nie zabrał...a teraz buduje pod rozwój działalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 02.10.2009 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Witaj Aga Najtansze sa polskie z huty Floriana (chinskie pewnie jeszcze tansze), lepsze z blachy austryjackiej, najlepsze podobno szwedzka blacha. Roznica jest w grubosci powlekania i jakosci blachy - zwlaszcza jesli chodzi o blachodachowke, ktora wymaga wytloczenia, czyli innych parametrow blachy. Konkurecja jest duza. http://www.transblach.pl http://www.bratex.pl Jest jeszcze blachstal, blachprofil2. Kupowalem szwedzka tloczona - bez uwag, po 2 latach dobrze sie trzyma, kolor, czystosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 02.10.2009 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Witaj Pit Możesz podrzucić jakie kupiłeś i gdzie? Jak się tu wstydzisz to może być na priva. Z góry dzięki.[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 03.10.2009 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Witaj Agacka ile to już lat minęło, jak Was odwiedziłem? Ja mam blachodachówkę z firmy "Blachotrapez" z Rabki, http://www.blachotrapez.com.pl/ a przedstawicielstwa mają w naszej okolicy, na pewno Siepraw i Libertów, ale chyba też Myślenice. Dawali pisemną gwarancję na 20 Lat (tylko czy ja tyle pożyję) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł A 03.10.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Witam. Wiem że jest dział ogłoszeń , ale to tak przy okazji. Pozostała mi jeszcze końcówka stempli ok. 140 szt ponad 3 m.Rejon Michałowic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 03.10.2009 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 a dlaczego? Ja mam parkiet, wcześniej tez miałam parkiet dębowy i nie mogę się przekonać do paneli /i na szczęście nie muszę/ parkiet możesz za kilka lat przecyklinować i ponownie pomalować, jest piękny, ciepły i "NIE TUPIE" ja mam parkiet i już nigdy więcej. Przechodzę na panele na piętrze i płytki na dole. Na panele wydałem 45zł/m2. Na parkiet musiałbym wydać około 200zł (?) i to pewnie na ten tańszy. Mam 250m2 podłóg. Za tą różnicę moge sobie posłuchać tego tupania. Mi to nie przeszkadza. Tutaj gdzie mieszkam mam panele od 11lat. Stopień zużycia na tych kładzionych 8lat temu jakies 10%. Czyli wychodzi że w ciągu 40 lat mogę mieć 4 różne podłogi w cenie parkietu. Dzięki.. nie przemawia to do mnie. Parkiet mam w całym domu i cyklinowanie tej podłogi wymaga wyprowadzenia się z domu. Przekładanie mebli z pomieszczenia do pomieszczenia.. Po prostu konserwacja tej podłogi jest tak kłopotliwa, a po cyklinowaniu, przy dzieciach w domu tak szybko się niszczy.. Wolę panele i płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 03.10.2009 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Aga wstydze sie ale jakos sprobuje sie przelamac Kupowalem w Abito (http://www.abito.pl) - przedstawiciel Bratexu, szwedzka blacha, blachodachowke typu Era. auuuua ... bolalo tylko przez chwile ... ale ta ekstaza potem ... hmmm - musimy to powtorzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 03.10.2009 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Witaj Agacka ile to już lat minęło, jak Was odwiedziłem? Ja mam blachodachówkę z firmy "Blachotrapez" z Rabki, http://www.blachotrapez.com.pl/ a przedstawicielstwa mają w naszej okolicy, na pewno Siepraw i Libertów, ale chyba też Myślenice. Dawali pisemną gwarancję na 20 Lat (tylko czy ja tyle pożyję) Oj nie przesadzaj nie wyglądałeś na takiego co to stoi nad grobem I jak Ci się daszek sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 03.10.2009 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Aga wstydze sie ale jakos sprobuje sie przelamac Kupowalem w Abito (http://www.abito.pl) - przedstawiciel Bratexu, szwedzka blacha, blachodachowke typu Era. auuuua ... bolalo tylko przez chwile ... ale ta ekstaza potem ... hmmm - musimy to powtorzyc Dzięki że się przełamałeś uff było ostro....nie wiem czy się odważę powtórzyć Jak dawno ją kładłeś i jak się sprawuje do dziś? Bo też na taką ostrzę zęby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 03.10.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 I jak Ci się daszek sprawuje? Nie przecieka, a zresztą sama przyjedź i zobacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 04.10.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 lakk ależ to zabrzmiało.... wiesz teraz jeżdżę po hurtowniach i składach budowlanych i takich tam, innymi słowy z czasem u mnie kiepsko. Mało czasu na tą budowę kurteczka za późno mi się ekipa pozbierała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 05.10.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Wielkie dzięki Rencia....czekam niecierpliwie bo za tydzień ruszam z dachem Witam ! Z tego co poleca kolega to Firma Bratex w hurtowni F.H.U.P Big na Jasnogórskiej - ceny w zależności od blachy . Ale z tego co czytałam to Bratexa masz bliżej gdzieś w Libertowie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts