JarekKRK45 16.03.2010 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Witam , betoniarkę w dobrym stanie ,kupię w Krakowie lub okolicy . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kafi_ga 17.03.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 mam prośbę, jeśli możecie, wejdźcie w ten link: http://lokaba.posadzdrzewo.pl rośnie tam moje wirtualne drzewo, jest taki konkurs firmy tetra pack, jeśli będzie wystarczająco dużo głosów to posadzą to drzewo na prawdę! rośnie moje marniejsze, zresztą sam(a) zobacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 18.03.2010 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 zagłosowałam i będę zaglądać codziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 18.03.2010 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Witam, możecie mi polecic firmy do zrobienia ogrodzenia i położenia kostki przed garażem ? Dzieki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziamro 19.03.2010 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 przyjmę gruz na drogę w Michałowicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 19.03.2010 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 już wiem za tzw punkt - ok 50 zł (gniazdko, lampa , wyłącznik , kabel ...., obwód) czyli ok 3500 za 70 pkt do tego - skrzynka, kabel do licznika do bramy, "odgrominenie " gniazdo siłowe..... i inne uzbiera sie tez ok 1500 wiec ilośc pkt x 50 zł , plus ok 1500 za pozostałe rzeczy - trzeba liczyć ok 5000 - myślałem ze powie więcej nas elektryka i alarm wyszła ok.10 000 z materiałem, z tym, że kompletna elektryka-tzn.osadzenie skrzynki(bez podłączenia tych kabelków, bo to 2 etap), gniazdka, wyłączniki-liczone jako jeden wyłącznik i 1 żrówka to 1 pkt, a 1 wyłącznik i 2 żarówki to 1,5pkt itd. z resztą żarówek(0,5 pkt za każdą kolejną do tego samego wyłącznika), do tego 3 przechodówki-nie pamiętam jak się to liczy, 3 siły przywleczone do kuchni i rozłożone w 2 puszkach, 6szt.gniazdka antenowe, 7*uziemienie,kompletny alarm z uruchomieniem-10 czujek zamontowane, manipulator, centralka,lampki tzn na razie kabel wypuszczony pod 8 lampek w ogrodzie. w sumie było coś ok.130pkt. dom 150m2. teraz jak kupujemy gniazdka i klepki, to widzimy jak się rozpędziliśmy; zamówiliśmy 10gniazd podwójnych, 10 pojedyńczych, tak samo wyłącznki i oczywiście zabrakło, a na realizację zamówienia 60 brakujących sztuk czekamy już 2 tygodnie!!!! Wydaje mi sięjednak,że lepiej zrobić więcej gniazdek, czy jakieś dodatkowe lampki, bo teraz przy instalacjach bezpuszkowych trudno będzie coś później dorobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 20.03.2010 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 znalazłam w "echu miasta" link do stronki z wykonawcami, dostawcami i poradami fachowców:http://www.budujesz-kupujesz.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 20.03.2010 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Przeleciały dzisiaj nad nami 3 boćki, koło 13-tej. Pokręciły się w kółko i odleciały dalej na zachód. Może przylecą następne i zobaczą przygotowane dla nich gniazdo? http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/1przylot20.03.10.jpg http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/2przylot20.03.10.jpg http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/3przylot20.03.10.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 20.03.2010 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Przeleciały dzisiaj nad nami 3 boćki, koło 13-tej. Pokręciły się w kółko i odleciały dalej na zachód. Może przylecą następne i zobaczą przygotowane dla nich gniazdo? Może im żabę podrzu do gniazda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 20.03.2010 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Może im żabę podrzu do gniazda ? Nie trafię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 21.03.2010 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Posiada ktoś z Was namiar na sprawdzoną ekipę od wykonania drenażu opaskowego oraz wykonania odprowadzenia wody z rynien? Myślę o wykonaniu jakiegoś zbiornika/szamba na wodę opadową ( niestety nie mam żadnego rowu melioracyjnego wokół działki) i doprowadzeniu tam rur z wodą opadową oraz tych drenerskich. Wogóle, to jak pozbywacie się nadmiaru wody z działki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_ma 21.03.2010 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Witam .czy ktos wie gdzie warto się udać po siatkę ogrodzeniową?Oraz gdzie tanio mozna dostać gotowa podmurówkę na ogrodzenie? Ja kupowałam siatkę ogrodzeniową w "Pajęczynie" w Zielonkach. http://www.pajeczyna.krakow.pl/44-Siatki-ogrodzeniowe.htm Sama siatka kosztowała 325 zł za rolkę (rolka 25 m). Siatka pleciona (ślimakowa), powlekana, bardzo solidna. Kupiłam też u nich słupki i całe oprzyrządowanie do naciągania i montażu siatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 22.03.2010 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 czy ktoś z was się orientuje ile może kosztować używana skrzynka na licznik prądu - taka budowlana?[/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 22.03.2010 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 czy ktoś z was się orientuje ile może kosztować używana skrzynka na licznik prądu - taka budowlana?[/u] ja swoją odsprzedałem za 500zł, skrzynka z wszystkimi bezpiecznikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilo 22.03.2010 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Witajcie, nie macie jakis namiarów na niezbyt drogiego a dobrego geodete do narysowania mapki do celow projektowych w skali 1:500, dzialak zlokalizowana w Krasiencu Starym gm. Iwanowice. Zaczynam cala robote papierkowa konieczna do uzyskania pozwolenia na budowe Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spyra3009 23.03.2010 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 witam,jak wiekszość kiedyś trzeba zacząć.My planujemy rozpocząc budowę w sierpniu, bo wszystkie papiery wsiąkły w Urzędzie.Podobno przebrnąć przez papierkową robotę w Krakowie, to połowa sukcesu!!!W każdym razie witam wszystkich i będę pytac i w miarę nabierania doświadczenia doradzać ;-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 23.03.2010 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 cześć spyra, głębokie współczucie z powodu urzędów, własnie tą zabawę skończyliśmy.. brr.. paskudztwo.. Czy możecie polecić jakiś skład budowlany z którym fajnie wam się współpracuje / wspólpracowało? Daję materiały do wyceny i chcę wysłać jak najwięcej zapytań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemo1975 23.03.2010 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Witam, Jeśli daję 20cm styropianu pod wylewkę to jaką minimalną grubość musi ona mieć?Czy trzeba zbroić taką wylewkę? Z góry dziękuję za wszelkie informacje. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 23.03.2010 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Witajcie, nie macie jakis namiarów na niezbyt drogiego a dobrego geodete do narysowania mapki do celow projektowych w skali 1:500, dzialak zlokalizowana w Krasiencu Starym gm. Iwanowice. Zaczynam cala robote papierkowa konieczna do uzyskania pozwolenia na budowe Pozdrawiam Zobacz w moim podpisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 23.03.2010 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Witam, Jeśli daję 20cm styropianu pod wylewkę to jaką minimalną grubość musi ona mieć? Czy trzeba zbroić taką wylewkę? Z góry dziękuję za wszelkie informacje. Pozdrawiam, Wg moich informacji w przypadku braku ogrzewania podlogowego 5 cm , z ogrzewaniem 6-7 cm - zbrojenie u mnie robili z włókna poszukuje wykonawcę zjazdu - tzw mostka polecicie kogos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts