Basia_KRK 21.02.2010 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Zastanawiał się ktoś może nad wierceniem/kopaniem studni ??? Czy jest jakaś szansa na niedrogą studnie w naszym rejonie. Bo jak czytam na forum jakie ceny sobie życzą .... Chodzi mi przede wszystkim o wodę do podlewania i mycia auta..... bo do wodociągu się i tak raczej podepniemy. I jak to jest, trzeba w końcu to zgłaszać czy nie?? Może przerabiał ktoś z okolic już ten temat Podłączam się pod pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 21.02.2010 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Zastanawiał się ktoś może nad wierceniem/kopaniem studni ??? Czy jest jakaś szansa na niedrogą studnie w naszym rejonie. Bo jak czytam na forum jakie ceny sobie życzą .... Chodzi mi przede wszystkim o wodę do podlewania i mycia auta..... bo do wodociągu się i tak raczej podepniemy. I jak to jest, trzeba w końcu to zgłaszać czy nie?? Może przerabiał ktoś z okolic już ten temat Podłączam się pod pytanie Hej Dziewczyny Namiary bede miala dopiero na wiosne ( kwiecien ) , mozecie sie przypomniec na priva ....gdybym zapomniala napisac ( lecytyna !!!! ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 22.02.2010 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 mycie auta pod domem skończy się pięknym mandatem! Szczerze odradzam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carlos1 22.02.2010 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 mycie auta pod domem skończy się pięknym mandatem! Szczerze odradzam! Pod warunkiem że znajdzie się "życzliwy" sąsiad Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 22.02.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 mycie auta pod domem skończy się pięknym mandatem! Szczerze odradzam! To gdzie mam myć? Pod szkołą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 22.02.2010 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 mycie auta pod domem skończy się pięknym mandatem! Szczerze odradzam! Moj dom , moje auto , moja sprawa ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carlos1 22.02.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 mycie auta pod domem skończy się pięknym mandatem! Szczerze odradzam! To gdzie mam myć? Pod szkołą? Jeżeli myjnia jest pod szkołą to nie ma problemu Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 22.02.2010 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 mycie auta pod domem skończy się pięknym mandatem! Szczerze odradzam! Ale dlaczego? chodzi o ścieki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 22.02.2010 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 No właśnie... Niby dlaczego nie można myć samochodu własną wodą na własnej posesji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 23.02.2010 01:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Najlepiej chyba sprawdzic co w sprawie mowia przepisy w gminie w ktorej mieszkamy ..... Cytat: "Także mycie aut może się odbywać na prywatnych posesjach tylko w taki sposób, żeby zanieczyszczenia nie trafiały bezpośrednio do kanalizacji deszczowej wód otwartych lub ziemi. " http://www.bhp.org.pl/Article1177.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 23.02.2010 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 czyli parafrazując ten cytat - nie możecie wylewać wody z płynem do kratki ściekowej ani nie może ona wnikać w ziemię. Jest to zanieczyszczanie wody i gleby. Samochody już od dość długiego czasu można myć tylko na myjniach na stacjach benzynowych. jeżeli pod domem, to jedynie płukać wodą. O sąsiadach wolę się nie wypowiadać.. Starczy że któryś jest zapalonym ekologiem - zadzwoni na straż miejska (albo na policję w gminie) anonimowo, a potem dalej będzie sympatyczny do was i nawet z troską zapyta "ojoej co to mandat ci dali?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 23.02.2010 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Ale przecież są środki do mycia samochodów, biodegradowalne, które pięknie się rozkładają. Można nimi nawet podlewać roślinki w ogródku. Jak korzystam z takich środków, to czemu nie mogę umyć samochodu przed domem... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 23.02.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 to już dyskutuj z tymi co cię przyjadą przepytywać. Co z tego że ja ci napiszę, że można, jak oni ci potem mandat wlepią ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 23.02.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 to już dyskutuj z tymi co cię przyjadą przepytywać. Co z tego że ja ci napiszę, że można, jak oni ci potem mandat wlepią ? No fakt... Chociaż ja akurat nie myję samochodu przed domem. Zbyt leniwy jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 24.02.2010 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Moze to prymitywne... z mojej strony ale jak mi wypiszą mandat jesli ich nie wpuszcze na działkę ? A aby wejsc sila musza miec nakaz:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 24.02.2010 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Moze to prymitywne... z mojej strony ale jak mi wypiszą mandat jesli ich nie wpuszcze na działkę ? A aby wejsc sila musza miec nakaz:D Założą Ci blokadę na kanalizację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 24.02.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Moze to prymitywne... z mojej strony ale jak mi wypiszą mandat jesli ich nie wpuszcze na działkę ? A aby wejsc sila musza miec nakaz:D Założą Ci blokadę na kanalizację zwłaszcza gdy jej nie mam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 24.02.2010 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Moze to prymitywne... z mojej strony ale jak mi wypiszą mandat jesli ich nie wpuszcze na działkę ? A aby wejsc sila musza miec nakaz:D Założą Ci blokadę na kanalizację zwłaszcza gdy jej nie mam ) No to ze złości narobią Ci do szamba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 25.02.2010 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 z kim macie podpisana umowe na wywoz smieci?mpk chore stawkiVan Gansewinkel - w miare... jeszcze jest jakas belgijska/holenderska firma na G ... nie moge ich znalezc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz789 25.02.2010 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 z kim macie podpisana umowe na wywoz smieci? mpk chore stawki Van Gansewinkel - w miare... jeszcze jest jakas belgijska/holenderska firma na G ... nie moge ich znalezc Van Gansewinkel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts