Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Właśnie rozstalem się z fliziarzem, mogę go spokojnie polecić. Robi migiem, istny Da Vinci (nie tylko kafelkuje, zrobi kompleksowo łazienkę, postawi sciankę, resztę z wykończeniówki, ba - robi za dekoratora wnętrz.). Cena 30zł/m2 bez żadnych doliczeń. A i przy końcowym rozliczeniu można liczyć na niespodziankę. Kontakt przez priv. Ponowię kiedyś zadane pytanko - wie ktoś gdzie najlepiej kupić panele z montażem, drzwi - w cenach poniżej katalogowych (porta, DRE etc.)?

Pozdrawiam

Krzysiek[/quote

bardzo proszę o namiary do fliziarza.Pozdrawiam]

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

Właśnie rozstalem się z fliziarzem, mogę go spokojnie polecić. Robi migiem, istny Da Vinci (nie tylko kafelkuje, zrobi kompleksowo łazienkę, postawi sciankę, resztę z wykończeniówki, ba - robi za dekoratora wnętrz.). Cena 30zł/m2 bez żadnych doliczeń. A i przy końcowym rozliczeniu można liczyć na niespodziankę. Kontakt przez priv. Ponowię kiedyś zadane pytanko - wie ktoś gdzie najlepiej kupić panele z montażem, drzwi - w cenach poniżej katalogowych (porta, DRE etc.)?

Pozdrawiam

Krzysiek[/quote

bardzo proszę o namiary do fliziarza.Pozdrawiam]

Witam

Może tu Ktoś się znajdzie;

http://forum.muratordom.pl/post3537800.htm#3537800

Powodzenia :)

Nadal nie wybralismy materialu na parapety:/

Granit jest drogi , drewno odpada , a marmur mnie nie przekonuje - zrobilismy ramke z marmuru przy kominku i juz widac jakies plamy od popiołu:/

Z czego macie parapety??

Blacha stalowa ocynk, ten sam kolor co podbitka. Mamy je od pól roku wiec dużo na temat trwałości nie powiem, ale wyglądają w porządku i cena była przywzoita ;)

Tak mi sie zdaje , że na początku była mowa o parapetach wewnętrznych. :wink:

Jestem za aglomarmurem.

redpradnik jest na etapie elewacji wiec raczej zewnetrzne ;)

Ale - niech sie wypowie zainteresowany :)

zewnętrzne mam z blachy

pisalem o wewnetrznych

jak ten aglomarmur sie sprawdza ??

Gdize w Krakowie go kupowalsicie?

Mam wytynkowane sciany i narozniki na rogach... sprzedawca poddal mi pomysl aby zamowic idealne parapety na wymiar nie wcinac sie w sciane,... bo teoretycznie nigdy nie dotne idealnie naroznika cos moge zruszać itp

Mam wytynkowane sciany i narozniki na rogach... sprzedawca poddal mi pomysl aby zamowic idealne parapety na wymiar nie wcinac sie w sciane,... bo teoretycznie nigdy nie dotne idealnie naroznika cos moge zruszać itp

Parapet raczej powinien być dłuższy od okna.

Na ile byście wycenili taką robotę:

- położenie rur kanalizacyjnych (na etapie fundamentów) : na parterze jedna kuchnia i łazienka, wyprowadzenie do łazienki na poddaszu, kolejny punkt w pomieszczeniu gospodarczym, dwa wyjscia w garażu pod kratke ściekową. Przebicie sciany fundamentowej i wyprowadzenie rury kanalizacyjnej na zewnątrz.

- przebicie przez scianę i poprowadzenie rury na wodę

1tys za materiał i robocizne czy moze więcej ?

- położenie rur kanalizacyjnych (na etapie fundamentów) : na parterze jedna kuchnia i łazienka, wyprowadzenie do łazienki na poddaszu, kolejny punkt w pomieszczeniu gospodarczym, dwa wyjscia w garażu pod kratke ściekową. Przebicie sciany fundamentowej i wyprowadzenie rury kanalizacyjnej na zewnątrz.

Jak Ci ktos to zrobi za 1000 zl ale za sama robocizne to bedize dobrze

Mnie same materiały na zrobienie kanalizy w fundamentach wyszly ponad 1000 zl

Rury 160-tki pomaranczowe sa piekielnie drogie

Jak Ci ktos to zrobi za 1000 zl ale za sama robocizne to bedize dobrze

Mnie same materiały na zrobienie kanalizy w fundamentach wyszly ponad 1000 zl

Rury 160-tki pomaranczowe sa piekielnie drogie

No właśnie. Tak też myślałem że trochę za optymistycznie powiedziałem. Dzięki za info.