Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jaką dachówkę macie u siebie i jakiej firmy ?

Słynny RuppCeramika Sirius antracyt.

Wada: uwaga na zadrapania w miejscach styku dachówek na palecie, wg normy są one dopuszczalne, odrzucili moją reklamację.

Dachówka na dachu prezentuje się b. ładnie[/img]

A u mnie jest Creaton Harmonica, ciemny brąz.....bardzo ładna :lol:

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

pam piekne masz te swoje dzwi :o

Ale dla nas za drogo szukam czegoś do max 3 tys :(

:D

I jakie masz typy jak na razie?

My zastanawiamy się wciąż nad drzwiami Węgrzyn (nie podoba mi się, że skrzydło trochę cienkie - 55mm, no i to tylko sosna), Derpal (skrzydło grube, ale to też tylko sosna) lub drzwi od lokalnego stolarza (meranti, ale musi być baaaaardzo prosty wzór jeśli chcemy zmieścić się w okolicach 3 tys. zł).

Zastanawiałem się też nad metalowymi, ale żadne mi się nie podobają poza Dierre, a te są zbyt drogie (choć Pan w salonie Dierre na Zakopiańskiej powiedział, że w styczniu będą mieli jakieś nowe modele, tanie, w okolicach 3000-3500 zł)...

cześc vafel :)Tak szczerze to tez patrzę do twojego dziennika co tam z drzwiami wymysliłes .Powiem ci ze u nas napewno bedą metalowe bo kolor łatwiej dopasować do bramy garazowej...Chodze po sklepach ogladam drzwi i wszystko w tej kasie jakies takie ..O !podobały mi się gerdy..ale ludzie na forum narzekają chodz nie wszscy..Po nowym roku biore sie ostro za poszukiwania drzwi i bramy

Z metalowych, to najbardziej podobały mi się Dierre. Pan na Zakopiańskiej powiedział, że po nowym roku będą mieli jakieś tańsze modele. Tańsze, to znaczy tak w okolicach 3000-3500 zł :-)

sorry ale jaki jest sens placic za drzwi metalowe 3500? ja za dębowe antywlamaniowe klasa B zaplacilem 3500 i to z montazem

Witam, drzwi wejściowe zewnetrzne DIERRE (opinie o produkcie i jego porównanie np. z Gerda można poczytać na forum) ASSO 5 , panele płaskie, 3 klucze - cena brutto z montażem 2 909 zł .Montaż niemal od ręki. Dostępne okładziny robocze do wymiany na docelowe po całkowitym zakończeniu prac budowlanych.

[ moderowano - reklama ]

Pozdrawiam

)

Polećcie gdzie w Krakowie kupić drzwi zewnętrzne (jeszcze nie zdecydowaliśmy czy drewniane czy stalowe, ale obracamy się w tańszych rejonach - powiedzmy do 3 tys. zł).

Przeglądałem małopolską białą-czarną, ale tam nie ma za wiele...

Z góry dziękuję,

Witam:

Chciałbym dołączyć do szacownego grona budowniczych z okolic Krakowa, co prawda trochę dalszych - Oświęcim. Poszukuję sprawdzonej ekipy budowlanej na wiosnę 2010,oczywiście za rozsądne pieniądze. Czy może się ktoś pochwalić jakimiś namiarami (może być na priv), będę bardzo wdzięczny. My jesteśmy na etapie zasypanych fundamentów.

Pozdrawiam

Z metalowych, to najbardziej podobały mi się Dierre. Pan na Zakopiańskiej powiedział, że po nowym roku będą mieli jakieś tańsze modele. Tańsze, to znaczy tak w okolicach 3000-3500 zł :-)

sorry ale jaki jest sens placic za drzwi metalowe 3500? ja za dębowe antywlamaniowe klasa B zaplacilem 3500 i to z montazem

Nie wiem jaki. Ale jak ktoś chce koniecznie metalowe, to te Dierre są bardzo porządne i wyglądają rewelacyjnie.

A tak na marginesie, to gdzie kupowałeś tak tanio drzwi dębowe? Ja nie znalazłem dębowych poniżej 4 tys. zł.

:/

Leje mi się z komina:/ A dokładnie z foli - jak jest połać dachu to w pewnym momencie jest komin folia musiała być rozcięta i otacza komin - ale nie jest jakos wcieta itp w komin.

Nie wiem czy snieg gdzies sie dostał i tajał - ale mam duża plame z wody na poddaszu na szczescie sufit nie zamókł ale nei wiem jak z wełną... jak to powinno byc zakonczone?

Mam piec Vaillanta i krzywa grzewcza ustawiona na 1.2

Jak było -17 w sobote ustawione mielismy 18 stopni. Teraz zrobiło sie cieplej na polu ustawiłem 20 stopni a piec nie grzeje - grzejniki zimne :/

Co moze byc nie tak? moze ktos wie

u nas również woda dostała sie koło komina i pojawiła się mokra plama w łazience koło komina i na podłodze, na szczęście jeszcze nie mamy ocieplonego poddasza. Rozmawialiśmy z naszym wykonawcą na temat ewentualnej naprawy więc powiedział że on nie przyjedzie a my musimy posmarować silikonem koło komina.

Witam wszystkich!!!

jestem zainteresowany kupnem używanych regałów wysokość około 180 cm!

gdyby ktoś miał jaies na sprzedaż z okolic Krakowa lub małopolski!

proszę wiadomość na priv.

pozdrawiam wszystkich i życze udanej zabawy sylwestrowej;-)!

Kto już przerabiał trudny i kosztowny temat schodów

Zanim zaczniemy użytkować poddasze, trzeba jakoś ten problem rozwiązać.

W grę wchodzi:

1. Obłożenie betonowych stopni drzewem - może macie jakieś namiary. (nie tylko z okolic Krakowa)

2. Przyklejenie starej wykładziny - czym się to klei do betonu?

3. obłożenie tekturą falistą i czekanie na lepsze czasy. :) :)

Podpowiedzcie coś, a przede wszystkim ile trzeba uzbierać pieniążków żeby zacząć marzyć o schodach w drewnie.

Schody mają 13 normalnych stopni i 3 szersze zabiegowe.

:/

Leje mi się z komina:/ A dokładnie z foli - jak jest połać dachu to w pewnym momencie jest komin folia musiała być rozcięta i otacza komin - ale nie jest jakos wcieta itp w komin.

Nie wiem czy snieg gdzies sie dostał i tajał - ale mam duża plame z wody na poddaszu na szczescie sufit nie zamókł ale nei wiem jak z wełną... jak to powinno byc zakonczone?

Mam piec Vaillanta i krzywa grzewcza ustawiona na 1.2

Jak było -17 w sobote ustawione mielismy 18 stopni. Teraz zrobiło sie cieplej na polu ustawiłem 20 stopni a piec nie grzeje - grzejniki zimne :/

Co moze byc nie tak? moze ktos wie

u nas również woda dostała sie koło komina i pojawiła się mokra plama w łazience koło komina i na podłodze, na szczęście jeszcze nie mamy ocieplonego poddasza. Rozmawialiśmy z naszym wykonawcą na temat ewentualnej naprawy więc powiedział że on nie przyjedzie a my musimy posmarować silikonem koło komina.

u mnie podobnie było z kominem ale załozylismy kaptury i problem zniknoł :)

Kto już przerabiał trudny i kosztowny temat schodów

Zanim zaczniemy użytkować poddasze, trzeba jakoś ten problem rozwiązać.

W grę wchodzi:

1. Obłożenie betonowych stopni drzewem - może macie jakieś namiary. (nie tylko z okolic Krakowa)

2. Przyklejenie starej wykładziny - czym się to klei do betonu?

3. obłożenie tekturą falistą i czekanie na lepsze czasy. :) :)

Podpowiedzcie coś, a przede wszystkim ile trzeba uzbierać pieniążków żeby zacząć marzyć o schodach w drewnie.

Schody mają 13 normalnych stopni i 3 szersze zabiegowe.

O punkt 2 i 3 bardzo mi sie podoba ...znaczy podobac sie musi :evil: