rzufik1 18.02.2010 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Ja kupowałam dachówkę Creatona i na wstępie mi powiedzieli że sie na wszystko czeka miesiąc. Widzisz ja właśnie w Trapez odczułam to że po wpłacie nie mieli mnie głęboko w ... Jak nam zabrakło dachówki (czekaliśmy miesiąc na sprowadzenie z Niemiec ale przywieźli ją nam sami na budowę (zabrakło z naszej winy - wydłużyliśmy dach), jak odebrałam rynny (podpisałam odbiór) i później sprawdziłam że mam zarysowane rynny metalowe to zadzwoniłam do przedstawiciela i powiedział żebym je przywiozła a oni nam je wymienią (bez żadnych problemów), a cenowo to mieli w tamtym okresie najfajniejszą ofertę. My polecamy Pana Ryszarda Ja Koramica.... ale to moje odczucie. Dachu nie przedłużalem i zgodny z projektem a brakło 2 palety( ale to akurat mogę zrozumiec.... l) zawsze można się pomylic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychopak 18.02.2010 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Za kilka tygodni będziemy się rozglądać za białym montażem do łazienek. Znalazłam 3 sklepy z dosyć szerokim asortymentem: "Domino"przy ul.29 Listopada , "Krak-Fliz" w Węgrzcach i "Mafox" na Zakopiance. Czy ktoś korzystał z tych sklepów? Może znacie jakieś inne miejsca w Krakowie, gdzie dostanę w jednym miejscu produkty Koła, Cerasanit, Roca i Geberit? Pozdrawiamy Jak wiesz czego chcesz (pooglądasz w marketach) - to polecam magicznalazienka.pl - gość sprowadzi Ci wszystko (biały montaż/c.o./płytki) z dosyć dobrymi rabatami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wujjek 18.02.2010 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Ja kupowałam dachówkę Creatona i na wstępie mi powiedzieli że sie na wszystko czeka miesiąc. Widzisz ja właśnie w Trapez odczułam to że po wpłacie nie mieli mnie głęboko w ... Jak nam zabrakło dachówki (czekaliśmy miesiąc na sprowadzenie z Niemiec ale przywieźli ją nam sami na budowę (zabrakło z naszej winy - wydłużyliśmy dach), jak odebrałam rynny (podpisałam odbiór) i później sprawdziłam że mam zarysowane rynny metalowe to zadzwoniłam do przedstawiciela i powiedział żebym je przywiozła a oni nam je wymienią (bez żadnych problemów), a cenowo to mieli w tamtym okresie najfajniejszą ofertę. My polecamy Pana Ryszarda Z dachówka to jest tak,że jak się trafi na promocje tego, czego się szuka, to jest super. A trafi się prędzej czy później Ja mam Creatona i trzeba było poczekać 2 tygodnie. Problemy pojawiły się przy dopiero przy trójniku. Pomimo obietnic, że zaraz będzie czekałem na niego prawie 2 miesiące (kosztował 600 zł). Sprawa skończyła się na przedstawicielu Creatona na Polskę. kupowałem w Dach Centrum na Zawiłej i mam mieszane odczucia. Towar dowozili 3 razy. Pomylili się w wyliczeniach, pierwsza wyszła tanio, ale po dodatkowych zakupach..suma sumarum wyszło tak średnio. Cenowo było Ok, trafiłem na to co chciałem i w kolorze który chciałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz789 18.02.2010 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Poruszyliście tutaj temat białego montażu a gdzie w Krakowie najlepiej po flizy ??? Zarazie nie potrzebuje ale rodzice będą potrzebować. Swojego czasu mieli piękne flizy w Max-flizie ale tam strasznie drogo .Biały montaż tez tam jest ale również bardzo drogi. Znacie jakieś inne duże składy z przystępnymi cenami. po drugiej stronie ulicy tez jest jakiś sklep ale tam dużo gorsza obsługą taka szorstka i nieprzyjemna. Kiedyś znajomy brał cały biały montaż w bardzo malej hurtowni za Skawiną ale chyba ja zlikwidowali. Znajdowała się przy drodze pomiędzy Skawiną a Ochodzą jadąc od Skawiny po prawej stronie. Z Hebanu korzystaliśmy dosyć często , ceny przystępne są rabaty jak się bierze materiał na cała budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jfilemonowicz 18.02.2010 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Polecam wizytę w sklepach z architektem wnętrz. Można skorzystać z rabatów. Czasem można przez taką osobę zakupić coś od producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Grzegorz 18.02.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Zaznajomiłam się ze stronkami Grudnika i Hebanu.Rzeczywiście mają dosyć szeroki asortyment. Pewnie ich odwiedzimy... Dziękuję wszystkim za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek86 18.02.2010 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Zastanawiał się ktoś może nad wierceniem/kopaniem studni ??? Czy jest jakaś szansa na niedrogą studnie w naszym rejonie. Bo jak czytam na forum jakie ceny sobie życzą .... Chodzi mi przede wszystkim o wodę do podlewania i mycia auta..... bo do wodociągu się i tak raczej podepniemy. I jak to jest, trzeba w końcu to zgłaszać czy nie?? Może przerabiał ktoś z okolic już ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 19.02.2010 03:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Zastanawiał się ktoś może nad wierceniem/kopaniem studni ??? Czy jest jakaś szansa na niedrogą studnie w naszym rejonie. Bo jak czytam na forum jakie ceny sobie życzą .... Chodzi mi przede wszystkim o wodę do podlewania i mycia auta..... bo do wodociągu się i tak raczej podepniemy. I jak to jest, trzeba w końcu to zgłaszać czy nie?? Może przerabiał ktoś z okolic już ten temat Witam tez jestem na etapie poszukiwan firmy ktora zrobi mi studnie glebinowa ( wiercona ) tutaj mozesz poczytac kiedy nie musi sie zglaszac poboru wody http://www.muratordom.pl/instalacje/instalacje-wodne/wlasna-studnia,6386_3168.htm . W najblizszym czasie powinnam miec namiary od znajomej ktorej solidnie zrobili wlasnie taka studnie i jest z wykonawcy bardzo zadowolona Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek86 19.02.2010 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Zastanawiał się ktoś może nad wierceniem/kopaniem studni ??? Czy jest jakaś szansa na niedrogą studnie w naszym rejonie. Bo jak czytam na forum jakie ceny sobie życzą .... Chodzi mi przede wszystkim o wodę do podlewania i mycia auta..... bo do wodociągu się i tak raczej podepniemy. I jak to jest, trzeba w końcu to zgłaszać czy nie?? Może przerabiał ktoś z okolic już ten temat Witam tez jestem na etapie poszukiwan firmy ktora zrobi mi studnie glebinowa ( wiercona ) tutaj mozesz poczytac kiedy nie musi sie zglaszac poboru wody http://www.muratordom.pl/instalacje/instalacje-wodne/wlasna-studnia,6386_3168.htm . W najblizszym czasie powinnam miec namiary od znajomej ktorej solidnie zrobili wlasnie taka studnie i jest z wykonawcy bardzo zadowolona Pozdrawiam To ja bym poprosiła na namiary jak już będziesz coś wiedzieć , Na tej stronie pisze od jakiej głębokości trzeba mieć pozwolenie wodnoprawne. A mi chodziło o to, czy budowę studni trzeba jakoś zgłaszać w Starostwie, tak jak np utwardzenie drogi, (ewentualnie czy można to zrobić już po jej wykonaniu? bo przecież ciężko dokładnie określić na mapce gdzie studnia się znajdzie;)przynajmniej tak mi się wydaje... ) również pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 19.02.2010 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 To ja bym poprosiła na namiary jak już będziesz coś wiedzieć , Na tej stronie pisze od jakiej głębokości trzeba mieć pozwolenie wodnoprawne. A mi chodziło o to, czy budowę studni trzeba jakoś zgłaszać w Starostwie, tak jak np utwardzenie drogi, (ewentualnie czy można to zrobić już po jej wykonaniu? bo przecież ciężko dokładnie określić na mapce gdzie studnia się znajdzie;)przynajmniej tak mi się wydaje... ) również pozdrawiam Hejka Nie musi sie nigdzie tego faktu zglaszac Jak bede miala namiary chetnie sie podziele info pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 19.02.2010 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Zastanawiał się ktoś może nad wierceniem/kopaniem studni ??? Czy jest jakaś szansa na niedrogą studnie w naszym rejonie. Bo jak czytam na forum jakie ceny sobie życzą .... Chodzi mi przede wszystkim o wodę do podlewania i mycia auta..... bo do wodociągu się i tak raczej podepniemy. I jak to jest, trzeba w końcu to zgłaszać czy nie?? Może przerabiał ktoś z okolic już ten temat Może ta cena ?; http://forum.muratordom.pl/post3421971.htm?highlight=#3421971 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek86 19.02.2010 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Może ta cena ?; http://forum.muratordom.pl/post3421971.htm?highlight=#3421971 No taka cena byłaby jak najbardziej do zaakceptowania , ale z tego co wiem to abisynkę wykonuje się tylko w gruncie piaszczystym. U mnie glina niestety. W każdym razie dzięki za zainteresowanie:)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctik 19.02.2010 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Śmiało mogę polecić firmę Diament S.C. Całodobowe Usługi Szklarskie. Wykonają każdą pracę ze szkłem. http://www.diamentsc.pl, Kraków, ul. Pawła Włodkowica 1, tel.: 12 412 03 12, 602 819 493 Pozdrawiam,D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 20.02.2010 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 hej proszę napiszcie mi z jakich składów budowlanych braliście materiały, gdzie można znaleźć najtańszy cement na fundamenty? Zabieram się do szukania takich materiałów i będę to robić w ciemno, chyba że ktoś posłuży radą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek86 20.02.2010 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 A ja baardzo proszę o namiary na jakieś hurtownie stali itp. bo przeglądam wątek ale jakoś nie mogę znaleźć będę baardzo wdzięczna, Zależy mi na tym żeby kupić teraz i przetrzymać do wiosny... czy jest wogóle taka możliwość w przypadku stali? Pan&PaniSmith o składach było bardzo dużo kilka stron wcześniej;) przeczytaj ze 2 - 3 ostatnie strony sama skorzystałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 20.02.2010 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Witam! Mam pytanie ile czekaliściew Krakowie na wydanie pozwolenia na budowę. Właśnię będę składać i jestem ciekawa ile może potrwać w rzeczywistości to czekanie, może da się to jakoś przyspieszyć...?? samo pozwolenie na budowę dokładnie tak długo jak mogli to pisali czy;i to 60 czy 65 dni! Przez to nie zaczęliśmy na jesień budowy. dzięki gosiek za informację, znalazłam namiary na ten beton, a jak chodzi o stal, popatrz na necie, fajne są oferty z Polski i z dowozem wychodzi taniej niż z Krakowa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 20.02.2010 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 A ja baardzo proszę o namiary na jakieś hurtownie stali itp. Myśmy brali całą stal z Gór-Hutu: http://www.gorhut.com.pl/index.php?m=Offer&id=19 , róg Makuszyńskiego i Łowińskiego, a tutaj masz namiary na różne inne hurtownie budowlane w Małopolsce: http://www.taniebudowanie.pl/cenniki-dystrybutorow.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek86 20.02.2010 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Dziękuję Słoneczko jesteś niezastąpiona w poniedziałek będę dzwonić. Przypomniała mi się jeszcze jedna rzecz....a mianowicie gdzie w Krakowie w okolicach okolice Płaszowa, Huty, Kocmyrzowa;) jest jakiś sklep metalowy? Taki z gwoźdźmi na wagę i tp. rzeczami ?? nie muszę chyba dodawać że w miarę nie drogi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 20.02.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Gwoździe i inne śrubki kupisz w każdym składzie budowlanym. My zaopatrywaliśmy się w Gambudzie, na Powstańców w Batowicach: http://www.gambud.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 21.02.2010 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 ktoś z was buduje na wiosnę z cmaxa? Czy znaleźliście cenę niższą niż 2 zł (to moje znalezisko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts