redpradnik 12.07.2010 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Witam Czy jesteście w stanie poratować mnie szybko namiarami na jakąś dobrą firmę od prac ziemnych w szerokim zakresie - chodzi o wyrównanie działki (nawiezienie ziemi) zrobienie odwodnienia, podjazdu i ogrodzenia - nasz wykonawca zniknął, a przeprowadzka tuż, tuż....Na białej liście nie znalazłam takiej firmy..... Chodzi o gminę Zielonki, o ile to ma znaczenie.. Jakby ktoś miał namiary byłabym wdzięczna. pozdrawiam Katarzyna 788056033 - zadzwon do Pana Romka - bardzo konkretny i ma dobry sprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaMa1719505844 13.07.2010 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 788056033 - zadzwon do Pana Romka - bardzo konkretny i ma dobry sprzęt Dzięki wielkie! Zadzwoniłam i umówiłam się z nim na spotkanie:-) pozdrawiam K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szofer 13.07.2010 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Witam Wszystkich!Rozpoczynam niedługo budowę w rejonie Nowej Huty.Czy ktoś może mi udzielic informacji na temat przyłączy wodociągowych.Mam już wszystkie potrzebne pozwolenia,również z MPWiK.Teraz szukam wykonawcy.Jak kształtują się ceny za wykonanie wykopu około 10 metrów do studzienki wodomierzowej,w której ma byc zamontowany licznik?.Czy ktoś może polecic solidna firmę?Ile Wy płaciliście za przyłącz wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BL75 13.07.2010 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Witam! Jestem tutaj nowy, niedługo rozpoczynam budowę w okolicach Kryspinowa. W związku z tym miałbym pytanie skąd wziąć w miarę tanio pospółkę (do wymiany gruntu)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wielm 13.07.2010 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 ja się Pinbem nie przejmuje -bardziej mi chodzi o to czy przyznawac się i nanosic zmiany na projekt co za tym idzie swiadectwo energetyczne wylicza wg tego jak jest czy zostwic jak w projekcie.. Trochę późno, ale mnie tu chwilę nie było świadectwo energetyczne powinno być policzone z uwzględnieniem tych zmian jeśli idzie o przenikalność cieplną przegród, natomiast powierzchnie powinny zostać te które masz w projekcie. Co do A z drugiej strony koledzy - nawet jak odwiedzi Was kontrola z PINB podczas odbioru budynku to myślicie że będą mierzyć z dokładnością do centymetra ?? - na długości 17 czy 20m odchyłka nawet i 5 cm jest niezauważalna - to tak na marginesie - z realnego punktu widzenia Nie popadajmy w przesadę z powodu kilku centymetrów. to znam przypadek gdzie gdzie ścianka działowa była przesunięta o ...20cm i był z tym problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wielm 13.07.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Tak z ciekawości chciałbym zapytać ilu forumowiczów zapisało się na dofinansowane instalacje solarne w gminie Wieliczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaMa1719505844 13.07.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Witam Wszystkich! Rozpoczynam niedługo budowę w rejonie Nowej Huty.Czy ktoś może mi udzielic informacji na temat przyłączy wodociągowych.Mam już wszystkie potrzebne pozwolenia,również z MPWiK.Teraz szukam wykonawcy.Jak kształtują się ceny za wykonanie wykopu około 10 metrów do studzienki wodomierzowej,w której ma byc zamontowany licznik?.Czy ktoś może polecic solidna firmę?Ile Wy płaciliście za przyłącz wody? Z moich doświadczeń wynika, że warto zapytać o fachowców wykonujących przyłącza w miejscu, skąd się ma warunki i gdzie będzie podpisywana umowa ("lokalnych":-)) - w naszym przypadku okazało się, że podany w PUK-u namiar się sprawdził - pan zrobił bez problemu, odebrane zostało bez problemu (bo wykonawca i inspektor się znali) i jeszcze kosztowało nas to prawie połowę mniej, niż wynikało z wyceny zrobionej przez inną firmę..... U nas było kilka metrów, chyba nie doszło do 10 o ile pamiętam i zapłaciliśmy 2200 pozdrawiam K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 14.07.2010 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Mnie znajomy (akurat tak sie sklada, że rekomendowany przez PUK powiedział 50 zł/mb za metr przyłącza (z materiałem) + 700 zł za nawiertkę, wodomierz, zawór antyskażeniowy itp. + przewiert pod drogą bodaj 80 zł/metr. Rura również 63 mm. U mnie niestety wodę trzeba ciągnąć jakieś 50 m,w tym jakieś 5m przewiertu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konieczki 14.07.2010 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 No to i ja się wypowiem w sprawie przyłącza. Przyłącze też w Nowej Hucie (40m+10m przepychu) do tego takie samo przyłącze kanalizacyjne (dość głęboko bo 3m poniżej poziomu terenu) wyniosło nas 17tyś Niestety nikt spoza rejonu działania MPWiK nie chciał wejść na ten rejon (zmowa). Ale to i tak była najtańsza wersja (inni koledzy naszego wykonawy mówili nam od 35tyś do 25tyś). Masakra A odośnie przepychu pod drogą to do tych 80zł/m trzeba koszty dodatkowe (transport itp). Wykonawcy nie chce się bawić żeby przepych robił ktoś inny a oni sam przyłącz (bo wtedy jest problem z "odpowiedzialnością" (chcą aby to robili ich polecani ludzie). Ale swojego wykonawce polecam bo gość jest bardzo pracowity i staranny. A teraz z innej beczki: mam problem ze swoim wykonawcą stanu surowego (kiedyś niestety polecanego przeze mnie) - miga się od naprawy, zobaczy jak się to skończy bo ja nie popuszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konieczki 14.07.2010 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Mnie znajomy (akurat tak sie sklada, że rekomendowany przez PUK powiedział 50 zł/mb za metr przyłącza (z materiałem) + 700 zł za nawiertkę, wodomierz, zawór antyskażeniowy itp. + przewiert pod drogą bodaj 80 zł/metr. Rura również 63 mm. U mnie niestety wodę trzeba ciągnąć jakieś 50 m,w tym jakieś 5m przewiertu Z doświadczenia powiem Ci że przewiertu masz znacznie więcej (droga pewnie jakieś 3m, do tego musisz się odsunąć ze 2m dodatkowe poza pas drogowy, czy wodociąg leży dokładnie w drodze?, sam dół pod maszynę to kolejne 2m więc masz już 8m (przerabiałam więc wiem), ale pewnie masz przepych - bo przewiert jest dużo droższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 14.07.2010 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Droge mam wlasnie dosc waska (niestety, bo beda pewnie problemy z ciezkim sprzetem) - dzialki po obu stronach juz ogrodzone i ok. 5m miedzy murkami. Wodociag jest akurat nie w drodze - idzie dwie dzialki dalej (stamtad trzeba kopac, koparka/recznie powinno dac sie dojsc praktycznie do murkow z obu stron). Tak czy inaczej - nie jest to malo, ale i tak balem sie, ze bedzie drozej. Cale szczescie, ze kanaliza jest za plotem (finalnie sklada sie tak, ze jedynym medium bezposrednio na dzialce jest prad - mam slupy w dwoch rogach dzialki). Rozkopywanie drogi raczj nie wchodzi w gre/nie ma za bardzo sensu - bo w samej drodze idzie - prostopadle do przylacza wodnego - rura z gazem. Ale ogolnie jak rozumiem cena za przylacz sensowna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wielm 14.07.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 CZARNA LISTA:Józef Korpala - wykonywanie tynków maszynowych w okolicach Krakowa. Miesiąc zwodzenia klienta i zawsze obietnica że będą za 2-3 dni. Chamstwo i arogancja, a miesiąc oczekiwania w sezonie ... "bezcenne..."Zdecydowanie przestrzegam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan_ryba 15.07.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Witam, Czy nie wiecie gdzie w okolicy Krakowa można kupić kamień do wymiany gruntu ? (frakcja 63 i 31,5). Potrzebuję naprawdę dużo kamienia .. łącznie około 180 m3. Witem że ktoś już poruszał ten temat ale z tego co pamiętam żadne konkrety się na forum nie pojawiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 15.07.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Witam, Czy nie wiecie gdzie w okolicy Krakowa można kupić kamień do wymiany gruntu ? (frakcja 63 i 31,5). Potrzebuję naprawdę dużo kamienia .. łącznie około 180 m3. Witem że ktoś już poruszał ten temat ale z tego co pamiętam żadne konkrety się na forum nie pojawiły. Kopalnia Zalas ma na pewno tłuczeń o frakcji 31-63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilczus 15.07.2010 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Witamposzukuję stempli budowlanych .... najlepiej z okolic Kocmyrzowa .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeti 15.07.2010 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Szukam jakiegoś taniego sklepu z artykułami wod-kan na południe od Krakowa (a konkretnie potrzebuje rur pomarańczowych do kanalizacji)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ccaya 15.07.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 WitamCzy ktoś może ostatnio zamawiał albo będzie zamawiał szambo z okolic Radomia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 15.07.2010 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Szukam jakiegoś taniego sklepu z artykułami wod-kan na południe od Krakowa (a konkretnie potrzebuje rur pomarańczowych do kanalizacji)... Tu? http://mikulski-rury.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wujjek 16.07.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Gdzie kupowaliście drewno na podbitkę...?Interesowałaby mnie północno-wschodnia strona Krakowa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 16.07.2010 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Minęło 6 msc od kiedy ocieplali nam dom i pojawiły się we wszystkich oknach pęknięcia ocieplenia na górnych rogach okien Nie ma pucu jest przygotowane pod puc tzn siatka zatopiona i grunt Czego to moze byc wina? czy jak poloze puc sylikatowo sylikonowy to te pekniecia na nim rowniez sie moga pojawiac? jak sadzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts