Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wujor, a jak wyszły Ci koszty 1m2 ściany z pustaka szalunkowego. Według moich wyliczeń bloczki + beton to jest niecałe 100 zł/m2. Do tego dochodzi jeszcze stal, ale nie wiem ile może tam jej wejść. To też zależy czy zbroisz tylko w pionie czy też poziomo.

Poza tym ciekaw jestem jak przebiegały prace przy zalewaniu. Jak długo to trwało? No i czy ogólnie jesteś zadowolony z tej technologii?

Ja robiłem sciany fundamentowe z pustaków szalunkowych. W załączniku zdjęcia .

P5040487roz..jpg

P5040484rozm..jpg

Można przykryć folią - ograniczy to odparowanie wody i wysychanie betonu - choć ja osobiście polewałem .

dzięki za odpowiedź, ja też, już wcześniej, postawiłem że jednak na wszelki wypadek będę polewał. A jak często polewałeś? Ktoś mi mówił, że najlepiej 3 razy dziennie ...

dzięki za odpowiedź, ja też, już wcześniej, postawiłem że jednak na wszelki wypadek będę polewał. A jak często polewałeś? Ktoś mi mówił, że najlepiej 3 razy dziennie ...

Przecież to tylko fundamenty - polewalem jak byłem na działce - raz , czasami dwa razy dziennie ...

Natomiast jak wylałem chudziak , czy też strop - no to już co innego - duża powierzchnia parowania i niebezpieczeństwo skurczu i pękania betonu - lałem chudziak i strop latem 2006 roku jak były temperatury ponad 25 stopni - wówczas lałem wodę co 2-3 godziny - nie dopuszczałem żeby woda odparowała całkowicie z powierzchni .

witam gorąco

mam do oddania za opłacenie sobie transportu ok 10 ciężarówek ziemi - lokalizacja wola duchacka, podgórze

mam namiary do kilku "transportowców", chyba, że ktoś chce sam sobie szukać. Wykopki będą w przyszłym tygodniu.

Ja szukam ziemi do wyrównania działki, ale buduję na północy Krakowa (Bibice). Chętnie skorzystam z kontaktów do "transportowców", w celu ewentualnego uzgodnienia dowozu.

wg mnie głupie oszczędzanie - pablitoo tak jak pisal - byl drogi styrodur

Teraz 5 cm styrodur kosztuje 380 zł /m3 tak ze drodzy Panstwo - nie oszczędzajcie na tym na czym się nie powinno

Też sie z Tobą zgodzę i na calej wysokości 3m mam 10cm styroduru, ale jak ktoś by chciał oszczędzić to można. W moim biurze są instalatorzy i oni mi mówią że poniżej strefy przemarzania nie ma sensu więcej :) tak tylko podpowiadam

Ja szukam ziemi do wyrównania działki, ale buduję na północy Krakowa (Bibice). Chętnie skorzystam z kontaktów do "transportowców", w celu ewentualnego uzgodnienia dowozu.

połowa ziemi (5 wywrotek) już oddane, ale jeśli chce pani pozostałe to proszę o jakiś telefon na priv?

Witam, mam do sprzedania pozostałe po budowie 3 palety pustaków leier 30 i ok 200 szt stempli, rozdzielnice elektryczna (DZIERŻONIÓW - FARO) z 4 gniazdami 230V, i gniazda 3 fazowe dwa 32 A i jedno 16 A z kompletem zabezpieczeń, może słuzyc jako sam rozdzielacz do przewodu (przedłuzacza) lub moze stac w zabudowanej skrzynce na stałe która w komplecie tez chce sprzedać, jesli jest ktoś zainteresowany to przosze o informacje na emaila [email protected] (sprzedam tanio).

Witajcie,

mam do sprzedania skrzynkę elektryczną do prądu budowlanego (taka, którą wkopuje się w ziemię).

Wraz ze skrzynką ok.10-15 m bardzo, bardzo grubego kabla, w peszlu (kiedyś łączył stację trafo ze skrzynką).

Jeśli będzie potrzeba, zdobędę szczegółowe parametry tego kabla.

Wszystko było używane na mojej budowie i bez problemu może być zastosowane na innej:)

Niech komuś innemu prąd przyniesie:)

Kontakt: [email protected]

Czas leci i wykopki coraz bliżej, więc pozowlę sobie na delikatny spamik :p

ODDAM ZIEMIĘ !!!

Termin: ok. 6-9 września.

Ilość: ok. 300 kubików.

Gwarantuję załadunek, transport zostawiam po stronie odbiorcy.

Najchętniej jakby ktoś wziął całość, gdyż mam małą działkę i musi to zejść na bieżąco.

Proszę pisać na PW.

Pozdrawiam

Witajcie,

Ocieplał ktoś z was poddasze ostatnio? Jak sie ceny kształtują ? Ile mniej więcej trzeba miec pieniędzy na ocieplenie wełną + płyty GK (dom średniej wielkosci zatem i poddasze pewnie średnie :) )? Powierzchnia do ocieplenia to według moich przemierzeń około 130 m. A jak to bylo u was? Może macie jakies namiary na solidne ekipy?