Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Gdzie mozna w Krk kupic lustra do lazienki na wymiar?

Polecam warsztat szklarski na Prądnickiej

Adres: Prądnicka 69, 31-202 Kraków

Telefon: (012) 416-31-30

Fax: (012) 416-31-30

Godziny otwarcia: poniedziałek-piątek: 09:00-17:00

Wprawdzie robiłam tam ramki do zdjęć ale wiem, że tną i wykańczają tam również lustra:)

Do podgórza maja za daleko ...

Dzwonilem tez do firmy Kurek na Batowice - nie montują:/

Z Wieliczki firma za lusto 100x50 410 zl netto:/ z montazem

moja siostra zamawiała tutaj http://www.szybka-szybka.pl

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gdzie w Krakowie można zrobić wizualizację kuchni? Ile kosztuje taka przyjemnośc jeśli sie nie kupi mebli w firmie robiącej wizualizację?

A może macie jakieś sprawdzone firmy gdzie robią ładne i niedrogie meble do kuchni? Myślałam o BRW ale nie jestem do końca przekonana.

Co byście polecili!

Co znaczy niedrogie?

Mam super stolarza. Właśnei konczy nam montowac kuchnię. Był najtańszy ze wszystkich mi polecanych, a nie mam sie do czego doczepić. Dla mnie rewelacja,a ja czepliwa jestem.

Za swoją kuchnię zapłacilam 13000 bez blatu. Cenę jednak podbiły: cała zabudowa wysoka w lakierze, dolne szafki fornir palisander flader, kosz cargo narożny, szuflady w szafce spiżarce 150 zł za sztukę i siłownik do szafki z mikrofalą. Bez tego byłoby sporo taniej.

Kuchnia zrobiona co do milimetra.

Pisz na priv jak jesteś zainteresowana. możesz też poczekać na efekt koncowy u mnie, to wkleję zdjęcia (pewnie przyszły tydzień)

Moja kuchnia była wyceniana w kilku miejscach i ceny wachały się od 13000 do 30000 :o

w miejscach gdzie jeszcze nie mam paneli zauwazylem ze wylewkę porysowalo nie sa to szerokie szczeliny ale jednak - przybieram sobie do glowy czy powazny problem?

w kuchni przerysowalo przez cala szerokosc - ale teraz juz polozylem plytki wiec tego nie widze... natomiast w salonie coraz wiecej miejsc sie pojawia gdzie jest rysa np na 1 metr dluga

Tragedia ! - po prostu tragedia i rozpacz ! - bedziesz musiał zrywać wszystkie kafle , panele i co tam masz na podłogach , lokalizować wszystkie pęknięcia i je kleić specjalnymi specyfikami za grubą kasę ...

8)

- słyszałeś kiedykolwiek o skurczu betonu ?

:-?

Podłączyli mi instalacje gazowa do domu teraz aby puscili gaz musze miec opinie kominiarska - macie jakies namiary? i ile to kosztuje?

Może tu;

http://forum.muratordom.pl/post3515573.htm#3515573

:)

Pierwszy z brzegu okoliczny mistrz kominiarski skontroluje Ci kanały wentylacyjne i dymowe oraz wystawi niezbędną / niezbędne - ja miałem dwie opnie - kanałów dymowych/spalinowych i przewodów wentylacyjnych / opinię - może pasowałoby wykrzesać choć odrobinę energii i podzwonić tu i ówdzie i poznać cennik oraz terminy we własnych okolicach ...

Podłączyli mi instalacje gazowa do domu teraz aby puscili gaz musze miec opinie kominiarska - macie jakies namiary? i ile to kosztuje?

Może tu;

http://forum.muratordom.pl/post3515573.htm#3515573

:)

Pierwszy z brzegu okoliczny mistrz kominiarski skontroluje Ci kanały wentylacyjne i dymowe oraz wystawi niezbędną / niezbędne - ja miałem dwie opnie - kanałów dymowych/spalinowych i przewodów wentylacyjnych / opinię - może pasowałoby wykrzesać choć odrobinę energii i podzwonić tu i ówdzie i poznać cennik oraz terminy we własnych okolicach ...

Ja płaciłem z zeszłym tygodniu 230zł za opinie kominiarską.

(...)

Ja 250 zł za dwie ekspertyzy - kanałów wentylacyjnych i dymowo/spalinowych / 2 lata temu / .

Jak słusznie zauważył jeden z przedmówców - takie ekspertyzy są ważne pół roku - takoż trzeba sie spieszyć i w ciągu tego pół roku robić wównież odbiór budynku w PINB - bo potem trzeba będzie je robic ponownie ...

(...)

Ja 250 zł za dwie ekspertyzy - kanałów wentylacyjnych i dymowo/spalinowych / 2 lata temu / .

Jak słusznie zauważył jeden z przedmówców - takie ekspertyzy są ważne pół roku - takoż trzeba sie spieszyć i w ciągu tego pół roku robić wównież odbiór budynku w PINB - bo potem trzeba będzie je robic ponownie ...

Jesteś pewien ? Mi kominiarz mówił że ważne to jest rok. I tak jest napisane na tym co mi dał.

(...)

Jesteś pewien ? Mi kominiarz mówił że ważne to jest rok. I tak jest napisane na tym co mi dał.

Być może - nie twierdzę napewno - ja robiłem to już trochę czasu temu ...

Mam pytanie.

Mam ślepą kotłownię, bez okien. (kocioł eko+miał)

Czy w takim przypadku potrzebuję jakiś dodatkowy otwór wentylacyjny / nawiew z zewnatrz w ścanie?

Potrzebujesz w takiej kotłowni nawiewnik - tzw "zetkę" - http://forum.muratordom.pl/nawiew-w-kotlowni-zetka,t142959.htm .

Z uwagi na różne opinie panujące na forum pytanko ...

Ocieplaliscie sciane pomiedzy garazem a częścią mieszkalna??

Nie ukrywam ze tego nie zrobilem... Dom murowany z porothermu 38 na to 8 cm styropian.

Pomiedzy garazem a czescia mieszkalna sciana nosna porotherm 25 .

W garazu aktualnie bez ogrzewania wyraznie chłodniej w stosunku do części mieszkalnej... - boje sie czy nie bedzie przenikac chłód - pomieszczeniem sąsiadującym jest mały pokoj , pralnia i łazienka:/

Sugestie mile widziane

Nie ukrywam ze tego nie zrobilem... Dom murowany z porothermu 38 na to 8 cm styropian.

W garazu aktualnie bez ogrzewania wyraznie chłodniej w stosunku do części mieszkalnej... - boje sie czy nie bedzie przenikac chłód - pomieszczeniem sąsiadującym jest mały pokoj , pralnia i łazienka:/

Sugestie mile widziane

Ja mam taką samą sytuację i ściany od strony garażu mam ocieplone styropianem 3 cm. Niby niewiele ale zawsze coś.

Pozdrowienia.;)

Sugestie mile widziane

Ja mam te sciany ocieplone styro piątka.

Mam pytanie.

Mam ślepą kotłownię, bez okien. (kocioł eko+miał)

Czy w takim przypadku potrzebuję jakiś dodatkowy otwór wentylacyjny / nawiew z zewnatrz w ścanie?

Potrzebujesz w takiej kotłowni nawiewnik - tzw "zetkę" - http://forum.muratordom.pl/nawiew-w-kotlowni-zetka,t142959.htm .

Zetkę czyli nawiew z zewnątrz wyżej niż otwór w środku?

Z czego się to robi?

Na jakich wysokościach?