zbyszekP 07.12.2004 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Tak. Płyty GK mam w jednej warstwie. Prawdę powiedziawszy nigdy nie słyszałem o układaniu płyt w dwóch warstwach. A co to znaczy dobrze zrobiony stelaż? Stelaż: a) powinien tworzyć płaską powierzchnię!!! b) uchwyty mocujace listwy NIE powinny być doginane, aby tą płaszczyznę uzyskać (moja pierwsza ekipa próbowała tak sobie ułatwiać życie). Należy listwy odpowiednio ustawić a dopiero potem dokręcić do uchwytów. c) końce listew powinny być montowane w specjalnych szynach, aby się nie uginały (u mnie nie wszędzie tak zrobiono i łącza płyt w narożnikach popękały. Inna ekipa musiała zdjąć płyty i to poprawić). d) powinny być zachowane odpowiednie odległości, e) podczas przykręcania płyt GK nie wolno przerwać papieru na płycie. To w tej chwili przychodzi mi na myśl. Ale najlepiej by było, gdyby Ci doradzał ktoś kto zakładał taki stelaż samodzielnie. Ja się tylko przyglądałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 07.12.2004 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Zbyszku dzięki za rady. I czekam na jeszcze od tych , ktorzy sami to robili. K Krzysiu , gdzie jestes i co betonujesz jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 07.12.2004 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Łoj... żyję i ciągle mam sporo na łbie - betony, dokumentacje powykonawcze i przedwykonawcze, projekty, cuda-wianki-duperele. Ale jeszcze dycham i pozdrawiam Was serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 07.12.2004 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Frankai, kęcę oczkami, bo wyrzucając wszystkie takie maile, mogę też kogoś skrzywdzic niechcący. Majka - pamiętaj, że sama jedna świata nie zbawisz. Naciągaczy i spamerów na świecie jest multum. Trzeba ich jakoś odfiltrować, żeby pomoc dotarła do tych naprawdę potrzebujących. Od dłuższego czasu nie robią na mnie wrażenia uliczni żebracy. Za dużo już się nasłuchałem opowieści o tym jak to Cyganie zmuszają żony i dzieci do robienia za "Rumunów", czy o wyrzucaniu drobnicy. Kiedyś jeden starszy gość opowiadał, jak to nie ma na chleb, więc powiedziałem, że gotówki nie daję i idziemy do sklepu, no i wersja się zmieniła. Straciłem też zaufanie do pewnego pana, co przewraca stoiska oraz do muzyków, co biorą kasę za koncerty charytatywne. Póki co dalej wierzę w jedną organizację, co zbiórki czyni od dawna, a nie robi wokół siebie szumu. Odpowiadam też na pewne akcje - ale zostawię już dla siebie na jakie - no i jestem honorowym krwiodawcą. Skoro pomagasz innym, to nawet jeśli pominiesz parę milionów okazji (na świecie głoduje i choruje ponad 1 mld osób), to i tak masz szansę pomóc wielu ludziom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 07.12.2004 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Hej Krakusy ! chcecie darmowe sadzonki malin odmiany "Polana"? Do wykopania są z mojej działki (około tysiąca). Jeśli ich nikt nie weźmie to będę musiał je zniszczyć. Nie kupujcie w sklepach! u mnie macie za darmo! (trzeba sobie samemu wykopać, mam łopatę, taczki, sekator. Nie mam opakowań). Działka jest w Zelkowie. Dwa kilometry od trasy olkuskiej, zjazd na Zabierzów.Pilne bo mogą przyjść mrozy i nie będzie można sadzić. Nie wiem czy dotrzymam je do wiosny, bo gdyby nie było mrozów będę nadal działkę urządzał i je chyba wytnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 08.12.2004 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 Dzieki za oferte. Maliny juz mam, a wiecej raczej nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 08.12.2004 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 Ged, ja z chęcią trochę wezmę. Tylko kiedy Po co ci było tyle sadzonek? Witajcie krakusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 08.12.2004 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 SuperCodziennie gdy nie ma deszczu jestem na działce mniej więcej od 11 do 16 tel: 601294219Za chwilę tam jadę.Sadzonki odziedziczyłem po poprzednich właścicielach i mnożą się same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 08.12.2004 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 W dobre rece pojdzie. U Majki sie wszystko mnozy - tak jej sie darzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 08.12.2004 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 Pit, bez przesady. Dużo niestety szlag trafia Ged, numer zapisałam. Napisz jaki jest stan budowy twojego domu. jakoś ta informacja mnie ominęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 08.12.2004 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 Dom ... w marzeniach. Na razie jest plac i plany.. plany ...plany Pa - znikam, jadę powalczyć z tymi malinami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 08.12.2004 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 Ale to co przezyje silniejszym jest. Normalna szkola przetrwania u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 09.12.2004 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Witajcie, Ale żeśmy się zrobili dyskretni i małomówni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 09.12.2004 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Witam. Widocznie znudziła ich rozmowa tylko z paroma osobami /a może znudziły im sie konkretne osoby / A nowi jakoś nie docierają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 09.12.2004 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Tak, tak. Gdybym pisał pracę na temat rozwoju budownictwa w województwie małopolskim w oparciu o to Forum, to niewątpliwie wyciągnąłbym wniosek, że budownictwo przeżywa głęboką zapaść. Gdybym jednak oparł tę pracę o doświadczenia z podróży w okolicach Krakowa to mój wniosek byłby zupełnie odwrotny. A więc wzorem naszych "przywódców" powiem, że potrzebne są głębokie reformy (bardzo lubimy reformować), przy czym raczej nie podam na czym one powinny polegać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 09.12.2004 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Zbyszek, może byś tak jakiś algorytm............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 09.12.2004 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Hm, algorytm mówisz? Można by popróbować, ale wtedy boję się, że nie będę miał czasu na nic innego. Zresztą jak mówi moj znajomy:" Na takie rzeczy nie ma rynku". A trzeba zarabiać pieniążki na dalszą budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 09.12.2004 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Obecny stan licytacji:(09.12.2004 godz. 14:00) 1. Obrazek namalowany przez Osowę - 100 zł2. Obrazek 'Anioły Dobroci' wyszyty przez Tolę - 260 zł3. Obrazek 'Bluszcz' namalowany kredką przez Osowę - 50 zł4. Butelka legendarnego 'kompociku' od Emems - 125 zł5. Koszulka z emblematem osoby która wylicytuje tą koszulkę, przekazne przez Emems - 75 zł6. Kubek nr 1 z logo Muratora - 50 zł7. Kubek nr 2 z logo Muratora - 30 zł8. Kask budowlany nr 1 z logo Muratora - 140 zł9. Nowy kalendarz na 2005 z reprodukcjami obrazów malarza Thomasa Kinkade od Ewak39 - 130 zł10. Piękne czerwone pudełko od Preev - 50 zł11. Obrazek od Engi - 60 zł12. Eliksir rozweselający od Edzi - 75 zł13. Serwetka od Marii - 30 zł14. Świeca - rzeźba od Mari - 25 zł15. Wielofunkcyjny scyzoryk Muratora - 100 zł16. Kask budowlany nr 2 z logo Muratora - 110 zł17. Kask budowlany nr 3 z logo Muratora - 80 zł18. Kubek nr 3 z logo Muratora - 0 zł19. Płyta: 'Cegiełka na rzecz ofiar powodzi. Moja i twoja nadzieja' od Pattaya - 40 zł20. Płyta Elli Fitzgerald - 5 zł21. Piękne czerwone pudełko nr 2 - 25 zł Oferta specjalna:Fotel z podnóżkiem od firmy Yanomebel - 300 zł W sumie: - 1560 zł z licytacji internetowej - 770 zł z licytacji i zbiórki na spotkaniu grupy szczecińskiej - 255 zł z licytacji spotkaniu grupy łódzkiej - 200 zł zebrane przez Ewak39 łącznie 3085 zł Licytacja internetowa kończy się 16 grudnia o godz. 20.00 Wkrótce Serdecznie zapraszamy do wsparcia zbiórki pieniędzy dla Nikoli, zarówno poprzez licytacje jak i dobrowolne wpłaty na konto. licytacja internetowa http://www.dlanikoli.prv.pl Przypominamy nr konta: KONTO: Stowarzyszenie Przyjaciół Osób Niesłyszących i Niedosłyszących „Człowiek - Człowiekowi” ul. Pstrowskiego 1; 01-943 Warszawa PKO S.A. IV O/W-wa 47 1240 1053 1111 0000 0443 2036 koniecznie z dopiskiem: Na zakup implantu ślimakowego dla Nikoli Żybury Edzia&Maksiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 11.12.2004 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2004 Cześć wszystkim, i znowu mamy mrozik. Strasznie nie chciało mi sie rano wstawać do pracy!! Ciekawa jestem, czy oprócz mnie, ktoś jeszcze musi dzisiaj pracować? Pewnie "Szanowne Grono" słodko sobie dziś leniuchuje :wink: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 11.12.2004 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2004 kto leniuchuje? Ja bez biurka i kompa to zyc juz nie moge Witajcie w sloneczną sobotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts