pablitoo 01.03.2010 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Trawka nowa - pierwszy rok trawniczka - w zeszłym roku w lecie zakładany ... PS. Raz na miesiąc kosić - ja kosiłem raz na dwa tygodnie - a czasami i raz na tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 01.03.2010 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Zastanawiam sie nad trawą z rolki na tej mojej "super ziemi" ale jak dzwonilem do firm ogrodniczych to za 1 m2 chca 10 zł :/masakra;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 01.03.2010 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Zastanawiam sie nad trawą z rolki na tej mojej "super ziemi" ale jak dzwonilem do firm ogrodniczych to za 1 m2 chca 10 zł :/ masakra;( ciekawe co to za trawa dobra, porządna trawa darniowa z Rolimpex-u kosztuje od 12 zł/m2 - a jest to sam materiał. Do tego dochodzi robocizna - czyli doprowadzenie gleby do stanu, na którym można kłaść trawe i jej ułożenie. A ułożenie to nie tylko proste rozwinięcie rolki choć ja tak u siebie zrobiłam i trawa się przyjęła, ale u Klienta bym się nie odważyła średnia cena na ułożenie trawnika z rolki (materiał i robocizna) to ok.oło 22-25 zl/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salatar 01.03.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 jako że odkurzacze centaralne dopiero powoli wchodzą do domów \szukam solidnej firmy mam parę wycen ale - nie znam SOLIDNOŚCI FIRM ktoś z was ich kojarzy lub miał kontakt :1)FACH-CENT - Kocmyrzów2)INTELDOM - chyba Brzesko 3)ELECTROMATIC - Kraków -4)KRAK BOR - Wieliczka http://www.beam-krakow.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 01.03.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Trawka nowa - pierwszy rok trawniczka - w zeszłym roku w lecie zakładany ... PS. Raz na miesiąc kosić - ja kosiłem raz na dwa tygodnie - a czasami i raz na tydzień heh wszystko zależy co kto chce mieć. U mnie to działka była rekreacyjna więc duża trawa tak mi nie przeszkadzała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 02.03.2010 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Duża / wysoka / trawa ma swój urok - ale ma i jedna podstawową wadę - jak wyrośnie - to potem ją kosić to jest koszmar - u mnie ogród na około 1000m2 takoż tego chodzenia za kosiarnią troche jest - jak zapuszczę trawę i wyrośnie zbyt duża to potem koszenie to mordęga ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 02.03.2010 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Duża / wysoka / trawa ma swój urok - ale ma i jedna podstawową wadę - jak wyrośnie - to potem ją kosić to jest koszmar - u mnie ogród na około 1000m2 takoż tego chodzenia za kosiarnią troche jest - jak zapuszczę trawę i wyrośnie zbyt duża to potem koszenie to mordęga ... Jak macie za dużo trawy, to możecie przywozić dla konia. Najlepiej codziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 02.03.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Duża / wysoka / trawa ma swój urok - ale ma i jedna podstawową wadę - jak wyrośnie - to potem ją kosić to jest koszmar - u mnie ogród na około 1000m2 takoż tego chodzenia za kosiarnią troche jest - jak zapuszczę trawę i wyrośnie zbyt duża to potem koszenie to mordęga ... Jak macie za dużo trawy, to możecie przywozić dla konia. Najlepiej codziennie Gdzie ten koń parkuje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jfilemonowicz 03.03.2010 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Ale przecież są środki do mycia samochodów, biodegradowalne, które pięknie się rozkładają. Można nimi nawet podlewać roślinki w ogródku. Jak korzystam z takich środków, to czemu nie mogę umyć samochodu przed domem... ? bardziej chodzi o substancje ropopochodne ... które trafią do kanalizacji jeśli macie Państwo w garażu kratkę, to powinna być ona podłączona do separatorów takich substancji ... i jeśli jest podłączona, to można myć i myć ... tylko czy wystawiający mandat ma odpowiednie kwalifikacje żeby to sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lech71 03.03.2010 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Oddam ziemię z wykopów pod dom , Kraków. Spora ilość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 04.03.2010 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 bardziej chodzi o substancje ropopochodne ... które trafią do kanalizacji jeśli macie Państwo w garażu kratkę, to powinna być ona podłączona do separatorów takich substancji ... i jeśli jest podłączona, to można myć i myć ... tylko czy wystawiający mandat ma odpowiednie kwalifikacje żeby to sprawdzić? tylko wtedy zdaje się trzeba myć w garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemo1975 04.03.2010 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Witam, Gdzie kupowaliscie dylatacyjne listwy przyokienne (pod tynk wewnętrzny)? W jakiej cenie? ********************************************Oddam gruz z rozbiórki starego domu (ok. 3 ciężarówek)Miejsce składowania Skała k.OjcowaKontakt na priv.******************************************** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 04.03.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 geodeta zażądał sobie 600zł netto (!!!) za tyczenie domu. Macie kogoś tańszego z okolic Krakowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 04.03.2010 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 geodeta zażądał sobie 600zł netto (!!!) za tyczenie domu. Macie kogoś tańszego z okolic Krakowa? Na liście jest paru geodetów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeti 04.03.2010 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Pan&PaniSmith: Zapytałem mojego kolegę geodetę o cenę. Stwierdził, że to normalna stawka za tyczenie domu. Po czym dodał: Przebijam na 550 zł netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 04.03.2010 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 geodeta zażądał sobie 600zł netto (!!!) za tyczenie domu. Macie kogoś tańszego z okolic Krakowa? Witam! Tyle normalnie kosztuje tyczenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 04.03.2010 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Pan&PaniSmith: Zapytałem mojego kolegę geodetę o cenę. Stwierdził, że to normalna stawka za tyczenie domu. Po czym dodał: Przebijam na 550 zł netto Sorki ale właśnie tak się geodeci szanują w naszym Królewskim Mieście Krakowie! Wiem , wiem zaraz ktoś napisze - prawa wolnego rynku. Szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek86 04.03.2010 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Witam, ******************************************** Oddam gruz z rozbiórki starego domu (ok. 3 ciężarówek) Miejsce składowania Skała k.Ojcowa Kontakt na priv. ******************************************** Wysłałam Ci PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulawasz 04.03.2010 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Oddam ziemię z wykopów pod dom , Kraków. Spora ilość A w jakim rejonie Krakowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 04.03.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Pan&PaniSmith: Zapytałem mojego kolegę geodetę o cenę. Stwierdził, że to normalna stawka za tyczenie domu. Po czym dodał: Przebijam na 550 zł netto Sorki ale właśnie tak się geodeci szanują w naszym Królewskim Mieście Krakowie! Wiem , wiem zaraz ktoś napisze - prawa wolnego rynku. Szkoda to ja poszukam w Wieliczce albo Niepołomicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts