PanPaniSmith 11.05.2010 04:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 jeti - u nas betoniarnia wlała tylko tyle ile było potrzeba, z resztą wrócili bo to dom w mieście i nie było opcji żeby nadmiar gdzieś zrzucić. Nie miałam z tego tytułu żadnych dodatkowych kosztów. Beton b20 dali mi po dobrej cenie. Ale nie wiem jakby to było gdybym miała miejsce..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 11.05.2010 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Witajcie jak ktoś ma namiary na sprawdzony punkt w którym mogę się zaopatrzyć w więźbę dachową na cały dach proszę o podesłanie mi namiarów na priv.Czy warto kupić drzewo impregnowane???Czy raczej bawić się samemu chociaż dekarz stwierdził że to nieopłacalne ze względu na ilość drzewa który będzie mi potrzebny Na pewno sprawdzę namiary podane na białej liście.Remontuje dom w powiecie myślenickim ale to małe znaczenie (przypuszczam).Korzystając z waszej pomocy wybrałem skład w którym kupię wszystkie elementy dachowe tzn.dachówkę,akcesoria,orynnowanie. http://www.dach-styl.com.pl, jednak opłaca się podejść na skład z inną wyceną z innej firmy, są w stanie obniżyć cene i to znacznie w stosunku do swojej poprzedniej propozycji.Pozdrawiam Zobacz w moim podpisie. Owocnego dnia dla wszystkich inwestorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BBernard 11.05.2010 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 jeti - u nas betoniarnia wlała tylko tyle ile było potrzeba, z resztą wrócili bo to dom w mieście i nie było opcji żeby nadmiar gdzieś zrzucić. Nie miałam z tego tytułu żadnych dodatkowych kosztów. Beton b20 dali mi po dobrej cenie. Ale nie wiem jakby to było gdybym miała miejsce..? A która to betoniarnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeti 11.05.2010 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Pan&PaniSmith: Zapłaciliście tylko tyle ile zużyliście? Która to betoniarnia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrober1975 11.05.2010 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Wiec moje pytanie do Wegrzcowców, Zielonkowców, Michałowicowców:))) gdzie kupowaliście: -pustaki betnowowe na ławy fundementowe -cement -piasek -jaką wybraliście betoniarnie Tutaj "węgrzcowiec" .. Z tego co pamiętam to bloczki dobrej jakości mieli w Luskarze w Zielonkach (dostawa w zależności od potrzeb na budowę).Ostatecznie jednak bloczki zakupilismy w Krak Cem (jakościowo były najlepsze) Dostawa również w zależnosci od potrzeb.Jeżeli chodzi o cement to w " naszych stronach" najtaniej było w Nowym Domu Juniora w Michałowicach.Mieli równiez dobre ceny na kominy Schiedel.Jezeli chodzi o dach (dachówka Roben ) to skład Harp na Węgrzcach (chociaż kontakt z początku był trochę utrudniony ze względu na dość obojętną postawę kierownika). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 11.05.2010 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Pan&PaniSmith: Zapłaciliście tylko tyle ile zużyliście? Która to betoniarnia ? my braliśmy z KrakBetu. Ja jstem zadowolona z nich, ale był ktośtam (chyba redprądnik) kto miał niezbyt dobre doświadczenia. Ja akurat nie mam co narzekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia77 11.05.2010 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 WitamKto z Was miał wykonywany kominek przez firmę Alterm? Proszę o kontakt na prive. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BBernard 11.05.2010 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 A ja dalej pytaniami jak z ckm'u )), gdzie z Wegrzc/Zielonek można kupić tanio paisek czysty plukany? (do 7 m3) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek066 11.05.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Tynki spoko,za gipsowe cena jest 20-21 zl, a wylewki "chodzą" za 36 zl (5+5) -z materiałem oczywiście dzięki. Zostanę jednak przy swojej ekipie. Trochę drożej niż Ty podajesz ale mam nadzieje ze nie zrobią mi dziadostwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudek.66 11.05.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 witam,witam,podłączam się pytania. Potrzebuję piasek do zasypania fundamentów. Oczywiście w dobrej cenie.Proszę o namaiary na firmę.Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek066 11.05.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Witam, Poratujcie mnie przed rozmową z budowlańcami:). Ile pod Krakowem płaci sie za robociznę SSO + dach blachodachówka, 250m2 (w tym garaż). Jake są widełki? ile płaciliście, ile to tanio a ile drogo:)? Wszystko pewnie zależy od projektu itp ale cena w okolicy 45-60tys pewnie jest racjonalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuro 12.05.2010 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Hello:) Też zamierzam być inwestorem:) Narazie jednak szukam działki. Jakby ktoś słyszał o fajnej działce blisko Wieliczki to będę wdzięczny za sygnał / fajna działka to jak dla mnie ok 10a za ok 100 tys najlepiej z mediami:) / pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tonimaler 12.05.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 (edytowane) zamierzam się też budować. Chętnie się przyłączę. Pozdrawiam Uprzejmie proszę o pomoc w nastęoującej sprawie: Jestem na etapie zbierania uzgodnień do WZiZT. W krakowskim Enionie, na moje pytanie jaką moc w Kw. mam podać, pani odpowiedziała cyt.... niech pan wpisze jką pan chce. I tak to pan za nią zapłaci.... Dlatego proszę o pomoc . Jaką moc mam wpisać dla domu jednorodzinnego z poddaszem użytkowym i wbudowanym garażem dwustanowiskowym. Z jakich obliczeń to wynika. Kochani pomóżcie. Z góry dziękuję. Edytowane 12 Maja 2010 przez tonimaler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 12.05.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 zamierzam się też budować. Chętnie się przyłączę. Pozdrawiam Uprzejmie proszę o pomoc w nastęoującej sprawie: Jestem na etapie zbierania uzgodnień do WZiZT. W krakowskim Enionie, na moje pytanie jaką moc w Kw. mam podać, pani odpowiedziała cyt.... niech pan wpisze jką pan chce. I tak to pan za nią zapłaci.... Dlatego proszę o pomoc . Jaką moc mam wpisać dla domu jednorodzinnego z poddaszem użytkowym i wbudowanym garażem dwustanowiskowym. Z jakich obliczeń to wynika. Kochani pomóżcie. Z góry dziękuję. zobacz tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mumin74 12.05.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Witam wszystkich. Jestem pierwszy raz na forum, dzisiaj się logowałem. Zaczynam budowę, ale trochę miałem do czynienia z budownictwem. Jeżeli chodzi o mac jaką podać do wniosku o wydanie warunków to standard jest 11 kW (kilowat). Jeżeli w planie jest wykorzystanie jakiś urządzeń o poborze większej mocy to można wystąpić np o14 kW. Enion nalicza opłatę przyłączeniową na poziomie około 120 zł za 1 kW mocy przyłączanej. Czyli im większą moc dostaniesz, tym więcej zapłacisz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tonimaler 12.05.2010 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Dziękuję Jeżeli wystąpię o 14 kW to będę musiał zapłacić 14x120 jednorazowo, czy miesięcznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 13.05.2010 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Zapłacisz jednorazowo.Przy 14 KW w krakowskim enionie jest już zabezpieczenie przedlicznikowe 25A.Ale sprawdzę jeszcze,bo nie chcę wprowadzać w błąd.I Opłata za kilowat jest zależna od rodzaju przyłącza.Ziemne jest droższe i jest to ok 150 pln za 1 KW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BBernard 13.05.2010 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 my braliśmy z KrakBetu. Ja jstem zadowolona z nich, ale był ktośtam (chyba redprądnik) kto miał niezbyt dobre doświadczenia. Ja akurat nie mam co narzekać. To ja sie dołączam do tych zadowolonych z KrakBetu. Dziś fundamenty wylane, nie mam na co narzekać. Prośba:), podeślijcie mi namiary na koparkę w Węgrzcach/Bibicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mumin74 13.05.2010 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Usługi trnnsportowo-sprzętowe Jacek Paluch tel. 285 91 68, kom 601 54 38 48 Bibice 328 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 13.05.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Zapłacisz jednorazowo.Przy 14 KW w krakowskim enionie jest już zabezpieczenie przedlicznikowe 25A.Ale sprawdzę jeszcze,bo nie chcę wprowadzać w błąd.I Opłata za kilowat jest zależna od rodzaju przyłącza.Ziemne jest droższe i jest to ok 150 pln za 1 KW. my mamy 14 kw cena przyłączenia to 1200zł netto da się wytrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts