redpradnik 22.10.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Sławek porownaj sobie jak chcesz jak to wygladalo u mnie - http://strony.aster.pl/kosocice/3.jpg Zaplacilem za robocizne 500 zl z tego co pamietam i robil mi to polecany na forum hydraulik 604 287 327 imienia nie pamietam Ale jesli tylko podejma sie tematu to proponowal bym CI Aqua - nie chce chwalic dnia przed zachodem slonca ale jak na razie najbardizej zajebista ekipa ludzi jaka mialem na budowie a to jest wbrew pozorom bardzo wazne bo jak cos zle zrobi Ci ktos to pozniej bedziesz kuł slepa wylewke , wylewke i flizy?? Niby filozofi nie ma by to zrobic samemu ale odpowiednie spady robia swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 23.10.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 mam na zbyciu lodowke; jest to nieco zuzyty, ale bardzo dobrze dzialajacy minsk - idealna na budowe - zainteresowanych prosze o kontakt na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 23.10.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Hejka Mam dylemat gdzie zamowic okna.Niby prawie zdecydowalam sie na okna Jezierskiego ale wlasnie dowiedzialam sie ze na ich montaz przedstawiciel z Krakowa daje "tylko" 1 rok gwarancji.Wg mnie to bardzo krotki okres zwazywszy ze na pewno nie zdaze sie przeprowadzic i faktycznie zaczac ich uzytkowac. Mozecie napisac jakie wy macie dlugie gwarancje na swoje okna i gdzie je kupowaliscie?Chcialabym rozeznac sie w temacie czy inne firmy daja rownie krotkie okresy gwarancyjne czy tylko ja mam takiego "pecha"-chodzi mi o sam MONTAZ nie gwarancje na okna ( ta jest na 5 lat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 23.10.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Hejka Mam dylemat gdzie zamowic okna.Niby prawie zdecydowalam sie na okna Jezierskiego ale wlasnie dowiedzialam sie ze na ich montaz przedstawiciel z Krakowa daje "tylko" 1 rok gwarancji.Wg mnie to bardzo krotki okres zwazywszy ze na pewno nie zdaze sie przeprowadzic i faktycznie zaczac ich uzytkowac. Mozecie napisac jakie wy macie dlugie gwarancje na swoje okna i gdzie je kupowaliscie?Chcialabym rozeznac sie w temacie czy inne firmy daja rownie krotkie okresy gwarancyjne czy tylko ja mam takiego "pecha"-chodzi mi o sam MONTAZ nie gwarancje na okna ( ta jest na 5 lat) Ja mam okna firmy Drutex. Gwarancja na montaż jest na 2 lata. Na okna na 5 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrober1975 23.10.2009 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Hejka Mam dylemat gdzie zamowic okna.Niby prawie zdecydowalam sie na okna Jezierskiego ale wlasnie dowiedzialam sie ze na ich montaz przedstawiciel z Krakowa daje "tylko" 1 rok gwarancji.Wg mnie to bardzo krotki okres zwazywszy ze na pewno nie zdaze sie przeprowadzic i faktycznie zaczac ich uzytkowac. Mozecie napisac jakie wy macie dlugie gwarancje na swoje okna i gdzie je kupowaliscie?Chcialabym rozeznac sie w temacie czy inne firmy daja rownie krotkie okresy gwarancyjne czy tylko ja mam takiego "pecha"-chodzi mi o sam MONTAZ nie gwarancje na okna ( ta jest na 5 lat) Hej A ja zakupiłem okna w AKORDZIE na Wielickiej.Początkowo miałem dylemat między OKNOPLANEM (polecanym przez SłONECZKO ) a OKNOPLUSEM.Ale jak to w życiu bywa wybrałem wariant trzeci. Zdecydowały względy finansowe i sama logistyka.Myślę ze jak zadzwonisz do ich przedstawiciela to podjedzie do Ciebie z fragmentem profila okna i trochę Ci poopowiada o tych oknach (tak przynajmniej było u mnie ) Powodzenia przy wyborze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 23.10.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 A ja zamówiłem w Thermoplascie.Okna w starym domu też mam z tej firmy.Jestem z nich bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salatar 23.10.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 ktoś mi pomoże z tym architektem od wnętrz proszę mamjeszcze jedno pytanie POŁOŻENIE (PRZYKLEJENIE) 1m2 STYROPINU NA ŚCIANĘ PLUS SIATKA I KLEJ ( WSZYTKO NA SZARO) ZA 20 ZŁ /METR - TO DUŻO ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 23.10.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 ktoś mi pomoże z tym architektem od wnętrz proszę mamjeszcze jedno pytanie POŁOŻENIE (PRZYKLEJENIE) 1m2 STYROPINU NA ŚCIANĘ PLUS SIATKA I KLEJ ( WSZYTKO NA SZARO) ZA 20 ZŁ /METR - TO DUŻO ?? wg mnie nie duzo ja za cos takiego place 27 zl ale mam w umowie ze na wiosne puc 8 zl czyli komplet 35 to 20 zl za metr to do tego liczy CI obrobki okien czy wlicza okno jako powierzchnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 23.10.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Franzkru dzieki-akurat Twoje pamietalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 24.10.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Witam , potrzebuje kupić stemple budowlane około 150 szt- 260cm. Mogę zabrać własnym transportem z Krakowa lub okolic . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 24.10.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 ktoś mi pomoże z tym architektem od wnętrz proszę Może tu; http://forum.muratordom.pl/post3537800.htm#3537800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 24.10.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Witam , potrzebuje kupić stemple budowlane około 150 szt- 260cm. Mogę zabrać własnym transportem z Krakowa lub okolic . Pozdrawiam Zobacz tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 24.10.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Czy u Was tez przez kilka pierwszych paleń w kominku doslownie smierdzialo?Palilismy juz z 10 razy i dalej czuc tak jakby spalenizne jakis farb czy cos:/ nie jest to na pewno dyma moze dym zczyms pomieszany jakies pomysly?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterix38 25.10.2009 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Czy u Was tez przez kilka pierwszych paleń w kominku doslownie smierdzialo? Palilismy juz z 10 razy i dalej czuc tak jakby spalenizne jakis farb czy cos:/ nie jest to na pewno dym a moze dym zczyms pomieszany jakies pomysly?? Tak u Nas też śmierdzi. Tak musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 25.10.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Tylko jak uzywac takiego kominka jak jest taki smród:/zaraz mnie po tym glowa boli i otwieram wszystkie okna:/ dlugo tak moze smierdziec? ktos moze sie wypowie kto juz sie pozbyl tego ...piec turbo fonte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek_B 25.10.2009 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 dlugo tak moze smierdziec? ktos moze sie wypowie kto juz sie pozbyl tego ... piec turbo fonte u nas palone już z 25 razy - prawie nie czuć Trzeba chyba zapalić z 2,3 razy na max i wietrzyć. Z czasem będzie co raz lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 26.10.2009 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Czy u Was tez przez kilka pierwszych paleń w kominku doslownie smierdzialo? Palilismy juz z 10 razy i dalej czuc tak jakby spalenizne jakis farb czy cos:/ nie jest to na pewno dym a moze dym zczyms pomieszany jakies pomysly?? Wypala sie farba , konserwacja , części uszczelnień etc ... - ot co ... - jak producent kominka wszystko suto zamalował i zakonserwował - no cóż - musi się kiedyś wypalić ... Z reguły kilka mocnych rozpaleń wystarcza - ale może i trzeba dłużej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemo1975 26.10.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Proszę o ocenę poiższej wyceny Wycena prac instalacyjno montażowych. Wyprowadzenie instalacji wodnej na elewację budynku , montaż zaworów czerpalnych do przyłączenia węża ogrodowego , montaż zaworów odcinających wewnątrz budynku…………………………………………………………………………………300zł.Podejścia wodno kanalizacyjne bez cyrkulacji wody tzn. : Toaleta………………2szt. Zmywarka…………..1szt. Pralka……………….1szt. Kotłownia…………...1szt. Razem 5 szt. x 140zł……700zł.Podejścia wodno kanalizacyjne z cyrkulacją wody tzn.: Umywalka…………..3szt. Zlew………………. ..1szt. Prysznic……………..1szt. Bidet………………...1szt. Wanna……………….1szt. Razem 7szt. x 190zł.…. 1330zł.Odpowietrzenie pionu kanalizacji z wyprowadzeniem nad dach budynku………….....180zł.Montaż szafek rozdzielczych grzejnikowych wraz z uzbrojeniem 2szt. x 250zł………500zł.Wykonanie podejść pod grzejniki 14szt. x 120zł……………………………..1680zł.Wykonanie podejść zasilających szafki rozdzielcze 2szt. x 180zł………….360zł.Wykonanie pionu wodno kanalizacyjnego z cyrkulacją wody na piętro……………....200zł.Przygotowanie podejścia pod zmiękczacz wody tzn. : przeprowadzenie głównego ciągu wody z pod licznika wody do pomieszczenia kotłowni , doprowadzenie kanalizacji zakończonej syfonem odpływowym , zamontowanie wyjść pod zmiękczacz oraz zamontowanie zaworu obejściowego…………………………………………………200zł. Kotłownia:Podłączenie kotła do instalacji………………………………………………………..180zł.Podłączenie zasobnika ciepłej wody do instalacji wodnej oraz grzewczej …………..360zł.Montaż naczynia przeponowego c.o………………………………………………….130zl.Montaż naczynia przeponowego c.w.u……………………………………………….130zł.Montaż naczynia nadmiarowo wyrównawczego……………………………………..360zł.Montaż pompy cyrkulacji wody………………………………………………………180zł.Montaż pompy ładowania c.w.u……………………………………………………...180zł.Montaż pomp wymiennika ciepła…………………………………………………….360zł.Montaż wymiennika ciepła…………………………………………………………...180zł.Montaż grupy bezpieczeństwa………………………………………………………..180zl.Montaż zaworów napełniania i spustu wody z instalacji c.o…………………………100zł.Podłączenia elektryczne pomp obiegowych oraz połączenia wyrównawcze………...150zł.Ustawienie kotła w raz z podłączeniem do komina…………………………………..150zł. Montaż grzejników 14szt. x 50zł……………………………………………………..700zł.Napełnienie instalacji c.o., odwietrzenie ,sprawdzenie szczelności , pierwsze odpalenie kotła węglowego , regulacja………………………………………………………………..250zł.Napełnienie instalacji wodnej , próba szczelności wykonana komisyjnie manometrem (wzorcowanym precyzyjnym) zakończona protokołem ………………w cenie usługi.Dodatkowo stelaże podtynkowe w cenie usługi RAZEM 9040zł Drogo, tanio, średnio? Dzięki za wszelkie komentarze. Pozdraiwm, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwitkowicz 26.10.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Ja płaciłem za punkt wody/kanalizacji zez względu na to czy z cyrkulacją czy bez 100 zł za robociznę + mój materiał. To samo dotyczy się ogrzewania 100 za punkt.Punkt to miejsce gdzi e się odbiera i oddaje wodę (całość). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moonikac 26.10.2009 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 witam! większosć z Was buduje ja mam zamiar zacząć na wiosne i w związku z tym bardzo prosze o namiary na bardzo tanią ekipe lub murarza z pomocnikiem do stanu surowego. z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts