Sławek066 14.11.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Jaką dachówkę macie u siebie i jakiej firmy ? Słynny RuppCeramika Sirius antracyt. Wada: uwaga na zadrapania w miejscach styku dachówek na palecie, wg normy są one dopuszczalne, odrzucili moją reklamację. Dachówka na dachu prezentuje się b. ładnie[/img] Dzięki. Co prawda jeszcze mi ta marka nic nie mówi ale się wdrażam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 14.11.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Kupilem parapety wewnetrzne z aglomarmuru i chce zabrac sie za montaz... od poczatku myslalem o podcieciu szpalet i osadzeniu na piance ...sprzedawca parapetow powiedzial ze nie powinno sie na piance bo jest nie kontrolowana i oni kleja na ceresicie...za montaz chcieli 70/metr wiec podziekowalem jak osadzaliscie parapety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 15.11.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Oczywiście na piance montażowej niskoprężnej - najpierw osadzenie parapetów , wypoziomowanie , potem obciążenie od góry aby pianka ich nie wypchnęła / ja kładłem pustak na parapecie / , a potem aplikacja pianki ...Wszystkie parapety pięknie osadziłem bez żadnych problemów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 15.11.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Oczywiście na piance montażowej niskoprężnej - najpierw osadzenie parapetów , wypoziomowanie , potem obciążenie od góry aby pianka ich nie wypchnęła / ja kładłem pustak na parapecie / , a potem aplikacja pianki ... Wszystkie parapety pięknie osadziłem bez żadnych problemów . Ostatnio wyczytałem na stronie producenta parapetów, że wewnętrzny absolutnie na piance, a na zaprawie tylko zewnetrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 15.11.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 To juz nic z tego nie rozumiem:/zaczeli mnie straszyc ze byly przypadki pekania parapetu wczoraj podcinałem boki pod parapety masakra jak sie kurzy:((A na czym poziomowaliscie sobie parapety? Bo z jednej strony zapre o okno , ale pod spod cos musze dac jakies drewienko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 15.11.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 To juz nic z tego nie rozumiem:/ zaczeli mnie straszyc ze byly przypadki pekania parapetu wczoraj podcinałem boki pod parapety masakra jak sie kurzy:(( A na czym poziomowaliscie sobie parapety? Bo z jednej strony zapre o okno , ale pod spod cos musze dac jakies drewienko? na klinach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 15.11.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 I co na prawde na pianie niskopreznej? nic mi sie nie podzieje? bo na pewno szybciej niz na jakichs zaprawach... kwestia wypoziomowania , kliny i piana i po sprawie a pozniej naprawianie tynku ktory mi odpadł miejscami bo za mocno przyciąłem :/ dzieki panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 16.11.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Mam problem z gazownia:(W pozwoleniu na bodowe mam zapis :zatwierdzam projekt budowlany i udzielam pozwolenia na budowe zamierzenie budowlane " budowa domu jednorodzinnego z garazem wraz z wewnetrznymi instalacjami : wodkan , co , gazowa elektryczna na działce ..." Zrobilem projekt i zgosilem na zgloszenie odcinek od wpięcia u sasiada do skrzynki w ogrodzeniu.Podobno brakuje mi teraz od skrzynki do budynku:(( Teoretycznie mam w pbn wraz z wewnetrznymi instalacjami jednak ...w dokumentach ktore podpisze w gazowni jest zapis : Jednocześnie oświadczam, że:□ złożyłem(am) do właściwego organu administracyjnego Zawiadomienie o zakończeniu budowy instalacji gazowej,a organ ten nie zgłosił, w ustalonym terminie, w drodze decyzji sprzeciwu do rozpoczęcia użytkowania instalacjigazowej; I tutaj mam problem :/musial bym zglosic chyba cala budowe zakonczona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 16.11.2009 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 potem obciążenie od góry aby pianka ich nie wypchnęła / ja kładłem pustak na parapecie . Proponowałbym zaprzeć parapety stemplami o górna ościeżnicę. U mnie jeden zrobiłem z obciążeniem pustakami i pomimo stosowania pianki niskorozprężnej trochę go wypucło. Następne robiłem juz z dwoma stempelkami - wyszły lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 16.11.2009 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 czym uzupelniac ubytki w tynku cementowo wapiennym?gotowa zaprawa jakas tynkarska?po wymalowaniu gruntem sniezka teraz widac jak na dłoni ubytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 16.11.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 czym uzupelniac ubytki w tynku cementowo wapiennym? gotowa zaprawa jakas tynkarska? po wymalowaniu gruntem sniezka teraz widac jak na dłoni ubytki Ja lecę cekolem i póżniej wygładzam tak aby trochę "pocharować" piaskiem, aby wygladało na podobną strukturę. Ale po pomalowaniu raczej nie widać różnicy przy małych powierzchniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 17.11.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Witam , kupię stemple 150 szt. długośc 260 cm. Kraków lub okolica . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 17.11.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Mam trochę gruzu ceglanego na budowie (ok 1m3) nie chce ktoś ? Skawina i bliskie okolice mogę zawieżć przyczepką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 17.11.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Witam , kupię stemple 150 szt. długośc 260 cm. Kraków lub okolica . Pozdrawiam Mam do pozbycia sie okolo 170 szt. o dlugosci ok. 3m, w zachodnim Krakowie. Odbior osobisty preferowany, bo nie mam czym podrzucic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 17.11.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Mozna prosic o numer telefonu , zadzwonie i porozmawiamy ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 17.11.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Mozna prosic o numer telefonu , zadzwonie i porozmawiamy ... Pozdrawiam Zaraz pojdzie na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 17.11.2009 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Podłączyli mi instalacje gazowa do domu teraz aby puscili gaz musze miec opinie kominiarska - macie jakies namiary? i ile to kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 17.11.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Podłączyli mi instalacje gazowa do domu teraz aby puscili gaz musze miec opinie kominiarska - macie jakies namiary? i ile to kosztuje? Może tu; http://forum.muratordom.pl/post3515573.htm#3515573 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 17.11.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Podłączyli mi instalacje gazowa do domu teraz aby puscili gaz musze miec opinie kominiarska - macie jakies namiary? i ile to kosztuje? Polecałem już kiedyś super goscia z Wieliczki na czarno-białej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 17.11.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 w miejscach gdzie jeszcze nie mam paneli zauwazylem ze wylewkę porysowalo nie sa to szerokie szczeliny ale jednak - przybieram sobie do glowy czy powazny problem?w kuchni przerysowalo przez cala szerokosc - ale teraz juz polozylem plytki wiec tego nie widze... natomiast w salonie coraz wiecej miejsc sie pojawia gdzie jest rysa np na 1 metr dluga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts