pablitoo 22.08.2010 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Można przykryć folią - ograniczy to odparowanie wody i wysychanie betonu - choć ja osobiście polewałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slvk 22.08.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Wujor, a jak wyszły Ci koszty 1m2 ściany z pustaka szalunkowego. Według moich wyliczeń bloczki + beton to jest niecałe 100 zł/m2. Do tego dochodzi jeszcze stal, ale nie wiem ile może tam jej wejść. To też zależy czy zbroisz tylko w pionie czy też poziomo. Poza tym ciekaw jestem jak przebiegały prace przy zalewaniu. Jak długo to trwało? No i czy ogólnie jesteś zadowolony z tej technologii? Ja robiłem sciany fundamentowe z pustaków szalunkowych. W załączniku zdjęcia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BL75 22.08.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Można przykryć folią - ograniczy to odparowanie wody i wysychanie betonu - choć ja osobiście polewałem . dzięki za odpowiedź, ja też, już wcześniej, postawiłem że jednak na wszelki wypadek będę polewał. A jak często polewałeś? Ktoś mi mówił, że najlepiej 3 razy dziennie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan_ryba 23.08.2010 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Skąd braliście kamień do drenażu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 24.08.2010 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Skąd braliście kamień do drenażu ? z lokalnego skladu budowlanego 10 m3 850 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 24.08.2010 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Orientujecie sie gdzie mozna kupic kostki granitowe? Chce zrobić obrzeża z w/w.Jedyne które znalazłem okolice Zabierzowa ale cena kosmos 1 tona 400 zl:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 24.08.2010 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 dzięki za odpowiedź, ja też, już wcześniej, postawiłem że jednak na wszelki wypadek będę polewał. A jak często polewałeś? Ktoś mi mówił, że najlepiej 3 razy dziennie ... Przecież to tylko fundamenty - polewalem jak byłem na działce - raz , czasami dwa razy dziennie ... Natomiast jak wylałem chudziak , czy też strop - no to już co innego - duża powierzchnia parowania i niebezpieczeństwo skurczu i pękania betonu - lałem chudziak i strop latem 2006 roku jak były temperatury ponad 25 stopni - wówczas lałem wodę co 2-3 godziny - nie dopuszczałem żeby woda odparowała całkowicie z powierzchni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 24.08.2010 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Orientujecie sie gdzie mozna kupic kostki granitowe? Chce zrobić obrzeża z w/w. Jedyne które znalazłem okolice Zabierzowa ale cena kosmos 1 tona 400 zl:/ A ile metrów z tej tony ułożysz obrzeża ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystyna M 24.08.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 witam gorąco mam do oddania za opłacenie sobie transportu ok 10 ciężarówek ziemi - lokalizacja wola duchacka, podgórze mam namiary do kilku "transportowców", chyba, że ktoś chce sam sobie szukać. Wykopki będą w przyszłym tygodniu. Ja szukam ziemi do wyrównania działki, ale buduję na północy Krakowa (Bibice). Chętnie skorzystam z kontaktów do "transportowców", w celu ewentualnego uzgodnienia dowozu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 25.08.2010 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 A ile metrów z tej tony ułożysz obrzeża ? z tego co czytalem to 40-45 metrów wyliczenia sa takie : Kostka 8/11-----4,5m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konieczki 25.08.2010 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 wg mnie głupie oszczędzanie - pablitoo tak jak pisal - byl drogi styrodur Teraz 5 cm styrodur kosztuje 380 zł /m3 tak ze drodzy Panstwo - nie oszczędzajcie na tym na czym się nie powinno Też sie z Tobą zgodzę i na calej wysokości 3m mam 10cm styroduru, ale jak ktoś by chciał oszczędzić to można. W moim biurze są instalatorzy i oni mi mówią że poniżej strefy przemarzania nie ma sensu więcej tak tylko podpowiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 25.08.2010 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Ja szukam ziemi do wyrównania działki, ale buduję na północy Krakowa (Bibice). Chętnie skorzystam z kontaktów do "transportowców", w celu ewentualnego uzgodnienia dowozu. połowa ziemi (5 wywrotek) już oddane, ale jeśli chce pani pozostałe to proszę o jakiś telefon na priv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agrafka8 25.08.2010 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Czy ktoś wynajmował szalunki stropowe?.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trąbki 26.08.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Witam, mam do sprzedania pozostałe po budowie 3 palety pustaków leier 30 i ok 200 szt stempli, rozdzielnice elektryczna (DZIERŻONIÓW - FARO) z 4 gniazdami 230V, i gniazda 3 fazowe dwa 32 A i jedno 16 A z kompletem zabezpieczeń, może słuzyc jako sam rozdzielacz do przewodu (przedłuzacza) lub moze stac w zabudowanej skrzynce na stałe która w komplecie tez chce sprzedać, jesli jest ktoś zainteresowany to przosze o informacje na emaila [email protected] (sprzedam tanio). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwent 26.08.2010 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Witam Szukam takich taśm do GK:1. MID-FLEX http://www.solidbud.pl/index.php?id=122. TUFF-TAPE http://www.solidbud.pl/index.php?id=4 wiecie może gdzie to w Krakowie kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki-aki 26.08.2010 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Witajcie, mam do sprzedania skrzynkę elektryczną do prądu budowlanego (taka, którą wkopuje się w ziemię).Wraz ze skrzynką ok.10-15 m bardzo, bardzo grubego kabla, w peszlu (kiedyś łączył stację trafo ze skrzynką). Jeśli będzie potrzeba, zdobędę szczegółowe parametry tego kabla. Wszystko było używane na mojej budowie i bez problemu może być zastosowane na innej:)Niech komuś innemu prąd przyniesie:) Kontakt: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponuryrzeznik 26.08.2010 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Czas leci i wykopki coraz bliżej, więc pozowlę sobie na delikatny spamik ODDAM ZIEMIĘ !!! Termin: ok. 6-9 września. Lokalizacja: Kraków-Bieżanów (południe Krakowa, Wieliczka). Ilość: ok. 300 kubików. Gwarantuję załadunek, transport zostawiam po stronie odbiorcy. Najchętniej jakby ktoś wziął całość, gdyż mam małą działkę i musi to zejść na bieżąco. Proszę pisać na PW. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 27.08.2010 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Witajcie, Ocieplał ktoś z was poddasze ostatnio? Jak sie ceny kształtują ? Ile mniej więcej trzeba miec pieniędzy na ocieplenie wełną + płyty GK (dom średniej wielkosci zatem i poddasze pewnie średnie )? Powierzchnia do ocieplenia to według moich przemierzeń około 130 m. A jak to bylo u was? Może macie jakies namiary na solidne ekipy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 27.08.2010 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Szukam sprawdzonej ekipy do ocieplania domu - chce zrobic poprawki po ostatniej ekipie i położyć tynk Na jakiej głębokości kładliście rury odprowadzające wodę z rynien?ja w 2 rogach mam płytko max 30 cm i strasza mnie ze jest to zle bo będize w zimie zamarzać woda:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 27.08.2010 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Na jakiej głębokości kładliście rury odprowadzające wodę z rynien? ja w 2 rogach mam płytko max 30 cm i strasza mnie ze jest to zle bo będize w zimie zamarzać woda:/ Zdecydowanie z płytko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts