Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zrobili nam zabudowę poddasza przy łączeniu płyty ze ścianą dali siatkę i na to gładź , tynki mamy cementowo wapienne iteraz mam problem jak z tego wyjsc:/

nie chce zarzucac scian gładzią zeby się zrównać z ich "siatką" :/ mace pomysl? najlepiej bylo by skuc troche tynku i tam wpuscic siatke ale za pozno:(

Zrobili nam zabudowę poddasza przy łączeniu płyty ze ścianą dali siatkę i na to gładź , tynki mamy cementowo wapienne iteraz mam problem jak z tego wyjsc:/

nie chce zarzucac scian gładzią zeby się zrównać z ich "siatką" :/ mace pomysl? najlepiej bylo by skuc troche tynku i tam wpuscic siatke ale za pozno:(

Z tego co się orientuję, to połączenie płyta/ściana powinno być ślizgowe. U mnie robili tak, że gładzili do paska papierowego, tak aby nie dotykac ściany gładzią, pasek się póxniej odcina na równo z płytą, a szczelinę wykańcza się akrylem. Dzięki temu później nie pęka.

Z tego co się orientuję, to połączenie płyta/ściana powinno być ślizgowe. U mnie robili tak, że gładzili do paska papierowego, tak aby nie dotykac ściany gładzią, pasek się póxniej odcina na równo z płytą, a szczelinę wykańcza się akrylem. Dzięki temu później nie pęka.

no wlasnie ja tez tak sadzilem ze zrobia... ale powiedzieli ze akryl wg nich sie nie sprawdza - mieli sytuacje ze ich zawiodl i i tak jakies łączenie pękało a na siatce jeszcze nigdy

no wlasnie ja tez tak sadzilem ze zrobia... ale powiedzieli ze akryl wg nich sie nie sprawdza - mieli sytuacje ze ich zawiodl i i tak jakies łączenie pękało a na siatce jeszcze nigdy

To by się zgadzało, bo to ma być szczelina kontrolowana. Jak zrobią na siatce to faktycznie nie popęka, ale pewnie za to popeka np. na środku, bo te dwie połacie pracują osobno. Ale ja się za bardzo nie znam. Podpytaj na wątku o zabudowie poddasza.

to nie jest śmieszne....ja jeszcze nie mam dachu :evil:

UPS :oops:

http://www.meteoprog.pl/pl/weather/Krakow/ - pogoda nie nastraja optymistycznie - zimno i bedzie jeszcze zimniej - pod koniec października to nawet i lekki mróz przepowiadają - no i deszcz i śnieg / zależy od regionu Krakowa - u mnie - KRK północ - to nawet mrozy do -7 stopni i śnieg ... /

PS. Chyba najwyższy czas odpalić c.o w domku - kominek już zaczyna nie wystarczać ... 8)

kominek póki co daje mi 21 stopni w domu a to pozwala mi chodzić na bosaka :lol:

Kominek fajna rzecz - tylko żeby dawał ciepło - trzeba w nim palić ... - wczoraj jak z pracy wróciłem do domu późnym wieczorem / do pustego domu - wszyscy mnie opuścili :( / było 18 stopni ... - brrrr :evil: - napaliłem i wszystko wróciło do normy - ale dzisiaj bedzie znowu powtórka z rozrywki - czyli zimno ... - czyli - włączam c.o :lol:

u mnie kominek jest do ciągłego palenia więc spoko do 8 godzin trzyma temperaturę przy porządnych pniaczkach

Ciągłe palenie ciągłym paleniem - nigdy nie odważyłbym się zostawić rozpalonego kominka na 10-12 godzin podczas nieobecności wszystkich domowników - czyli de facto pustego domu ... / pomimo systemu przeciwpożarowego u mnie podłaczonego do systemu alarmowego w domku / .

kurcze znaczy jestem strasznie odważna....bo ja tak palę już od 4 lat i na noc też zostawiam bo idę spać... :oops:

W nocy mimo wszystko jesteś/m/ w domu - nawet jak śpię i nie daj Boziu cos się stanie czujki przeciwpożarowe włączą się i jestem gotów do reakcji w ciągu chwili ... - natomiast jak nie ma nikogo w domu - to podczas pożaru/zdarzenia nic nie jestem w stanie zrobić ... - no ale to może taka moja trauma jest ... 8) - przeżyłem pożar w domu u mojego przyjaciela - więc może inaczej na to patrzę ...

Witam,

Właśnie rozstalem się z fliziarzem, mogę go spokojnie polecić. Robi migiem, istny Da Vinci (nie tylko kafelkuje, zrobi kompleksowo łazienkę, postawi sciankę, resztę z wykończeniówki, ba - robi za dekoratora wnętrz.). Cena 30zł/m2 bez żadnych doliczeń. A i przy końcowym rozliczeniu można liczyć na niespodziankę. Kontakt przez priv. Ponowię kiedyś zadane pytanko - wie ktoś gdzie najlepiej kupić panele z montażem, drzwi - w cenach poniżej katalogowych (porta, DRE etc.)?

Pozdrawiam

Krzysiek