pablitoo 05.09.2010 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Z reguły więźba jest sosnowa/świerkowa - czyli iglaste - średnio się to nadaje do palenia w kominku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trebor_kr 05.09.2010 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Witam Wszystkich Chciałbym rozpocząć budowe SSO w okolicach Alwernii . Może ktoś podrzuci na priv namiary na w miare solidną a niezbyt kosztowną ekipe do SSO. Domek nieduży 125+garaż z góry wielkie dzięki. http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-kardamonie/m485b844d799c5,1 Planuje również budowe Gruntowego Wymiennika Ciepła czy szanowni forumowicze mają jakieś doświadczenie w tym temacie? I ostatnie pytanko jak mam w projekcie fundament żelbetowy lany to czy moge zamienić na np. bloczki betonowy lub karazytowe...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gonzokrak 05.09.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Witam Wszystkich Chciałbym rozpocząć budowe SSO w okolicach Alwernii . Może ktoś podrzuci na priv namiary na w miare solidną a niezbyt kosztowną ekipe do SSO. Domek nieduży 125+garaż z góry wielkie dzięki. http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-kardamonie/m485b844d799c5,1 Planuje również budowe Gruntowego Wymiennika Ciepła czy szanowni forumowicze mają jakieś doświadczenie w tym temacie? I ostatnie pytanko jak mam w projekcie fundament żelbetowy lany to czy moge zamienić na np. bloczki betonowy lub karazytowe...? Witaj podaję Ci namiary na ekipę która robiła u mnie SSO Jacek Armata 505014668 nie obyło się bez drobnych scysji na starciem potem było OK. Jeśli chodzi o wymiennik ciepła to wszystko zależy od tego jakie będziesz miał media bo jak masz gaz to stopa zwrotu jest na poziomie kilkudziesięciu lat. Więc jest to zabawka dla bogatych. Jeśli tylko prąd to można się zastanawiać. Zamianę rodzaju fundamentu możesz rozwiązać wpisem do dziennika budowy przez Kierownika Budowy. Pozdrawiam Gonzokrak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 06.09.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Z reguły więźba jest sosnowa/świerkowa - czyli iglaste - średnio się to nadaje do palenia w kominku ... tylko co zrobic z taką hałdą drzewa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 06.09.2010 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Pociąć, dobrze wysuszyć i palić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuro 06.09.2010 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Witajcie:) A ja jestem ciągle na etapie szukania fajnej działki w rejonie Wieliczki:) Jeśli ktoś by słyszał ze jest do sprzedania w rozsądnej cenie tj jak dla mnie ok 10a za ok 130 -150 tys niedaleko od Wieliczki i w miarę możliwości z mediami to będę baaaardzo wdzięczny za info Najważniejsze jest dla mnie aby był dobry dojazd w zimie czyli blisko drogi asfaltowej która będzie odśnieżana przez gminę. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 06.09.2010 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Pociąć, dobrze wysuszyć i palić suche to jest ale pomalowane fragmentami impregnatem do więźby i strzela jak fiks:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trebor_kr 06.09.2010 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Dzięki wielkie Gonzokrak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mp_krk 06.09.2010 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Witajcie, czy ktoś z Was kupował w Krakowie lub okolicach płytki Struktonit? Zainteresowałem się nimi jako potencjalną okładziną na komin systemowy (w zamian za klinkier) i szukam miejsca gdzie można dostać... Z góry dzięki za info... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mp_krk 06.09.2010 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Mam do oddania kilka samochodów ziemi z wykopów pod fundamenty (gliniasto-ilasta), zachód Krakowa (Kaszów, Liszki). Ziemia za darmo ale nie dysponuję transportem ani załadunkiem (mogę ew. pomóc w załatwieniu). Kontakt na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 06.09.2010 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Czy na prawde nikt z Was nie ma zdjęcia swojego komina z poziomu poddasza przy przejsciu przez więźbę?? Chodzi o zobaczenie jak nalezy prawidłowo wykonczyc folię paroprzepuszczalną przy kominach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 06.09.2010 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Czy na prawde nikt z Was nie ma zdjęcia swojego komina z poziomu poddasza przy przejsciu przez więźbę?? Chodzi o zobaczenie jak nalezy prawidłowo wykonczyc folię paroprzepuszczalną przy kominach:) Ja mam. Ale u mnie jest nieprawidłowo i cieknie, więc chyba nie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 06.09.2010 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Jak sadzicie - czy robiąc fundament i 3 słupki pod bramę wjazdową i furtkę mogę to zrobić "na raty" ?? 1 etap: - wykopanie dziury dł 6 m szerokosc 30cm gł 120 cm - belka 4 x drut fi 10 długosc 6 metrów strzemiączko 20 cm co 25 cm - 3 zbrojone belki jak pod słup - 4 x drut fi 10 dlugosc 2,40 strzemiączko 10 cm co 25 cm zagięty u dołu pod kątem 90 stopni- zalane do wysokości gruntu 2 etap Szalowanie słupów i zalanie Czy mozna to zrobic tak jak opisalem czy musi byc w jednym momencie lane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek066 06.09.2010 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Witajcie:) A ja jestem ciągle na etapie szukania fajnej działki w rejonie Wieliczki:) Jeśli ktoś by słyszał ze jest do sprzedania w rozsądnej cenie tj jak dla mnie ok 10a za ok 130 -150 tys niedaleko od Wieliczki i w miarę możliwości z mediami to będę baaaardzo wdzięczny za info Najważniejsze jest dla mnie aby był dobry dojazd w zimie czyli blisko drogi asfaltowej która będzie odśnieżana przez gminę. Pozdrawiam:) to jak znajdziesz taką działkę w tej cenie to daj znać. Sam się zastanowię czy nie kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 06.09.2010 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 suche to jest ale pomalowane fragmentami impregnatem do więźby i strzela jak fiks:/ Tez próbowałem palić dechami sosnowymi - suchymi jak pieprz - paliły się pięknie ale strzelały niemiłosiernie - a że mam kominek otwarty - jest to dla mnie niepożądane zjawisko ... Poza tym palenie drewnem żywicznym / a iglaste jest bardzo żywiczne / powoduje przyspieszone osadzanie smoły we wnętrzu kominka i szybsze osadzanie się tego w kominie ... Jak jeszcze się pali w kominku z DGP czy PW - temperatura spalin jest niższa i wtedy już opanować tego się nie da ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwent 06.09.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Poszukuję jakiegoś taniego salonu z drzwiami Porty. Byłem w Wójciku na Makuszyńskiego i zaproponowali rabat 7% od cena katalogowych. Trochę według mnie mało, ale jeszcze nigdy nie kupowałem drzwi i nie wiem na jakie upusty można liczyć. Drzwi dużo nie kupuję - trzy ościeżnice regulowane i dwoje drzwi. Możecie coś zaproponować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 06.09.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 (edytowane) Witajcie:) A ja jestem ciągle na etapie szukania fajnej działki w rejonie Wieliczki:) Jeśli ktoś by słyszał ze jest do sprzedania w rozsądnej cenie tj jak dla mnie ok 10a za ok 130 -150 tys niedaleko od Wieliczki i w miarę możliwości z mediami to będę baaaardzo wdzięczny za info Na Gratce byłeś? Jest tam 488 ofert sprzedaży działek z rejonu Wieliczki http://dom.gratka.pl/dzialki-grunty-sprzedam/lista/malopolskie,wieliczka.html np. http://dom.gratka.pl/tresc/407-6311185-malopolskie-wieliczka-grabie.html#eed4b428fa421048,6 Edytowane 6 Września 2010 przez Sloneczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 07.09.2010 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Czy ktoś może polecić jakiegoś zmyślnego brukarza? Chodzi o zrobienie tarasu z kostki/bruku klinkierowego... Dzięki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trąbki 07.09.2010 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 tylko co zrobic z taką hałdą drzewa:) Witam, jesli masz na zbyciu takie drzewo to z miła chcecia go odbiore od Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 07.09.2010 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Czy ktoś może polecić jakiegoś zmyślnego brukarza? Chodzi o zrobienie tarasu z kostki/bruku klinkierowego... Dzięki, Zapytaj pana Rysia: 503 950 092 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts