Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

jeti - u nas betoniarnia wlała tylko tyle ile było potrzeba, z resztą wrócili bo to dom w mieście i nie było opcji żeby nadmiar gdzieś zrzucić. Nie miałam z tego tytułu żadnych dodatkowych kosztów. Beton b20 dali mi po dobrej cenie. Ale nie wiem jakby to było gdybym miała miejsce..?

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witajcie jak ktoś ma namiary na sprawdzony punkt w którym mogę się zaopatrzyć w więźbę dachową na cały dach proszę o podesłanie mi namiarów na priv.Czy warto kupić drzewo impregnowane???Czy raczej bawić się samemu chociaż dekarz stwierdził że to nieopłacalne ze względu na ilość drzewa który będzie mi potrzebny Na pewno sprawdzę namiary podane na białej liście.Remontuje dom w powiecie myślenickim ale to małe znaczenie (przypuszczam).Korzystając z waszej pomocy wybrałem skład w którym kupię wszystkie elementy dachowe tzn.dachówkę,akcesoria,orynnowanie. http://www.dach-styl.com.pl, jednak opłaca się podejść na skład z inną wyceną z innej firmy, są w stanie obniżyć cene i to znacznie w stosunku do swojej poprzedniej propozycji.Pozdrawiam

Zobacz w moim podpisie. ;)

Owocnego dnia dla wszystkich inwestorów.:)

jeti - u nas betoniarnia wlała tylko tyle ile było potrzeba, z resztą wrócili bo to dom w mieście i nie było opcji żeby nadmiar gdzieś zrzucić. Nie miałam z tego tytułu żadnych dodatkowych kosztów. Beton b20 dali mi po dobrej cenie. Ale nie wiem jakby to było gdybym miała miejsce..?

A która to betoniarnia?:)

Wiec moje pytanie do Wegrzcowców, Zielonkowców, Michałowicowców:))) gdzie kupowaliście:

-pustaki betnowowe na ławy fundementowe

-cement

-piasek

-jaką wybraliście betoniarnie

Tutaj "węgrzcowiec" :).. Z tego co pamiętam to bloczki dobrej jakości mieli w Luskarze w Zielonkach (dostawa w zależności od potrzeb na budowę).Ostatecznie jednak bloczki zakupilismy w Krak Cem (jakościowo były najlepsze) Dostawa również w zależnosci od potrzeb.Jeżeli chodzi o cement to w " naszych stronach" najtaniej było w Nowym Domu Juniora w Michałowicach.Mieli równiez dobre ceny na kominy Schiedel.Jezeli chodzi o dach (dachówka Roben ) to skład Harp na Węgrzcach (chociaż kontakt z początku był trochę utrudniony ze względu na dość obojętną postawę kierownika).

Pozdrawiam

Witam,

Poratujcie mnie przed rozmową z budowlańcami:).

Ile pod Krakowem płaci sie za robociznę SSO + dach blachodachówka, 250m2 (w tym garaż).

Jake są widełki? ile płaciliście, ile to tanio a ile drogo:)?

Wszystko pewnie zależy od projektu itp ale cena w okolicy 45-60tys pewnie jest racjonalna.

zamierzam się też budować. Chętnie się przyłączę. Pozdrawiam Uprzejmie proszę o pomoc w nastęoującej sprawie: Jestem na etapie zbierania uzgodnień do WZiZT. W krakowskim Enionie, na moje pytanie jaką moc w Kw. mam podać, pani odpowiedziała cyt.... niech pan wpisze jką pan chce. I tak to pan za nią zapłaci.... Dlatego proszę o pomoc . Jaką moc mam wpisać dla domu jednorodzinnego z poddaszem użytkowym i wbudowanym garażem dwustanowiskowym. Z jakich obliczeń to wynika. Kochani pomóżcie. Z góry dziękuję. Edytowane przez tonimaler

zamierzam się też budować. Chętnie się przyłączę. Pozdrawiam Uprzejmie proszę o pomoc w nastęoującej sprawie: Jestem na etapie zbierania uzgodnień do WZiZT. W krakowskim Enionie, na moje pytanie jaką moc w Kw. mam podać, pani odpowiedziała cyt.... niech pan wpisze jką pan chce. I tak to pan za nią zapłaci.... Dlatego proszę o pomoc . Jaką moc mam wpisać dla domu jednorodzinnego z poddaszem użytkowym i wbudowanym garażem dwustanowiskowym. Z jakich obliczeń to wynika. Kochani pomóżcie. Z góry dziękuję.

zobacz tutaj

Witam wszystkich. Jestem pierwszy raz na forum, dzisiaj się logowałem. Zaczynam budowę, ale trochę miałem do czynienia z budownictwem. Jeżeli chodzi o mac jaką podać do wniosku o wydanie warunków to standard jest 11 kW (kilowat). Jeżeli w planie jest wykorzystanie jakiś urządzeń o poborze większej mocy to można wystąpić np o14 kW. Enion nalicza opłatę przyłączeniową na poziomie około 120 zł za 1 kW mocy przyłączanej. Czyli im większą moc dostaniesz, tym więcej zapłacisz. Pozdrawiam

my braliśmy z KrakBetu. Ja jstem zadowolona z nich, ale był ktośtam (chyba redprądnik) kto miał niezbyt dobre doświadczenia. Ja akurat nie mam co narzekać.

To ja sie dołączam do tych zadowolonych z KrakBetu. Dziś fundamenty wylane, nie mam na co narzekać.

Prośba:), podeślijcie mi namiary na koparkę w Węgrzcach/Bibicach.

Zapłacisz jednorazowo.Przy 14 KW w krakowskim enionie jest już zabezpieczenie przedlicznikowe 25A.Ale sprawdzę jeszcze,bo nie chcę wprowadzać w błąd.I Opłata za kilowat jest zależna od rodzaju przyłącza.Ziemne jest droższe i jest to ok 150 pln za 1 KW.

my mamy 14 kw

cena przyłączenia to 1200zł netto

da się wytrzymać