Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

To ja poproszę o te namiary na tego DOBREGO koparkowego :)

Chcesz najlepszego? Może to ten sam (mieszka w Prusach) :)

Mariusz: 602 340 594

Dzięki ja korzystałam z transportu Pana Mariusza :lol: dobrze wiedzieć że koparkowy też jest oki, a tak na marginesie to wydaje mi się że gdzieś czytałam w Twoich wypowiedziach że Mariusza ma kontakt z dobrymi brukarzami.

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

zmiana tematu :)

dziś mam mieć pierwsza wycene elektryka

PYTANIE ORIENTACYJNE

mam ok 70 pkt ( oświetlenie, wyłączniki, gniazdka) jak oni to liczą ?

od tzw punktu ?

niektórzy liczą za całość?

PYTAM ORIENTACYJNIE - CZEGO SIĘ SPODZIWEAĆ dom ok 150 metrów - mysle ze 5000- 7000 tys wystarczy ?

Wydaje mi się za spokojnie powinno staryczć znacznie mniej tak gdzieś koło 7-10tyś :wink:

zmiana tematu :)

dziś mam mieć pierwsza wycene elektryka

PYTANIE ORIENTACYJNE

mam ok 70 pkt ( oświetlenie, wyłączniki, gniazdka) jak oni to liczą ?

od tzw punktu ?

niektórzy liczą za całość?

PYTAM ORIENTACYJNIE - CZEGO SIĘ SPODZIWEAĆ dom ok 150 metrów - mysle ze 5000- 7000 tys wystarczy ?

"Obdzwonieni" przeze mnie elektrycy z białej i czarnej listy podawali ceny od 58 PLN za punkt aż po 70 PLN....Najlepiej niech Ci ktoś zrobi gotową ofertę( całościową ) -będziesz wiedział na co się przygotować :cry:

już wiem

za tzw punkt - ok 50 zł (gniazdko, lampa , wyłącznik , kabel ...., obwód)

czyli ok 3500 za 70 pkt

do tego - skrzynka, kabel do licznika do bramy, "odgrominenie " gniazdo siłowe..... i inne uzbiera sie tez ok 1500

wiec ilośc pkt x 50 zł , plus ok 1500 za pozostałe rzeczy - trzeba liczyć ok 5000 - myślałem ze powie więcej :)

Dzięki ja korzystałam z transportu Pana Mariusza :lol: dobrze wiedzieć że koparkowy też jest oki, a tak na marginesie to wydaje mi się że gdzieś czytałam w Twoich wypowiedziach że Mariusza ma kontakt z dobrymi brukarzami.

Pan Mariusz w międzyczasie rozwinął swoją działalność ;) Do brukarzy przez niego polecanych podawałam już kontakt, ten: pan Rysiek 503 950 092 :)

Powiedz, że od Oli i Krzysia i... targuj się ;)

Potrzymajcie mocno kciuki, co by się u nas w ogrodzie boćki zatrzymały :)

2 lata trwało, zanim zdobyliśmy platformę pod gniazdo i uprosili elektrownię o montaż na słupie.

Zamontowali nam wczoraj :D:D Bociany już coraz bliżej i co rok, lecąc na łąki przelatywały nad nami... :)

http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/platforma650.jpg

http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/platforma_slup650.jpg

http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/platform_slup650.jpg

Sloneczko napisal :

Potrzymajcie mocno kciuki, co by się u nas w ogrodzie boćki zatrzymały :)

2 lata trwało, zanim zdobyliśmy platformę pod gniazdo i uprosili elektrownię o montaż na słupie.

Zamontowali nam wczoraj :D:D Bociany już coraz bliżej i co rok, lecąc na łąki przelatywały nad nami... :)

Hejka Sloneczko

Swietny pomysl ........ trzymam kciuki za Bocki :wink: ale ale chyba wiesz , ze bocki zwykle cos przynosza !? ...... i nie mysle tutaj o zabkach w dziobie , czy aby dobrze sie zastanowiliscie nad tym gniazdkiem blisko domku ??

Pozdrawiam :D

Hejka Sloneczko

Swietny pomysl ........ trzymam kciuki za Bocki :wink: ale ale chyba wiesz , ze bocki zwykle cos przynosza !? ...... i nie mysle tutaj o zabkach w dziobie , czy aby dobrze sie zastanowiliscie nad tym gniazdkiem blisko domku ??

Pozdrawiam :D

Właśnie dlatego, m.in. bo się nasze młode cosik ociągają, a będą je widzieć z balkonów :D :D

a czy ktoś z was robił takie czary, żeby przyłączyć prąd do budynku zanim budynek powstanie i w ten sposób uniknąć ciągnięcia prądu budowlanego?

Czy to w ogóle możliwe?

Chyba tylko wtedy jak się ma znajomego elektryka, który jeszcze pracuje w Enionie.

A tak to tylko prąd budowlany - ewentualnie od sąsiada jeśli się zgodzi na sublicznik.

Pozdrawiam

Google wiedzą wszystko ;) http://tiny.pl/hg9fk

prosiłam raczej o namiary na osoby z którymi mieliście Państwo kontakt, ewentualnie podanie cen za tego typu usługę. Wiem że na którymś forum (chyba warszawskim) forumowicze zamawiali badania termowizyjne grupowo, żeby nie płacić kilka razy za koszty dojazdu... i dodatkowo jakiś rabat mieli z tego tytułu.