Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Pablitoo,

w jakim kolorze masz cegłę klinkierową? Napisz proszę gdzie kupowałeś taką z 3 otworami i w jakiej cenie?

Z góry dzięki

Łomatko - cegła napewno w kolorze brązowym :D - kupowana była prawie 4 lata temu ... - a co to za producent i model ... ? - nie wiem - generalnie wyborem cegły na kominy zajmowała się moja żona a nabywał mój wykonawca - cegła miała być brązowa - o kolorze jak najbardziej zbliżonym do koloru dachowki ... - i taka jest :D

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zgodnie z obietnicą podaję efekty mojego rozpoznania co do cen stali. Wszystkie ceny brutto (22% VAT), transport: Masłomiąca.

Stalprodukt (12 26 10 100)

fi 8: 2684 zł

fi 10/12/16: 2446,10 zł

transport: ustalany indywidualnie

Konsorcjum Stali SA (12 643 05 82)

fi 8: 2684 zł

fi 10: 2501 zł

fi 12: 2440 zł

fi 16: 2415,60 zł

transport: ok. 250 zł

(12 645 04 33) – nie wiem co to za skład, miałem tylko numer od majstra, Niepołomice

fi 8: 2680 zł

fi 10/12/16: 2380 zł

transport: 200 zł

Luskar Michałowice (12 388 87 40)

fi 8: brak

fi 10/12/16: 2600 zł

transport: free

Jakby ktoś planował zakup stali w okolicach Michałowic, to możemy zamówić wspólnie. Planuję zamawiać w poniedziałek.

czy ktos z Was moze zrobic zdjęcia komina swojego? chodzi mi o zdjecie z wewnątrz domu - chce zobaczyc jak macie wykończoną prawidłowo folię paroprzepuszczalną przy przejsciu komina przez połać dachową bo u mnie jest ewidentnie spiepszona]

Widzę, że fachowców-partaczy nie brakuje. Zdjęcia wykończonego komina nie mam, ale mogę pokazać jak wyglądał mój właz. Okna dachowe były wykończone w podobnym stylu. Znaleźliśmy firmę która wszystko poprawiła.

http://images35.fotosik.pl/182/c2f97dcd2d5d64b4m.jpg

Edytowane przez krystyna M

Widzę, że fachowców-partaczy nie brakuje. Zdjęcia wykończonego komina nie mam, ale mogę pokazać jak wyglądał mój właz. Okna dachowe były wykończone w podobnym stylu. Znaleźliśmy firmę która wszystko poprawiła.

http://images35.fotosik.pl/182/c2f97dcd2d5d64b4m.jpg

tyle ze ja nie mam zamiaru placic innej firmie - wezwalem juz wykonawcę do poprawek

Tynki zewnętrzne w cenie 95zł/m2 z materiałem (styropian 10cm) czy to dużo czy szukać dalej ?

To zależy, jaki materiał. Jaki tynk? Jak akryl, to znam tańszych - choć to jeszcze zależy, czy są obróbki do robienia, ale jest okien itp.

Jak zależy Ci na cenie, to napisz na PW, podeślę Ci namiary na dwóch dość tanich. Przyjadą, pomierzą, podadzą cenę i porównasz sobie.

WITAM PROWADZĘ BUDOWĘ OKOLICE DOBCZYC GORZKOWA WIELICZKI, DZISIAJ WŁAMANO MI SIĘ DO POMIESZCZENIA GOSPODARCZEGO SKRADZIONO kosiarke cztero kołową bez napędu partnera z silnikiem brigsa, kose sthil , nożyce do żywopłotu husqvarna, SZLIFIERKĘ KĄTOWA DUŻĄ NA TARCZE 250, małego BOSCHA W SKRZYNCE. ZA WSZELKIE INFORMACJE BĘDĘ WDZIĘCZNY.