redpradnik 20.01.2010 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 okazalo sie ze do budowy zjazdu potrzebuje operat wodnoprawny i pozwolenie wodnoprawne- szukam kogos kto wykona operat - moze ktos ma z Was namiary na odpowiednią osobę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salatar 20.01.2010 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 kto mi w krakowie /okolicach sprzeda bramę garazową w kolorze DĄB BAGIENNY - okleina Np. MIGAS DOOR z niepołomic nie ma takiego koloru - trzeba dobierac i lakierować - ale to nie to samo podpowiedzcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konieczki 21.01.2010 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Witam Na łamach grupy krakowskiej jestem pierwszy raz. W Krakowie mieszkamy od niedawna i nie orientujemy sie jeszcze gdzie mozemy zalatwic pewne sprawy do budowy domu. Jesli wiec ktos moze mi pomoc, podac nr tel lub inny namiar to bede ogromnie wdzieczna: 1. Czy jest jakas betoniarnia miedzy krakowem a proszowicami, lub w niedalekiej odleglosci od kocmyrzowa? 2. szukam rowniez dobrego i w miare niedrogiego tartaku rowniez w tych okolicach 3. deski do szalunkow- czy mozna gdzies taniej kupic niz w tartaku? 4. sklad budowlany- o konkurencyjnych cenach i nie koniecznie w okolicy 5. szukam rowniez minikoparki z operatorem do kopania fundamentow-mozecie kogos polecic z okolic kocmyrzowa? Chetnie wyslucham innych rad z waszej strony, rowniez kogo sie wystrzegac w okolicach kocmyrzowa No to witam i życzę duuużo cieprpliwości Ja też się buduję w Twojej okolicy tyle że jeszcze w Krk Ze składów budowlanych mogę polecić Zilmex na Makuszyńskiego (jak w XII.2007r kupowałam cegły to dali mi najlepszą cenę płaciłam 2,9zł/szt a w składach w Kocmyrzowie na ten sam pustak 3,8zł/szt). Jak się kupuje dużo to odrazu dają 10%rabat stały. (ale koniec bo mnie zaraz posądzą o kryptoreklamę). Polecam też Krakcem na Łokietka. Betoniarnia w Twojej okolicy to Krakbet (pierwsze słyszę że można się targować o transport), jest też inna na Makuszyńskiego ale oni nie obsługują domków tylko duże inwestycje. Drewno można z tartaku (ja mam dużo po budowie więc zapraszam-stemple, dechy, pasy -itp) Minikoparkę ma nasz wykonawca przyłączy ale nie wiem czy obsługuje fundamentowania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 21.01.2010 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 zastanawia mnie jedno - nie widzialem nigdy kopanych fundamentów minikoparka.... tam maksymalna szerokosc lyzki to chyba 20-30 cm max.A wiekszosc fundamentów - stope robi się na 50-60 Po drugie mała koparka moze kosztuje mniej ale wydajnosc ma na pewno duzo mniejsza w stosunku do duzej wiec proponuje przemyslec ten temat.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faffa2 21.01.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Betoniarnia w Twojej okolicy to Krakbet (pierwsze słyszę że można się targować o transport), jest też inna na Makuszyńskiego ale oni nie obsługują domków tylko duże inwestycje. Parę dni temu dzwoniłem do kilku m.in: Ren-Bet Sp. z o.o. Zakład ProdukcyjnyKraków, ul. Igołomska 1tel. 12 6810185 "Contractor" Sp. z o.o.Branża: BetonKraków, al. Jana Pawła II 17 btel. 12 6488886E "Krakbet" Sp.j. Kraków, ul. Igołomska 14tel. 12 6444814 Ceny b20 170-180 zł netto + ok 20 zł/kubik za pracę pompy lub 250 zł za godz. Z tego w jednej firmie miła pani poiformowała mnie, że może jeszcze policzyć mniej za pompe lub dojazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konieczki 22.01.2010 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Odnosnie betoniarni to dodam że oprócz Krakbet-u jest ich znacznie więcej, wystarczy sobie wygooglać. Tylko że Contractor nie przyjedzie na budowę lać 6kubików betonu bo im się nie opłaca a Krakbet tak. A co do ceny transpotu nie wiedziałam - cofam swoje słowa. Ja jak budowałam jeszcze w trochę innych czasach (łoł jak to brzmi) kiedy to mieli multum zleceń, teraz jest inaczej i może zmieniło się podejście do klientów.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulkap 24.01.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Poszukuję firmy z Krakowa lub okolic, która ciekawie zaprojektuje i solidnie wykona zabudowę kuchenną. Będę wdzięczna za namiary na sprawdzonych wykonawców. Zależy mi przede wszystkim na fajnym projekcie. Z góry dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trąbki 26.01.2010 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Witam, czy ktos montował moze grzejnik kanałowy??. Jestem na etapie zerowym a wiec mysle ze trzeba teraz o tym pomysleć, moze ma ktos jakies zdjecia ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 26.01.2010 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Poszukuję firmy z Krakowa lub okolic, która ciekawie zaprojektuje i solidnie wykona zabudowę kuchenną. Będę wdzięczna za namiary na sprawdzonych wykonawców. Zależy mi przede wszystkim na fajnym projekcie. Z góry dziękuję za pomoc! Może ktoś z listy ? Proszę sprawdzić w moim podpisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek86 27.01.2010 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Witam Na łamach grupy krakowskiej jestem pierwszy raz. W Krakowie mieszkamy od niedawna i nie orientujemy sie jeszcze gdzie mozemy zalatwic pewne sprawy do budowy domu. Jesli wiec ktos moze mi pomoc, podac nr tel lub inny namiar to bede ogromnie wdzieczna: 1. Czy jest jakas betoniarnia miedzy krakowem a proszowicami, lub w niedalekiej odleglosci od kocmyrzowa? 2. szukam rowniez dobrego i w miare niedrogiego tartaku rowniez w tych okolicach 3. deski do szalunkow- czy mozna gdzies taniej kupic niz w tartaku? 4. sklad budowlany- o konkurencyjnych cenach i nie koniecznie w okolicy 5. szukam rowniez minikoparki z operatorem do kopania fundamentow-mozecie kogos polecic z okolic kocmyrzowa? Chetnie wyslucham innych rad z waszej strony, rowniez kogo sie wystrzegac w okolicach kocmyrzowa Ja też zaczynam w tych okolicach. 1.Jest kilka betoniarni w N Hucie, które do Kocmyrzowa mają najbliżej i nie policzą za dojazd, ceny są wszędzie porównywalne. Można się w niektórych targować co do opłaty za pracę pompy. 2. Deski szalunkowe najlepiej zamówić w tartaku. Trzeba się tylko targować o gratisowy transport, bo ceny wszędzie zbliżone. Skład w Batowicach jest dość drogi w porównaniu z tartakami. 4. Z tego co wiem niezłe ceny materiałów budowlanych ma Budrol w Kocmyrzowie. Znajomy, który buduje w Dojazdowie sprowadzał część materiałów spod Bochni. Mam dostać namiary 5. Podobnie z amiarami na koparkę. (też mam dostać je od znajomego) Jest w okolicy paru ludzi, którzy świadczą takie usługi ok. 80-90 zł/godz. Więcej informacji mogę udostęnić na adres prywatny Witam:) Już niedługo mam nadzieję dołącze do grona osób budujących. Chciałam także podziękować za kontakty (mi również się baardzo przydadzą). Budować się będę w Łuczycach gdyby ktoś jeszcze miał namiary na składy budowlane z tych okolic to bardzo poproszę. faffa2 poprosze o więcej info na PW I jeszcze jedno pytanie, jak to jest teraz? czy istnieje możliwość zamówienia materiałów wcześniej?? wpłacić jakąś zaliczkę i odebrać dopiero na wiosnę ??czy nie ma raczej takiej opcji ?? jak mi powiedział facet w składzie budowlanym przy ul Lipskiej , swoja drogą strasznie nieuprzejmy:/. Jak mu powiedziałam że "dopiero" na wiosnę zaczynam budowę to popatrzył na mnie "że co ja tu robię"poprosiłam o wstępna wycenę to powiedział że nie ma na to czasu i powiedział żebym przyszła dwa tygodnie przed budową no chyba że od razu je odbiorę ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 28.01.2010 00:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Ja bym tam już nie wracała. Myśmy dużo rzeczy kupowali w Gambudzie: http://www.gambud.pl/ na Powstańców. A ponieważ dużo, był odpowiedni rabat. Pustaki przyjeżdżały z Kolbuszowej: http://www.solbet-kolbuszowa.com.pl/ Równiutkie tak, że budowa szła jak po maśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz789 28.01.2010 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Ja bym tam już nie wracała. Myśmy dużo rzeczy kupowali w Gambudzie: http://www.gambud.pl/ na Powstańców. A ponieważ dużo, był odpowiedni rabat. Pustaki przyjeżdżały z Kolbuszowej: http://www.solbet-kolbuszowa.com.pl/ Równiutkie tak, że budowa szła jak po maśle Jak zobaczyłem cenę MAXa w tym składzie to się załamałem , rodzice w szczycie sezonu płacili 2,8zł. Czyżby tak podrożał???Raczej nie bo np. tutaj jest w miare normalnej cenie: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=894003854 Rabaty rabatami ale czasem taniej wychodzi poszukać danego materiału po składach. Materiały zamawiasz teraz a odbierasz np. za trzy miesiące dajesz tylko jakąś zaliczkę typu 10,20%. Rodzice zamówili okna do swojego domu w grudniu a marcu mają je zamiar zamątować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konieczki 28.01.2010 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 I jeszcze jedno pytanie, jak to jest teraz? czy istnieje możliwość zamówienia materiałów wcześniej?? wpłacić jakąś zaliczkę i odebrać dopiero na wiosnę ??czy nie ma raczej takiej opcji ?? jak mi powiedział facet w składzie budowlanym przy ul Lipskiej , swoja drogą strasznie nieuprzejmy:/. Jak mu powiedziałam że "dopiero" na wiosnę zaczynam budowę to popatrzył na mnie "że co ja tu robię"poprosiłam o wstępna wycenę to powiedział że nie ma na to czasu i powiedział żebym przyszła dwa tygodnie przed budową no chyba że od razu je odbiorę ;/ Dokładnie tak jak pisze Słoneczku (znikaj stamtąd) ja materiały kupowałam w grudniu a materiał odebrałam z końcem marca (zaczynałam budowę z końcem wakacji - ale do marca leżały moje cegłówki bez dodatkowych opłat na ich składzie). A materiał tzn. pustaki kupuj teraz bo później będzie pewniej drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konieczki 28.01.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Ja bym tam już nie wracała. Myśmy dużo rzeczy kupowali w Gambudzie: http://www.gambud.pl/ na Powstańców. A ponieważ dużo, był odpowiedni rabat. Pustaki przyjeżdżały z Kolbuszowej: http://www.solbet-kolbuszowa.com.pl/ Równiutkie tak, że budowa szła jak po maśle Jak zobaczyłem cenę MAXa w tym składzie to się załamałem , rodzice w szczycie sezonu płacili 2,8zł. Czyżby tak podrożał???Raczej nie hbo np. tutaj jest w miare normalnej cenie: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=894003854 Rabaty rabatami ale czasem taniej wychodzi poszukać danego materiału po składach. Kurcze jakie czasu (ja jak dostałam cenę 2,9zł/szt to szalałam z radości bo w 2007r w szczycie Maxy kosztowały po 7,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulkap 28.01.2010 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Na szczęście te czasy minęły. My zaczęliśmy budowę na wiosnę zeszłego roku i też już korzystaliśmy z obniżek cen materiałów. A słyszałam o ludziach, którzy asekuracyjnie w boomie cenowym skupowali masę pustaków w obawie, że będą dalej drożeć... Tak więc teraz to bardzo dobry czas na budowę. Ceny usług też poszły w dół. My kontraktowaliśmy ekipę budowlaną pod koniec 2008 r. oczywiście po cenach z tamtego okresu, więc patrząc na obecne ceny to przepłaciliśmy. C'est la vie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki-aki 28.01.2010 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Słuchajcie, czy to prawda że w tym roku wycofali zwrot za " inwestycje proekologiczne" czyli te 30 % za solary. Dzwoniłam dziś do magistratu do wydziału środowiska i tam pani poinfomowała mnie, że pienądze na się skończyły, dofinansowanie jest na razie wstrzymane i bliższe infomacje o losach dofinansowania będzie miała w marcu i raczej nie będą to infomacje pomyślne. ZŁA JESTEM Błagam niech ktoś to jeszcze sprawdzi i powie że się mylę (tzn magistrat się myli ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulkap 28.01.2010 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Słuchajcie, czy to prawda że w tym roku wycofali zwrot za " inwestycje proekologiczne" czyli te 30 % za solary. Dzwoniłam dziś do magistratu do wydziału środowiska i tam pani poinfomowała mnie, że pienądze na się skończyły, dofinansowanie jest na razie wstrzymane i bliższe infomacje o losach dofinansowania będzie miała w marcu i raczej nie będą to infomacje pomyślne. ZŁA JESTEM Błagam niech ktoś to jeszcze sprawdzi i powie że się mylę (tzn magistrat się myli ) Ja buduję w Zielonkach i tam w ogóle nie zwracają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 28.01.2010 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Słuchajcie, czy to prawda że w tym roku wycofali zwrot za " inwestycje proekologiczne" czyli te 30 % za solary. Dzwoniłam dziś do magistratu do wydziału środowiska i tam pani poinfomowała mnie, że pienądze na się skończyły, dofinansowanie jest na razie wstrzymane i bliższe infomacje o losach dofinansowania będzie miała w marcu i raczej nie będą to infomacje pomyślne. ZŁA JESTEM Błagam niech ktoś to jeszcze sprawdzi i powie że się mylę (tzn magistrat się myli ) Ja buduję w Zielonkach i tam w ogóle nie zwracają W Kocmyrzowie-Luborzycy też nie zwracają... w ogóle w wielu gminach nie zwracają nic jeszcze się dziwią, że ktoś pyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 28.01.2010 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Co zrobić z działającymi piecami kaflowymi z wkładem elektrycznym? Ktoś takie w ogóle kupi/przyjmie w Krakowie? Czy po prostu wywalić? Trochę mi ich szkoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 28.01.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 zajrzyjciehttp://forum.muratordom.pl/pomagamy-jak-mozemy,t178814.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts