Majka 10.10.2005 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Witajcie. Dzieki Aga za gościnę. Wasz dom robi sie coraz bardziej............. I wieczorkiem to tylko godzina jazdy autem do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 10.10.2005 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 coraz bardziej co? to ja dziękuję za tak miłe towarzystwo przy kawie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 10.10.2005 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 coraz bardziej co? to ja dziękuję za tak miłe towarzystwo przy kawie... coraz bardziej cywilizowany proszę tylko oświetlić wszystkie wystające betony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.10.2005 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 coraz bardziej co? to ja dziękuję za tak miłe towarzystwo przy kawie... Coraz bardziej przytulny.... Widoki ani trochę nie przereklamowane ! Gofry ...mniam, mniam ... pyszne prze !!! Gospodarze - no co tu dużo gadać , gospodarz nawet pyska nie obił Dziekujęmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 10.10.2005 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 betony są zdradliwe, bo poniżej wzroku kierowcy a gospodarz nie obija pyska tak ot, tylko po wyjedzeniu gofrów... następnym razem koniecznie musicie się bardziej postarać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 10.10.2005 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=56639&highlight= http://www.discodelic.netfirms.com/confused-scratchhead3.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 11.10.2005 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 poumierali jak amen.... Słonaczko nie pomogę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 12.10.2005 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Aga, chyba nie.... Witam w mglisty, słoneczny i zimny poranek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 12.10.2005 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Witajcie. Sloneczko - projekt indywidualny, pisz do Pita, może Ci kogos poleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 12.10.2005 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Dzięki, Majka Mam dobrego architekta i chyba jednak udamy się do niego. Napisałam wątek w nadziei, że ktoś już spotkał się w necie z potrzebnym mi projektem. W końcu są ludzie, którzy lubią mieszkać rodzinnie No a dzieci trzeba jakoś zabezpieczyć i ułatwić im przyszłość, gdy nas już nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 12.10.2005 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Słoneczko - stoje na stanowisku ze na dłuższa mete to sie nie sprawdzi. A remont domku i jego przystosowanie dla Twoich potrzeb wymagałby praktycznie jego zburzenia. Znałem taki przypadejk ze remont domu i przystosowanie dla potrzeb 3 rodzic spowodował powazny konflikt rodzinny. Inwestorami byli rodzice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 12.10.2005 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Pitt, zrezygnowaliśmy z remontu i rozbudowy. Jest na tyle miejsca na szczęście, a i media dobrze usadowione, że można budować na nowo, mieszkając jeszcze w starym. Problem z projektem nowego domu, tak by było łatwo KIEDYŚ podzielić i dom, i działkę. A na razie mieszkać sobie razem, ale osobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 12.10.2005 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 To samo w sobie jest sprzeczne. Bo jesli ktores dziecko bedzie chcialo sprzedac swoja czesc to mieszkajac na poddaszu bez zgody pozostałych nie moze dysponowac swoja czescia gdyz trudno ja wydzielic z nieruchomosci, a mieszkajac na poddaszu jest wlascicelem jakiegos fragmentu terenu na ktorym stoi budynek. W zwiazku z tym dawanie dziecku czegos czym na wstepie nie moze w pelni dysposnowac jest dziwna darwoizna. To sie sprawdza tylko na poczatku , wraz z przybywaniem nowych czlonkow rodziny poglad ulega zmianie. Nie da sie mieszkac razem ale osobno - chyba ze jest osobna kuchnia, wejscie i nic nie jest przechodnie. Jesli chcialabys spelnic te warunki to bedzie to dosyc rozbudowany projekt komunikacyjnie, powierzchniowo i kubaturowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 12.10.2005 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Słoneczko, nie chce się wtrącać, ale Pit ma 100% racje. Dom musiałby wyglądać w srodku jak mała kamienica z 2-3 odrebnymi mieszkaniami (tyle samo kuchni,łazienek,itp.) Znam ludzi ,którzy budowali duze domy z myslą o dzieciach, a teraz mieszkaja sami bo dzieci pracują w innym mieście albo nie chcą mieszkac na wsi tylko w mieście lub jeszcze inne powody. Pamietam jeszcze jak szukaliśmy projektu dla nas, ze były takie domy tzw."trzypokoleniowe". A może lepiej, zabezpiecz dzieciom działke pod dom, a tego Ci nie brakuje, i jak beda chciały to sobie przy rodzicach coś wybudują. To takie moje przemyslenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 12.10.2005 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Rzecz w tym, że nie jesteśmy na tyle majętni, by dać radę zatrzymać wszystko. Stary domek, wraz z ok. 7 a działką pójdzie na sprzedaż, gdy wybudujemy nowy. Chodzi o to, by mieszkało nam się razem jak najwygodniej z zachowaniem pewnej odrębności. Zwłaszcza że córka właśnie wyszła za mąż, a syn też pewnie nie będzie długo sam. Trzeba tak postawić dom (zaadaptowany bliźniak?), by i działkę podzielić kiedyś na pół. Bez stawiania przegród, bo żyjemy bardzo zgodnie Nikt nie myśli o sprzedaży w przyszłości tego naszego kawałka "raju". A gdyby nawet doszło kiedyś do takiej sytuacji, jedno z rodzeństwa może przecież odkupić od drugiego jego część. Wyobrażam to sobie tak, że na parterze jest wspólny hall, a z niego 3 wejścia: do nas na parter, gdzie musi być duży, rodzinny salon z kominkiem i wyjściem na taras, malutka sypialnia, pokój gościnny, kuchnia i łazienka. Dzieci wchodzą na górę tymi odrębnymi schodami, mając tam np. po 2 pokoje, kuchnię i łazienkę. Salon na parterze byłby zawsze do ich dyspozycji To wcale nie musi być bardzo duży dom i nawet nie chcę aby był. Kwestia znalezienia optymalnego rozkładu pomieszczeń, a także 2 garaży. Jak to widzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 13.10.2005 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Ja widzę dobrze Ale tylko projekt indywidualny. Ale da się i może być wcale nie strasznie drogie. - chcesz jedno ogrzewanie dla wszystkich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 13.10.2005 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Tak. Jedno ogrzewanie dla wszystkich, zamiennie - gazowe i kominkowe. A w ogóle to wlazłam na tę stronę: http://www.wasco.pl/ i przeglądam domy całoroczne. Jakie cudne!!! Jakby tak się w stylu wakacyjnym pobudować? Aaa, Majka, ale wyczuwam że masz jakiś pomysł, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 13.10.2005 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 ja nie architekt, ale kiedyś widziałam przerobioną stajnie To stajnia 2 pietrowa. Na środku było wejście, z dwoch boków wielkiego holu korytarzyki i schody na górne pietro. Tam 2 identyczne mieszkania po 100m2. A na dole z lewej strony 2 pokoje, łazienka, gabinet, z prawej wielkie drzwi do salonu i dalej kuchnia. Kominek był na środku ściany łączącej hol i salon. Wysokość tego parteru - gdzieś z 4m - trudno to ogrzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 13.10.2005 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Super pomysł, bo lubię i popieram prostotę A na dodatek, w takim wielkim parterze, można jeszcze zmieścić w bryle domu 2 garaże Idę szkicować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 14.10.2005 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 pochwalisz sie szkicami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts