Agacka1719499039 26.06.2003 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Dzień dobry Moi Drodzy,ja jednak jeśli pozwolicie nie dam się sprowokować i życzę Wszystkim miłego dnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 26.06.2003 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 pitbull - większość dochodów budżetu państwa to, jak piszesz, podatki od osób prywatnych, a wiesz, że grubo ponad 1 000 000 osób w ten czy inny sposób jest jaszcze bezpośrednio, lub pośrednio powiązanych z górnictwem( oni też płacą podatki )? Siemanko wszytskim Aga - bardzo slusznie . Nie wymieniam pogladow emocjonalnie - szkoda emocji. Krystian, owszem gornicy placa podatki, pewnie i nie male ale jak porownasz bilans tego co wplacaja a tego co otrzymuja w formie roznych dodatkow do pensji (wszak wiekszosc kopaln nie moze sie pochwalic wypracowanym zyskiem), wczesniejszych emerytury, renty, odpraw itp. to co wychodzi ? Likwiduje sie rozne firmy, roznych branz - i w kazdym przypadku to indywidulany i spoleczny dramat. Ale to co sie wyprawia z gornictwem to szczyt. Uwazam ze mozna doplacac (w okreslonym czasie) ale w musi byc w tym jakas idea przewodnia i "swiatelko w tunelu" a tego niestety nie dostrzegam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 26.06.2003 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 No - i ja się też nie dam sprowokować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 26.06.2003 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Fajnie i wyszedlem na prowokatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 26.06.2003 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Pit i jak się z tym czujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 26.06.2003 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Majka Może w prywatnym biznesiku jesteś dobra, ale w skali makro jesteś cienka. Jedno jest pewne- do zarządzania czymś więcej niż małą własną prywatną firemką się nie nadajesz. Znam takie osoby jak Ty. Jak mi jeszcze napiszesz, że osiągnęłaś wszystko to co masz tylko i wyłącznie dzięki swojej ciężkiej pracy, że każdy ma równe szanse tylko jednemu się chce,a drugiemu nie chce, że praca leży na ulicy, trzeba ją tylko umieć podnieść itd/itp inne pierdoły, czyli reasumując: Jestem lepsza niż inni to nie ma o czym rozmawiać. Życzę Ci z całego serca, abyś nie stanęła nigdy oko w oko z tymi głodnymi innymi na progu swojego ślicznego domu... Bye, bye... Nie rozumiem jakim prawem, nie znając mnie wypisujesz o mnie bzdurne opinie. Nie zyczę sobie tego i nie zamierzam nigdy więcej wchodzić w chamskie polemiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 26.06.2003 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Bomba, bardzo dobrze sie czuje - niezle w tym fachu placa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.06.2003 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Cześć. Takie dyskusje niestety nikomu nie wychodzą na zdrowie Nikt nikogo nie przekonał, a przy okazji udało się nam poobrażać wzajemnie na siebie. Tak sobie myślę, że nie umiemy - jako nacja - rozmawiać o rzeczach trudnych, w któych różnimy się między sobą. I co tu się dziwić naszym politykom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 26.06.2003 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Nikt mnie nie obrazil i do nikogo nie czuje zalu. Rozmawiac trzeba tylko czasami sie nie chce Ale gdzie dwoch Polakow w tam 3 opinie ze nie wspomne o Leszku M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 26.06.2003 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Qrczę Wracam z dalekiej 10-cio dniowej podróży (szczegóły w moim dzienniku) http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=127314#127314 a tu takie poważne dyskusje. A gdzie lekkie i przyjemne rozmowy? Prawie mieszkam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.06.2003 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Kasiu, dobrze, że jesteś już znowu z nami. Czytam Twój dziennik no i wynika, że to JUŻ ! Gratulacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 26.06.2003 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Jaro. Tak prawie już. Mieszkamy na dwa domy. Meble tam, bety już tu, kąpiel tam, lodówka tam, łóżko tam, my rozdwojeni, ale już niedługo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 26.06.2003 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Zauważyłem, że wiele osób ma dzisiaj tzw. "doła". I ja sam też zaliczam się do nich! Dlatego nic od rana nie piszę, bo niechcący mógłbym kogoś obrazić, a nikomu to raczej nie jest potrzebne. Zastanawiam się tylko czy taka lliczba przypadków "doła" naraz w jednym srodowisku jest przypadkowa, czy związana z pogodą? A może to nowa psychologiczna broń Al-Quaidy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 26.06.2003 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Cześć Wszystkim! kgadzina - ja nie miałem od wczorajszego popołudnia czasu na doły, bo tak się poskładało, że byłem ,,na dole"... Zielona - jaszcze raz gratulacje, mam nadzieję, że teraz będziesz na forum służyła radą, pomocą i doświadczeniem innym ,,ZIELONYM"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 26.06.2003 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 pitbull - i słusznie, że nikt się nie obraził, bo przytaczane były fakty, oczywiście każdy przytaczał te które zna... , a rozmowa była przecież o górnictwie na którym WSZYSCY się znają (podobnie jak na polityce i medycynie ) o nie o firmach prywatnych - ostoi naszego budżetu... Wracejąc do tematu - poruszyłeś słowo ,,bilans", temat tak obszerny, że szkoda zaśmiecać forum, bo nie każdego to interesuje, więc powiem krótko: - uczciwego bilansu nikt nie przeprowadził, rządowe dane znasz z mediów , związki zawodowe (różne) widzą to zupełnie inaczej, bo jeżeli weźmie się pod uwagę, że na wolnym rynku kopalnie musiały sprzedawać węgiel po ,,urzędowych cenach" i to przez kilka lat... , to powiedz uczciwie, która firma by to wytrzymała? - dodatki (wszystkie) do pensji płaci kopalnia z funduszu płac, - wcześniejsze emerytury... wziąwszy pod uwagę średnią życia górników to dla budżetu czysty zysk, - renty - ze składek, - odprawy - z funduszu płac... Ale nie martw się o swoje pieniądze...na wyrzucenie mnie na bruk da podobno pieniądze Bank Światowy, więc jest ,,światełko w tunelu..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 27.06.2003 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2003 Nie bede kontynuowal, jesli juz to prywatnie bo wiekszosc woli " chleba igrzysk" - pewnie slusznie. W kazdym razie, mialo padac a nie pada - biedni rolnicy - ci to maja przegwizdane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 27.06.2003 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2003 No jak tam? Doły wam minęły? Ja czuję się jakbym zaczynała nowe życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 27.06.2003 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2003 Jakie doly? U mnie same pagorki - a wiadomo jak z pagorkami zeby wjechac na nastepny trzeba sie rozpedzic No czytam, ze wiatr w "nery". Az milo poczytac. Gratuluje - ale to dopiero koniec poczatku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 27.06.2003 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2003 Może mi tych "ner"wiatr tak od razu nie przewieje!Kasia gratulacje Skończyłam papiery kredytowe!Teraz pomalutku wracam do świata żywych więc jeszcze raz WITAJCIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 27.06.2003 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2003 No witajcie towarzyszko niedoli Patrz znowu sami, same okazje a "okazja czyni ...: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts