Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Gajka - a którą mordkę widzisz? Tą zawstydzoną na początku, czy tą zębatą na końcu? Pierwsze jest obrazkiem podlinkowanym, a druga standardową mordką Forum. Czy masz problem tylko i zawsze z moimi, czy ktoś inny też Ci nie chce pokazać swoich mordek :grin:

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gajka - teoria o zbawczej mocy odświeżania upadła. Właśnie nie widzę mordek na pierwszej stronie Waszej Grupy i tylko tam. Nie pomaga odświeżanie, nie pomaga "Pokaż obraz", nie pomaga otwarcie nowego okna. Nic nie pomaga. Obserwuję tylko bardzo powolne otwieranie stronki i chyba tylko to może powodować tą "ślepotę" :wink:

Frankai - ja też widzę tylko "iksy". To znaczy tam gdzie Gajka widziała mordkę zawstydzoną, to ja też ją widziałem i po odświeżeniu została. A iksy oglądam niezaleznie od tego czy wchodzę na internet z domu przez TPSA-ę czy z pracy przez sztywne łącze, czy ze świeżego powietrza przez komórkę.

Zrób to dla nas drogi Irku i spraw, żebyśmy oglądali obrazki a nie duperoły. :grin: Pozdrowienia przed północą....:grin:

Frankai - przygladnąłem sie trochę bliżej kodowi źródłowemu twoich mordek. Najwyraźniej odwołujesz się do adresu lokalnego "/bb/images/smiles/icon_wink.gif". Wydaje mi się, że tu jest błąd. Przegladarka po załadowaniu strony szuka zbioru icon_wink.gif na dysku lokalnym w kartotece "/bb/images/smiles/". Ty pewno masz te zbiory pod tym adresem, ale nikt inny ich nie ma. Aby każdy mógł oglądać twoje mordki powinien to być adres www. Mogę się jednak mylić.

ZbyszekP - dobrze kombinowałeś. Mordka wklejona z "zewnątrz" była dla testu. Zobacz wnioski w wątku:

http://fabrika.pl/bb/viewtopic.php?topic=9532&forum=46&0

Dla Twojej informacji: Forum można czytać pod dwoma adresami: http://www.forum.murator.com.pl i http://fabrika.pl/bb. Ja używam drugiego bo można się cofać do wyników wyszukiwania i to jest super.

Gajka - jak widzisz staramy się rozwiązać problem z Twoim wzrokiem :grin:

On 2003-04-10 16:54, Frankai wrote:

Majka - bo albo jak sama stwierdziłaś jest bubek albo po prostu leń. Moja profesja wymogła na mnie poszukiwanie niestandardowych rozwiązań. To jest jednym z nich. Masz dostęp do swojej skrzynki z pierwszego lepszego kompa na świecie i nic nie musisz konfigurować czy ściągać zbędnej poczty. Optymalne jest jednak wtedy używanie IMAP4 a nie POP3.

Frankai - muszę stanąć w obronie anonimowego admina serwera pocztowego triady. Po pierwsze - nie znasz wszystkich szczegółów sprawy - więc trochę mnie zdziwiło że stawiasz tak ostre wnioski o lenistwie i niekompetencji w/w. Po drugie - z całym szacunkiem dla Twojej wiedzy - jesteś amatorem w dziedzinie o której się wypowiadasz. Pocztowy serwer komercyjny można np. tak skonfigurować, że nie zobaczysz go "ze świata"żadnym narzędziem typu wytrych. Po trzecie wreszcie, jeśli administrujesz dziesiątkami tysięcy kont pocztowych muszą obowiązywać pewne reguły - nie możes tracić np. połowy dnia pracy na odzyskanie zawartości tylko jednej skrzynki jeśli masz ich tysiące. No chyba, że za usługę płacisz - ale wtedy wiadomo, jest umowa, gwarancja itd.

Nie bierz tego do siebie, sprowokowałeś mnie tym jednym - moim zdaniem pochopnym - wnioskiem o lenistwie i niekompetencji admina.

pozdrawiam

Zagladam nie tylko tam ... :smile:

Bo to jest tak:

Najlepiej to nie myslec - jak sie pomyslalo,

to przynajmniej nie mowic - jak sie powiedzialo,

to przynajmniej tego nie pisac - jak sie napisalo,

to przynajmniej nie podpisywac.

Jesli sie pomyslalo, napisalo i na nieszczescie podpisalo to sie nie nalezy dziwic :grin:

Jaro, to ja byłam zła na admina. I to, nie o zamiar skasowania wszystkich zablokowanych wiadomości, ale za brak podpowiedzi, jak mamy sobie radzic w przyszłości. Jeżeli jest adminem w mojej branży, to powinien zdawać sobie sprawę, że mailami dostajemy duzo bardzo ważnych informacji /zmiany godz. przelotów, zmiany programów, overbookingi itp./ Admin nic nie poradził, bo:

1. nie zna takiej możliwości

2. wszystkie panienki pracujące w tej branzy to blondynki, i podpowiedź nic im nie da.

Którą wersję wybierasz? :grin::grin: