pitbull 16.12.2002 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2002 Czyli moje spostrzezenie co do przezywania Swiat przez facetow jest prawdziwe. Majka bardzo mi sie podoba proekologiczne podejscie Twojego meza - takich ludzi trzeba nam wiecej a "ruszymy z posad mury". Nie cierpie zmywarek, sa nie ekonomiczne. Gajka - naturalnej choince opadaja igly a przy jej usuwaniu powstaje wiecej szkod niz zyskow. Kupowalem kiedys karpia - oczywiscie o zgrozo byl zywy. Powiedzialem ekspedience ze "owszem ten karp mi sie podoba ale najchetniej w postaci niezywej". Poszla na zaplecze i za chwile juz byl calkowicie i niodwracalnie niezywy. Wniosek - kobiety sa niezastapione ale jakiez zarazem okrutne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.12.2002 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2002 Mają obsługiwać żony - jak rozumiem. A śniadanie do łóżka raz w tygodniu nie wystarczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 16.12.2002 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2002 Gajka: z teściową na drodze pokojowej. No więc tak: 1) Żenisz się 2) Zamieszkujesz z teściami 3) Pierwsze dziecko 4) Wyprowadzasz się do bloku 5) Odwiedzasz teściów z dzieckiem wyłącznie w niedzielę 6) Postanawiasz zbudować dom na działce obok teściów 7) Zaczynasz budowę ustanawiając nieoficjalnym nadzorcą teścia 8 ) Drugie dziecko 9) Sprzedajesz mieszkanie i wprowadzasz się do domu obok teściów 10)Robisz parapetówę ale taką, żeby teściowie i wszystkie ciotki i wujki popamiętali (prawie jak wesele, ważny jest stopień upojenia) 11)Normalne współżycie tzn. dwójka naszych dzieci chodzi dziadkom po głowach, a oni pozwalają im na wszystko i nie mają czasu przeszkadzać nam. 12)Chodzisz na tradycyjne imieniny do teściów, a na swoje urządzasz grilla. 13)Nie sprzeciwiasz się głośno zdaniu teściowej, a swoje i tak zawsze robisz. (I TO JEST NAJWAŻNIEJSZE:grin::grin:) [ Ta wiadomość była edytowana przez: kgadzina dnia 2002-12-16 13:24 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 16.12.2002 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2002 A skad nie mozna do tego dopuscic, no chyba ze bardzo tego pragna . Nie mozna tego przeciez zabronic - to byloby nieludzkie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajka 16.12.2002 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2002 Kgadzino, wspaniale Punkt ostatni jest super! Kiedys i my będziemy teściami przeciez A póki co, sniadań do łóżka nie dostaję Zawsze wstaję pierwsza Decyzją mojego męża, od lat wielu mamy zywe drzewko i pływające w wannie karpie. Jak mozna te rybki nie lubic ? Choinka stoi w wodzie i nie na dywanie. Łatwiej o porzadek. Moi mężczyzni (mąż i 2 synów) ubierają choinkę, ja tylko "rzucam" okiem czy wszystko gra Mały piesek obwąchuje wszelkie ozdóbki i probuje dobrac sie do cukierków Uwielbiam ten nastrój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 16.12.2002 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2002 Obsługiwać nie żony, a sprzęt Andrzej nosisz śniadanie żonie do łóżka? Jesteś rewelacyjny. Ale to już wymarły gatunek. No, panowie, nie gniewajcie się, ale z Was są domowe leniuchy. A może nie mam racji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajka 16.12.2002 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2002 A może Andrzej miał na mysli inne sniadanie?, hehehe. Tak mi sie cos skojarzyło, bo dopiero była mowa o młodych torsach i piersiach Kgadzino, jeszcze przepis na cwibaka poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.12.2002 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2002 On 2002-12-16 13:42, Majka wrote: Obsługiwać nie żony, a sprzęt Andrzej nosisz śniadanie żonie do łóżka? Jesteś rewelacyjny. Ale to już wymarły gatunek. No ładnie ! Na koniec zostałem mianowany gupowym dinozaurem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 16.12.2002 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2002 Gajka: ustaliłem wczoraj z teściową, że dostanę ten przepis. I przed świętami będzie na forum. (a raczej Forum). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 16.12.2002 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2002 andrzejp: Nie jesteś sam. Są jeszcze inne gadziny...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 16.12.2002 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2002 A w ogóle to dzisiaj święto w grupie krakowskiej. Majka, Gajka, andrzejp (no i ja:smile:) - stuknęły nowe "setki" na liczniku postów. Robimy jakiegoś grilla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.12.2002 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2002 kgadzina: no fakt, nie będę osamotniony... A może i kol. pitbull też nie pogardzi naszym towarzystwem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 16.12.2002 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2002 Tak tak andrzejup.A w ogóle to kiedy ma być jakiś zjazd grupy krakowskiej? Coś gdzieś było gadane i jakoś ucichło. KTO WIE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 16.12.2002 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2002 na marginesie - jeżeli trudno jest przedostać sie przez Wisłę, to może zrobimy imprezę Jankesów ( znaczy po naszej stronie rzeki). Trochę nas jest - Wieliczka, Niepołomice, Czarnochowice, Bieżanów. Zapomniałem o kimś? [ Ta wiadomość była edytowana przez: kgadzina dnia 2002-12-16 15:46 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 17.12.2002 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2002 Jasne ze nie pogardze, z dzika rozkosza pod warunkiem ze w jakims przyzwoitym czasie i bez sniegu za kolnierzem . A Andrzejki jak to mowia Niemcy sind schon vorbei gegangen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 17.12.2002 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2002 Dzień dobry. Mam nadzieję panowie, że nie zamierzacie stworzyć frontu południowego będzie mi smutno na północy. Jak tam nastrój świąteczny? Prezenty kupione? O własnie, jakie są u Was zwyczaje w domu. My zawsze spędzamy święta u moich rodziców w górach /Karkonosze/, na wilię jemy obowiązkowo barszcz na wywarze z grzybów z uszkami, karpia z różnymi sałatkami, a na deser kutię. Choinka jest olbrzymia, a pod nią masa prezentów /każdy daje każdemu/. Świeta są bardzo rodzinne /przyjeżdża na nie całe moje rodzeństwo z dziećmi - łącznie 15 osób/. Napiszcie jak jest u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.12.2002 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2002 U mnie też rodzinnie. Nasz nowy dom będzie się sprawdzał w roli domu wigilijnego. Bedą rodzice i rodzeństwo. Negocjuję jeszcze z Babciami, ale ze względu na ich wiek i stan zdrowia, ciężko je przekonać do przyjazdu. Tak więc chyba z konieczności wigilia będzie trochę mniej liczna niż zazwyczaj. Będzie duża choinka w domu i lampki na świerku przed domem. Siano już jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 17.12.2002 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2002 A u mnie będzie jak co roku: Bierzemy dzieci i idziemy do teściów. Wprawdzie w tym roku jeszcze w listopadzie obowiązywała wersja, że po przeprowadzce moja Gosia sama ma zrobić Wigilię w nowym domu, ale ponieważ mieszkamy obok teściów a i tak połowa potraw na naszym stole zostałaby wykonana rękami teściowej, to stanęło na wersji takiej jak zawsze. Potrawy są takie same co roku: barszcz z uszkami, pierogi z grzybami, gołąbki(bezmięsne ale za to grzybowe), kapusta z grochem, karp pieczony no i oczywiście kompot z suszonych owoców. Aha, a na początku moja Gosia czyta Pismo Święte i potem łamiemy się opłatkiem i składamy życzenia. Pod choinką zawsze jest góra prezentów - każda rodzina (teściowie, siostra Gosi z mężem, i my) daje prezent każdemu. Oczywiście z racji faktu, że nas jest czworo w tym 2 dzieci wracamy najbardziej obładowani. Śpiewamy również kolędy - przy dźwiękach gitary. Jest super. A w pierwszy dzień świąt jedziemy do mojej mamy do Oświęcimia, a w drugi znów do teściów na popołudniową ucztę. Takie coś a'la imieniny/przyjęcie/urodziny/święto. Jest mnóstwo wędlin, sałatek, i wszystkiego. A potem do Nowego Roku znów odzwyczajamy się od jedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voo-yeck 17.12.2002 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2002 kgadzina jankesi to raczej na północy po drugiej stronie naszej missisipi to raczej południowcy arriva, arriva, esta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.12.2002 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2002 Doświadczyłem dzisiaj przedsmaku "świątecznej atmosfery". Nasypało trochę świeżego śniegu i moje pagórkowate okolice zaczęły przypominać bajkową krainę. Dzieciaki wniebowzięte, zwłaszcza, że oboje chorują więc dla nich taki śnieg i takie widoki to same atrakcje. W ramach zacieśniania stosunków dobrosąsiedzkich dołączyłem do szuflowania wyjazdu z naszej drogi lokalnej na gminną. Ramię w ramię z Surówką (tym od Surówkowej ) udrożniliśmy "nasze" skrzyżowanie - choć z racji na początek śniegu była to raczej przyjemna rozgrzewka niż ciężka praca. Klimat wiejskiego spokoju jak na razie bardzo mi odpowiada - tam się nikomu nie śpieszy. Żeby powrócić do atmosfery świątecznej: w domu dzieciaki z żoną robią ozdoby choinkowe z masy solnej, malowane i zdobione według własnego pomysłu. Kto ma dzieciaki a nie próbował jeszcze z nimi takiej zabawy - polecam. Zajęcie na parę godzin murowane - a ile frajdy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts