Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • Majka

    3617

  • Agacka1719499039

    2812

  • pitbull

    2365

  • zbyszekP

    1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tatar zdecydowanie z wódką, z piwem nie próbowałam, a dylemat z silikatami polega na tym, że ja sobie wymyśliłam, a wszyscy odradzają, jedynym pozytywnie nastawionym był kierownik budowy ale znów on twierdzi, że trzeba 24 kiedy ja chciałam 18, nie wiem czy te ludzie takie złośliwe, czy te silikaty takie dziadostwo :-?

A wracając do piwa, to ja wole z pizzą(zero patriotyzmu w kwestiach kulinarnych :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ciekawe Pit, czym rodzice Cię karmili w dziecinstwie i wczesnej mlodości? :evil: A moze nie jadles w ogóle /bardzo oszczędne wychowanie/. Ku przypomnieniu:

mięso bez kości, ktore przynależało na kartki to był kawałek ochłapu ze scięgnami, skóra, tluszczem; mięso z kością - to coś takiego, co teraz psu trudno dac do jedzenia, w mielonym znaleźc mozna było sierść, sznurek a robione bylo np. z krowich wymion, czy mam przypominac dalej???

Więc tatar z końskiego mięsa to był "delikates" :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A dzien ... :) Aga

Majka - w dziecinstwie to rodzice karmili mnie opowiesciami o kabanosach, szynkach, bananach i mandarynkach :). W Swita to nawet pokazywali obrazki :)

Dla mnie mieso z pokatnego uboju nie bylo delikatesem. :) A nie chcialbym sie obudzic i pierwszym ktorym powiedzialbym dzien doberek byl tasiemiec :oops: 8) Jeszcze pol biedy jesli bylby nieuzbrojony :roll: :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Sądzisz, że w Ermitażu i Pod Strzelnicą sprzedawali mięso z "pokatnego" uboju? Przy koninie raczej małe szanse na tasiemca :D Juz szybciej mozna by się martwic o salmonellozę, ale w tamtych czasach jajka byly "chlodnicze", więc raczej bakterii - niet :D

Teraz z powodu jajek uzywanych do tatara od pewnego czasu juz go nie jemy :(

A w ogóle ja lubię surowe mięso np/ befsztyk na półkrwisto itp. :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...