Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

w gazowniki i w enionie przyśpieszysz - jak masz papiery to gaz 3 msc , jak nie to 6 msc

jak masz papiery w enionie to 9 lub 12 msc

a jak nie to nawet 24

polecam mojego projektanta 501 019 869

Nie polecam firmy Pro eko bud - bardzo duzo błędów i sam musialem wszystko zalatwiac uzgodnienia w wodociagach , gazowni zudpie etc

Jak masz papiery. Nie każdy projektant ma je w biurku :) Projektowanie i uzgodnienia trochę czasu zajmują, chyba, że Twój projektant przygotowuje projekt w tydzień to faktycznie jest oszczędność czasu. W Enionie czekałem 6 miesiecy z projektem robionym przez Enion. Jak Ci się bardzo speszy i masz trochę dodatkowej kasy to trzeba brać projektanta i ścigać go, żeby się śpieszył. Jednak to zawsze dodatkowe koszty.

Myśmy brali całą stal z Gór-Hutu: http://www.gorhut.com.pl/index.php?m=Offer&id=19 , róg Makuszyńskiego i Łowińskiego, a tutaj masz namiary na różne inne hurtownie budowlane w Małopolsce:

http://www.taniebudowanie.pl/cenniki-dystrybutorow.php

Witam,

właśnie zaczynam budowę i jeżeli chodzi o pręty żebrowane to najtaniej znalazłam w Baustal na Łowińskiego - muszę tylko tani transport znaleźć - może ktoś poleci?

Mam też prośbę o namiary na tanie składy budowlane do mniejszych zakupów- buduję w gminie Wielka Wieś, póki co rozważam Luskar. Mam wycenę dachówki z Trapez Carbo ale może gdzieś można taniej creatona kupić? Dzięki

Witam,

właśnie zaczynam budowę i jeżeli chodzi o pręty żebrowane to najtaniej znalazłam w Baustal na Łowińskiego - muszę tylko tani transport znaleźć - może ktoś poleci?

Mam też prośbę o namiary na tanie składy budowlane do mniejszych zakupów- buduję w gminie Wielka Wieś, póki co rozważam Luskar. Mam wycenę dachówki z Trapez Carbo ale może gdzieś można taniej creatona kupić? Dzięki

Polecam skład APB Cianowice (tel 123890080).

Ja zaopatruję się u nich od początku budowy. Teraz jestem na etapie wykańczania.

Mam do sprzedania w dobrej cenie:

1. dwa nowe okna plastikowe o wym zewnętrznych h=143cm, szer=146cm + parapety zewn; transport we własnym zakresie

2. drzwi drewniane z przeszkleniem górnym o wym h=230cm, szer=142cm, mogą być np. do budynku gospodarczego; transport we własnym zakresie

3. dwie wywrotki gruzu, czysty kamień dość gruby bez ziemi, szkieł itp. ; transport we własnym zakresie

Jeśli potrzebujesz dodatkowych info pisz na prv lub dzwoń 0505053687

Jestem właśnie na etapie wyboru kominów. Zdecydowałam się na systemowy. Schiedel odpada ze względu na cenę ( na dwóch kominach z kilkoma went. ok. 1,5 tys. różnicy! ). Biorę pod uwagę ZAPEL albo Leier (tylko te są oferowane w pobliskich składach;)). Dodam że Zapel troszkę droższy od Leiera (ok 300zł). Zdradźcie co Wy wybraliście i dlaczego. Przeczytałam już chyba wszystkie wątki o kominach i mam mega mętlik w głowie:/. Chciałabym jutro już kupić i mieć to z głowy ;)

pozdrawiam

Do kominka wzziąłem Zapela z budrolu. Długo zastanawiałem się nad kominem do ogrzewania gazowego. Schiedel avant economic kosztował ok 28009 dokładnie nie pamiętam). Wybrałem inne rozwiązanie, podpowiedział mi instalator. Kominem jest przewód wentylacyjny z pustaków keramzytowych 14x14 do którego będzie włożona rura powietrzno-spalinowa. Koszt orientacyjny (nie liczyłem jeszcze osobno pustaków do komina) to ok. 1300-1400 zł.

Witam,

Ja robiłam wycene w Traper cargo w składzie w Wieliczce i na Łagiewnikiej ale tam tylko Tondach oraz w attiku i w Attiku na to samo dostałam 2.000 tys taniej dachóweczka u nich czeka i gratis wyporzyczają wyciagnik do dachówki panowie nie muszą nosić .

Mam do sprzedania w dobrej cenie:

1. dwa nowe okna plastikowe o wym zewnętrznych h=143cm, szer=146cm + parapety zewn; transport we własnym zakresie

2. drzwi drewniane z przeszkleniem górnym o wym h=230cm, szer=142cm, mogą być np. do budynku gospodarczego; transport we własnym zakresie

3. dwie wywrotki gruzu, czysty kamień dość gruby bez ziemi, szkieł itp. ; transport we własnym zakresie

Jeśli potrzebujesz dodatkowych info pisz na prv lub dzwoń 0505053687

A gdzie ten gruz i w jakiej cenia .

Witam całą GK

Budują dom w Kościelnikach i staję przed problemem starym jak świat (i na pewno gdzieś na wątkach już poruszanym):

jaka dachówka na dach? ceramiczna czy cementowa?:bash:

a co w was na dachach?

pozdr

No chyba tylko ceramiczna. Ja na pewno wybiorę ceramiczną... jeszcze tylko producent i kolor :)

staję przed problemem starym jak świat (i na pewno gdzieś na wątkach już poruszanym):

A jaką masz w projekcie?

My mamy cementowego Nelskampa i jesteśmy bardzo zadowoleni, a i wichur się nie boi ;)

http://www.bauer.ekrakow.pl/%21ola/dach1.jpg

http://www.bauer.ekrakow.pl/%21ola/dach2.jpg

Witam całą GK

Budują dom w Kościelnikach i staję przed problemem starym jak świat (i na pewno gdzieś na wątkach już poruszanym):

a co w was na dachach?

pozdr

zrób sobie wycenę obu - zobaczysz, czy różnica w cenie jest proporcjonalna do wyglądu. U różnica wyniosła ok 2000zł więc wzięliśmy ceramiczną, bo bardziej nam się podobała.