iva_marti 17.11.2009 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Gdzie mozna w Krk kupic lustra do lazienki na wymiar? Polecam warsztat szklarski na Prądnickiej Adres: Prądnicka 69, 31-202 Kraków Telefon: (012) 416-31-30 Fax: (012) 416-31-30 Godziny otwarcia: poniedziałek-piątek: 09:00-17:00 Wprawdzie robiłam tam ramki do zdjęć ale wiem, że tną i wykańczają tam również lustra:) Do podgórza maja za daleko ... Dzwonilem tez do firmy Kurek na Batowice - nie montują:/ Z Wieliczki firma za lusto 100x50 410 zl netto:/ z montazem moja siostra zamawiała tutaj http://www.szybka-szybka.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 17.11.2009 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 moja siostra zamawiała tutaj http://www.szybkaszybka.pl no, a ja myślałam że oni tylko usługi szklarskie typu wstawienie wybitej szyby wykonują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 17.11.2009 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Gdzie w Krakowie można zrobić wizualizację kuchni? Ile kosztuje taka przyjemnośc jeśli sie nie kupi mebli w firmie robiącej wizualizację? A może macie jakieś sprawdzone firmy gdzie robią ładne i niedrogie meble do kuchni? Myślałam o BRW ale nie jestem do końca przekonana. Co byście polecili! Co znaczy niedrogie? Mam super stolarza. Właśnei konczy nam montowac kuchnię. Był najtańszy ze wszystkich mi polecanych, a nie mam sie do czego doczepić. Dla mnie rewelacja,a ja czepliwa jestem. Za swoją kuchnię zapłacilam 13000 bez blatu. Cenę jednak podbiły: cała zabudowa wysoka w lakierze, dolne szafki fornir palisander flader, kosz cargo narożny, szuflady w szafce spiżarce 150 zł za sztukę i siłownik do szafki z mikrofalą. Bez tego byłoby sporo taniej. Kuchnia zrobiona co do milimetra. Pisz na priv jak jesteś zainteresowana. możesz też poczekać na efekt koncowy u mnie, to wkleję zdjęcia (pewnie przyszły tydzień) Moja kuchnia była wyceniana w kilku miejscach i ceny wachały się od 13000 do 30000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 18.11.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 w miejscach gdzie jeszcze nie mam paneli zauwazylem ze wylewkę porysowalo nie sa to szerokie szczeliny ale jednak - przybieram sobie do glowy czy powazny problem? w kuchni przerysowalo przez cala szerokosc - ale teraz juz polozylem plytki wiec tego nie widze... natomiast w salonie coraz wiecej miejsc sie pojawia gdzie jest rysa np na 1 metr dluga Tragedia ! - po prostu tragedia i rozpacz ! - bedziesz musiał zrywać wszystkie kafle , panele i co tam masz na podłogach , lokalizować wszystkie pęknięcia i je kleić specjalnymi specyfikami za grubą kasę ... - słyszałeś kiedykolwiek o skurczu betonu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 18.11.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Podłączyli mi instalacje gazowa do domu teraz aby puscili gaz musze miec opinie kominiarska - macie jakies namiary? i ile to kosztuje? Może tu; http://forum.muratordom.pl/post3515573.htm#3515573 Pierwszy z brzegu okoliczny mistrz kominiarski skontroluje Ci kanały wentylacyjne i dymowe oraz wystawi niezbędną / niezbędne - ja miałem dwie opnie - kanałów dymowych/spalinowych i przewodów wentylacyjnych / opinię - może pasowałoby wykrzesać choć odrobinę energii i podzwonić tu i ówdzie i poznać cennik oraz terminy we własnych okolicach ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 18.11.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Podłączyli mi instalacje gazowa do domu teraz aby puscili gaz musze miec opinie kominiarska - macie jakies namiary? i ile to kosztuje? Może tu; http://forum.muratordom.pl/post3515573.htm#3515573 Pierwszy z brzegu okoliczny mistrz kominiarski skontroluje Ci kanały wentylacyjne i dymowe oraz wystawi niezbędną / niezbędne - ja miałem dwie opnie - kanałów dymowych/spalinowych i przewodów wentylacyjnych / opinię - może pasowałoby wykrzesać choć odrobinę energii i podzwonić tu i ówdzie i poznać cennik oraz terminy we własnych okolicach ... Ja płaciłem z zeszłym tygodniu 230zł za opinie kominiarską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 18.11.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 (...) Ja płaciłem z zeszłym tygodniu 230zł za opinie kominiarską. Ja 250 zł za dwie ekspertyzy - kanałów wentylacyjnych i dymowo/spalinowych / 2 lata temu / . Jak słusznie zauważył jeden z przedmówców - takie ekspertyzy są ważne pół roku - takoż trzeba sie spieszyć i w ciągu tego pół roku robić wównież odbiór budynku w PINB - bo potem trzeba będzie je robic ponownie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 18.11.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 (...) Ja płaciłem z zeszłym tygodniu 230zł za opinie kominiarską. Ja 250 zł za dwie ekspertyzy - kanałów wentylacyjnych i dymowo/spalinowych / 2 lata temu / . Jak słusznie zauważył jeden z przedmówców - takie ekspertyzy są ważne pół roku - takoż trzeba sie spieszyć i w ciągu tego pół roku robić wównież odbiór budynku w PINB - bo potem trzeba będzie je robic ponownie ... Jesteś pewien ? Mi kominiarz mówił że ważne to jest rok. I tak jest napisane na tym co mi dał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 18.11.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 (...) Ja płaciłem z zeszłym tygodniu 230zł za opinie kominiarską. Ja 250 zł za dwie ekspertyzy - kanałów wentylacyjnych i dymowo/spalinowych / 2 lata temu / . Jak słusznie zauważył jeden z przedmówców - takie ekspertyzy są ważne pół roku - takoż trzeba sie spieszyć i w ciągu tego pół roku robić wównież odbiór budynku w PINB - bo potem trzeba będzie je robic ponownie ... Jesteś pewien ? Mi kominiarz mówił że ważne to jest rok. I tak jest napisane na tym co mi dał. Być może - nie twierdzę napewno - ja robiłem to już trochę czasu temu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemo1975 18.11.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Mam pytanie. Mam ślepą kotłownię, bez okien. (kocioł eko+miał)Czy w takim przypadku potrzebuję jakiś dodatkowy otwór wentylacyjny / nawiew z zewnatrz w ścanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 18.11.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Mam pytanie. Mam ślepą kotłownię, bez okien. (kocioł eko+miał) Czy w takim przypadku potrzebuję jakiś dodatkowy otwór wentylacyjny / nawiew z zewnatrz w ścanie? Potrzebujesz w takiej kotłowni nawiewnik - tzw "zetkę" - http://forum.muratordom.pl/nawiew-w-kotlowni-zetka,t142959.htm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 18.11.2009 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Z uwagi na różne opinie panujące na forum pytanko ...Ocieplaliscie sciane pomiedzy garazem a częścią mieszkalna?? Nie ukrywam ze tego nie zrobilem... Dom murowany z porothermu 38 na to 8 cm styropian.Pomiedzy garazem a czescia mieszkalna sciana nosna porotherm 25 . W garazu aktualnie bez ogrzewania wyraznie chłodniej w stosunku do części mieszkalnej... - boje sie czy nie bedzie przenikac chłód - pomieszczeniem sąsiadującym jest mały pokoj , pralnia i łazienka:/ Sugestie mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carlos1 18.11.2009 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Z uwagi na różne opinie panujące na forum pytanko ... Ocieplaliscie sciane pomiedzy garazem a częścią mieszkalna?? Nie ukrywam ze tego nie zrobilem... Dom murowany z porothermu 38 na to 8 cm styropian. Pomiedzy garazem a czescia mieszkalna sciana nosna porotherm 25 . W garazu aktualnie bez ogrzewania wyraznie chłodniej w stosunku do części mieszkalnej... - boje sie czy nie bedzie przenikac chłód - pomieszczeniem sąsiadującym jest mały pokoj , pralnia i łazienka:/ Sugestie mile widziane Ja mam taką samą sytuację i ściany od strony garażu mam ocieplone styropianem 3 cm. Niby niewiele ale zawsze coś. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 18.11.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Z uwagi na różne opinie panujące na forum pytanko ... Ocieplaliscie sciane pomiedzy garazem a częścią mieszkalna?? Nie ukrywam ze tego nie zrobilem... Dom murowany z porothermu 38 na to 8 cm styropian. Pomiedzy garazem a czescia mieszkalna sciana nosna porotherm 25 . W garazu aktualnie bez ogrzewania wyraznie chłodniej w stosunku do części mieszkalnej... - boje sie czy nie bedzie przenikac chłód - pomieszczeniem sąsiadującym jest mały pokoj , pralnia i łazienka:/ Sugestie mile widziane Ja mam te sciany ocieplone styro piątka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 19.11.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Witam , gdzie w Krakowie lub okolicy mozna kupić sprawdzoną blachodachówkę . Potrzebuje na garaż ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 19.11.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Witam , gdzie w Krakowie lub okolicy mozna kupić sprawdzoną blachodachówkę . Potrzebuje na garaż ... Pozdrawiam ja kupowałem w Blachdomu, mają dużo punktów sprzedaży w małopolsce, blacha bardzo dobra i praktycznie wygląda jak dachówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 19.11.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Dzięki bardzo za info , a gdzie w Krakowie mozna kupić lub zobaczyć ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemo1975 20.11.2009 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Mam pytanie. Mam ślepą kotłownię, bez okien. (kocioł eko+miał) Czy w takim przypadku potrzebuję jakiś dodatkowy otwór wentylacyjny / nawiew z zewnatrz w ścanie? Potrzebujesz w takiej kotłowni nawiewnik - tzw "zetkę" - http://forum.muratordom.pl/nawiew-w-kotlowni-zetka,t142959.htm . Zetkę czyli nawiew z zewnątrz wyżej niż otwór w środku? Z czego się to robi? Na jakich wysokościach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trąbki 22.11.2009 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Witam wszystkich kupie porostalosci, resztki materiałow budowlanych. Moze m aktos do pozbycia stara wanne ktora by sluzyla do gaszenia wapna ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 23.11.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Witam .Poszukujemy wełny do ocieplenia poddasza..czy ktos z Was ostatnio dokonywał takiego zakupu ?Gdzie sa dobre ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts