magdusiad 02.02.2010 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 a ja natomiast myslalam zeby sie moze spotkac w "lokalnej" knajpce i przy piwku pogadac o tych naszych domkach, w koncu tyle nowych domkow powstaje w naszej gminie jesli mielibyscie ochote na takie spotkanko to zgadamy sie moze jak sie ociepli i jak juz cos ruszymy z budowami, co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witon.wojciech 02.02.2010 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Witam wszystkich forumowiczów. Może pomożecie.Szukam wykonawcy fundamentu pod dom budowany przez firmę Budimex Danwood. Jak wiadomo w technologii prefabrykowanego szkieletu drewnianego ważna jest precyzja wykonania, dlatego też fundamenty pod domy muszą być wykonane z dokładnością do 0,5 cm (osiowo). Potrzebują więc porządnego wykonawcy. Z góry dziękuję za pomoc. Będzie to dom w drewnianej konstrukcji szkieletowej. Powierzchnia zabudowy - 68,33m2. Wymiary: 10,26m x 6,66m. Proste warunki gruntowe, budynek kwalifikuje się do II kategorii geotechnicznej, głębokość posadowienia 1,20 m. Zakres robót obejmuje: - roboty ziemne- ławy betonowe (beton min. B-20)- ściany fundamentowe betonowe lub z bloczków betonowych gr. 25 cm- izolacja przeciwwilgociowa ścian fundamentowych- izolacja termiczna ścian fundamentowych Termin realizacji marzec / kwiecień 2010 r. woj. małopolskie, gmina Raciechowice Pozdrawiam,Wojciech Witoń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zoniek 02.02.2010 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 a ja natomiast myslalam zeby sie moze spotkac w "lokalnej" knajpce i przy piwku pogadac o tych naszych domkach, w koncu tyle nowych domkow powstaje w naszej gminie jesli mielibyscie ochote na takie spotkanko to zgadamy sie moze jak sie ociepli i jak juz cos ruszymy z budowami, co wy na to? Bardzo interesująca propozycja. Jak się ociepli chętnie na takie spotkanie się wybierzemy Jedyny lokal jaki narazie kojarzę to Pizzeria Alibi - rzut beretem od naszej przyszłej budowy:-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzufik1 02.02.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 kto mi w krakowie /okolicach sprzeda bramę garazową w kolorze DĄB BAGIENNY - okleina Np. MIGAS DOOR z niepołomic nie ma takiego koloru - trzeba dobierac i lakierować - ale to nie to samo podpowiedzcie chyba nikt Ci nie podpowiedział... zobacz na firmę Dukato... chłopaki ze Skawiny ale mozna smiało ich polecac. jak dasz na googla znjadziesz wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzufik1 02.02.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Witam Na łamach grupy krakowskiej jestem pierwszy raz. W Krakowie mieszkamy od niedawna i nie orientujemy sie jeszcze gdzie mozemy zalatwic pewne sprawy do budowy domu. Jesli wiec ktos moze mi pomoc, podac nr tel lub inny namiar to bede ogromnie wdzieczna: 1. Czy jest jakas betoniarnia miedzy krakowem a proszowicami, lub w niedalekiej odleglosci od kocmyrzowa? 2. szukam rowniez dobrego i w miare niedrogiego tartaku rowniez w tych okolicach 3. deski do szalunkow- czy mozna gdzies taniej kupic niz w tartaku? 4. sklad budowlany- o konkurencyjnych cenach i nie koniecznie w okolicy 5. szukam rowniez minikoparki z operatorem do kopania fundamentow-mozecie kogos polecic z okolic kocmyrzowa? Chetnie wyslucham innych rad z waszej strony, rowniez kogo sie wystrzegac w okolicach kocmyrzowa Ja też zaczynam w tych okolicach. 1.Jest kilka betoniarni w N Hucie, które do Kocmyrzowa mają najbliżej i nie policzą za dojazd, ceny są wszędzie porównywalne. Można się w niektórych targować co do opłaty za pracę pompy. 2. Deski szalunkowe najlepiej zamówić w tartaku. Trzeba się tylko targować o gratisowy transport, bo ceny wszędzie zbliżone. Skład w Batowicach jest dość drogi w porównaniu z tartakami. 4. Z tego co wiem niezłe ceny materiałów budowlanych ma Budrol w Kocmyrzowie. Znajomy, który buduje w Dojazdowie sprowadzał część materiałów spod Bochni. Mam dostać namiary 5. Podobnie z amiarami na koparkę. (też mam dostać je od znajomego) Jest w okolicy paru ludzi, którzy świadczą takie usługi ok. 80-90 zł/godz. Więcej informacji mogę udostęnić na adres prywatny Witam:) Już niedługo mam nadzieję dołącze do grona osób budujących. Chciałam także podziękować za kontakty (mi również się baardzo przydadzą). Budować się będę w Łuczycach gdyby ktoś jeszcze miał namiary na składy budowlane z tych okolic to bardzo poproszę. faffa2 poprosze o więcej info na PW I jeszcze jedno pytanie, jak to jest teraz? czy istnieje możliwość zamówienia materiałów wcześniej?? wpłacić jakąś zaliczkę i odebrać dopiero na wiosnę ??czy nie ma raczej takiej opcji ?? jak mi powiedział facet w składzie budowlanym przy ul Lipskiej , swoja drogą strasznie nieuprzejmy:/. Jak mu powiedziałam że "dopiero" na wiosnę zaczynam budowę to popatrzył na mnie "że co ja tu robię"poprosiłam o wstępna wycenę to powiedział że nie ma na to czasu i powiedział żebym przyszła dwa tygodnie przed budową no chyba że od razu je odbiorę ;/ skład .. ja brałem w Luskar ( ceny można negocjowac ) i w bardzo fajnym rodzinnym składzie w Pielgrzymowicach ( MarioN) beton Ren Bet ale z tego drugiego oddziału ( za zielonkami) zawsze na czas i fajna cena koparka z Woli Więcławskiej... Jacek ... może ceny nie ma najlepszej ale jak juz go raz wezmiesz i zobaczysz to stwierdzisz ze inny by dwa razy dłuzej robił. powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgal1 02.02.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Witam! Mam pytanie ile czekaliściew Krakowie na wydanie pozwolenia na budowę. Właśnię będę składać i jestem ciekawa ile może potrwać w rzeczywistości to czekanie, może da się to jakoś przyspieszyć...?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia73 02.02.2010 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Tez jestem na poczatku, ale wczesniej....Szukam architekta lub biura architektonicznego, ktore zrobi mi porzadny projekt indywidualny i pomoze z wczesna papierologia, tak aby ruszyc z miejsca.Jesli byl juz ten watek, prosze odeslac mnie w dobre miejsc, lub podeslac link. Nie radze sobie wciaz z ta wyszukiwarka.Dziekuje, Sylwia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 03.02.2010 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Tez jestem na poczatku, ale wczesniej.... Szukam architekta lub biura architektonicznego, ktore zrobi mi porzadny projekt indywidualny i pomoze z wczesna papierologia, tak aby ruszyc z miejsca. Jesli byl juz ten watek, prosze odeslac mnie w dobre miejsc, lub podeslac link. Nie radze sobie wciaz z ta wyszukiwarka. Dziekuje, Sylwia. Cześć. Zobacz w moim podpisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konieczki 03.02.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 a ja natomiast myslalam zeby sie moze spotkac w "lokalnej" knajpce i przy piwku pogadac o tych naszych domkach, w koncu tyle nowych domkow powstaje w naszej gminie jesli mielibyscie ochote na takie spotkanko to zgadamy sie moze jak sie ociepli i jak juz cos ruszymy z budowami, co wy na to? Bardzo interesująca propozycja. Jak się ociepli chętnie na takie spotkanie się wybierzemy Jedyny lokal jaki narazie kojarzę to Pizzeria Alibi - rzut beretem od naszej przyszłej budowy:-)) No Alibi jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia73 03.02.2010 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Tez jestem na poczatku, ale wczesniej.... Szukam architekta lub biura architektonicznego, ktore zrobi mi porzadny projekt indywidualny i pomoze z wczesna papierologia, tak aby ruszyc z miejsca. Jesli byl juz ten watek, prosze odeslac mnie w dobre miejsc, lub podeslac link. Nie radze sobie wciaz z ta wyszukiwarka. Dziekuje, Sylwia. Cześć. Zobacz w moim podpisie. Dzieki Zbigniew, swietny podpis Juz wczesniej patrzylam na liste, ale sa tam tylko 2 biura w Krakowie; chcialabym ponegocjowac jeszcze z kilkoma. Czy zna ktos pracownie Archit z Krakowa, architekt Artur Tomala. Konkurencyjne ceny, ale nic o nim na forum.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciekawy andrzej 03.02.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Witam czy ktoś ma doświadczenia z wykonawcą parkietów z Nowego Brzeska ul.Krakowska 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukass 03.02.2010 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 czy znacie jakąś firme godna polecenia od wylewek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salatar 04.02.2010 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 KOLEDZY od wykonwacówe macie temat - BIAŁA I CZARNA LISTA WYKONAWCÓW TAM WSZYTKO JEST NAPISANE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salatar 04.02.2010 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 kto mi w krakowie /okolicach sprzeda bramę garazową w kolorze DĄB BAGIENNY - okleina Np. MIGAS DOOR z niepołomic nie ma takiego koloru - trzeba dobierac i lakierować - ale to nie to samo podpowiedzcie chyba nikt Ci nie podpowiedział... zobacz na firmę Dukato... chłopaki ze Skawiny ale mozna smiało ich polecac. jak dasz na googla znjadziesz wszystko. DZIEKI po raz kolejny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xanka 04.02.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 kto mi w krakowie /okolicach sprzeda bramę garazową w kolorze DĄB BAGIENNY - okleina Np. MIGAS DOOR z niepołomic nie ma takiego koloru - trzeba dobierac i lakierować - ale to nie to samo podpowiedzcie Hormann ma w kolorze dąb bagienny mamy taką właśnie. Zamawialiśmy w Rastorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 06.02.2010 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Witam Czy ktoś z Was buduje Sandrę z Archipelagu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 06.02.2010 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Witam! Czy jest na forum ktoś, kto orientuje się o przepisach dot. kąta nachylenia dachu w powiecie Nowotarskim? Proszę o informacje, poniewaz nasz projekt to 30 stopni, a możemy zmienić do 35. Czy to wystarczy? Dziękuję i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz789 07.02.2010 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Witam! Czy jest na forum ktoś, kto orientuje się o przepisach dot. kąta nachylenia dachu w powiecie Nowotarskim? Proszę o informacje, poniewaz nasz projekt to 30 stopni, a możemy zmienić do 35. Czy to wystarczy? Dziękuję i pozdrawiam! To wszystko zależy od miejscowości od moich rodziców wymagali chyba 40 czy 45 stopni a dom jest 10 km od Nowego Targu. Nawet jakby były w Twojej miejscowości przepisy pozwalające na mniejszy kąt ja i moi rodzice polecam dach przynajmniej 40 stopni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 08.02.2010 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Witam! Mam pytanie ile czekaliście w Krakowie na wydanie pozwolenia na budowę. Właśnię będę składać i jestem ciekawa ile może potrwać w rzeczywistości to czekanie, może da się to jakoś przyspieszyć...?? Dobre pytanie, może ktoś ostatnio dostał PnB? Ile teraz się czeka, oczywiście biorąc pod uwagę, że wszystkie papiery są OK ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusiad 08.02.2010 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 My skladalismy papiery 25 wrzesnia i pod koniec listopada kazano nam naniesc na projekt miejsce postojowe dla samochodu ( totalna glupota !!!), zalatwilismy to w jeden dzien i za 5 dni dostalismy zawiadomienie o wydaniu pozwolenia na budowe. tak wiec na PnB czekalismy rowno 64 dni-czyli przepisowo. Wiem ze jesli sie chodzi i popedza urzad to mozna PnB zalatwic w troche krotszym czasie ale zaledwie o kilka dni. wiec jesli komus wyjatkowo sie nie spieszy to moim zdaniem nie ma sensu latac i tracic czas. po wydaniu PnB trzeba odczekac kilkanascie dni na uprawomocnienie pozwolenia i mozna wtedy wejsc na plac budowy i dzialac... u nas wszystko jest juz zalatwione( z poczatkiem grudnia) wiec teraz czekamy jedynie na roztopy i ocieplenie, ktore jak na zlosc w tym roku nie chca nadejsc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts